V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
no presne tak, manzel takisto od prveho dna ked sme zistili, ze som tehotna, povedal, ved ja viem co robim, presne chcel prveho chlapca, aby ochranoval druhu sestricku, tak verim ze sa mu to splni
u nás naopak, povedal, že najprv chúvu a potom fotbalovú jedenástku....tak som ho niekam poslala 😀
tak teraz žobroní aspoň o hokejový team, len asi už na to máme trochu viac rôčkov 🙂
Ahojte. Tak ja som mala tiez blbu noc hlavne posledne dni sa zobudim o pol piatej a mam krce musim rychlo nieco zjest na stoliku mam banan. Takze mrnus je riadny hlados. Nevedela som zaspat a potom som sa rano zobudila s takymi bolestami zaludka uplne hnusne krute bolo mi do placu. Nepomohlo ani ked som sa trocha najedla takze dnes bude katastrofa idem si lahnut a nech tu okolo mna aj batohy padaju nepohnem prstom.
Ahojte babulky 🙂 ja som len pred chvíľou vstala 🙂 celú noc som sa budila a dnes mám voľno, tak som si povedala, že si zdriemnem a aho ho, už je skoro obed 😀 U nás už neprší, ale stále veľmi fúka, tak asi idem žehliť 🙂
bocjanka, vitaj doma a želám, aby si už domka ostala až do decembra 🙂
Ahojte tehulky,ja by som si tiež priala dievčatko a manžel ako inak syna.Ale ja mám také tušenie,že to bude syn.Neviem prečo...
denika, tak sme na tom rovnako 😀 😀 😀 ešte aj podľa tabuliek mi vychádza chlapček, ani raz dievčatko. 😠 aj ked mne už to začína byť jedno, ale mm stále básni o chalanovi, tak som mu to včera zatrhla, aby nááááááááááááhodou nebol sklamaný 😀 😀
bocjank a- vitaj doma...... 🙂
ja som pri prvom nemala ziadne tusenie......brucho som mala gulate, chutilo mi sladke, slane vobec nie......zeby som bola nejaka krajsia povedat nemozem.....ale nemala som ani ziadne pupaky,co by sa povyhadzovali a je to chlapec....zle mi nebolo vobec,ani som nevedela ze som tehotna......palenie zahy, az v poslednych tyzdnoch....
podla vsetkych tych kalkulaciek vychadzal chlapec....
a teraz....zle mi tiez nie je.....no chyta ma unava,kyselinu-teda zahu mam od zaciatku, na sladke vobec neni chut....ale prave na kysle ,slane...to by som jedla v kuse......tak uvidim....no teraz mam pocit,ze to bude tiez chlap 🙂
ahojte tehulky,
vidim, ze sa tu rozoberaju rozne temy..
zahrika, myslim ze si sa uz rozhodla pre babatko a proti blbcovi, gratulujem 😉 nad potratom v nemecku ani nerozmyslaj, jednako je to s tym 16 tt blbost a za druhe si neviem predstavit, ze by si prisla k nejakemu nemeckemu gynekolovi, predlozila sk-karticku poistenca a vysvetlila mu, ze ti ma na pockanie spravit potrat, kedze u vas sa uz nerobi.. No neviem, aspon ten moj gyn by taku babu poslal kade-lahsie..
dievcata, je normalne, ze citim na zaludku zmeny? nezvladam "normalne" porcie, dostanem do seba tak polovicku a zvysok az neskor alebo vobec... Nie je to divne? ved maternica este zdaleka nedosahuje na zaludok.. 😅
a este jedna otazka - odkedy sa robi uzv cez brusko?? mne zatial vzdy robil vag.,,
Baby ja som si pri malej myslela ze to bude syn aj okolie ma o tom presviedcalo a vidite mame krasnu dcerku. Ale teraz mi podla toho kalendara vychadza syn ale ked som pozeral podla neho prognozy na cely rok tak mi vychadzali v kazdom mesiaci dievcata len tusim dvoch mesiacoch chlapec a akurat pocatie na marec. Kvoli vecickam by sa zislo dievca ale je mi to uplne jedno nech je zdrave a nech uz mi neni zle 😀
ahojte no ja by som si priala babu ale keď bude chlapec tak sa nič nedeje len nech je zdravé 🙂
ahojte baby
máte niekto problémy s baktériami v moči? V cera som bola na urológii kvoli tej krvi v moci a tam mi nasli aj baktérie. Este nevedia z coho poslali moc na rozbor v piatok budú výsledky. Cudné je iba to ze ja nemám ziadne problémy pri močení ani ladviny ma nebolia
lauri, ten žalúdok mám aj ja, ale len niekedy. občas jem ako za dvoch a potom zjem polievku a už fučím a viac nemôžem...
