icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

tina28
17. máj 2010

toto moje počatie bolo veľmi divné. Ako som vysadila HAK, tak som mala pravidelne menzes, aj plodné dni. V marci som dostala menštruáciu skôr o 5 dní a týždeň na to som mala ovulku. Chápete to? Lebo ja nie. Ale zázraky sa dejú a ja som šťastná. A šťastná som aj v práci, lebo od siedmej tu sedím a urobila som makový trt. Ale to bude asi tým, že je pondelok a pondelky sú kruté... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

mimi21
17. máj 2010

tina k tomu pocatiu, ja kebyze zijem v case ked neexistuje antikoncepcia, tak mam asi 17 deti 😀
Nina na prvy sup a teraz neplanovane tiez na prvy sup, len ma tak na druhy den napadlo, ze kua, ved ja mam plodne dni 😀 a za par tyzdnov na to pozitivny testik
vsetci mi hovoria, ze je to aspon dokaz, ze sme s mm zdravi 🙂
ale kludne by som sa o trochu tej mojej plodnosti s niekym podelila, lebo poznam pripady, ktore sa o babo dlho dlho snazili

fecova
17. máj 2010

juuj tak to prve sme tiez neviem ako urobili, iba na prvykrat, a neverim, ze som presne vtedy akurat mala plodne dni, a teraz tiez pol roka sme sa snazili, lebo prve som mala v zime, a nechcela som byt tehotna v zime, to je asi to najhorsie co moze byt, ale nedarilo sa nam, tak som si povedala, ked to uz teraz nevyjde, kasleme na to, a zacneme zase od septembra a co sme aj chceli to mame, takze sme radi, ze to napokon tak dopadlo, siiiice na poslednu sancu,ale predsa, tak to potom bude velmi priebojne dieta, no ja by som dnes prespala cely den, esteze mi vcera moj manzelik trosku umoznil prespat pol dna, som mu za to vdacna,

skriatok3333
17. máj 2010

Ahojte maminky,chcem sa vás spýtať,robili vám už ten záťažový test na cukor?Mne ho robili a vyšiel mi nad normu,tak som zvedavá čo bude dalej,,,, ☹

fecova
17. máj 2010

skriatok to sa nahodou nerobi az v 24tt? lebo v prvom tehu mi ho robili vtedy.

zebricka23
17. máj 2010

skriatok...vacsinou sa robi az tak ako pise fecova.....to pocujem prvykrat v takom skorom stadiu.....
teda jedine ze by si mala nabeh na cukrovku aj bez tehu......
neporadim
budes musiet drzat dietu, a ta nie je nic moc..........nechcela by som...ale urcite sa to da zvladnut 😉

tina28
17. máj 2010

...hlavná vec, že som študovala plodné dni a všetko okolo toho, potom som kupovala vo veľkom tehotenské testy. Keď ma videli v lekárni, automaticky mi predávali a čo si o mne mysleli? 😵 , to je už ich vec. A vždy bo neg.teste som bola nervózna ako pes, s nikým som sa nebavila aj 2 dni... Potom som to už pomaly vzdávala a vidíš... 😀 😀 😀 . Len dúfam, že všetko dobre dopadne

avanka
17. máj 2010

Mimi, ja sa pridavam k nadmerne plodnym 😀
4 krat som ostala tehotna vzdy v ten mesiac, ked sme sa zacali snazit 😉
doktor skonstatoval, ze to je rarita v dnesnej dobe

Skriatok ani ja som nepocula este, zeby tak skoro tento test robili 😅

sante
17. máj 2010

ahojte 🙂
v prvom rade dakujem za rady 🙂 ja nie som fajnovka, ten nízky tlak, čert ho ber, len horšie je, že som s malou sama doma a hocikedy sa zväziem na zem 😖 a teda dakota, na príbehu tvojej švagrinej som sa zasmiala, aj ked viem že do smiechu to moc nie je 😒 😀
fatmira, homeopatiká možeš, ja mám na cmúlanie pre tehotné a od kašlu si dávam sirup stodal, ten tiež možu tehotné 😉 ale dávam si zo stodalu aj ked ma bolí hrdlo, lebo je dobrý sladký a pomože mi tiež 🙂

