icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

zufzufmeister
6. apr 2011

baby, otázka... Teraz pozerám plienky... A okrem klasických ortopedických nohavičiek som už našla rôzne látkové - také huňaté plienkové nohavičky, abdukčné nohavičky kvoli širokému balleniu a x ostatných vecí... Čo si treba zadovážiť teda okrem plienok k širokému baleniu, čo je najlepšie? Som mimo z toho...

marya
6. apr 2011

@zajo79 😀 popravde, mna nejake videa nezaujimaju, len tolko k tomu, ze ja viem, ze mi tie podprdy boli dobre a bola som s nimi spokojna, takze nejake videa alebo presviedcanie od niekoho, ze to tak byt nemohlo, neberiem 😉 keby som bola prvorodilcka, tak ma mozno presvedcis, ale po vlastnej skusenosti viem svoje 😉 a nech sa Ti dari 😀

janina7911
6. apr 2011

@zufzufmeister Neviem, ako ostatné baby, ale ja mám doma jednorázové babylove plienky (zatiaľ veľkosť newborn), klasické bavlnené plienky, aby sme zo začiatku balili naširoko a ortopedické nohavičky č. 1 a 2.

marya
6. apr 2011

@zufzufmeister Ja som pri Petkovi mala jednorazove plienky, zopar latkovych plienok a 2ks postoliek na balenie na siroko...teraz vraj uz balit nasiroko netreba, asi to zavisi od porodnice a od rozhodnutia mamicky...

andysok
6. apr 2011

baby a co oblecko , ake polanujete a kolko vziat do nemocky

andysok
6. apr 2011

@kaara1980 a prejavilo sa to stikutanie dajako aj po porode?

kaara1980
6. apr 2011

@andysok potom už štikútal menej,hlavne keď hltavo pil 😉 .Ale štikútka je v pohode

kaara1980
6. apr 2011

@zufzufmeister ak budeš používať jednorázové plienky,tak ti treba len pár bavlnených-pre novorodenca sú lepšie tie menšie rozmery-kôli baleniu na široko a poštolkové nohavičky.Ja som musela baliť asi vyše pol roka na široko,takže sme využili aj poštolky č.3..Ale bavlnené plieky využiješ pri kojení,odgrgávaní atď.
Inak v tých látkových vložiek čo sa len vkladájú do takých látkových gatiek,tak s tým skúsenosť nemám 😕

nenullienka
6. apr 2011

@zufzufmeister Ahoj ja mám 30 Ks látkových plienok, poštolky č.1 na balenie na široko a ešte kúpim jednorázové plienky čo treba do pôrodnice ale zatiaľ neviem značku.

nenullienka
6. apr 2011

Chcem sa spýtať od ktorého týždňa sa chodí na tie prietoky a na pásy???? 😀 🙂 Ja mám poradňu až v pondelok 11.4. tak som zvedavá či ma už pošle alebo nie. Sestrička vravela, že 27.4. mi zoberie krv a ešte ster na streptokoka 😖 .

bubu84
6. apr 2011

@zufzufmeister ja som pocula, ze teraz sa nedavaju klasicke plienky hned po narodeni babatka, davaju sa len v pripade problemov s klbikmi.. tak neviem 😒 ale samozrejme zopar ich kupim..

mrepanova
6. apr 2011

ahojte baby, dnes som bola na poradni a tam mi oznamila, ze maly sa uz zacina tisnut von....tak zajra idem na rizikovu poradnu do nemocnice a uvidim co mi tam povedia...Dufam,ze si ma tam nenechaju az do konca....Ved to su skoro este 3mes 😢

andysok
6. apr 2011

@mrepanova neboooj to ze ti povedali ze sa tisne von este nemusi mat zly scenar.....asi ti daju dake infuzky kludovy rezim.......

bubu84
6. apr 2011

@mrepanova neboj, vsetko dobre dopadnu, budem na teba mysliet ..

micu13
6. apr 2011

@mrepanova drzim palce, ale urcite vsetko dobre dopadne 😉

kaara1980
6. apr 2011

@mrepanova držím palce 😉

nenullienka
6. apr 2011

@mrepanova držím palce nech všetko dobre dopadne a nech maličký ešte vydrží v brušku

andrea1977
6. apr 2011

@nenullienka ahoj. ja som bola na poradni vcera a na prietoky ma objednal az na 36.tyzden, a na dalsiu poradnu a tiez na tie stery o mesiac - 35.