dani, ja som este napr. moc vobec nedavala... tak drzim palceky
a s tym jedlom kocky, to je hruza, som hladna, tak sa najem, ale zjem pol taniera a mam dost...
danka35 moja skusenosť bola taka že v moči mi našli bakterie ale na urologii ma cievkoval vyberal moč priamo s mechura a bakterie tam už neboli
baby ahojte, ja som dnes mala strasny sen, ze som potratila aradsej ho tu ani nejdem popisovat, lebo to bolo fakt skarede 😝
ja som nikdy s bakteriami v moci nemala problem, nastastie
Babule, to mam aj ja, ze zjem len trochu a som syta..minule som malu misku pudingu po 6 hodinach od posledneho jedla rozdychavala dalsie 2 hodky.....
ja mamm dnes pocit, ze mi akosi v pohybe tvrdne brusko, tak snad to nie je nic na skodu..
na poradnu idem v pondelok, tak sa tesim
Ahojte,
zahrika drzim palce, aby si bola silna! a ver mi, lepsie je byt sama s babatkom ako mat na krku chlapa, na ktoreho sa nemozes spolahnut.
Ja mavam take zvlastne pocity v zaludku posledne dni. je mi tak divne od zaludka, ale nastastie nezvraciam a vacsinou pomoze nie co teple, bud polievaka alebo caj.
Ahoj dievcata,
ja som trosku spala pri malom, zacina to byt pravidelnost u mna, lebo tie ,,stavy,, este stale nepominuli ☹
Zahrika, precitala som co sa prihodilo, dievcata podavali rady, podporili Ta, tak ja sa pridavam, tes sa na babatko! Cas je najlepsi lekar, ver tomu!
Bocjanka, vitaj doma a setri sa!
Lienka, ten zaludok ani nespominaj, ja uz ani neviem, co don dat. Aj teraz som hladna, ale na nic nejde chut, no nieco do seba dat musim. Aj pit by som pila, ale tiez je to o tom, ze neviem co, nic mi nejde na chut.
Podla tohto vsetkeho, myslim, ze to bude chlapec, lebo ako aj pri prvom tehu, tak aj teraz mam skor chut na slane veci a take jedla od masa, ako sladke, aj ked mi v podstate je horsie, ako pri prvom tehu, no chute su rovnake, tak uvidime 😉
To pocasie by sa uz mohlo fakt umudrit, sa tu s drobcom uz strasne nudime, dnes sme chceli do potravin aspom vybehnut, ale aj to nam ten dazd zatrhol 😠
ahojte babule,
bocjanka vitaj doma!!!a čo ti povedali po prepúšťaní? ako často ťa budú sledovať? už nešpiníš?
zahrika, čo sa stalo je strašné, no v tebe rastie dieťatko a to je dôležité, budeš maminka, nebudeš sama... bábo ti dá všetku lásku sveta. a časom možno stretneš toho pána pravého, ktorý vám obom dá svoju lásku.
je pravda čo tu písali kočky, ktoré majú za sebou jedno nevydarené manželstvo. radšej sa vrátiť z kratšej cesty, ako neskôr.
teraz to bolí, jasné, ale čas všetko vylieči, tomu ver.
drž sa, budem ti strašne držať palce, aby si bola silná 😉
tu v žiline je otrasne, doobeda sme boli von, malému som dala gumené oblečko, čižmy a vonku bol z neho kalužový maniak, brodil sa, člapkal a tááák sa z toho radoval. 😀 no aspoň niekto má radosť z tohto počasia.
ahojte baby, ja som rada, že po tej otrasnej nedeli s bolesťou hlavy (dozvuky boli ešte v pondelok) mi je dnes konečne dobre. Volala som aj Dr., či je nejaký liek na bolesť hlavy, čo by mohli aj tehule, tak mi vravela, že Paralen. Tak nabudúce ho skúsim, keď mi bue tak neznesiteľne...
