icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

qwen
10. máj 2010

Ahojte, pomaly dojedám druhe balenie babyplan a dnes som si v lekárni kúpila kyselinu listovú, zelezo a B12. Môzem to spolu kombinovat ??? Máte niektorá s tým skúsenost???

mimi21
10. máj 2010

qwen myslis acidofolan tabletky?
ja som si ich dnes kupila a beriam aj calibrum babyplan ale ja este kojim malu, takze ma dr. upozornil na to, ze by som mala brat viac vitaminov
ale ty pokial mas normalne tehu, tak sa s tym zbytocne nepchaj, radsej si daj zeleninku a ovocie
teda myslela som tym, ze staci jedno uzivat

christie
10. máj 2010

no ja uzivam Jamiesom Kyselina listova rano a vecer Calibrum BabyPlan. potom mam kupene od Jamiesona Prenatal, je tam najviac kyseliny listovej z tych vsetkych multivitaminov. a kvoli znizovaniu cholesterolu, lebo ten mam velmi zly, jem uz viac ako pol roka Rybaci olej v tabletkach (Omega 3 masne kyseliny)

qwen
10. máj 2010

hej, myslím acidofolan !! Ovocie nejem skoro vôbec, len trochu zeleniny a hlavne ľadový šalát !!!! Ale aj tak dakujem

christie
10. máj 2010

ani mne moc ovocie nejde, ak tak jahody.. ale ani jablcka mi nechutia, co som predtym jedla... ale napr. redkvicky mi smakuju 🙂 a rajcinky, paprika. teda zelenina, kedysi som bola viac na ovociek ako zeleninu, teraz je to naopak. a dokonca ani jablkovy dzus nemozem a ten som milovala.

mirkita
10. máj 2010

mne zase celkom chutia banany a jablka...ale len obmedzene, vsetko sa mi zda strasne moc sladke...proste sladka chut je u mna momentalne totalne "fuj"
ale priberat sa da aj z inych veci.... ☹

mamama11
10. máj 2010

ahojte babuľky, nehnevajte sa, že vás neprečítam, ale zase ste toho tóóóóóóóľko popísali 😲
dúfam, že ste všetky v poriadku 🙂 mne je naďalej strááááááášne zle, celučké dni, stále polihujem e nemôžem sa už ani cítiť, takú zdochlinu, ale čo už, vydržím 😉
držkajte sa 😵 😵 😵

son1cka
10. máj 2010

Cauko baby, tak ako som machrovala, ze ako je mi super...hm, tak to po tyzdni prestalo a dnes od bozieho rana je mi na grc, len sa povalujem v posteli, ledva som uvarila. Fuuuj, ako mi bolo dobre a ako je mi teraz na prd...bleee. 😖

albao
10. máj 2010

sonicka: jej, uz ta to chytilo? Ja nic zatial, len by som si poobede schrupla, keby to islo (ale nejde 😒 )

mirkita
10. máj 2010

:( soni to mi je luto
ale zase stale dufam ze mna to nadobro obide 😉

mariro
10. máj 2010

caute baby vsetky-mne je konecne uz dobre,nevolnosti pominuli...klop klop pre istotu,citim sa celkom fajn,uz tolko ani nemusim jest stale ako predtym 🙂 ,iba fucim a hned sa zadycham 🙂 ,no ved vyzeram ako v 5.mesiaci sakra 🙂 ,no uvidime na sono 19.5. kolko ich v tom brusku bude,ked som ako bublinka 🙂
Tak nezufajte a vydrzte,lebo nevolnosti vam zachvilu pominu...mne trvali od 7.tyzdna do 9.tyzdna ,mozno i trocha do polovice 10.tyzdna. 🙂

aspinka
10. máj 2010

Mne je dnes tiez na h.... vcera mi to zacalo a dnes pokracuje som total zoslabnuta boli ma brucho a strasne ma boli hlava vsetko sa mi toci neskutocne som totalne KO tak velmi sa tesim ked to uz vsetko prejde 🙄

mirkita
10. máj 2010

kocky, drzim palce, nech vam to cim skor prejde!!!!
kolko tie maminy detom obetuju...este kym pridu na svet🙂 za to by mal byt den matiek kazdy tyzden🙂

fattamorgana
10. máj 2010

aspinka - nič si z toho nerob, mne je tiež už druhý deň blbo, tuším ma to chytá vždy v nedeľu a pondelok.... Zatiaľ som ani raz nevracala, ale cítim to všetko až v hrdle a nejde to ani hore, ani dolu 😒 ale hádam to čoskoro prejde.... Naj na tom je, že vo štvrtok idem s deťmi busom na exkurziu, tak keď mi tam bude blbo, to bude šou....
Inak už mi úplne prešla poobedná únava, našťastie 🙂
čo sa týka liekov, ja beriem len kyselinu listovú vo vyššej dávke. A veľmi mi chutí ovocie, najmä hrozno. Zeleninu som milovala, teraz ju dosť obchádzam...

