V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
no to som nevedela andelik že to kvoli placente a tým pádom preto okolo 12tt, lebo vtedy placenta ukončuje svoj vývoj...
Fat a co ides do Senice? ja som odtial 😀
ja som jedla pri malom aj Nivu ale po troskach a s mierou a neublizilo to...aj dr. vravel, ze mozem, skor ze nemam jest napr. bryndzu zo Salasa a tak.....
baby ja myslim ze telo si vypyta co potrebuje,tak nejako sa obmedzovat myslim nettreba,ak je to vsetko s mierou 🙂,ja som jedla aj kozi syr v olivovom naleve a nic mi nebolo,prisla mi na to skratka chut.A tak ako to tu niekto uz spominal,co sa ma stat sa stane,vladne nam priroda.Samozrejme nemysim tym,jest zrovna nejake nezdrave veci,ale mne vcera skoro jazyk vypadol az po zem ked si mm krajal slaninu fajnovu gazdovsku slankavu ... 😀 a dala som si .
A bryndzovu natierku idem zrovna dnes robit, a dam si aj z nej.Vsetko s mierou.Dokonca ma niekedy prepadne osial a v pekarni si kupim cesnakovy posuch.. 🙂 len pre chut par zakusov...a niekedy mi to smrdi a nemozem to ani citit...su to zvlastnosti co sa s nami dejuuuu... 🙂
Ale mne je opat fajn a konecne idem skrine pretriedit a vetrat a varit...uz som vo svojej kozi....akcna a pri sile 🙂
Ahoj baby, takže mam zasebou prehliadku u lekara......
Moje obavy sa naplnili a bohužial plod sa nevyvijal. Musim ist na kyret.
Mám za sebou už dva potraty, teraz tretí 😒 a to všetko aj vďaka mojej povodnej lekárke. Jednoducho zanedbala ma a neurobila všetky potrebné vyšetrenia. Lekár mi urobí vyšetrenia DNA a predpokladá že mám zlú zrážanlivosť krvy a preto som sice schopná otehotniet ale niesom schopná donosit dieta....
Keby urobila všetko čo mala už vtedy prvý raz, mohla som už byť šťastná maminka.
tak nám vychádza termín presne v čase vianoc... takže december jak vyšitý....
alexkaa-to je smutne,co povedat ☹ ,len drzim palce do buducna a neprestan verit ze sa to podari 😉
alexkaa, to ma strasne mrzi, prajem vela, vela sily
ja mam znamu co ma za sebou tiez 3 potraty ale ma uz aj 2 krasne deticky, takze verim, ze aj tvoj osud bude podobny
drzkaj sa
mimi ďakujem, dufam aj ja že sa to raz podari.....
Ahojte. Alexka je mi to luto ale snad sa v tvojom pripade lekari spamataju nechapem naco cakaju ked je to kvoli zrazanlivosti da sa to pekne podchytit a zeny si pichaju injekcie az do porodu moja susedka tak cakala a ma pekne dvojicky. Musis byt aj ty neoblomna a uz sa nedat! Drz sa verim ze cochvila sa dockas babatka.
Mne bolo v noci vselijako pobolievalo ma brucho nevedela som ani ako mam lezat. Rano je mi zatial fajn ale ktovie co sa z toho vykluje v priebehu dna. Uz mi z toho hrabe na mozog fakt telo si somnou robi co chce kludne ma odstavi a som total neschopna fungovat.
inak ja mavam posledne vecery brucho ako kamen, citim v nom velke napätie, neviem ci je to unavou, alebo cim ale nic take tazke som nerobila
ale pocit je to fakt divny :-/
Ahojte baby, nezvyknem sem velmi pisat. Ja som jedna z tych co musime zarezavat v robote, takze vacsinou stiham tak akurat citat, ale pisat velmi nie a vecer doma som uz zasa prilis unavena. Ale dnes sa musim postazovat. Uz neviem co mam so sebou robit, citim sa straaasne blbo. 😖 Dnes nic ine v praci nerobim len chodim na WC a na chodbu predychavat, lebo mam stale pocit ze mam zaludok niekde v krku. A nan nic sa neviem sustredit. Blbo mi sice byva uz vyse mesiaca, ale ja mam narozdiel od Vas niektorych pocit, ze sa to zatial len zhorsuje :( A ked si dnes predstavim, ze tu mam trcat do 16:00 a potom ma este caka hodinove soferovanie domov, tak netusim ako to zvladnem. Pomooooc. 😢
Alexka, je mi to luto, drzkaj sa a velmi ti prajem , aby si raz mala zdrave babatko
Alexkaa to ma hrozne mrzi:(((
ja sa takychto veci tiez hrozne obavam ze sa plod nebude vyvijat a tak...je to fakt smutne:(
drzim ti palceky a prajem vela sily...a v ktorom tyzdni si bola ked sa smiem spytat?
Zuskamagic tak to ti nezavidim v tej robote...inak aj mne je len horsie dnes som prvy raz zvracala...na zaciatku mi bolo uplne super lekar bol prekvapeny ze mi je tak dobre a poslednych10dni fakt ze zdochynam!
zuskamagic-poznam tie stavy uzkosti a zufalstva 🙂 ,skus to poriesit bud par dnami dovolenky alebo PN alebo len orazenou priepustkou.Ja som momentalne PN do konca mesiaca a mam klud a ked sa mi chce robim cosi a ked nevladzem tak len odpocivam ...skratka ako keby dovolenkujem.Hentie stavy mam uz za sebou chvalabohu,ale viem o com pises. 🙂
Vidim, ze vsetkym Vam je zle, tak aspon viem, ze v tom nie som sama, mne sa uz ani existovat nechce, mne je zle uplne cely den a je jedno co jem a kedy jem, fakt ma to nebavi, no nic len vydrzat asi...