Sante a iné baby, čo ste písali, že máte nízky tlak - tak ja mám tiež bežne okolo 100/60 - niekedy troška vyšší a keď je ešte nižší vtedy mi je zle. Kávu nepijem, nikdy som nebola veľký kávičkár, len tak sviatočne na návšteve som pila a sama som si robila doma fakt len veľmi zriedkavo a teraz odkedy som tehu už nepijem vôbec. Včera ma svokrovci prinútili vypit deci červeného vínka na zvýšenie tlaku, aj že som veľmi bledá 😀 ..tak som si dala.
A ešte -- závidím všetkým babám, ktoré svoju plodnosť môžu rozdávať - my sme sa snažili 7 mesiacov, ale čo všetko som ja za tu dobu zažila a zistila - drahý sa smeje že o chvíľu by som mohla ísť robiť gynekologičku 😀 😀 😀 ...ale ďakujeme Bohu, že to bolo "len" 7 mesiacov, lebo poznám baby z tém kde som chodila, kde sa to ráta na roky, nie na mesiace
ahojte
no vidim ze take temy a tolko co sa tu rozobera ...clovek sa na chvilu vzdiali a uz sa nechyta 🙂
nam sa babo podarilo tak ze sme chceli skusat naostro od polky juna, ale prislo to zaciatkom aprila, lebo sme sa "pozabudli"...takze sme plodni az-az....muz chodil cely hrdy po byte cely tyzden ked sa to dozvedel ze by mohol svoj "material" predavat🙂
zahrika, silno Ti drzim palce!!!! neviem si Tvoju situaciu predstavit, musi byt nesmierne tazka, ale urcite citis ako sa mas rozhodnut
a ja mam tiez pocit ze zaludok sa mi zmensil...mam chut zjest viac, ale nejde to....a ked to trosku prezeniem, hoci len o lyzicku, tak som nenormalne plna, akoby ma to malo roztrhat 😎
zahirka... posielam ti kopec sil, aby si to vsetko zvladla... ked som citala tvoj prispevok a to co ti radili baby, tak sa mi normlane slzy kotulali po tvari ☹ mas to teraz hrozne tazke, aj ked tehotnestvo by malo byt najkrajsim obdobim v zivote.... vsetky baby ti tu radili aby si sa na chlapa vykaslala, ja sa pridavam k nim....lebo ako to bude neskor? tiez nebude chciet kvoli dcere deti? a ak nahodou pride, tak opat ta posle na potrat? je uplne bezcitny...a vobec si nevie predstavit, ze v tebe rastie novy zivot, co ma srdiecko, rucky, nozicky.... my ta mozeme len povzbudit, dodat pozitivnu energiu, ale koniec koncov, rozhodnut sa musis len ty sama, ako nalozis so svojim zivotom.... a ja si myslim, nech sa uz akokolvek rozhodnes, ze sa rozhodnes spravne... budem na teba mysliet....bud silna...malicke pod srdieckom ta potrebuje najviac....
inak mna skolila nenormalna nadcha, vsetko ma boli, hlava, hrdlo, krk, nos...z neho mi tecie ako z vodovodneho kohutika... tak som nasadila homeopatika, citrony a budem sa len modlit aby mi to cim skor preslo... inak zajtra ma caka prva poradna, nevedela som sa toho dna dockat, a co, pojdem tam chora s plnym nosom.... fuj.... no ale uvidim malicke, a tak tajne dufam, ze je vsetko v poriadku... a maju mi brat krv, a teda neviem ci zoberu, ked som takto chora...neovplyvni to vyslekdy?
