V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Katarinka795, tak to plne chápem, že ti bude lepšie, keď tam budeš mať blízku osobu 🙂 áno ja sa chystám rodiť v CA, teraz je vynovená celá pôrodnica, nový lekári, sestričky zlaté, každá kočka si len vychvaľuje 🙂 a okrem toho aj prvé dve som tam rodila a bola som spokojná 🙂
inak podobne ako ty aj ja študujem časopis tehotenstvo týždeň po týždni a píšu tam o ustupovaní nevoľností, ale príliš tomu neverím, myslím, že to bude až do prvých pohybov, no uvidíme, ja som zajtra objednaná k dr. budem asi pýtať nejaké vitamíny, alebo čo na tie nevoľnosti, lebo toto čo zažívam som nemala ani pri jednej a pri Paťke mi bolo síce celých 9 mesiacov zle, ale viac menej večer a bolo to z chudokrvnosti, tak uvidíme, či nie je ten istý problém, keď to teraz tak zle znášam, normálne som včera aj bučala, čo som už taká zúfala, že to nechce ani na chvíľu prestať 😖
Christie aj ja som pred otehotnením pravidelne cvičila, teraz som si kúpila fit loptu, že budem pokračovať aj v tehotenstve, ale zatiaľ ma nevoľnosti premáhajú, tak necvičím, len sa stále chystám 😉
baby ja mám stiahnutý pilates pre tehotné, keď chcete, pošlem vám odkaz, ja ho mám tiež od jednej kočky z MK, už ani neviem z ktorej témy...ale zatiaľ som necvičila....prvý trimester som sa bála...a ja som dosť lenivec 😝
Ahojte 😉 Fatmira to mi je luto ze ta to takto skolilo ☹ nech ti to rychlo prejde. ja som mala podobny priebeh najskor hrdlo a potom tie huste hlieny ale po troske sa mi to za 10 dni zlepsovalo a teraz to uz je celkom dobre.dufam ze sa mi to nevrati. na ten sopel mi nic nezaberalo iba ked som mala upchaty nos tak som si dala MAR-nosovy sprej pre tehulky.
to fakt neviem ci ti to ovplyvni vysledky. ved predtym nez ti zoberu krv to povedz dokimu. ja idem v piatok na kontrolu tesiim dufam ze je vsetko v poriadku 😎
denika, priatel mal take nervy na hokej, ze prisiel ku mne, pohladkal brusko a vravi, ze pevne veri, ze v brusku mam schovaneho nadejneho hokejistu (uz pocuvam dlho, ked bude chalan, pojde hrat hokej, ak baba, tancovat :D )
lelagula, ved ja uz tak strasne vyzeram, cely nos mam cerveny....a to som si nikdy predtym do nosa ziadne kvapky ani sprej nestriekla... a nehovoriac o tom, ze mam vyrazku na vyrazke..uz vazne horsie ani vyzerat nemozem... len ma hrozne mrzi, ze na ten moj prvy den D som sa tak velmi tesila a pojdem tam ako zdochlinka.... a to som sa vytesovala ze uz mi je v podstate 3 tyzdne dobre.... a dnes rano som objimala zachodovu misu, a potom cestou z obchodu ma akosi natiahlo... ludia len pokukovali 😀
No vidíš fatmira,možno naše bejby budú hrať spolu v NHL a my im tam budeme chodiť fandiť 😀 😀 😀
Tak baby aj ja som si dnes poplakala ze uz nevladzem ze mi je tak zle. Cela som nejaka precitlivela aj tie zaplavy ked pozeram tak placem chudaci ludia ☹
Mne bolo pri malej este viac zle ako teraz mala som taky tehotensky kalendar na stene tak si teraz citam co tam mam zaznacene a tiez som bola dva mesiace na PNke kvoli tomu ze mi bolo zle ale v 14tt uz mam napisane ze nastupujem do prace tak to ma drzi ze ked mi to pri malej preslo v 14tt a bolo to horsie uz to teraz dlho nepotvra.
Aspon ze ma mala vzdy rozosmeje dnes zahlasi "maminka ja som taka nechutna" ja zhrozena co ju to napadlo pytam sa jej preco??? a ona " lebo ma este nikto neochutnal!" 😀 😀 😀 sisina moja ta ma hefty jak jej tata 😉
katarinka 795 ty si zo žiliny?
denika, tak to dufam..... 😀
aspinka, mas podarenu zabku 🙂
no lucim sa baby, idem do vane, lebo ja chodim spat s kurkami ☹ tak pekny vecer 🙂
biela - ja som z KNM, manzel zo Ziliny ale zijeme v BA, ale rodim chcem v ZA a potom aj asi do Vianoc ostat u nasich, tu by som bola uplne sama, manzel chodi neskoro z roboty, tak si myslim ze mi tam bude lepsie. 😉 a ty si zo ZA? uz si tam aj rodila?