ingemor
6. apr 2011

ahojte baby..len sa chcem pripojit do debaty o tych plienkach..netreba si vobec robit starosti s bavlnenymi plienkami a balenim na siroko..v dnesnej dobe uz sa tak na tom nebaziruje..pred piatimi rokmi mi manzel priniesol zo skoly (bol ucitel na SZS) videokazetu o porode, dojceni, prebalovani , kupani deticiek po porode a uz tam vraveli, ze nie je nutne balit deti nasiroko, ze papierove jednorazove plienky uplne stacia..mozno keby dietatko malo problemy s klbikmi, tak by som vtedy nad tym uvazovala a urcite by to aj lekar odporucil..z mojej skusenosti, ked sa narodila moja malinka Nelinka, vobec som ju nebalila nasiroko, az kym sme nesli na vys.klbikov-bol tam velmi nesympaticky mudry lekar, kt.nam nam kazal balit malu nasiroko 6 tyz..a potom kontrola, ale z tych 6 tyz. som malu balila iba dva tyzdne-som ju strasne lutovala, vyzeralo to smiesne a manzel povedal, ze on ju tak balit nebude..a ked sme prisli na kontrolu, vsetko bolo ok a lekar, ze vidno, ze sme ju spravne balili..tak sme sa s manzelom na seba pozreli a mysleli si svoje..kamoska, co rodila tiez v tom case v USA, tak tam o baleni na siroko ani chyru ani slychu, pouzivala pampersky, ake pouzivame aj my tu..

andrea1977
6. apr 2011

@ingemor suhlasim s tebou, mame rovnaky termin 😉

ingemor
6. apr 2011

@andrea1977 ..to som si vsimla, aj ma to potesilo, ze niekto s rovnakym teminom 😎

andrea1977
6. apr 2011

@ingemor a nevies alebo nechces vediet pohlavie?

ingemor
6. apr 2011

@andrea1977 ..zatial by to malo byt dievcatko-na 90%,-aspon tak nam povedal lekar 🙂 mame uz aj meno, ale v utorok idem na usg, tak cakam ci sa to potvrdi - ci bude Mia alebo Hugo..a potom si to dam aj do profilu 😉

ingemor
6. apr 2011

@andrea1977 ..ale ty si si vybrala pekne meno pre chlapceka-ja som sa narodila na Mateja 😅

mipolka
6. apr 2011

@ingemor Ja som tiez o tom uz citala a naozaj to robit netreba, ked dietatko nema ziadny problem, stacia pampersky 🙂 Ak by bol problem s vyvojom, ortoped to zisti ........ a vtedy to ma zmysel, balit na siroko 😉

mipolka
6. apr 2011

@mrepanova Neboj 😉 mna tiez s podobnymi slovami poslal lekar pred tyzdnom do nemocnice, tam mi urobili vsetky potrebne vysetrenia, zistili ze nasa malicka skutocne uz tlaci na krcok o sto sest, ale ten zatial drzi a neskracuje sa , to je podstatne. Polezala som si tam styri dni, chvilku totiz trva, kym ti vsetko vysetria, dostavala som magneziove infuzie, nariadili mi setrit sa a teraz som doma a beriem magnezium v zvysenych davkach. Samozrejme som zacala chodit do riz.poradne kazde dva tyzdne a v 32 tyzdni som nastupila uz aj na matersku, pretoze mam sedave zamestnanie a celodenne sedenie by to mohlo zhorsit ..... Takze neboj, urcite to bude aj u teba o.k., pokial sa ti nesracuje krcok, tak si ta tam dlho nenechaju a budes moct byt doma na PN 🙂

mipolka
6. apr 2011

@andysok Do nemocnice si oblecenie pre male brat nemusis, tam maju vsetko potrebne. Az ked uz pojdes domov, nech ti manzel prinesie oblecenie c.56 (kosielku alebo body, kabatik, dupacky, ciapocku, ponozky a ked tak rukavicky proti skriabaniu a zavinovacku). Tod vse 😉

janina7911
6. apr 2011

@mrepanova Držím palce, neboj, všetko dopadne dobre. 🙂

janina7911
6. apr 2011

@andysok Podľa mňa tiež stačí výbavička č. 56 na cestu domov. Len ja som sa napr. v nejakom fóre dočítala, že baby mali so sebou aj zopár vecičiek naviac, lebo keď na nich sestričky "zabudli" s prvým prebaľovaním, tak si deťúrence prebalili do svojho. Ale to podľa mňa v nemocke nemajú radi, len erárne veci.

andysok
6. apr 2011

@janina7911
@mipolka ďakujem dievčatá no ja vezmem 50 kedže čakáme dve babule ved prinajhorsom manžel zadovazi ;)