skriatok3333
17. máj 2010

No mne to pri prvom tehu robili tiež až okolo 20 tt,ale teraz u mojho doktora aj tie ktoŕé sú tehu po prvý krát všetkým robí tento test začiatko tehu,tiež som to nechápala,no vidím že len náš doktor je moc iniciatívny.Pri prvom tehu som to mala,po teste zvýšené,ale potom už nikdy,preto som žiadnu dietu nedržala,jednoducho mám pocit že ten test a toľko cukru moje telo nedokáže stráviť do tých 2 hodín,no čo už,,, 😒

mamama11
17. máj 2010

ahojte babuľky, zase ste písali do bezvedomia 😀 stihla som vás tak zbežne počítať, ale priznám sa, že nie úplne poctivo, je toho dosť veľa 😉
Vitezova nedá mi nevyjadriť sa k tvojej situácii, moc ma to mrzí, že ťa takto rodina miesto podpory ešte uráža a obviňuje z nejakého lenivstva a pod. a čo mi je najviac ľúto, že manžel by si ťa mal zastať a nie ti to ešte aj on vyčítať. Ja som tretí krát tehotná a môžem len potvrdiť, že každé tehotenstvo je iné, ja som začala najlepším a teraz zatiaľ je to najhoršie. Pri prvej som len ráno prvé raňajky poslala do kanalizácie a už mi bolo celý deň dobre, nepoznala som ani kyselinu ani nejakú ťažobu, že som zvracala do šiesteho mesiaca, to mi nevadilo, veď to bolo vždy len ráno a dosť a energie som mala na rozdávanie, prerábali sme byt, sťahovali sa a ja som išla ako motorová píla, bez únavy a nevoľnosti. Druhé tehotenstvo som tiež nebola nejak unavená,ale som viac krát cez deň zvracala, kyselinu som mávala dosť často, strašne nízky tlak, ale necítila som celý deň ťažobu na žalúdku, jednoducho mi niečo nezapasovalo a išlo to preč a zas bola úľava a teraz tretí krát, takmer nezvraciam a keď tak len kyselinu, ale ťažoba je celodenná aj v noci a kyselina skoro zo všetkého, tlak takmer žiadny a únava ani nehovorím, spím aj tri krát za deň a doobedie skoro celé. Takže fakt len môžem potvrdiť, že nie len každá žena to znáša inak, ale aj každé tehotenstvo je iné.
Nikto z rodiny si nedovolí ma označiť za lenivu alebo niečo podobné, len ma každý ľutuje a ja sama som na seba nahnevaná, že som taká umretá, ale si poviem, teraz oni makajú a ja len ležím ako mrcina, ale keď príde bábo na svet, oni budú robiť stále to isté, nič viac a ja budem mať kolotoč, ja nebudem v noci spávať a podobne. Tak ak ti to pomôže skús sa týmto upokojiť a kľudne to mužovi daj prečítať, ako sa cítia druhé ženy nech ťa neobviňuje.
No som sa rozpísala ako bláznivá, ale fakt ma to nahnevalo. 😠 😠 😠 😠 😠
K tým termínom pôrodu, veď to je úplne jedno kedy sa bábätko narodí, len nech je zdravučké, časom si zvyknete aj na to ako a kedy robiť oslavy a podobne. Ja som na deň detí narodená a meniny mám 3 dni pred tým a nikdy mi to nevadilo 🙂
Sante na ten tlak ti môžem poradiť jedine tú kávu, ja ju pijem aj keď mi vôbec nechutí ale dávam si ľadovú, tá mi robí lepšie, ale musíš sa premôcť, mne to kázal doktor, keď som vôbec kávu nepila, že sa musím prinútiť, lebo tlak zdvihne určite. 🙂