mamama11
10. máj 2010

mariro, tak dúfam, že to aj mne tak rýchlo prejde, už končím 9 tt, tak hádam by to mohlo pomaly končiť, no uvidíme 🙂
mirkita veru obetujeme pre ne toho dosť, ja si len hovorím, že za to koľko ma teraz cvičí by to mal byť po narodení malý anjelik, tak uvidíme 🙂

son1cka
10. máj 2010

Jaj baby moje, mne nebolo cely minuly tyzden absolutne nic, este som letela doktorovi, ze mi uplne zmizli priznaky/nevolnosti. A teraz takyto podraz. Su naspat. Cely den som pospavala, zas ma neskutocne nafukuje 🤐 Fattamorgana, presne, ja som za cely cas vracala len 2x, stale mam pocit, ze to mam uz v krku a nic...len mi je tazko... 😖 😖 Este mam aj dasna zapalene, ani zuby si riadne umyvat nemozem, stipe ma to 😠 😠 😠

zuzu1111
10. máj 2010

babule neviete mi poradiť - tu na boku bola raz reklama na bezpečnostné pásy do auta pre tehotné, bola tam aj video ukážka, ako to funguje, chcela som to ukázať manželovi, ale neviem ju teraz nájsť ☹ ☹ ☹ - neviete niektorá?
celý víkend som tu nebola, musím vás potom prečítať....

avanka
10. máj 2010

tak mne je zle uz 5 tyzden 😀 😀 dnes som splachla ranajko-obed (2 rohliky so sunkou) do zachoda, teraz som si dala cinu s ryzou, a je mi zleeeee 😅

lelagula
10. máj 2010

ahojte baby 🙂 nestiham vas ani citat. ja som dnes rano-dobeda myslela ze odpadnem strasne mi bolo zle, potom pocit skrkania a hladu a zas zlee 😒 jaj pobede sa to trosku ukludnilo a teraz zas zle. kazde jedlo co jem si musim dat polovicnu davku inak mam potom hroznu kyselinu a je mi na grc. Pobolieva ma pod bruskom pichoce taha jaj stale nieco a mam pocit ze ma brucho stiahne na zem ze ma 100 kg 😠 V piatok idem na kontrolu duam ze bude v se ok na ultrazvuku stale sa kontrolujem no bojim sa..ozaj baby je tu niektora ktora ma uz len jeden vajecnik?ako ja 😒

qwen
10. máj 2010

no teda baby, vôbec vám nezávidim, ja som tehotna 1 krát, začínam 9tt a na šťastie žiadne nevolnosti. Miesto toho aby som oddychovala aspoň trošičku, ťahám už 8 deň bez voľna , ani svadbu si nemám kedy zariadovať 🙂

mimi21
10. máj 2010

ja tiež nechcem provokovať ale okrem únavy žiadne negatívne tehu priznaky 🙂
ale aj pri malej to tak bolo 😉

avanka
10. máj 2010

Qwen, moje prve tehu bolo tiez uplne ine ako toto 😉 tiez som bola plna energie, teraz byvam viac unavena

aspinka
10. máj 2010

tak mne bolo po kazde zle ked som otehotnela pri malej to bolo asi najhorsie ale moze byt ze je to aj dedicne moja mama mi hovorila ze ona sa isla zblaznit kazde tehotenstvo prve tri mesiace a to nas mala troch.
Ale verim ze uz to fakt dlho nepotrva pri malej mi bolo tusim do 14tt potom som si tehotenstvo uzivala a chodila som do prace az do materskej bola som akoby som mala vrtulu v zadku ale ja som taka stale aj netehotna. Moj mangel ma teraz obskakuje a fakt sa snazi aj kuchynu upratat navarit ale uz je z toho mierne nesvoj tak mu hovorim zo sedacky "neboj o chvilu budem ja lietat po byte chystat a upratovat a ty budes sediet na sedacke" 😅 a on na to "ved to ma drzi pri zivote" 😀 😀 😀

mimi21
10. máj 2010

asi nieco na tej dedicnosti bude, moja mama vzdy vravela, ze ona sa citila super ked bola tehotna 🙂

mirkita
10. máj 2010

baby katastrofa...dnes som na sebe spozorovala viditelne priberanie...achjaj...zda sa mi to skoro, ale co uz
vsetko sice obleciem, ale brucho vykuka ....uz len volne tricka a kosele...

fatmira
10. máj 2010

musela som sa este dnes vecer zahlasit, lebo vcera by som vas asi nedocitala ani 😀
ja som mala nevolnosti tusim od zaciatku piateho mesiaca a pred dvoma tyzdnami sa zazrakom nejako vyparili... teda negrcam, ale ked vstanem, musim sa rychlo rychlo naranajkovat, aby to nahodou neprislo 😲
och a dneska som zhresila 😒 dala som si pizzu s nivou a poobede po dvoch mesiacoch aj kavu, lebo pre to blbe pocasie som mala taky nizky tlak ze som myslela ze mi oci vyskocia z jamok 😠
a inak vo stvrtok ma caka cestovanie cez cele slovensko az do senice, tak sa na to ukrutne velmi tesim, dufam,ze nevolnosti ma opat nenastivia...
inak co sa tyka cigariet.....mam susedu tehotnu, a tu stretavam kazde rano, ako na teraske popija kavicku a zobacik vypaluje ale tak fajcila aj pri prvom tehu, dokonca aj nejake alko si vypila, ale tak vravi, ked sa jej ma narodit zdrave dieta, tak sa jej narodi aj ked fajci..... asi tak....

fatmira
10. máj 2010

inak baby, mango sa snad moze v tehu papat...alebo? 😨

fatmira
10. máj 2010

ze vcera by som vas nedocitala.... ja som pako..tehu demencia....mala som na mysli, ze zajtra 😀

mirkita
10. máj 2010

fatmira
myslim ze mango je OK 🙂

sante
10. máj 2010

Ahojte 🙂
son1cka, ja mám to isté, ked si čistím zuby, tak ma príšerne pália dasná ☹ a dosť krvácajú ☹
dnes mi je dosť od žalúdka zle a tak strašne sa mi zhoršila pleť a vlasy, že katastrofa. padajú mi moc a kvalita desná, nedajú sa upraviť normálne 😒