icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mirkita
17. máj 2010

hm...ja a tlak - vzdy som mala taky odpadavaci, ze ma par krat kriesili aj v MHD 🙂 ale odkedy som tehu, tak sa to zda OK...sem-tam sa mi zatoci hlava....by som si vzdy myslela ze budem z tych co tehotne budu stale na zemi 🙂

inak...moja svagrina ked bola tehotna, nerobila vobec nic a nikto ju za to nekritizoval....kazdy sa tesil na babo a bol rad ze jej moze pomoct aby sa netrapila...v tomto mame super svokru - ta by za nas aj dychala, len nech su vnucata zdrave a nech ich je vela....tak mi jej Vitezovej luto ze take daco musi riesit, asi by mala dat vsetkych trochu do laty ze zdrave babo je v dnesnej dobe pomaly zazrak a mal by ju aj muz na rukach nosit....

mirkita
17. máj 2010

a musim sa pochvalit peknym snom....vcera sa mi snivalo ze som porodila babo - krasneho synceka - bol zdravy, velky, hybal sa, usmieval....ale velka sranda bola ze som sa hned pytala muza ze ako to povieme rodicom ked sme im este ani neoznamili ze som tehotna, ze aky to bude pre nich sok 🙂 pekne uleteny sen...ale zase bol strasne prijemny v tom, ze porod bol lahky a bezproblemovy....to sa mi uz tretikrat snivalo

denika
17. máj 2010

Bože baby,čo sa vy sťažujete že sa vám to podarilo po pár mesiacoch.Nám sa to podarilo po 8 rokoch a aj to za pomoci lekárov. Tak žiadne sťažovanie 😉

christie
17. máj 2010

ahoj kocky, staci, ze tu nie som od piatka a potom mam na 20 minut co robit, aby som vas docitala 🙂
moj mazelik sa stara, aby som hlavne nic nenosila, upratat sa len potesi, ale neprehanam to. Ked som vymenila periny, tak sa hneval, preco som sa namahla.. je strasne pozorny.
Vcera sme boli u kamaratov a mali sme segedinsky gulas.... nenormalne som si pochutila, dala som si nalozit aj duplu 🙂
ja robim teraz bolonske spagety.

Inak v sobotu a ani vcera som skoro vobec nespala. V sobotu kvoli tomu vetru, a vcera som bola strasne nervozna, lebo vecer som pri vytierani na wecku mala hnedasty vytok. Tak to su nervy. V noci o 3:00 som šla na vecko, a červena krv. tak som nevedela zaspat.
K doktorovi som mala ist teraz vo stvrtok, ale som bezala rano... Sme v poriadku, 2,19 cm a 2,5 cm. obom bilo srdiecko. Doktor nenasiel dovod, preco som mohla krvacat. Placenta je v poriadku. Dalsia kontrola 31.5 a dostanem knizku vtedy.
Krvne testy v poriadku.

Na lavo mam vsak dva folikuly 2 cm, mali by sa vstrebat, preto ma poboviela obcas na vajecnikoch. Mam cysticke vajecniky
Ak by som nahodou znova krvacala, tak pojdem do nemocnice na par dni. Uz som si rano aj zbalila tasku 🙂 keby nieco.
Ale snad nebudem musiet nikam chodit. Uz sa to viac nezjavilo. A dufam, ze sa dnes uz konecne vyspim 🙂

christie
17. máj 2010

Denika, velmi podobne, viac ako 6 rokov a prirodzene by to nevyslo... To mame teda vydrz 🙂 nechapem potom, ked mi niekto povie, ze je nervozny, lebo uz treti mesiac sa snazia a nic.... tych troch mesiacov sme my teda prezili, co 🙂
vek mame rovnaky, tak nech este deturence su zdrave 🙂 😎