nika30
17. máj 2010

ahojte pekný deň vám prajem... neviem ako vy ale ja by som v kuse spala 😒

fecova
17. máj 2010

mamama cista pravda, kazde tehotenstvo je ine, a s tym suhlasim, ze vsetci ta teraz mozu lutovat,ale potom to vsetko aj tak ostane na nas, nocne vstavanie, prebalovanie, celodenna starostlivost, ved naco budes zobudzat manzela, ktory vstava rano do prace, ved on to male nenakoji, suhlasim s tebou v tomto nazore, ja som tiez v prvom tehu, ani nevedela, ze som tehotna, stahovali sme sa, prerabali byt, s muzom sme celu noc stavali skrine, den pred vianocami, na vianoce sme sa stahovali, varila som stredrovecernu veceru a tu som, vobec si nic nerobim z toho,ked mi niekto uplnou nahodou (co sa este nestalo) povie, ze som leniva,

a na ten tlak, pravda, ja musim vypit tri slabsie kavy za den, aby so mnou netreplo niekde, veru, to je hnusne ten nizky tlak, a hlavne vela vela tekutin

sante
17. máj 2010

mamama, mne tiež lekár doporučil kávu piť a už som si našla takú čo mi nevadí, takže pijem nescu. no a svoje robí isto aj počasie ☹
inak najskor som tiež nechcela termín v decembri, že preskočíme snaženie, ale myslím že malým deťom vobec nevadí kedy majú sviatok, ved deti dostávajú stále nejaké darčeky bez ohladu sviatku, no a ked budú dospelé, tak to len ocenia, že možu spraviť všetko jedným vrzom 😉 😀

biela
17. máj 2010

ahojte,

fatmira, lelagula, prajem vám skoré uzdravenie, ak vám nádchy a bolenie hrdla neprechádzajú ani po homeopatikách, bežte radšej k dokymu na výtery, či tam nie sú bacily... 😒

vitezova, s manželom sa porozprávaj a veľmi vážne! nie je možné, aby sa ťa nezastal. nech si kto čo chce hovorí, on má stáť pri tebe a podporovať ťa. 😉 reči ľudí v tvojom okolí si nevšímaj. poznám aj ja maminky hrdinky, ktoré všetko stopercentne zvládali a večer plakali potajomky do vankúša. každá sme iná... ja som robila pred tehotenstvom, však ako každá maminka čo má doma malé dieťa, aj 4veci naraz, teraz ledva jednu. niekedy sa neviem prinútiť umyť dva taniere, povysávať rozšliapnutý keks na koberci... a čo? 🙂 v tehotenstve treba uprednostniť vlastné zdravie a pohodlie.

mimi, avanka, pridávam sa k vám, tiež sa nám zadarilo na prvý x, teraz pri druhom bábätku na 2x 🙂

sante
17. máj 2010

veru, nechcela by som byť v koži vítezovej, je to hnusné že ju takto krivo obviňujú. treba to brať s nadhladom, aj ked viem že lahko sa to hovorí... no a donekonečna vysvetlovanie asi, pokial dotyční nepochopia. malý trening, lebo aj na deti treba tak 😀 😀 😀

biela
17. máj 2010

baby, ja som práveže chcela decembrové bábenko, aby s Oliverkom spolu oslavovali narodeninky. 🙂
a chvalabohu sa aj podarilo,

ja tiež pijem kávu, ráno, inak by som odpadla. tiež mám nízky tlak, nie len v tehotenstve, ale celkovo.
káva mi prestala chutiť, ale nasilu je vypijem.

fecova
17. máj 2010

no my to mame pekne vymyslene, ani sme tak neplanovali, male sa narodi v decembri, ja som narodena v januari, manzel vo februari a maly drobec je narodeny v marci, super, budeme oslavovat 4 mesiace za sebou ale potom budeme mat rok pokoj

biela
17. máj 2010

fecova, super, každý mesiac dôvod na oslavu 😎

mamama11
17. máj 2010

sante aj ja som sa prinútila len nescu, ale len s mliekom, inak by som ju nevypila a teraz si ju robím na studeno 🙂
mimi, avanka, biela aj ja som plodná ako čerešňa, my sme mali dve na prvý šup a teraz na druhý aj to len preto, že mm pri svojej robote ako kamionista nestihol moju ovulku 😀

