Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
@zajo79 😀 popravde, mna nejake videa nezaujimaju, len tolko k tomu, ze ja viem, ze mi tie podprdy boli dobre a bola som s nimi spokojna, takze nejake videa alebo presviedcanie od niekoho, ze to tak byt nemohlo, neberiem 😉 keby som bola prvorodilcka, tak ma mozno presvedcis, ale po vlastnej skusenosti viem svoje 😉 a nech sa Ti dari 😀
@zufzufmeister Neviem, ako ostatné baby, ale ja mám doma jednorázové babylove plienky (zatiaľ veľkosť newborn), klasické bavlnené plienky, aby sme zo začiatku balili naširoko a ortopedické nohavičky č. 1 a 2.
@zufzufmeister Ja som pri Petkovi mala jednorazove plienky, zopar latkovych plienok a 2ks postoliek na balenie na siroko...teraz vraj uz balit nasiroko netreba, asi to zavisi od porodnice a od rozhodnutia mamicky...
baby a co oblecko , ake polanujete a kolko vziat do nemocky
@zufzufmeister ak budeš používať jednorázové plienky,tak ti treba len pár bavlnených-pre novorodenca sú lepšie tie menšie rozmery-kôli baleniu na široko a poštolkové nohavičky.Ja som musela baliť asi vyše pol roka na široko,takže sme využili aj poštolky č.3..Ale bavlnené plieky využiješ pri kojení,odgrgávaní atď.
Inak v tých látkových vložiek čo sa len vkladájú do takých látkových gatiek,tak s tým skúsenosť nemám 😕
@zufzufmeister Ahoj ja mám 30 Ks látkových plienok, poštolky č.1 na balenie na široko a ešte kúpim jednorázové plienky čo treba do pôrodnice ale zatiaľ neviem značku.
Chcem sa spýtať od ktorého týždňa sa chodí na tie prietoky a na pásy???? 😀 🙂 Ja mám poradňu až v pondelok 11.4. tak som zvedavá či ma už pošle alebo nie. Sestrička vravela, že 27.4. mi zoberie krv a ešte ster na streptokoka 😖 .
@zufzufmeister ja som pocula, ze teraz sa nedavaju klasicke plienky hned po narodeni babatka, davaju sa len v pripade problemov s klbikmi.. tak neviem 😒 ale samozrejme zopar ich kupim..
ahojte baby, dnes som bola na poradni a tam mi oznamila, ze maly sa uz zacina tisnut von....tak zajra idem na rizikovu poradnu do nemocnice a uvidim co mi tam povedia...Dufam,ze si ma tam nenechaju az do konca....Ved to su skoro este 3mes 😢
@mrepanova držím palce nech všetko dobre dopadne a nech maličký ešte vydrží v brušku
@nenullienka ahoj. ja som bola na poradni vcera a na prietoky ma objednal az na 36.tyzden, a na dalsiu poradnu a tiez na tie stery o mesiac - 35.
ahojte baby..len sa chcem pripojit do debaty o tych plienkach..netreba si vobec robit starosti s bavlnenymi plienkami a balenim na siroko..v dnesnej dobe uz sa tak na tom nebaziruje..pred piatimi rokmi mi manzel priniesol zo skoly (bol ucitel na SZS) videokazetu o porode, dojceni, prebalovani , kupani deticiek po porode a uz tam vraveli, ze nie je nutne balit deti nasiroko, ze papierove jednorazove plienky uplne stacia..mozno keby dietatko malo problemy s klbikmi, tak by som vtedy nad tym uvazovala a urcite by to aj lekar odporucil..z mojej skusenosti, ked sa narodila moja malinka Nelinka, vobec som ju nebalila nasiroko, az kym sme nesli na vys.klbikov-bol tam velmi nesympaticky mudry lekar, kt.nam nam kazal balit malu nasiroko 6 tyz..a potom kontrola, ale z tych 6 tyz. som malu balila iba dva tyzdne-som ju strasne lutovala, vyzeralo to smiesne a manzel povedal, ze on ju tak balit nebude..a ked sme prisli na kontrolu, vsetko bolo ok a lekar, ze vidno, ze sme ju spravne balili..tak sme sa s manzelom na seba pozreli a mysleli si svoje..kamoska, co rodila tiez v tom case v USA, tak tam o baleni na siroko ani chyru ani slychu, pouzivala pampersky, ake pouzivame aj my tu..
@ingemor suhlasim s tebou, mame rovnaky termin 😉
@andrea1977 ..to som si vsimla, aj ma to potesilo, ze niekto s rovnakym teminom 😎
@ingemor a nevies alebo nechces vediet pohlavie?
@andrea1977 ..zatial by to malo byt dievcatko-na 90%,-aspon tak nam povedal lekar 🙂 mame uz aj meno, ale v utorok idem na usg, tak cakam ci sa to potvrdi - ci bude Mia alebo Hugo..a potom si to dam aj do profilu 😉
@andrea1977 ..ale ty si si vybrala pekne meno pre chlapceka-ja som sa narodila na Mateja 😅
@mrepanova Neboj 😉 mna tiez s podobnymi slovami poslal lekar pred tyzdnom do nemocnice, tam mi urobili vsetky potrebne vysetrenia, zistili ze nasa malicka skutocne uz tlaci na krcok o sto sest, ale ten zatial drzi a neskracuje sa , to je podstatne. Polezala som si tam styri dni, chvilku totiz trva, kym ti vsetko vysetria, dostavala som magneziove infuzie, nariadili mi setrit sa a teraz som doma a beriem magnezium v zvysenych davkach. Samozrejme som zacala chodit do riz.poradne kazde dva tyzdne a v 32 tyzdni som nastupila uz aj na matersku, pretoze mam sedave zamestnanie a celodenne sedenie by to mohlo zhorsit ..... Takze neboj, urcite to bude aj u teba o.k., pokial sa ti nesracuje krcok, tak si ta tam dlho nenechaju a budes moct byt doma na PN 🙂
@mrepanova Držím palce, neboj, všetko dopadne dobre. 🙂
@andysok Podľa mňa tiež stačí výbavička č. 56 na cestu domov. Len ja som sa napr. v nejakom fóre dočítala, že baby mali so sebou aj zopár vecičiek naviac, lebo keď na nich sestričky "zabudli" s prvým prebaľovaním, tak si deťúrence prebalili do svojho. Ale to podľa mňa v nemocke nemajú radi, len erárne veci.
@janina7911
@mipolka ďakujem dievčatá no ja vezmem 50 kedže čakáme dve babule ved prinajhorsom manžel zadovazi ;)

baby, otázka... Teraz pozerám plienky... A okrem klasických ortopedických nohavičiek som už našla rôzne látkové - také huňaté plienkové nohavičky, abdukčné nohavičky kvoli širokému balleniu a x ostatných vecí... Čo si treba zadovážiť teda okrem plienok k širokému baleniu, čo je najlepšie? Som mimo z toho...