jahodalr
17. máj 2010

ahojte...tak ja som vysadila HAK pred pol rokom, chcela som si trosku precistit organizmus, pretoze som 7 rokov brala tabletky...tak som brala kyselinu listovu, a brali sme to tak, ze ked sa podari bude super...ale predsa len, ked sa objavili dve ciarky na teste, tak som bola v soku a chodila som ako bez duse, proste som to necakala...pretoze 9.4 som bola u lekara s tym, ze spinim pred menzesom takych 10 dni...a to od vtedy, ako som vysadila HAK, lekar mi povedal, ze vsetko je ok, prebehla tam ovulacia a bla, bla, bla....tak ja som sa ukludnila, ze tento mesiac z toho nic nebude 🙂 a predsa...20.4 som si uvedomila, ze mi to meska uz tyzden (pretoze s tym spinenim som si nikdy nevedela vyratat presny termin), tak som si kupila testy a hop...bolo to tam...a teraz sa strasne tesimeeeeee 🙂 a dnes som bola na kontrole a uz mame 1,82 cm, videla som hlavicku, telicko a formujuce sa nozicky a rucicky...krasny pohlad!!! a termin mi lekar vypocital na 25.12...to budu krasne vianoce!!!!

drzte sa baby, vytesujte sa z babatiek...

poppy1
17. máj 2010

prispejem aj ja svojim pribehom o tom, ako som dosla k tomuto tehotenstvu 😉 taakze odkedy som vysadila HAK, to bolo pred styrmi rokmi, nedostala som menzes... proste vobec. Najprv sme skusali cakat aj s lekarom, co to spravi, pol roka som menzes nemala...takze mi kazdy mesiac pichali agolutin... potom som tristvrte roka brala Duphaston, s nim som mala menzes ako hodinky... potom som vysadila Duphaston veriac, ze sa moje telo dalo dokopy a menzes opat nikde... takze opat injekcie a potom opat dlhodobe uzivanie Duphastonu. Lekarka to vysvetlila,ze nasledkom HAK moje telo prestalo fungovat ako ma, proste si zvyklo na davku hormonov co dostavalo, bez nich boli vajecniky necinne... No a ked sme sa zacali pokusat o babo, nedarilo sa... zacala som chodit po pol roku na folikulometriu... zistili mi, ze sa mi sice tvoria vajicka, ale nedorastaju mi, napr. na strnasty DC som mala vajicka o velkosti 12 mm, cize nic...potom zanikli... uz mi isla lekarka predpisat Clostylbegyt, mala som ho uzivat od dalsieho mesiaca... ale povedala,ze mam proist este raz na folikulometriu... pre istotu. Bola som tam na 9 DC, zistila, ze tam mam 17 mm folikul!!!! cize nieco skvele... povedala,ze ovulacia urcite nastane, ze mam prist za tri dni... o tri dni na to, folikul opat 17 mm, cize ziadna zmena, lekarka to skonstatovala,ze opat zanikne... ja som bola vtedy vazne sklamana... no a potom boli tusim sviatky, velka noc a o pat dni,ze nech pridem posledny krat na folikulometriu, co sa stalo... zistila,ze folikul zrejme praskol 🙂 Povedala,ze niekdey je proste priroda silnejsia a ze aj taketo veci sa deju... no a vtedy som aj otehotnela, cize skvela nahoda! dva dni pred ms, som sa citila tak zvlastne-boleli ma prsia co predtym nie, tak som si urobila test a bol tam duch. Hned som volala lekarke a este v ten den som bola na krvi na HCG. Na druhy den mi volala,ze je to skor negativne, HCG len 17 ☹ bola som smutna, ale este tam bola nadej, ze je to predsalen prilis skoro, takze o pat dni opat krv a vysledok HCG 500 🙂 takze uz nebolo pochyb, ze som tehotna 🙂 doktorka povedala,ze sa jej toto nestava casto hihi, ze aspon jej robim lepsiu statistiku... preto sa zrejme aj tak pozorujem a bojim sa... aby vsetko dobre dopadlo. ach jaj! uz nech je streda!!! a uvidim svojho drobca 😵 inak uz som si kupila plavky na leto tehotenske, aj nohavice a pulovrik hihi...neodolala som, vsetko odtialto z bazaru za super ceny, tak sa vytesujem 🙂 a prepacte, ze som sa taaaaakto rozpisala...pekny dnik!

