icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mamama11
19. máj 2010

vitezova nestresuje, je to v poriadku, tabuľkami sa veľmi neriaď veď každý sme inakší aj detičky sú každé iné, tabuľky sú orientačné, koľko by malo približne mať, ale príliš sa toho nedrž, ja som tu už kedysi písala, že mne pri oboch posúval dr. termín stále skôr a skôr, pri každom uzv, a to len preto, lebo boli baby väčšie ako v tabuľke malo byť v tom týždni a aj tak išli von až po termíne vyrátanom na začitku podľa ms. 🙂
poppy gratulujem, prihoď foto, nech sa pozrieme 🙂
baby ja vás obdivujem, keď píšete čo vyvárate, že to vôbec zvládnete 🙂 ja som varila len kuraciu polievku a toľko ma unapínalo z pachu, že až, tak som si už len cestoviny s tvarohom urobila 😒 a keď píšete o tých lomeňákoch ako sú hranolky a podobne, no neviem si predstaviť, že by som to teraz zjedla, keď väčšiu časť dňa jem sucháre alebo Maríny a čierny čaj a aj tak mám ťažobu na žalúdku, ako by som zjedla tonu majonézy s pečeným mäsom ☹

vitezova
19. máj 2010

aha🙂 dakujem vam🙂 no tak ja som dost vysoka dokonca byvala basketbalistka cize neviem po kom to dite je 😀 😀

vitezova
19. máj 2010

mamama11 - to ti nezavidim ale inak aj mna napina s kuracej polievky a inokedy som sa jej nevedela dojest..ani psovi nemozem davat mäso lebo ma napina ..tak teraz stale musi chudak cakat na muza kym pride domov a da mu nazrat 😀

mamama11
19. máj 2010

no mňa zo všetkého čo varím a keď otvorím chladničku tak utekám ☹
a možno sa tvoje bábätko vytiahne neskôr, alebo bol manžel menší keď sa narodil, alebo vraj deti dedia gény starých rodičov 🙂

lucia563
19. máj 2010

Jaj, mamama, keby veru nemusim, ani ja nevyvaram, ale kvoli drobcovi jednoducho musim, , smrdi, nesmrdi, ides 😉 Keby sme boli len ja a mm tak vy sme si vystacili s nejakou rychlou vecerou, obed by sme mali v robote a tak....no teraz musim fungovat na 100% ci chcem ci nie, drobcovi to nevysvetlim. Aj preto sa mi zda toto tehotenstvo narocnejsie, ale snad ked pominu tie nevolnosti, bude lepsie....

Drobec sa zobudil, tak ja idem na tie palacinky zarobit 😉

Pekny den zatial 🙂

sante
19. máj 2010

to ťažko povedať, je tam fakt velmi vela faktorov, bud alebo ... moj muž je tiež vysoký , ja som tak normál a Miška sa narodila krpatá a dohnala to velmi rýchlo, síce nie výškovo, ale teraz v žiadnom prípade neposobí ako krpec 😀
lekár isto povie ak niečo nie je v poriadku 😉
mne sa teraz žaby v bruchu ozývajú, ale neviem čo by som jedla...

sante
19. máj 2010

žeby palacinky s nugetou spravím???? 😀

christie
19. máj 2010

ja idem na palacinky zajtra ku kamaratke 🙂
teraz som si dala pyre zemiakove, mnami.

katarinka795
19. máj 2010

Pekny den prajem vsetkym 🙂
vitezova - prave pozeram mudru knizku kde je kazdy tyzden popisany a odfoteny, pri 10 tt je velkost od 31mm po 42mm, cize podla toho si uplne v norme 🙂

mamama- viem presne o com hovoris, ja som si momentalne zacala vyberat jedlo podla toho akosa zvracia, viem ze je to nechutne, ale uz neviem co inak robit, mne tiez gyn. predpisala tie cipky Torecan, ale neviem sa s tym ztotoznit, ze mam nieco do seba davat, ale asi mi nic neostane len to vyskusat. ty uz si snimi zacala?

