V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ahojte, co mozem ked ma skrabe v krku...mozem neoangin?
dik 😉
larmimi skus radsej propolki, tie su len na prirodnej baze, ja som ich brala v tehu aj pocas kojenia
a zabrali mi vzdy velmi rychlo 😉
vraj kloktat slanu vodu ale ja som si davala septisan
dakujem🙂 skocim do lekarne...tu slanu vodu by som nezvladla 😖
ja som si tiez dávala septisan to sa moze
tak ja som prave dojedla to moje rizoto, bolo fantasticke 😉 malinky uz 2 a pol hodky spi a ked sa zobudi, ideme ku kamoske s 3 rocnou dcerou, tak sa tesim
tak ja som uz po obede,este stastie ze cez tyzden nemusim varit,a da sa najest v praci.....aj ked dnes.....
ze paradajkova polievka.....to ani nepreslo paradajkami alebo niecim podobnym......a sunkove zapekane fliacky...... 😝 jedine co z toho bolo obstojne bol kapustovy salat 🙂
dnes bola kamoska co caka v oktobri na uzv, a zistila ze caka chlapca.....to sa mi len potvrdzuje ze z mojho okolia baby cakajú len chlapov 😒
v blave uz slnko zaliezlo, zacalo opat nenormalne fukat.....a tym sa aj moja dobra nalada kazi, kedze sa mi pod zmenou tlaku chce opat spat 🙄 🙄 ja byt doma len spiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmm 🙂
k zubarovi sa chystam az po polke juna...bola som pred rokom,mala som vsetko dorobene, tak hadam to tak zostane,lebo min.rok som tam chodila ako na klavir 🙂 🙂
na hrdlo, urcite kloktat slanu vodu, aj ked je to nechutne, ale najucinnejsie 😀
na hrdlo od Boiron homeopatika - HOMEOVOX - stoji okolo 2,70 EUR
ahojte baby! prave som prisla od doktorky. Videla som fazulku, mam aj fotecku a aj tehotensku knizku! 😵 veeelmi sa tesim! na dalsiu kontrolu mam ist o tri tyzdne, to mi uz zapise vysledky krvi do knizky, lebo len dnes mi brali krv a potom sa dohodneme na dalsich vysetreniach. Pekny den vam prajem!!
poppy tak sa tesime s tebou, gratulkooo 😉
poppy blahozelam! takj ja som to zvladla a mam navarene pri supani a krajani cibule mi bolo vselijako ale za ten vyborny obed to stalo muzicek sa bude tesit ked pride vecer z robotky. Robila som to bravcove so sampionkami na smotane k tomu budu cestoviny a kedze som mala vela sampinov urobila som aj taku polievku so zemiakmi na kyslo a co som chutnala mnam mnam verim ze na materskej budem varit o stvo dvesto lebo mna vsetci povazuju za vynikajucu kucharku ale priznam sa posledny rok to zanedbavam teda varim ale tak nasilu a tocim furt to iste ale je pravda ze neni nejako casu. Preto sa aj moj mm tesi ze budem doma na materskej uz mi zahlasil ze kedze toto bude asi moja posledna ze bude robit tak aby som mohla byt na predlzenej optimista pri malej som uz po dvoch rokoch musela kvoli uveru letiet do roboty 😅
Ahojte kocky dnes sa vam musim priznat ze som sklamala dala som si double cheesburger a hranolky z mekaca 🤐 🤐 🤐
ahojte 🙂
noskovička, prajem skoré uzdravenie. inak ked sa do lekárne pojdeš spýtať, tam ti poradia lieky, homeopatiká možeš a sirup stodal od kašlu, mne zaberá vždy a brala som ho aj netehotná 😉
iljanka, užite si "svadobnú cestu" 😉
larmimi, neoangin isto nedávaj, ja som mala na cmulanie homeopatiká, ale neviem ako sa volajú, no v lekárni ti poradia 😉
poppy a máš aj v albume fotečku? idem pozrieť, nech viem približne ako moje mimi vyzerá, ved sme skoro narovnako 😉
ja dnes lečo som robila, mňam, v poslednej dobe mäso mi nejako nepríde až tak pochuti...