aspinka
17. máj 2010

Jaaaj baby strasne vela ste toho popisali. Co sa tyka plodnosti malu sme zamiesili na prvy sup druhe tiez na prvy potom bolo MA s diagnozou parcialna mola pol roka nutena pauza potom sme pol roka skusali a nic nebola som na to zvyknuta a pritom ovulka vzdy na presny den cyklu bola som aj u DR na utz ci dozrieva vajicko vsetko v poriadku posledny mesiac som muza donutila na spermiogram chudak moc sa mu nechcelo ale isiel akurat to vyslo ze na plodne dni takze ho dost vycicaju a ja som sa smiala ze to sa narehocem ked to tento cyklus vyjde aj ked su take zhorsene podmienky spermiogram bol ok a ja som v ten cyklus otehotnela s cim som neratala 😀 tak hovorim muzovi vies co mal si ist hned na spg a mali by sme pokoj 😅
Ideme s muzikom varit paradajkovu polievku a bravcove stehno so sampinonami na smotane 😝

zahrika
17. máj 2010

Babenky.... ahojte.. tak vidim ze vy pisete o dusu... ja vobec nestiham, ale sem tam vas okuknem..

Ja sa vam musim priznat, som velmi velmi nestastna :(:(:(

Moj priatel sa rozhodol, ze on to dieta nechcel tak skoro, ze to nie je vhodny cas a chce aby som sla na potrat...
Vypada to tak, ze ostanem sama.. Bol vzdy dobry, nechapem co sa stalo..on ma este jedno dieta z ineho vztahu, ktoremu sa chce venovat naplno a mysli si ze toto nie je proste vhodny cas..ale kedy je???
mala som zdravotne problemy, ze mozem otehotniet prirodzene som neverila... a toto bolo necakane prekvapko..
a on mi teraz zadre toto!!!!!!!!!!!!!

co mam robit, mozem sa vyplakat, zblaznit...potrat?? to by som predsa nespravila... ale viem ze on a ja uz fungovat nemoze... nie po tomto... ako to len zvladnem sama 😢
som sa hanbila to aj napisat, ale viete, ked to cloveka tak trapi, ja to nemozem nikomu ani povedat, preboha nemame uz 20, ja to nechapem... som z toho uplne mimo.....

proste ostavam sama... sama s babom,ktore malo byt nase stastie...a netesim sa ... nie je na co... neviem ako to zvladnem ☹ je to strasny sok... neda sa nikomu verit, bol vzdy uzasny, dieta sme chceli........... vraj si to uvedomil az teraz..

som na prasky ☹ pomoooc 😔 ☹ ☹ ☹

poppy1
17. máj 2010

Boze Zahrika, to ma mrzi!! ☹ ani neviem, co ti na to odpisat. Snad len tolko, aby si nebola smutna, budes mat to krasne vonavucke babatko, ktore bude zmyslom tvojho zivota, bude ta rozveselovat, milovat ta 🙂 mozes sa vykaslat na takeho chlapa...zbabeleho! neboj sa, najdes si lepsieho, ktory vas bude mat rad, bude sa o vas starat a zahrnat vas laskou 🙂 ja verim, ze vsetko zle je na nieco dobre... prajem ti vela vela sil!!!

imarikai
17. máj 2010

ahoj zahrika poznam čo citiš aj tvoj strach tiež som mala myšlienky že si dam dceru zobrať tiež ju nechcel a neveril že je jeho po porode sa to zmenilo dcera ma 11 rokov nam vzťah nevydržal ale oni sa s dcerou strašne lubia aj po rokoch som mu vytkinila ved si ju nechcel nepačilo sa mu že mu to stale vykrikujem ,,,,,,,,,,,,,,,,,,nemusi byť všetko stratene ked to dieťa pred tym chcel možno ma strach dufam že zmeni nazor no nech je ako chce jeho slova museli bolieť drž sa

zahrika
17. máj 2010

dakujem Poppy... je to velmi tazke.. prezittake sklamanie..moje prve dieta..prve tehotenstvo..bez lasky a podpory..a co dalej? moje dieta bez otca..
viem ze existuju v zivote horsie veci... najst partnera s dietatom je velmi tazke, a ano..viem ze budem mat babo ako utechu..a mozno potom zabudnem... ale teraz si to vobec neviem ani predstavit, zrutil sa mi svet.. proste sok, nechapem.. a to chuuda male v bruchu bude z nas akurat tak nervozne.. ako mozu byt chlapi taki kruti?? a to ked som verila ze som stretla zivotnu lasku ☹ ☹ ☹ ☹

