V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
jaj a zajtra poradna, snad vsetko oki, a dostaneme aj knizocku 😵
Ahojte, k zubarovi sa chystam v pondelok, zuby ma sice nebolia, ale aj tak mam obavy, lebo som tam nebola uz 3 roky 😀
Zahrika, to je dobre, ze si nabrala silu. Ak ti este bude smutno, alebo budes mat obavy, len sa ozvi a my ta podporime 🙂
Niekedy mi stacilo jest len 2x do dna, no teraz si tiez davam pravidelne porcie jedla pocas dna. Je to citit, ze uz nie som sama, kto je hladny 🙂 Od jedla mi stale zle nie je, len to umyvanie zubov je dost neprijemne. Ale to je nic oproti tomu, co niektore pisete o svojich problemoch.
Uz nech ten prvy trimester rychlo prejde.
ja mam zuby oka až na jeden zub mudrosti moj zubar ma poslal k chirurgovi a ten mi ho chcel vytrhnuť bez injekcie no odišla som so slzami v očiach a mam tam isť v juli ale asi nepojdem ☹ a budem to riešiť až po porode uvidim mna nevolnosti jedovali cele obe tehotenstva a o paleni záhy ani nehovorim ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ja mam problem s no ako to slušne napisať s prehananim hnačkou ☹
zahrika ani sa nečudujem že si schudla zo stresu sa chudne najviac a nemaš začo dakovať skor by sme si želali keby si preživala kludne tehotenstvo
imarikai a prečo bez injekcie? lebo si tehotná? to čo je za blbosť, injekcia predsa neškodí... alebo mal iný dôvod?
mne teraz vychádza zub múdrosti, bolí ma celá sánka, mám strach, čo bude ďalej. teba nebolí?
tiež keď ti vychádzal tak ťa bolela sánka až tam pri uchu? je tá bolesť normálna? mne ešte nevyšla žiadna osmička, tak neviem, aké to je. dokelu, musela sa drať akurát teraz??? 😒
zebricka, vy máte v ba slniečko? tu v žiline je zatiahnuté a mrholí. chystám sa do mesta kúpiť malému sandálky na leto.
Baby vy máte problémy so zubami a ja zase s uchom. Nemôžem ani jesť, ani zívať. Tak som sa pobrala k ušnému a mám zápal ušného kĺbu. Takže žiadne antibiotika, len nahrievať soluxom a potierať octanovou masťou !!
Ale bolí to neskutočne.
Teraz som našla novú stránku pre mamičky a vypočítala som si termín pôrodu. Ten mi vychádza všade rovnako, ale nezhodujú sa týždne. Jedna stránka mi povie že som v 10 tt a druhá, že 7tt + 5 dní. Tak som z toho magor 🙂
qwen-sem s tou stránkou. Mne je dnes zase zle a už mi mm ide na nervy, keď sa opýta: bolí ťa bruško, či ako ti je zle? 😠 😠 😠
A nejdem mu vysvetliť, že ako po opici. Nechutí mi nič jesť. A ak niečo musím do seba dostať, tak si najskôr musím predstaviť chuť a potom sa rozhodujem, čo si dám, i keď vždy mi vyjde, že nechcem nič. A od začiatku tehu som pribrala 3kg. Tak toto nechápem, ale mám na saláme. Pribrala som do bokov, nemám žiaden pás 😢 😢 😢 Ja neviem, či to zvládnem 😢 . No ak to má trvať dlhšie ako do 12t tak dovi-dopo.
qwen a obe ratju z prveho dna poslednej menstruacie?
ja som ficala hlavne na tejto stranke
tehotenstvo.academy.eu
teda takto je to spravne
tehotenstvo.academy.sk
😉
mimi21 - ako bolo u dr., mudr...... 😉
ahojte babenky 😵 aj u nás je škaredo a mrholí 😒
ja som práve prišla od dr., bola som len pre výsledky, zatiaľ sú všetky v poriadku 🙂 skúsil mi na nevoľnosti predpísať čípky Torecan a Pyridoxín, tak uvidím či niečo zaberie, ale hovoril, že ani nemusí zabrať a dokonca z Torecanu môže dosť bolieť hlava alebo byť závraty, tak uvidíme, ale skúsim 🙂 objednal ma na ďalšiu poradňu 7.6., už sa moc teším a 24.6. na genetické testy 🙂
tina az zajtra idem
len neviem ako to poriesim, lebo nemam ziadny termin a mm ide zajtra na sluzobku do BA, tak chcem ist trochu karty vyvetrat do avionu a do ikei, tak budem musiet sestricku poprosit, nech ma vezme hned rano
mimi21-držím palce, aj u dr., aj na nákupoch.
mamama11-to na genetické testy aj ja pôjdem? Či? 🙂
tina myslím, že áno, mne povedala sestrička, že to sa teraz musí robiť 🙂
a to čo znamená - geentické testy? To čo testujú. Sorry, ale vidno, že som prvorodička. Ty kokso, vyzerám ako z inej planéty. Ale - všetko ma zaujíma 😅
biela ano boli zub mudrosti ked ide von mne vyšli v 17 rokoch ale skor to bol stale taky tlak ked rastli ved aj ja som bola v šoku že bez injekcie vraj sa malemu vyvijaju organy a može a nemusi to uškodiť že mu tam chodia mamičky čo si to davaju trhať bez injekcie som mu povedala že raz mu trhal zub mudrosti bez injekcie tak si to spraviť nedam objednal ma a to vychadza že budem v 4 mesiaci a to mi moj zubar povedal že 3,4,7,8 mesiac sa tehotnym zuby nemaju trhať každy povie niečo ine 😠
ináč, aj ja by som mala ísť k zubárke, ale neviem ako, keď celý deň predychujem. A tie pachy tam, to by som asi nezvládla. 😔
tina to nevadí, ja som treťorodička a tiež som blbá z toho, čo všetko testujú a čo sledujú, to som pri prvých dvoch nepoznala 🙂 na genetických testoch myslím že zisťujú vrodené chyby, ako rázštep chrbtice, dawnow syndrom a podobne, ale to viem, tiež len tak z počutia, ale podľa toho, že ty si v 8tt a ja v 11tt, tak asi pôjdem na ne skôr a budem potom informovať 🙂
qwen - nehodíš nám konečne tú stránku? Ja som nedočkavec-nedočkavý 🙂
www.mamicka.sk
Ako čítam, to vaše priberanie. Ja som prvých 7 tt. jedla všetko čo mi došlo pod ruku. Teraz mám takú nechuť do jedla, tiež mi nič nechutí, ráno aj večer mám rovnakú váhu. Takže nič nepriberám ale asi chudnem.
