icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

sante
12. máj 2010

Ahojte 🙂
sasetka super že si videla babatko a že je všetko ok 🙂
aspinka tie plavky sú fajn 🙂 a moj muž so mnou chodil predošle tehotenstvo stále do poradne a bolo to super, vždy videl bábo a večer sme sa mohli tešíť spolu z toho, čo sme videli 🙂 teraz pri druhom to už tak nebude asi, lebo treba sa aj o malú starať, ale niektoré ultrazvuky isto pojde aj s malou so mnou sa narýchlo mrknúť 🙂
lelagulaa, tiež by som isto zašla k lekárovi, lebo neznesitelné bolesti nemajú byť... ale potom čítam že ideš v piatok, tak držím palce 😉
ilaria, mne dve baby povedali že mi to vidno na tvári 😀

imarikai
13. máj 2010

myslim že je spravne povedať doktorovi každy problem aj ja som mu svojmu povedala že mavam bolesti brucha a pri predošlich tehotenstvach som ich nemavala zaznačil mi to do knižky a za dva tyždne mam isť znova na sono i ked su bolesti chvilkove a nie su silne aspon o tom vie a zavola ma častejšie nech vie že je to v poriadku inak čo sa týka pohlavia dieťaťa pri dcere som nechcela vedieť čo to bude ale pri synovi som vedela osobne si myslim že je krajšie dozvedieť sa to až pri narodeni a neni davno čo znamej oznamili že čaka dioevčatko a do ružovej postielky domov doniesla chlapca aj v dnešnej dobe sa na to netreba spoliehať 😀

jahodalr
13. máj 2010

ahojte...nebola som tu dva dni a veru ste tu toho popisali....tak idem citat a ak k nam pribudli nove tehulky, tak ich vitam...
zelam vam krasny den!!!!

bejca
13. máj 2010

krasny den vsetkym 😵

dufam ze vsetky mate len super krasne tehulkovanie 😵 ja sa omluvam ale vobec nestiham velmi vela pisete 🙂 to je super a som rada ze nas je tolko decembrovych tehuliek 😵 zajtra mam kontrolu tak sa tesim ako uvidim malinku babmbulku 😵 😉

posielame pohladkanie 😵

jago511
13. máj 2010

Krasny dnik aj ja prajem. Dnes mame velky den 🙂 ako povedal moj muzicke, dnes sa ide fazulka fotit 😀 uz sa neviem dockat. Pekny den vam prajem Decembrovky.

mamama11
13. máj 2010

ahojte babuľky, krásny dník aj ja prajem a všetkým čo idete k dr. prajem veľa šťastia a fazuľky nech sa pekne tvária, až sú pekné na fotečkách 😉

dakota.w
13. máj 2010

čaute baby, tak ako dnes?
ja konečne idem poobede prvý krát k doktorke, som straaaaašne zvedavá, ale mám aj obavy, čo bude....
zajtra vám dám vedieť, a keď budú aj fotečky, vyhodíme na fotoblog...

ju11i
13. máj 2010

držím palce dakota, neboj sa, určite všetko dobre dopadne 😉

danielka135
13. máj 2010

ahojte buduce mamicky, tak aj ja uz mozem hrdo povedat ze sa k vam pripajam. precitala som si skoro vsetky komentare aby som mohla porovnat svoje tehotenstvo s niekym inym. u mna je to od zaciatku tak ze o tehotenstvu viem od 5 tyzdna a teraz som uz v 9 a doktorke idem az o dva tyzdne. neviem ale zdalo sa mi to dost dlha doba ked mam ist na kontrolu az o 6 tyzdnov.u mna je vsetko nastastia v poriadku ale nemam ziadna problemy, neni mi ani zle ani ma nenafukuje, nepali ma zaha, nevadia mi ziadne vone, prsia ma bolia a potom zase nie, ale papat mi chuti 🙂 , takze niekedy ani sama neviem co sa deje, ale dufam ze je vsetko v poriadku.prajem vam krasny den tehulky