Catherine24 mne tiez je cely den zle a tiez si hovorim ze preco tak musim trpiet...ale casom to snad bude ok...nemam ani chut chodit medzi ludi nic
no mne je zle len rano, ked sa nenajem. ale inak fajn. skor ma striasa zima stale.
a mam vyhadzany cely dekolt.
ale nech je radsej zle, nech som vyrazkova, ale bambina nech sa vyviaju, rastu, prospievaju. Co tam po nas, oni su teraz dolezite 🙂
Barbora tak to poznam, mne sa tiez nic nechce, vsak ked mi aj je tak zle...
V kolkom si bola tyzdni ked si bola na utz a videla si aj srdiecko?
alexkaa mrzi ma to ☹ prajem ti vela vela sil!! baby mne je tiez zle...a to sa musim ucit na statnice...ach jaj! ☹ a nehovorim o tej unave...
catherine ja som uz v 6tt videla srdiecko 😉
Christie no ja ked sa nenajem tak mi je na odpadnutie a zle no hroza
catherine24 no bola som minuly tyzden to som bola v8.tyzdni mimi malo 12mm a srdiecko bilo a aj mi zvuk srdiecka pustil no nadhera len som cumela
ahojte mamuľky 🙂
Alexkaa, to mi je strašne ľúto, už som dúfala, že sa žiadnej z nás nestane nič zlé a predsa ☹ ☹ ☹ držím ti moc palce, nech čím skôr odhalia príčinu a začnú ťa liečiť a nech sa ti raz podarí donosiť zdravé bábätko 🙂
tak ja som tiež stále medzi tými z vás, ktorým je stále zle a tiež to nie je tá typická ranná nevoľnosť, ale celodenná, už som tiež z toho riadne vyšťavená, nič sa mi nechce, ani nikde nechodím, kým nemusím a našťastie robotu mám doma, takže nemusím chodiť k cudziemu do práce, inak by som isto bola už na PN, lebo takto by som tam nevydržala 😖
Mariro no s tou PN-kou neviem, aj keď by som veľmi rada bola teraz doma v posteli..... ale keď netuším do kedy to bude trvať, a teda neviem či by mi pár dní doma vôbec pomohlo ....mne je totiž zle už asi od 6. týždňa a teraz som na konci 10-teho.... a viem že ešte minimálne 2-3 týždne to môže kľudne trvať (ak nie dlhšie ☹ ) .... no a zas toľko doma nemôžem byť.
Už si pripadám, že to asi príliš zveličujem. Vravím si, že veď toľko žien to už predo mnou zvládlo a ja stále len fňukám a cítim sa úplne nemožne.... ale aspoň som rada, že nie som sama 🙂 a ako vraví catherine asi nám nezostáva nič iné, len to vydržať.
boze ja som rano vstavala s tym, ze ked bude mala spat tak si pojdem s nou lahnut a mala mi uz spi a mne sa nechce, ja som skor unavena poobede a to ona uz nespi 😒 nejako sa nevieme zladit 😀
baby,som sa tu vtrela ale ked citam o tych vasich nevolnostiach,chcem vas ubezpecit,ze to prezijete a dockate sa potom pocitu,ze vam nieje konecne zle.mnet o trvalo do 20t aj s vracanim a doteraz mi je tak raz do tyzdna vecer troska blbo od zaludka ale to sa neda porovnat s tym,co som zazivala predtym 4 mesiace som len prelezala v posteli,nebola som schopna nicoho,takze nie ste same.ale verte,ze pride ten cas a bude vam dobre,ja som tomu uz ani neverila.
zuskamagic-nezvelicujes,je to jednoducho tak a fakt to treba vydrzat ☹ ,ako som uz pisala,mne je az teraz nieco vyse tyzdna fajn,ale dovtedy od 7-8 tyzdna to bol horor...aj do placu mi bolo,totalne nemozna a neschopna osoba som bola a upipana az hroza,ale dufam, ze uz sa to nevrati a ze uz mi bude len dobre.Tak drzim palce ,raz to skonci,kazda sme ina,inak to znasame,pri prvom tehotenstve mi nebolo nic,preto som bola teraz prekvapena ze co sa to so mnou deje 🙂 ,ale tesim sa na bambino a tak nech sa deje co sa deje,vydrzim 😉
Maculienka nestras nas ...... ze do 20teho tyzdna, my dufame ze to bude podstatne skor (teda aspon ja)
...ja len celé dni predychujem ako na druhý deň po opici 🙂 . Nechutí mi nič jesť, priberám neviem z čoho. V práci urobím veľké guľové a doma detto. No proste žienka domáca ako vyšitá. A dnes asi umriem... ☹
tina nic si z toho nerib, robota nie je zajac, neutecie a doma s atiez svet nezruti, ked si das par dni pauzu 😉
hlavne oddychuj, ono pride obdobie "hniezdenia" kedy budes behat ako s vrtulou v zadku a vsetko lestit, aby malo babo vsetko pekne nachystane 🙂

Ahojte dievcence...aj mne je dnes na h....a ledva som zvladla nakupit a pozehlit a potom som si musela normalne lahnut a pospat si, lebo som nevladala tahat ruky a nohy za sebou...uz nech su tie nevolnosti prec 😠 ...moja doktorka mi hovorila, ze tie nevolnosti su z toho, ze placenta produkuje nejaky hormon, ktory moze sposobovat nevolnosti a ze okolo toho 12tt sa ta hladina ustali a nevolnosti ustupia
fatmira...mango je podla mna v pohode ale skor sa vyvaruj syrov ako je Niva, pretoze tie nie su tepelne upravene a mozu sposobit problemy