mimi21
17. máj 2010

zahrika aj mna to velmi mrzi, ale podla toho co pises nebol tento "chlap" hodny toho aby si ho lubila
urcite mas okolo seba ludi, ktori ti radi pomozu a uvidis, ze pride cas, ked sa budes velmi tesit ze mas pri sebe maleho cloviecika, ktory ta lubi a velmi potrebuje
ked sa k tebe prituli a zakrici mama, vtedy to budu pre teba najkrajsie chvile, ktore ti nikto iny nebude vediet dat
aj ja som taketo veci pochopila, ked sa mala narodila a ja som nasla novy zmysel zivota
a ver tomu, ze raz pride ten spravny clovek, ktory bude hoden toho aby si ho lubila a bude milovat teba a aj tvojho drobceka
viem, ze mozno tomu teraz neveris a mozno ani na to nemas chut, a znie to ako fraza ale cas naozaj vsetko vylieci
drzim palce a zelam vela sily 😉

aspinka
17. máj 2010

Zahrika kasli nato aspon si sa s niekym nemusela trapit pol zivota a potom zistis ze je to chrapun nevedela by som zit s muzom ktory by ma posielal na potrat a chcel sa naplno venovat svojmu prvemu dietatu. Kasli na to zvladnes to potrat by som zavrhla aj keby som mala zivorit to je taka zataz. Si predstav su zeny co maju muza dve deti a potom zistia ze je to hajzel sebec bez chrbtovej kosti. Ty sa mu podakuj ze sa vyfarbil na zaciatku a posli ho do riti!!!
Babatko je terez najdolezitejsie a chlapy boli su aj budu!
Drz sa!

zahrika
17. máj 2010

imarikai, naozaj? to mi pomaha..dakujem ti..
ja teraz myslim hlavne na dieta... a k nemu citim strasnu zlost.. bolest...
on tu nezije, je v nemecku a chodi za mnou kazde 2 tyzdne.. mala som sa stahovat za nim.... teraz som sama..
hypoteka na krku, sama v byte..nemat mamu, tak neviem ☹

zahrika
17. máj 2010

joj baby ste super.. dodali ste mi trosku viery a sily 😔
som uplne nestastna, hotova, sklamana a hlavne momentalne nedokazem vidiet buducnost.. vie co to pre mna znamena, mam 30 a svoje prve dieta... a vraj potrat..ze sak v nemecku sa robi do 16 tyzdnov..on ma velmi lubi, ale toto ho vraj spravilo nestastnym..ze na to prisiel az teraz.. akoze diky.. hajzel 😒

zahrika
17. máj 2010

vedel co robi, o dietati sme sa bavili cely min rok..ze ked pride, bude super.. ze on chce...ale vraj teraz ked ma jeho dcera 3 roky a je uz dieta nie babo, tak si uvedomuje ze ho potrebuje viac a on sa "este" na dalsie neciti.. no neni to hajzel?? a pritom ja som jeho dcerku prijala 10000%
ved chlapi vidia potrat ako keby zmazali nieco z existencie len tak..akoze nic.. nic sa nestalo.. to co je toto??
ako ma clovek niekomu verit...

jahodalr
17. máj 2010

zahrika, vyprdni sa na neho, je to obycajny hlupak, zbabelec, chrapun...nemam prenho pekneho slova 😠 ...ale ty to zvladnes, si predsa silna zenska!!!! drzim ti moc palce....

zahrika
17. máj 2010

baby, prepacte ze tu tolko pisem a nariekam.. viete, nevie to este nik, dusim to v sebe, mame to zlomi srdce ... bude to hrozne.. nikto este ani v praci nevie.. ojim sa reakcii.. bude to tazke obdobie..tak sa velmi chcem vyhnut stresu koli malinkemu, ale ako ☹

zahrika
17. máj 2010

dakujem moccc Jahodka

imarikai
17. máj 2010

zahrika je mi luto čo citiš tehotne ženy by sa nemali takto trapiť chcem ti napísať len tolko že som tiež nebola šťastna v tehotenstve mala som pocit to dieťa očakavam len ja ale ked mi priniesli dceru ukazať plakala povedala som jej: to ty si ma v brušku kopala? dcera ostala ticho chytila moj prst a v ustach spravila krasnu bublinku myslim že každa žena ti povie že ten cit a lasku ktora ťa zaplaví ked svoje dieťa uvidiš sa nevyrovná žiadnemu vzťahu k mužovi a čo sa týka rad že si ťa potom nezasluži iba tolko že mne trvalo 6 rokov kym som pochopila že neni to človek s ktorym chcem žiť to že dieťa nechcel bol prvy bod potom prišli dalšie a trvalo kym som to ukončila a ešte jednu vec never tomu že si s dieťaťom nenajdeš dieťa slova ako ženy ktore maju dieťa su rozumnejšie pri mne vyslovilo viac mužov

