V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Ahoj Zuzana79 😀, vitaj.
79zuzana, vítam ťa medzi nami a jéj aj ty čakáš tretie, to mám radosť, že nás tu je viac 😵
Vlocka, to ma strašne mrzí, ráno som písala, že dúfam, že sa už žiadnej z nás nič také nestane a ty sa zrazu ďalšia ozveš ☹ chúďatko moje ☹ ☹ ☹ , moc ti budem držať palčeky, nech sa z toho rýchlo dostaneš a nech čoskoro nosíš pod srdiečkom zdravučké bábätko 🙂
ahojte.....ja sa len ohlasim.....popisali ste toho strasne vela 🙂
vitam nove tehulky 🙂
vlocka,alexka...je mi to luto ☹
my sme boli v nedelu na uzv..bola som podla PM v 6+4tt a podla utz 6+2tt 🙂 srdiecko krasne bilo 🙂
najblizsie idem 2.juna na krv na knižku a 14.juna na uzv 🙂
fotečku neskor pridam 😉
ahojte
ja som dnes nejaka unavena, zase ma pobolieva brusko, akokeby som tam kamen mala 😒
s malou som bola poobede na plavani, potom este chvilu v meste, spinka od 19.15 tak ja uz len tak polihujem a oddychujem
a ma k nam prist kamos, pozerat hokej, ale zatial dako nechodi
coooo, vlocka??? 😕 😔 dnes tolko smutnych sprav....
Ahojte 🙂
vločka moc ma to mrzí ☹
zvedavec, ja som tiež nervozna a najradšej by som chodila denne na sono, alebo aspoň ob deň...
sasetka, bábo by už malo byť riadne živé teraz ked pojdeš na sono 🙂
No kocky nestiham za vami...pisete ako najate🙂 dnes som dostala prvy darcek od kamosky🙂 ruzove ponozticky 😀 aj ked nevieme co to bude kazdy v okoli si mysli vratane nas ze je to dievcatko🙂 ...zistila som ze moj stav sa odraza od pocasia...ked je slnecno je mi super a ked prsi a je zamracene je mi tak zle ze ani z domu nejdem a len lezim a suche chleby pucim 😅 posledne 3 dni mam trochu silnejsi priesvitny vytok..dufam ze to je dobre a vy co mate nove?🙂
sasetka
tak gratulujem k odovzdaniu DP🙂
uuuu....prva poradna...tak daj vediet ako dopadne 😉 drzim palce
vitezova
ja mam tusim stale nejaky vytok, ale nezda sa mi to nic extremne, nic ma neboli, nic nepachne...tak je to hadam OK
Tak dobry vecer prajem. Ja mam tiez velmi silny husty zlto biely vytok ale vraj je to dobre. My sme si urobili tie bryndzaky tak som sa na ne tesila ale bolo mi zle z toho jak muz vyprazal tu slaninu ze ked som si za tie halusky sadla tak som ich nemohla. Ale najedla som sa. Ja idem na kontrolu vo stvrtok maju mi dat uz aj knizku normalne sa tesim aj mi lepi ale tento tyzden vyzera byt pre nas uspesny tak verim ze to este podciarkneme.
mirkita, dakujem, jasne ze dam 😵 a tamto by malo byt ok 😉
aktualne ma nechutne bolia krize a mam....no...zastavene vetry, neviem, co s tym, ale velice neprijemne.... nech to prejde, lebo sa ani dalsiu noc nevyspim....
sasettka - ja vetrim az prilis 😀 a som z toho pekne naduta cize by som to rada s tebou menila 😀
sante, no ja som hlavne zvedava, ci mi to sono vobec bude robit....
ale asi mi bude brat kopec krvi, na to sa musim psychicky pripravit 😅
vitezova, no co ja by som za to teraz dala 😀 😀 😀 nemenila, ver mi.....toto je strasny stav....
baby s tym vytokom je to normalne, v tehu je ho viac, lebo telo produkuje prirodzenu barieru aby sa aj tymto smerom ubranilo infekciam
a tiez sa tvori hlienova zatka
no sono v 12tt je povinné, takže asi hej 🙂 a na zastavené vetry je dobrý espumisan, vhodný aj pre tehotné, tiež to musím užívať 😉
Ahojte, alexka, vlocka tiez mi je to luto. Zazila som to a viem ze priroda to tak zariadila. A uz mam krasneho syna a dalsie babo v brusku. Teda dufam ze vsetko je ok, prvykrat idem k dr. az o tyzden... Drzim palce nech to rychlo preboli a coskoro sa podari a uz to dotiahnete do uspesneho konca...
Maminy co uz mate deti....ake mate bruska? lebo ja som v 8tt a brucho mam ako v 4 mesiaci ked som bola teho. Mam pocit ze uz to dlho neutajim...Pribrat som nepribrala ale brusko uz mam ozaj take male tehotenske.... 😅 Pocula som vraj ze v dalsich teho uz vykukne skor...