vítezová, mňa si potešila, aspoň viem, čo si musím ísť kúpiť 😀
sante, 😀 ale teraz mi je tazko na zaludku no stalo to aj tak za to 😀 som proste nenapravitelna,vcera som si dala chili polievku pretoze som mala na nu chut 😉
VSETKYM MAMICKAM co ma podporili ohladom toho sporu s mojimi nevolnostami DAKUJEM 🙂 vcera som zobrala mangela na ultrazvuk a myslim ze uz to teraz bude trochu inak brat 😉
Babenky, ktorá z vás tu berie centrum materna+dha? Ja to užívam vo veľkom a neviem, či je to dobrá vec? 😨
😉 tina28_ja to beriem ale uz nebudem pretoze je to najdrahsie na trhu a v ostatnych doplnkoch pre tehotne mas to iste .vcera som sa pytala gynekologa na tu mathernu a on povedal ze to nemusim brat lebo aj tak mi to nezaruci ze dieta nepotratim alebo ze sa predcasne nenarodi ci ine vyvojove vady...a ze potom radsej strabu spestrit--to su cisto len vitaminy ako kazde ine len tam je to zlozenie take ake potrebuju tehotne.kludne si kup aj femibion je to lacnejsie a v podstate to iste.. a este aj to mi vravel gynekolog ze pred 20 rokmi nase matky take veci nebrali a je tu on a som tu aj ja a sme zravy cize asi takto
Aspi, nechces prist aj ku nam navarit?? 😀
Ja som urobila drobcovi iba rajcinovu polievocku, strasne ju ma rad a chcem este na palacinky zarobit, ked sa drobec zobudi, no neviem, ci to mm bude na veceru stacit, on je taky masovy, asi ako kazdy chlap 😉
Tina, ja uzivam maternu, davam si jednu denne a myslim, ze by to nemalo skodit, brala som ju aj pri prvom tehu a bolo vsetko OK. Aj ked som tu citala, ze je to iba akysi reklamny tah, tak ja neviem...ale co dnes nie je ☹
ja uzivam rano kyselinu listovu od Jamieson, 1mg a vecer si davam Calibrum Baby Plan. To je najlacnejsia alternativa a je tam vsetko, co treba.
Kupila som si aj od Jamiesonu 100 tabletiek dalsich multivitamin - Prenatal. Nemaju to sice vsade, ale Jamieson su dobre vitaminy. A tych 100 kusov je lacnejsich ako Femibion 30 kusov.
ja berem kazdy den kyselinu listovu a kazdy treti den femibion 🙂 doktor vravel ze z tych tabletiek su velke deti,a vela sa pribera....a poznam dost takych pripadov.....pri malom som to robila rovnako,ale vtedy som brala calibrum
vitezova- to riadne provokujes.....teda hranolky by som si dala ihned 🙂
poppy - gratulujem aj k tehu knizke 🙂
aj mne radil dr femibion 800, ale 30 tabletiek stoji 13e 😕 😕 😕 to akoze co ma byt
ja beriem calibrum baby plan a na vecer acidofolan, je tam zelezo a kyselin alistova a este nieco, ale to si nepamatam
normalne by som dvoje nebrala, ale doki kazal, kedze kojim
a co som sa stretla s nazorom porodnikov, tak ti to vacsinou vobec neodporucaju, radsej pestru a vyvazenu stravu
vítezová, super, už sa to bude len lepšiť, ako manžel zacíti prvé pohyby,bude totálka na mäkko 😉 😀
ja užívam do konca tretieho mesiaca kyselinu listovú a potom budem do konca kojenia užívať, calibrum mami 🙂
zebrička, všetko sú len dohady, ale myslím že velkosť dieťaťa to neovplyvní, ja som tiež užívala minulé tehu a malá sa narodila 2700g a 46cm, docela prcek a doktor povedal že väčšia by už nenarástla ani 😉
Inak chcem sa vas opytat lebo men sa nezda nejak...vcera som bola u gyn. a som v 10+2tt a male ma 33mm mne sa to zda malo..vase ma kolko?? 😕 😕 😕 😕
Vitezova, je som bola minuly stvrtok na utz, to som bola 9+3 a malinke malo 27mm a dr. ze vsetko sedi a je v poriadku 😉 takze myslim ze sa nemusis bat, babatko je tak akurat na svoj vek 😉
vítezová, všetko je v najlepšom poriadku, lekár by ti isto povedal 😉
a ak si nervozna, skús sa orientačne držať nejakej stránky, ale to fakt len orientačne 😉 http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=1
my sme mali 8tt+4 - 2,19cm a 2,5 cm. Ale kazda sme ina. Ked su rodicia velki, aj deti budu velke, ak su mali, tak nemozu cakat, ze sa im narodi 55 cm dieta 🙂 a vahou 4kg, aj keby jedli tony multivitaminov 😀
v desiatom tyzdni ma mat babatko:
The crown-to-rump length of your baby is about 1.25 to 1.68 inches (between 3.1 and 4.2cm). He weighs about 0.18 ounces (5g).
je mozne, ze si mala ovulku neskor a teda nie si 10+2 ale len 9+cosi 🙂 a potom to uplne sedi.

Ahojte. Tak u nas tiez zamracene nato ze bude koniec maja zaciatok juna je pocasie dost od veci ved sme este ani poriadne kratke tricka nenosili minuly rok bolo ovela teplejsie.
My sme sa konecne vyhrabali z postele i ked mala tu este beha v pyzame. Dnes mi je fajn oproti vcerajsku nechapem to od coho to zavisi? Par dni v pohode a potom pride den kedy mi je zle az placem. Fakt musim povedat ze toto tehotenstvo je uplne ine 😅
Dnes by som mala varit chcem urobit bravcove na sampinonoch na smotane tak uz len sa do toho dokopat. Baby hrozne sa tesim na prve pohyby teraz je to take blbe iba cez utz vieme ze je mrnus ok.