leishmania
17. máj 2010

zahirka ja poznam babau co sa jej toto stalo, niektori chlapi asi maju takyto skrat, tenraz je z neho super otec...uvidis ako sa to vyvinie, v kazdom pripoade drzim palce nech si silna! pre to babatko...

jahodalr
17. máj 2010

zahrika, je jasne, ze to potrebujes dat von, porozpravat sa o tom...doma sa to bude hovorit tazsie, ale mas tu nas 🙂 sice sa osobne nepozname, ale akosi ste sa stali mojou novou rodinou, novymi kamaratkami...mne tieto baby pomohli uz parkrat 🙂

zahrika
17. máj 2010

Dakujem moc moc imarikai .. a 6 rokov ste byvali spolu? alebo si bola cez tehu sama?
Kazda rada zo skusenosti mi dava siu :(
jedine co ma drzi nad vodou je to, ze snad sa moje city zmenia po narodeni dietatka...vsetko sa zda teraz zlozite, ako to zvladnem, ako sa mam tesit... ma sice uz 30, ale predsa len.. v tomto som zatial uplne mimo..
je to nefer ze chlap sa chce dietata vzdat a potom zrazu maju spolu vztah... chlap si pride a odide kedy sa mu zachce..neuveritelne!! najviac ma teraz boli to sklamanie voci mne, proste aka len velka laska a zrazu zo dna na den nic?? mam 30, neprezivam rozchod prvy krat, ale stale je to rovnaky sok...
Moj otec vravi ze to tehu je pre mna bozi dar a ma pravdu..mozno mal on prist do mojho zivota dat mi dieta a koniec.. s priatelom pred tym to neslo 3 roky.. ja uz neviem :(:(:( asi moc rozmyslam

zahrika
17. máj 2010

to mas pravdu Jahodka, veru je fajn mat vas tu... teraz sa sice osobne nepozname, ale co nie je moze byt 🙂 jedneho dna sa mozno aj postretame 🙂
baby ste taka podpora..je to ine, vypocut si nazory inych zien, a hlavne skusenosti...

avanka
17. máj 2010

Zahri, je mi to luto, ale ber to pozitivne, i ked to je tazke...
viem, co vravim, ja som sa v 22 rokoch vydavala po 5 rokoch vztahu a po roku mi vtedy este manzel povedal, ze so mnou nie je stastny....nasiel si inu, rozviedli nas...viem, nemali sme deti, teraz vravim chvalabohu....
o pol roka po rozvode som sa zoznamila s mojim teraz uz manzelom, hned v ten den sa ku mne nastahoval a sme spolu uz 5 rokov, mame 1 dieta a cakame druhe.....
teraz som vdacna za to, ze ma moj byvaly opustil, i ked vtedy som sa liecila u psychiatra....
spoznala som najlepsieho chlapa na svete, ktory je fantastickym otcom a mojim zlatickom....

ja viem, ze to mas teraz tazke, ale keby si isla na potrat, vycitala by si si to do konca zivota a vztah medzi vami by sa aspon z tvojej strany urcite zmenil.....
hlavu hore, drzim palce, aby si to zvladla

avanka
17. máj 2010

a uz len pre taketo problemy si myslim, ze by sme sa mali presunut do sukromnej temy

zahrika
17. máj 2010

ano prosim..podme prosim do sukromnej... 😒

zahrika
17. máj 2010

Dakujem Avanka.. ste zlate baby moje.

zahrika
17. máj 2010

a viete co je najhorsie za co sa nanho najviac hnevam???
len koli tomu,ze nebude pri mne stat, ja musim ist po pol roku do prace..pretoze to nezvladnem financne, ani ak mi bude platit..
a to si naozaj myslim ze zasluzi to dieta aby som s nim bola min rok..ono chuda bude mat 4.5 mesiaca a ja pojdem makatlebo milost pan sa na nas vykaslal... 😔