Ahojte, dufam, ze ste vsetky ok a aj tie maminy, ktorym stale neustupili nevolnosti 🙂 Ale aj tie prejdu, urcite 😉 Pri prvom mi trvali do 4. mesiaca, som myslela, ze sa to ani neskonci. Teraz nic, sem tam ma natahuje ked sa vari, ale v porovnani s prvym je to nic. Pri tomto druhom babu sa kazdy den budim s novym pupakom na tvari. Vlasy mam mastne, umyvam ich kazdy den... Otras 😕
aj ja sa pridavam k adeptom na Miss World v brusku 😀 tiez mam skaredu plet a suchu a toto normalne nepoznam....
ja ked som mala vriedok, buchala som sampanske 😀 bola to pre mna rarita
a este sa hlasim k tym, ktorym nevolnosti ustupuju...no snad to nezakriknem......akurat brusko mi nerastie 😅 stale mam rovnake cm...
a tiez chodim spavat o 9, s vynimkou utorkov a stvrtkov, to mi ide Ordinacia na Nove a Odsudene...
Avanka - ja brucho, kde nic, tu nic ... Ale ono narastie 😉
Amee, ved dufam 🙂 ale prsia mi narastli.....a to som riadne obdarena, mam kosiky DD, takze manzel sa len tesi 😀 😀
Avanka mne po malom zostali o cislo vacsie prsia a teraz tiez som zistila, ze som tehu podla prs. Hned mi nafukli a este sa len nafuknu do konca, podprdy mam odlozene 😀 Sem tam by som chcela mat len take male, niekto nosi jedno cislo podprsenky do konca tehu co bohuzial neni moj pripad 😖
Baby ja vas nestiham citat..... tak ja som pri prvom tehu mala plet ako babatko a super vlasy, teraz som ako za normalu, sem tam nejaka vyrazka a vlasy musim umyvat kazdy druhy den....ale inac citim sa tak isto ako pri prvom....zle mi moc nieje akurat tak zaludok na vode, a musim rozmyslat co zjem. Kava mi prestala uplne chutit, cca tyzden som mala kofeinovy abstak,a le myslim ze uz je dobre....
no a brucho mam ako pri prvom v 16tt 😅
jaj nech uz je stvrtok, nech konecne vidim co sa deje, ci som vlastne naozaj tehotna 😅
avanka, tak aj u nás idú odsúdené 🙂 dnes by mala byť dobrá časť.
ja chodím spať neskoro, okolo 11. no keď som nebola ešte tehu, tak aj po polnoci. malý mi spáva tak do pol ôsmej, tak mi to stačí.
dnes mi volala sesternica, čo je v 5 týždni, býva jej zle, tak som jej poradila zázvorový čaj, čo som pijem ja proti nevoľnostiam a lekárnička jej povedala, že zázvor spôsobuje potrat, aby si to nekupovala... 😕 myslím, že pani magistra nedávala v škole pozor 😀
biela ono je to tak, že vraj tie zázvorové lízatká sa môžu, ale čaj môže vyvolať potrat, zrejme kvôli silnejšej koncentrácii zázvoru 😒
baby mám otázku, ktorá z vás máva vlčí hlad niekoľko krát za deň? ja hádam každé dve hodiny musím niečo zjesť, stále som hladná, napriek tomu, ako mi je strašne zle ☹ ten hlad je neskutočný a dokonca ja nezvraciam vôbec z jedla, ale keď som moc hladná, takmer každé ráno len kým sa nenajem aj dva krát po sebe, ale len kyselinu, alebo ma len naťahuje a ručím ako blázon do misy a nič ☹ nechápem to, že len vtedy keď som hladná ☹ aj pri babách som mávala vlčí hlad, ale som z neho nezvracala a mávala som ho len ráno, cez deň už nie 😉 či ozaj čakám malého hladoša chlapčeka? 😉
Co sa tyka pleti mne sa tie moje pupaciska bolave nejako vyhojili co nechcem ani pisat aby som sa zajtra nezobudila cela vyhadzana ale fakt ja mam take bolave obrovske a teraz mam len par malinkych tak som z toho v soku. No a prsia sa mi zvacsili mam ich ako predtym ako som na jesen schudla 10kil ked som schudla tak mi zostali take susky ovisnute a teraz i ked som este chudsia su velke ale muz by bral este vacsie take DDcka neeee ja mu dam mrsica jedna 😀 nech si nakresli 😅
brucho no aj sa vam ho hanbim odfotit lebo ja ho mam ako mlade prvorodicky v 30tt fakt hajzlovy pavucik s pupkom 😀
A ja teraz ficim na salate s francuskym dresingom tolko zdraveho salatu som nezjedla za cely zivot co teraz 😝 baby kedy sa chystate zubarovi?