mimi21
13. máj 2010

pekne rnko
fuuuuha, riadne sa nase rady rozrastaju 🙂
ja uz som si stihla aj babovku upiect, vobec nemam chut na nit tekute ani riedke, ale skor na suche veci, keksy a tak... sranda, ake zvlastne chute
ja som prave volala do skolky aby som prihlasila malu od buduceho septembra a aj tete na UP aby som zistila, ci po materskej budem znova dostavat zvyseny RP - teta mna potesila, budem 😉 a pocas materskej este 25% z RP co poberam na NInku - fuuuu to bude penazi, ze neviem co s nimi 😀
tak zelam vsetkym uspesny dnik

santana
13. máj 2010

ahojte baby, ja som si dnes vzala volno v praci, potrebovala som trochu vyfuknut s vylozenymi nohami....Syn mi dava dost zabrat, ma riadne obdobie vzdoru a zda sa ze to teraz nejak horsie zvladam. Vcera som sa tak rozculila az ma brucho rozbolelo...takze dnes bude setriaci rezim...aj ked rada by som aj upratala, nech mame cez vikend pokoj. 🙂

zvedavec1
13. máj 2010

Ahojte, tak ako citam, niektore z vas mavaju aj muza pri kontrole. Mne sa zda, ze asi je este skoro..teda bola y som rada, keby videl aj on, ale moj lekar ma stale pocit, ze kam sa ponahlame a asi aj toto by tak zhodnotil. Ja mam kontrolu v pondelok a keby uz bolo srdiecko, tak by som bola strasne stastna. 😅

christie
13. máj 2010

zvedavec, v osmom tyzdni uz by malo byt vidiet srdiecko, drzime palceky.

Ja som mala muza pri ET (Embryo Transfer) vramci IVF. najprv nechcel, ale sestricka nas presvedcila a myslim, ze to bol prenho uzasny zazitok.
Doktori tam dole ma prikryli plachtou, aby to nebolo "nevkusne" a mohol sa sustredit na blastocysticky a vklad.
Teraz ked idem na kontrolu, nestiha, ale chce, aby som nosila fotky a pojdeme na 3D alebo 4D ultrazvuk spolu.

zvedavec1
13. máj 2010

No ja asi nie som 8tt - nakolko len teraz v pondelok m bolo 1. krat vidiet vobec plod - to om bola 6tt+3. Doktor povedal, ze som musela mat neskor ovu a aj mne to poavypoctov vychadza tak tyzden posunute. 😕

aspinka
13. máj 2010

Ahojte. Tak baby nemam tu pismeno prestalo mi pisat ani vam nemozem napisat ktore 😀 Ale sak sna zistite 😅 aj ja i_em _nes na kontrolu strasne sa tesim. Vcera som skoro umrela vecer mi zacalo byt zle tak som isla spat a v noci som sa nevla_ala hybat jak mi prislo zleeeee. Rychlo mi muzik priniesol rozok asi som nevecerala a ten hla_os si pytal ale myslela som ze u_rela moja posle_na ho_ina.
Mimi tebe zoberu malu _o skolky? aj ke_ma len rocik? a este ke_ bu_es na materskej tu u nas by si nemala sancu ani tie co i_u robit a maju trojrocnych nezohnali skolku 😨
Baby ha_am to precitate 😅

avanka
13. máj 2010

zvedavec, aj ja som to tak mala, podla PM mi termin porodu vychadzal na 30. november a podla UTZ sa to posunulo, a ratam, ze este sa to posunie, ved uvidime, co mi povie toho 24. na poradni, to uz bude vlastne pevny datum porodu

tina28
13. máj 2010

aspinka podľa všetkého ti chýba "D" 🙂 . Je zaujímavé, ako chodíme ku doktorom. Ja som bola v utorok, srdiečko bilo, zobrali mi krv, preukaz mi dali, ale ešte nič sa do toho nezapisovalo a mám prísť o 4 týždne. A neviem, či to tak má byť, alebo nie. Ja som z toho na nervy. A mimi: ja už som si obliekla tehotenské nohavice. Veď cez pracovnú dobu potrebujem dýchať a a nie lapať po dychu. A mi je to jedno. A mi je v nich super. A ešte k tehotenskej knižke, dúfam, že mi nezapíšu váhu, ktorú budem mať o štyri týždne, lebo to už ma môžu rovno preniesť do ZOO ku sloníčatám 😀 😝 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅 😅