fecova
17. máj 2010

no ved tak, a potom rok mame od oslav pokoj, ani sme to fakt tak neplanovali, super to vyslo, inak presne moja mama mala termin so mnou na 24.12, lenze mne sa von nechcelo, tak som sa narodila az 3.1., ale ja dufam, uz na vianoce budem doma

mamama11
17. máj 2010

my sme tiež teraz chceli decembrové, ani vlastne nie konkrétne decembrové, ale zimné, lebo mi viac vyhovovalo tehotenstvo na jar začiatok a koniec v zime a do leta fit 🙂 aj bábätko väčšie, že sa už dá aspoň niekde zájsť 🙂

poppy1
17. máj 2010

ahojte baby, nestiham vsetko citat, tak mi prepacte. Iba som sa chcela podelit o skusenost...mne bolo vcera vecer zle, nevedela som ani zaspat... tak som si skusila dat Cocculine, ten homeopaticky liek proti nevolnosti na cestach, poradili mi to v lekarni a je uplne super! hned sa mi ulavilo a v pohodicke som zaspala 🙂 takze ak mate taketo problemy, skuste ten Cocculine! dve tabletky sa nechaju rozpustit pod jazykom, fakt zabera! 🙂 chcela som sa este opytat, ste tu niektore take, co vas uplne ale uplne prestali boliet prsia? proste aj ked si ich jemne stlacite, nic? lebo mna uz vobec nebolia...a to som len v 8 tt a jeden den. tak neviem... nemali by sa prave teraz "nalievat", boliet a zvacsovat?
musim ist baby, majte sa zatial pekne.paa

sante
17. máj 2010

nám sa podarilo na druhý šup obe deti 😀
a poppy, ved už si tuším viac krát písala že necítiš prsia, ty sa len moc sleduješ a stressuješ sa zbytočne podla mňa. ja pri prvom tehu som ich cítila až ku kkoncu tehotenstva, lebo sa mi začali mliekom nalievať a to tiež len o necelé číslo, až ked sa mala narodila, bolo vidieť že mám prsia 😉 😀

biela
17. máj 2010

poppy, mňa tiež nebolia každý deň, niekedy viac a niekedy ani necítim...
zbytočne sa nestresuj, pre istotu povedz dokymu keď tam budeš 😉

zuzusa
17. máj 2010

Poppy1, mna uz tiez prestali boliet, ale nestresujem sa kvoli tomu.
Ja som rada, ze mimi bude v decembri, tiez sa nam to podarilo na 1x. Aj my budeme mat oslavovaci prelom rokov - mm november, babatko december a ja januar 🙂

andelik
17. máj 2010

Nam sa podarilo otehotniet po 3 rokoch snazenia a v marci som to akosi vzdala, pretoze manzel v polovici mojich plodnych dni musel ist na Sk a ja som si povedala, ze zase z toho nic nebude a mozno som urobila dobre...akurat manzel, ked sa vratil a videl v akom som stave, tak hned mu bolo jasne, ze nieco so mnou nie je v poriadku, pretoze som bola strasne bleda a bolo mi hrozne zle, ale na druhej strane si nebol isty ci by to bolo mozne, ze som tehotna, ked on bol prec, ale este stihol tu nechat tych spravnych plavcov 😀 😀 😀 ...taky sme boli stastni, ked sme si nasli kolajnice 😀 😀 😀 ...akurat co ma dost mrzi je to, ze nebudeme doma na vianoce s nasimi rodinami na SK ale tu v UK...pretoze vybavit pre babo pas bude dost casovo narocne a zvycajne to tu trva okolo 3 mesiacov 😠

sante
17. máj 2010

andelik, veru dlhá cesta za babatkom... ale tolké snaženie ukáže nakoniec výsledok a ten bude stáť za to 😉

ju11i
17. máj 2010

andelik taku dlhu dobu cakania ti nezavidim. My sme sa snazili pol roka a uz som z toho bola chora. Myslela som si, ze sme neplodni. A ked som uplne prestala mysliet na snazilkovanie, hned sa podarilo 😀

mimi21
17. máj 2010

mna ani pri prvom tehu prsia neboleli a ani teraz
a velkostou sa tiez moc nezmenili
len teraz po kojeni ich mam ako vycickane šušky 😀 😀 😀