Ahojte dievcata.. dnes len na skok..prave som prisla domov..
chcem vam povedat jedno obrovske dakujem, ze ste si kazda nasli chvilku minapisat nazor.. velmi velmi mi to pomohlo....
ja s nim samozrejme komunikujem, dokonca ma bud.tyzden prist..ale dnes som sa vpbec neozvala cely den..a viete co?? neozval sa ani on.. zistujem, ze posledne tyzdne to bolo cele o mojej prehnanej snahe otvorit mu oci a drzat sa v kontakte...clovek nechce uverit ze laska zmizne..ved ked niekoho milujem, ako mu mozem takto ublizit, v tak zivotne dolezitej veci???
takze kaslam nanho, neozvem sa...neviem co bude ak pride, ale ak pride, poviem vam ze naposledy!!!!!!
malinke si samozrejme necham, o potrate ani myslienka u mna nepadla... nikdy..lebo viem ake vzacne je moct porodit vlastne dieta... a ze nie je vhodny cas?? to co za blbost? kedy bude?? predsa nikdy nie je milion percent ideal... nase tela si nevyberaju kedy mame zrovna najviac penazi a je nam fajn.... ja chcem dieta za akejkolvek podmienky, pretoze je to dar a verim ze to zvladnem!! musim, proste nic ine nie je..musim....
napisem vam ako sa to vyvija..
ale kazdopadne, obrovske DAKUJEM pre vas kocky, par slov niekedy nesmierne pomoze .....
a teraz aj k inej teme..mne byvalo strasne zle hlavne po veceroch..teraz koncim 12tt a posledne 3 dni zvladam jedlo lepsie a nevraciam.. myslim ze sa to trosku zlepsuje,..ale nechcem sa predcasne utesovat 😨
a tiez mam brutalne krce od hladu na ktore sa budim okolo 2-3 rano a nemozem zaspat... pri tych krcoch mam k jedlu nechut a zaroven hlad... je to blaznive 🙂
a co by som chcela?? dievcatkooooo, strasne moc.... ale tusim ze moja dcerka bude mat pipika..neviem preco 😅
a vyhadzana som tiez hrozne...cize bude to daky model 😀
aaa, este dodam, ze mi byva tak zel, ze mam dole 7kg, co si myslim,z e nie je normalne... ale citim ze teraz sa to prehupne nahor 😨 ale zasa za to moze trosku aj moja psychika... ved komu by chutilo jest.... 😠
Ja sa chystám k zubárovi zajtra.To som sa chystala aj dnes,ale keď pršalo sa mi nechcelo.Ale zajtra už fakt chcem ísť...
ja som bola u zubnika dnes... vsetko ok, iba jasna citlive 🙂
a idem si lahnut..oci ma uz uplne stipu.. takze bru noc babulky..
tak ja mam zuby v hroznom stave mam plno kazov ale chystam sa az tak v 17tt teraz keby mi nieco pichla do hrdla tak vraciam sice prvy krat ale iste. Ja nemozem v noci zaspat co je u mna nezvyk lebo spim skoro a dlho a teraz ledva zaspim a o pol piatej sa na krce zobudim zjem banan a hodinu zaspavam 😅 skratka mam pocit ze telo si somnou robi co chce 😅
zahrika si super sikula tvoje rozhodnutia su spravne drzim ti palce 😉
ahojte 🙂
zahrika, moc myslíme na teba, drž sa 😉
ja som si dnes na obed s malou schrupla na 2 hodky, takže super som si oddýchla 🙂
s jedlom to mám ja tak, že keby nemusím jesť nejem, niekedy sa nejem až ked sa mi žaby v brucho ozývajú a ked sa najem, zasa mi je ťažko od žalúdka. najlepšie by bolo odhadnúť asi množstvo jedla, no zdá sa mi že jem málo. tiež som čosi zhodila, gate mi padajú, ale brucho ide dopredu, takže podla foto z predchádzajúceho tehu tiež 16tt 😀
zubárovi som objednaná na začiatok mesiaca, v tehotenstve sa doporučuje ísť 2x zubárovi, v 1trimestri a v 3 trimestri. niektorí gynekologovia na tom nebazírujú, no ja musím mať štempel v knižke, že som ho navštívila 🙂
a taktiež, pleť strašná, vlasy strašné, padajú až moc a som celá nejaká nechutná... toto tehu je úplne iné ako pri prvej, aj chute 🙂
Ahojte 🙂