mamama11
13. máj 2010

aspinka, že by ti to chýbalo D 😀
no ja som na tom podobne, večer som bežala rýchlo spať, nech necítim ako mi je zle, ale po rozhovore s WC misou som musela ešte niečo prejesť, lebo by som nezaspala, tak som si dala diétne sucháre a čierny čaj, ako pri pokazenom žalúdku a išla som spať 😉 dnes mi bolo asi hodinku lepšie, tak som sa normálne prekonala za posledné týždne, už som aj napiekla palacinky, vyšlo mi 35ks, tak sa aj s babami podelím, keď prídu zo školy a robila som aj slané s bambínom a šunkou a sladké s džemom a jablkovou nutelou 😝 šošovicovú polievku mám od včera, takže obed hotový, môžem sa najesť a ísť do hajan 😀 dúfam, že to drobec ocení, koľko s ním spím a vráti mi to keď príde na svet a bude tiež dobre spávať 🙂
a keď hovoríte o tých mužoch na kontrole, môj so mnou nebol ani na jednej ani pri babách, lebo jazdí kamiónom, takže v týždni ho vôbec nemám doma a ja chodím na kontroly v týždni a ku pôrodu sa tiež nechystá, lebo by to bolo nespravodlivé, že pri prvých dvoch nebol a teraz by šiel, ja budem rada, keď sa mu podarí prísť pre mňa do pôrodnice, lebo bol len pri prvej, pri druhej sa nestihol vrátiť ☹

aspinka
13. máj 2010

Ano baby uha_li ste 😉 mamama s tym tvojim muzom ti nezavi_im moj i_e teraz cez viken_ prec a ja sa tu asi zblaznim 🙄 ja vobec nie som zvyknuta byt bez neho a to mam malu cize nie som sama.
tina lekari to _o 10tt beru ze sa ukaze co s toho bu_e aj preto vacsinou knizku _avaju. Prvy 10tyz je nakritickejsich.

mamama11
13. máj 2010

no aspinka, ja som takto bez neho celý čas čo sme spolu už skoro 11 rokov, ale nedá sa povedať, že by som si na to zvykla, nedá sa to a práve, že to je horšie keď sú deti, nie si síce sama, ale aj pri tých deťoch by ho človek občas potreboval, občas potrebuješ aj zabaviť aspoň na hodinku denne, aj to by pomohlo, ale čo už je to jeho práca, tak môžem byť rada, že vôbec prácu má 🙂

katarinka795
13. máj 2010

Ahojte 🙂 ,
ja idem 24. na prvu poradnu a manzel chce ist tiez, ked som bola prvy krat v 9 tyzdni, doktorka mi pustila nahlas srdiecko a malu fazulku som si pozrela aj 3D, bolo vidiet taku mini nozicku ako s nou hybe, bolo to uzasne skoro som sa rozplakala. Kamosky mi radili, ze mam urcite zobrat manzela, nech ho vidi 3D v celej krase kym sa zmesti na monitor 🙂 uz len aby to bolo a hlavne nech je vsetko v poriadku.
mamama obdivujem ta, ze dokazes navarit, ked ti byva tak zle, mne ked sa to podari,bud to odstavim a nemozem sa na to ani pozriet alebo si dam z toho dva hlty a koniec, manzel sa uz smeje, ze je ako smetny kos, vsetko musi dojedat 🙂

jago511
13. máj 2010

Ahojte, tak som sa vratila od lekarky. Fazulka je v poriadku, ma 11,5 mm 🙂 srdiceko krasne bije.Podla sona som 7+2. Velmi sa tesime. Poslali ma hned aj na krv a 4.6. ma objednala na dalsiu kontrolu. To mi povedala, ze mi da uz aj tehotensku knizku 🙂 Len kto vydrzi cakat do 4.6. Pekny dni vam prajem.