Ale tiež vidím ako sa mi po bokoch robia už tukové vankúšiky, slaninka, fuuuj 🙂
Ale sa teším, dnes idem vyberať svadobné šaty a o 16 dní sa vydávam 🙂
Síce na svadbu sa neteším, iba na tie šaty a svadobné fotky.
qwen-ti držím palčeky. Budeš šťastná nevesta 🙂 🙂 🙂
ja som bola u zubarky tesne po tom, ako som zistila ze som tehotna. Zlomil sa mi zub. V restike som si dala na obed francuzske zemiaky a bola tam klobaska, v ktorej bolo cosi tvrde a ulomila sa mi stolicka. Nastastie to nevrtali ako kaz a preto som vydrzala bez injekcie. Ta sa v prvom trimestri neodporuca. A doktorka mi povedala, aby som znova prisla v auguste na kontrolu.
Ja by som mala tiez ist na geneticke testy, v BA sa to robi myslim na Kramaroch. My sme po IVF a mame to odporucene z centra. Tak uvidim a podla vysledkov na amniocentezu. Na jednej strane sa bojim ale uz som sa s tym nejako vzila, ze budem vediet aspon na 100 percent pohlavia 🙂
Mńam - francúzske zemiačky. Dala by som si. Christie, kde ti zistia na 100% pohlavia? Iba pri amniocentéze. Či aj pri niečom inom?
tina na 100% pohlavie urci len amniocenteza , alebo pohlad na novonarodene babo 😀
nic ine ti na 100% neurci pohlavie podla mna, citala som ze aj tie testy co sa robia z krvi sa uz sekli 😕 alebo sa mozno sekli ludia co ich robili
francuzske zemiaky mam v chladnicke od vcera 😝 😝 😝 dam si na obed aj s kyslou uhorkou, mnaaaaaaaaaaaaaam 😝 😝 😝
ahojte, tak my sme prisli od lekarky, Lukasko ma zapaleneho pipika, je na ATB a ja som bola na kontrole u endokrinologicky, vysledky mam perfektne, kontrola v 21tt
mne tiez prestalo byvat zle.....a dostala som strasnu chut na rizoto s masom, tak ho idem urobit v tlakoaci, aby som do pol hodky mohla jest, lebo som uz hladnaaaa.......
Tina, pohlavie ti zistia v Gennetone, za 71 eur ti vezmu krv a do tyzdna vies, co mas v brusku 🙂
caute kocandy 🙂
moc neprispievam, ale citam, co sa da 🙂)) ten zaver skoly je fakt makacka, som necakala 😀
zahrika, drzim palce, nech stres odide, babatenku vobec neprospieva.... taky chlap si ta vobec nezasluzi, urcite na teba caka inyyy, lepsiiii 😉
mne este stale byva blbo, hlavne vecer, to asi zaludok protestuje voci tomu mnozstvu jedla, co do seba za cely den natlacim 🙂))) akoze, podla mna to mnozstvo nie je take strasne, ale strasne roznorode, sa mu ani necudujem, ze nestiha spracovavat 😅
najblizsie som objednana az 1.6. na sono, juuuj, uz aby to tu bolo....
mnamík, mňamík. Ja kebyže si ich chcem urobiť, tak ma aj chuť prejde. Stále sa mi menia chute. Objednala som si masko na šťave a kým mi ho donesú, tuším ho niekomu darujem... Toto je moja nočná mora ☹
A na stránke mamicka.sk nič nové, všetko po starom. Také isté termíny ako aj na tehotenstvo.academy.sk
Aj tam som registrovaná. Na rodinka.sk som tiež a odtiaľ mi chodí každý týždeň majlík pre moje bruško a píše, čo sa momentálne so mnou a bambuliatkom deje
no my cakame dvojicky a preto myslim, ze ani z krvi sa to neda zistit u nas. A je pravda, ze na 100% to je jedine z amnio alebo prekvapko pri porode 🙂
ja som kupila bravcove rebra, prave to marinujem, nasla som recept na internete a skusim ugrilovat 🙂 som zvedava, hovorili sme o tom s muzom dlho a v pondelok som bola u Orbana, tak som kupila, krasny kus masa za 1,50 EUR, no nekup to, aj keby to nevyslo 🙂
Ja som este pred otehotnenim isla na ferilityfriend a ked mas pozitivny test, navrhne ti pregnancy tracer, je tam info co sa deje v matke aj dietati tyzden po tyzdni, je to fajn.

ahojte dievcata
ja som posledne dni strasne grogy, vcera som uz o 8 spala, neviem ako ja idem zvladat 2 male deti 😒
aj u nas je dnes celkom pekne, tak dufam, ze to vydrzi, dnes chcem ist za znamou do cestovky poobzerat nejake dovolenky 😎 😎 😎