Sante, hovoríš mi z duše - ja som na tom podobne aj čo sa týka jedenia, aj čo sa týka pleti, vlasov aj pocitov zo seba samej - musím fakt uznať, že tieto veci, čo sa mi dejú teraz som pri prvom tehotenstve vôbec nemala, ale veď sa hovorí, že každé tehotenstvo je iné, nie? 😀 Ja mám dnes oficiálne prvú poradňu, tak sa aj teším aj mám strach... V nedeľu sa mi všetko o niečo skomplikovalo... Skončila som na pohotovosti s teplotami, bolesťami hrdla a priedušiek, lekára som informovala o tom, že som v 9tt, jeho odpoveď bola, že je to len klasické nachladnutie, nemám si nič dávať, len piť čaj a kloktať slanú vodu. V pondelok som zašla za svojou lekárkou, bo ma bolelo celé telo a teplota 38,5 - skončila som s antibiotikami a diagnózou: zápal priedušiek ☹ Teraz mám hrozný strach, či sa tomu drobčekovi niečo nestane... Uvidíme, čo mi povie lekárka na poradni... Všetkým vám prajem hlavne veľa zdravia a krásny deň, Zahrika, držkaj sa! 😉
Dobré ránko 🙂
Zahrika, velmi ti drzim palce, aby si bola silna a vsetko super zvladla. Je to smutne aki su ludia niekedy bezcitni a nedozreti... 😒
Baby, musim vam povedat, ze mne uz treti den nie je zle na vracanie. Nechcem to ale zakriknut. Uz som si vazne myslela, ze to nezvladnem, lebo mi byvalo zle cele dni a v noci som sa budila. Zacala som pit colu, tak neviem, ci je to z toho alebo ci sa to samo upravuje. Som velmi rada, lebo v piatok odchadzame na nasu "svadobnu cestu" tak si to aspon trosku uzijem 🙂 Sem tam ma este napina na vracanie, ale nenuti ma ist vracat. Hladna som stale a aj v noci sa budim a musim ist jest. Zatial som pribrala tri kila, ale celkovo mi je total jedno kolko priberiem, len aby bolo vsetko OK. Inak plet mam celkom dobru, nezmenenu, a vlasy mi prestali padat, len rano mozno takych 10 vlasov, ked sa cesem a to je vsetko.
dobre ranko 🙂)
konecne s usmevom.....v bratislave krasne svieti slniecko a hned je cloveku lepsie 🙂))))
po praci sme sa stretli s kamoskami vonku aj s detvakmi, a potom sme do vecera aj u jednej skoncili......decka sa tam najedli...no full service 🙂
dnes vecer idem s maminou a este znamymi do NTC na Draculu 🙂 tak hadam tam nezaspim....nastastie to zacina o 7mej...lebo ja som uz o 9tej tak zvacsa mrtva 🙂
krasny dnik....idem chvilu makat 🙂
Dobre ranko vsetkym. Ja som vcera mala relax, tak sa mi nechcelo ist do prace, tak som ostala domka. Zebricka, tak na Draculovi s vidime🙂 Ja mam tiez obavy, ze ci k 21.00 uz nebudem prispavat 😀 Ale snad zvladnem. Prajem Vam aj ja krasny a konecne slnecny dnik.

Ahojte babulky 🙂
avanka - aj ja idem v pondelok a uz sa neviem dockat, pevne verim, ze vsetko bude ok a ze budeme spokojne ako nase fazulky krasne rastu.
Kazdy den si teraz citam moju knizku o materstve hlavne jednu vetu, kde sa pise ze od 12 tyzdna, by uz mali zacat ustupovat nevolnosti, ale akosi nic, uz od 7 tyzdna som cakala kedy budem v 12, lebo ze to by uz malo byt lepsie, ale ja mam pocit, ze je to len horsie, zvracam este castejsie ako predtym, uz som z toho celkom vycerpana. N ☹ o co treba verit, ze to prejde.
christie - ja som pred tehotenstvom chodila na jogu, uplne som sa na to namotala, chcela som v tom pokracovat, ale kedze mi byva tak zle nie som schopna, ale hned ako to bude lepsie urcite budem chodit, je to speci joga pre tehotne - gravijoga. Pocula som na to len same chvaly, ze ta vie velmi dobre pripravit na porod. Takze ak mas nieco take v okoli, urcite vyskusaj.
mamama - no ja by som chcela rodit v ZA, ty asi v CA? Totiz preco vobec chcem rodit doma je, ze svokra je v ZA na novorodeneckom a urcite mi to bude prijemnejsie ked tam budem mat pri tom taku blizku osobu 🙂
Prajem vam pekny dnik a kockam, co maju problemy drzim palce nech je vsetko v poriadku.