mirkita
13. máj 2010

ahojte
vitajte nove tehule🙂

ja idem uuuplne prvykrat k dr. 20.5. - tusim tu mame viacere tento termin 😉
urcite pojdem prvykrat sama, tie dalsie mozno vezmem aj muza, povedal ze by isiel... motivovany je tym ze to bude brat ako sprevadzanie rodinneho prislusnika k lekarovi a vyberie si z roboty volno 🙂 a samozrejme je zvedavy
dnes uz so mnou dokonca riesil skolku 🙂 ze ci by sme sa uz nemali dat do nejakeho poradovnika

santana
13. máj 2010

Mirkitka tak pozeram ze mame aj rovnaky termin porodu aj rovnaky termin prvej navstevy dr. 🙂 Mozno mame aj rovnaku dr 😉

zuzu1111
13. máj 2010

ahojte baby, tak ja som dnes tiež bola u Dr. a jago presne ako ty, najbližšie ma objednala na 4.6. 😀 , robila mi aj UTZ, keď sme sa rozprávali, že aká som stále nervózna, či je všetko OK - tak bábo je v poriadku, vyšlo jej 11tt+3 - čo mi úplne sedí od dátumu PM - a to som mala posunutú ovulku - takže rastieme pekne...len som sa jej ja trúbka zabudla opýtať, že koľko cm máme..a keď to tak pôjde aj ďalej, tak isto nebudem decembrovka, ale novembrovka 😀
ale mám aj niečo čo ma vystrašilo 😢
Dr. videla čosi na placente - ukazovala mi to aj na UTZ - sú to také čierne škrvny - vravela, že keby to bola jedna, tak by to mohol byť pozostatok nejakého krvácania, ale keďže je toho viac - podľa nej sú to nejaké cystičky alebo rozšírené cievy, či ako to nazvala - je to asi na polovičke placenty - nevedela mi ani poriadne povedať z čoho to môže byť, ale že Dr. na screeningu sa mi na to poriadne pozrie kvalitným ultrazvukom a nech sa k tomu vyjadrí...ale že zatiaľ tá dobrá polovička stačí na výživu bábätka....uvidí sa, čo bude ďalej
no ale som kvalitne vystrašená, stále mi to vŕta v hlave - musíme sa len modliť, aby to zmizlo

baby počulli ste už niekorá o niečom takom???

mirkita
13. máj 2010

santana, tak to je sranda 🙂
ja zacinam chodit do GPN v BA

santana
13. máj 2010

Nad tym som aj aj uvazovala, mam to kusok. Momentalne mam dr. v Lamaci...uvidim co bude o tyzden, dufam ze je vsetko ok...potom budem rozmyslat dalej a hladat nejakeho porodnika....skoda ze Mudr Harbulak uz nerodi, s nim som bola spokojna....

mirkita
13. máj 2010

no ja som doteraz mala lekarku, ktora nema ani vlastny utz, vlastne ziadne vybavenie...tak bol najvyssi cas...gpn mi vyhovuje ze sa daju terminy objednat a maju tam vsetko, takze nebudem behat po celej BA 🙂

lucia563
13. máj 2010

Ahoj dievcata,

este som vas nestihla precitat, len hlasim prichod z utz a ze je vsetko v najlepsom poriadku 🙂 Srdiecko bilo a fazulka ma 2.7cm, dokonca aj fotku som stihla vypytat. Skusim ju pridat, snad tam budete cosi vidiet 😉

Dufam, ze aj vsetky ostatne budete mat len dobre spravy!

santana
13. máj 2010

To je pravda....Lamac je pekne od ruky, ale hadam ked bude vsetko ok, tak poradnu raz za mesiac to este zvladnem a popritom budem sondovat niekoho na posledne poradne a porod 😉
Ja mam brucho ako v 16tt 😅 neviem dokedy to utajim v robote....uz im je podozrive ze nepijem kavu.....
Baby uz ste to v robote povedali?