zuzu1111 tiež ma boli hlava z toho počasia davala som si panadol v Prievidzi je tiež otras vietor zima už chcem vitamin D 😉
ahojte...konecne som sa dostala na net a mozem sa k vam pripojit.....dnes mi v praci kamoska "vestila" pomocou prstena a potom ihly...v oboch pripadoch mi vyslo dievcatko, comu by som sa velmi potesila, aj ked budem stastna za akekolvek pohlavie, len aby bolo babo zdrave 🙂 ale aj podla toho ako vyzeram som povedala, ze pod srdcom nosim minimalne miss world 😀
ahojte 😵 😵 😵 😵
Zahrika, je mi moc ľúto toho čo ťa postretlo ☹ viem, že teraz si z toho nešťastná a nevieš si predstaviť, ako to sama s bábätkom zvládneš, ale ver taký chlap, ktorý chce, aby si si dala zobrať vaše spoločné dieťatko, ktoré je zdravé a silné a splodené z lásky si nezaslúži, aby si kvôli nemu ani len slzu vyronila ☹ nebudeš to mať ľahké, to je jasné, ako dieťa potrebuje matku , potrebuje aj otca, ale časom si isto nejakého dobrého muža nájdeš, ktorý bude rád otcom tvojho dieťatka a na toto zlé obdobie zabudneš ☹ prajem ti hlavne veľa síl a nikdy sa ani nezamýšľaj nad tým, či by si si ho nemala dať preč, kvôli nemu to isto nerob a vždy si spomeň na tie ženy, čo sa roky usilujú o dieťatko a nedarí sa im, čo by dali za to, keby konečne dieťatko čakali a zmierili by sa aj s tým, že ho budú vychovávať samé, len aby ho mali ☹ tak ešte raz želám veľa veľa síl a sústreď sa na bábätko, ono ťa potrebuje, aby si bola silná a zdravá 🙂
mna to pocasie dnes zmohlo a som si od 12 do 15 schrupla 😎
tlak mavam nizky, minule sa ma doktorka pytala, ci zijem, ze taky ani nevie namerat a na internom ked som bola, mi kazala okamzite sa napit, ze im tam odpadnem...ale ja som si zvykla. Tiez kavu nepijem, lebo mi nechuti. Milujem vonu kavy a aj kavove keksiky ci zakusky, ale kavu samotnu nevypijem. Mozno som este niekedy dala do seba Caro.
Kocky, uvazujete o cviceni pre tehotne? ja som uz hladala cosi na nete, urcite sa chcem hybat, aj ked teraz mam oddychovaci rezim nastaveny, tak dufam, ze po prvom trimestri sa budem moct rozhybat.
vonku je hnus, zima..idem si citat
ahojte 😵
mna to pocasie tiez nici 😝 bud sa mi toci hlava co je zmena tlaku a mam nizsky tlak alebo mi tlce srdce ako dnes rano ......a so schrupnutim som na tom tak ze denne spinkam poctivo so synacikom cca 2 hodky 😀 a vecer kolkokrat zalahnem aj o 21,00 s nim spinkat 😀 ale ved nevadi 😉 spanok nam prospieva 😵
mna to mrzi ale fakt vas nestiham citat 😅 ☹ ale myslim na vas stale 😵 tesim sa s vami ako krasne babatka rastu 🙂 ja mam kontrolu az 14.6. booooooooooooze ved to ani nevydrzim do vtedy 😀 a to mi urobia aj odbery na tehu knizku 😵 tak pohladkajte bruska aj za nas a pekny den 😵
Pekný večer babulky,ja pozerám hokej aj keď neviem načo,lebo sa len zbytočne nervujem.Ale chcela by som mať malinkého hokejového fanúšika. 😀
Christie,aj mňa napadlo cvičenie,ale ja tak skoro asi nemôžem.Spýtam sa doktorky.
Jahodalr - miss world ? bodaj by..- 😀 😀

no čaute baby, zase jaký hnusný deň, to počasie by sa už fakt mohlo umúdriť...
ale ste toho včera zase popísali, ja som zalomila pri telke o desiatej, zobudila som sa sa o pol tretej a odvtedy som hore...teraz v práci by som si ale schrupla 😀
to by som pekne vyzerala s klávesnicou otlačenou na ksichte 😀 😀 😀
ja som nevedela čo budem mať, zato ten môj sa vždy od prvého dňa trafil, že vraj ved on vie, čo robil 😀