Mne nastastie nebyva velmi zle, aj ked mam stale gucu v krku a obcas mam aj pocit ze ma natiahne....do minuleho tyzdna som mala chut len na vsetko slane, paradajok som sa nevedela dojest. Teraz ked ich vidim...bleee... a zacalo mi zas chutit sladke 😅 Kavu nemozem ani citit, predtym dve silne denne, takze v robote poobede mam co robit so sebou. Ale potom s malym na ihrisku chytim druhy dych a hrozne mi prospieva byt vonku uplne zabudnem ze som teho... 🙂 cez vikend si s nim pospim poobede takze to zvladam.
Prajem vsetkym krasnu noc 🙂
sante, no....za espumisan by som v tejto chvily dala cokolvek, ale uz to budem musiet dnes pretrpiet....a ak do zajtra neprejde, tak kupujem....vlastne kupim ho tak ci tak, ak by to prislo inokedy....
no ja este nie som v 12tt, som podla doktora 10tt + 5
santana, ja mám tiež brucho ale ako v piatom mesiaci 😀 a taktiež som niečo zhodila z váhy a napriek tomu 🙂
no zastavené vetry sú dosť typický jav pre prvý trimester, takže isto si kúp ten espumisan, je to fajn potom 😀
a veru tým pádom neviem aako ti bude robiť sono, lebo 12tt je označovaný aj v tehu knižkách ako jeden z povinných termínov. idem to radšej ešte omrknúť, nech neklamem nechtiac 😉
tak len doporučené, pardon 😉 http://www.mamatata.sk/index.cfm?module=Calenda...
baby aj ja uz mam vacsie brusko 😝
a mam pocit, ze vecer ma vsetko tlaci, aj teplaky 😝
ten utz musia robit v tom tyzdni lebo presvecuju nosovu kosticku a toto je vhodne robit najneskor do 13tt ja budem vo stvrtok 10+5 tak bud mi to bude robit teraz alebo ma zase objedna o dva tyzdne. Viem ze pri malej to nerobili i ked v tehu knizke je kolonka NT aj vtedy bola teraz to robia automaticky
presvecuju aj siju som zabudla napisat tzv nuchealna translucencia 😎
tak potom som si dobre myslela, dík aspinka, ale jasne máš prravdu. nevedela som prečo, no je to tak
Šijové prejasnenie - NT
Od roku 1985 bol zaradený do sytému vhľadávania postihnutých plodov marker nuchálnej kožnej riasy na záhlaví (nuchal fold, nuchal skin fold thickness), laicky tzv. "presvietenie šije". V náleze sa spravidla uvádza skratka NT (Nuchal Translucency). V súčasnoosti sa pokladá za najsenzitívnejší marker na detekciu chromozomálne postihnutých plodov v II. trimestri, najma trizómie 21.
NT (Nuchal Translucency) - šijové prejasnenie je definované ako nahromadenie tekutiny v zátylku plodu na konci prvého a na začiatku druhého trimestra. Pri plodoch s Downovým syndrómom, s genetickými anomáliami, vážnymi chybami srdca a hrubých ciev alebo skeletálnymi dyspláziami sa na tomto mieste nachádza väčšie množstvo tekutiny, čo spôsobuuje edém záhybu šije. Ten sa prejaví vysokými hodnotami NT. Hrúbka šijového prejasnenia je u zdravých plodov cca 1 až 2,5 milimetra (našla som údaj o norme až do 3 mm).
Vyšetrenie sa musí vykonať v 11. až 13. týždni tehotenstva, presné stanovenie veku gravidity je základým predpokladom relevantného výsledku. Je rozdiel v hodnotách NT aj pre tieto tri týždne. Zároveň je pri meraní dôležitá poloha plodu (neutrálna), iná poloha hlavičky môže výsledky skresliť. Keďže sa jedná o veľmi presné meranie s malou toleranciou odychýlky (desatiny milimetra), štúdie potvrdzujú, že toto vyšetrenie môže urobiť len vyškolený sonografista s kvalitným ultrazvukom.
ahaaaa, uhmmmm.... no dakujem za info 🙂
ja mam brucho velkeee....nevyzeram sice ako tehu, skor ako dobre napapkana 😀 no musim sa odfotit 🙂))
odfoť, odfoť 😉

Ahojte dievcence.... cela stastna sa k vam pridavam konecne aj ja 🙂 cakame nase No.3 a vsetci sa velmi vytesujeme a dufame, ze do tretice to bude dievcatko... teda ak nie, svet sa nezruti, budeme sa tesit aj z chlapceka. Ale citim sa uplne inak ako pri predchadzajucich teho. Som velmi naladova, vcera som preplakala cely vecer (ubohy moj MM, tak sa kvoli tomu trapil), som stale unavena a velmi slaba a je mi casto velmi zle. Dokonca mam aj hrozne vlasy a robia sa mi vsade vyrazky 😖 Ale nevadi... pre toho drobceka vydrzime predsa vsetko,vsak? Inak hoci som este len v 10. tyzdni uz dva tyzdne nosim teho nohavice, lebo sa nezmestim do ziadnych ktore mam. Brusko krasne rastie a ja som uz pribrala 2.5 kila 😉 Vsetkych vas tu pekne pozdravujem a prajem krasny vecer 🙂