mamama11
19. máj 2010

vidím, že nás tu je viac zaťažených na palacinky 😀
Lucia563, to poznám, tiež som musela vyvárať, ale vtedy som to nejak lepšie zvládala, ani mi nebolo až tak zle ako teraz, že som chodila každú chvíľu zvracať mi nevadilo, lebo po každom zvracaní sa na chvíľu uľavilo, len teraz zvraciam len hladná a len kyselinu, takže úľava žiadna ☹ ale našťastie baby chodia v škole na obedy, tak sa napapajú vareného v škole a mm je na jazde, tak sa naje tam 🙂

mamama11
19. máj 2010

Katarinka dala som si dnes ráno prvý krát, zatiaľ nemôžem povedať, či zabrali, alebo nie, lebo zmenu necítim, k tomu mi ešte napísal Pyridoxín, tak uvidíme, či po pár dňoch príde zlepšenie, alebo nie, ale kľudne vyskúšaj, to sú lieky, ktoré sa v tehotenstve môžu a ver, že viac si blížiš, keď trpíš ako keď si dáš jeden liek, ak ti zaberie, máš vyhraté 🙂 ja som dnes čítala ten časopis, čo som dostala u dr. na začiatku tehotenstva, tehotenstvo týždeň po týždni a tam spomínali, že už v 11tt by mohli ustupovať nevoľnosti, tak dúfam, že budem ten šťastný prípad 🙂

son1cka
19. máj 2010

caute, mne dnes mm vari kapustnicu, mam straaasnu chut na kysle...mnam mnam...uvidime, ako to dopadne 😖 😖

vitezova
19. máj 2010

mnaam aj ja chcem kapustnicu 😒

aspinka
19. máj 2010

baby ale ja som varila po dlhom case inak som vas tu obdivovala ako vyvarate. vitezova ja mam v albume tabulku ake velke je babo v ktorom tyzdni a asi kolko vazi
ale som sa dobre napraskala vsetko mi chutilo len malej moc nechcem davat hriby i ked uz ma 5r uz by aj mohla ale ked som par krat predtym skusala pokazde sa mi z nich v noci pogrcala 😅

son1cka
19. máj 2010

Aspi, ja sa hanbim, ale v poslednom case ja trcim doma a aj tak vacsinou vyvara manzel, ked dojde z roboty

aspinka
19. máj 2010

sonicka aj my tak fungujeme len dnes som sa uz prekonala ale nechcelo sa mi a ked zasmrdela cibula tak som lutovala ze som sa do toho pustila 😀

fattamorgana
19. máj 2010

Keď hovoríte o tom varení, ja mám už 3 dni neuveriteľnú chuť na marhule a včera z ničoho nič mi prišiel na chuť tuniak (inak ja ryby veľmi nemusím) , tak som si dnes kúpila a chystám sa spraviť tuniakovú nátierku. Len som zvedavá, či ju budem aj jesť, lebo mne sa tie chute neuveriteľne rýchlo menia....

mamama11
19. máj 2010

aspinka a ešte ti býva zle celý deň, či to už prechádza? 😒
ja som sa babám nebála dávať hríby, ony boli na nich v lete doslova závislé a to už hádam od jedného roka, hlavne na hubovej praženici, hlavne ich treba tepelne upravovať minimálne 15-20 minút, nesmú byť zaparené a keď ti z nich v noci zvracia, tak jej ich dávaj najneskôr na obed a neskôr už radšej nie 😉 ale neviem, možno jej nerobia dobre a nemôže ich 😒

lili711
19. máj 2010

Ahojte holky, som rada, ze som Vas nasla, ja mam termin 04.12.10 ak sa postasti (-: Ste tu niektora z MA. Po tretom mesiaci by som rada zacala cvicit. Viete o niecom v okoli MA?

aspinka
19. máj 2010

mamama mne je dnes napriklad dobre ale vcera od kedy som stala som mala strasne bolesti zaludka bezohladu na to ci som jedla alebo nie takze nikdy neviem aky den budem mat.
ja som malej dala prvy krat hriby mala tri roky aj to zjedla par v nejakej omacke na obed no a v noci vracala. Potom som citala ze su pre deti velmi tazko stravitelne a ze sa neodporucaju dat tusim do 6rokov ale uz sa mi zda extrem. Kamoske sa stalo to iste jedli nejaku bagetu ci co a tam hriby a mala jej celu noc grcala tak neviem. Zalezi asi kto ako znesie. No uz sa mi nechce jej zo vsetkeho hriby vyberat aj dnes mam vsetko zo sampionov este je to v omacke a v polievke 😀

fattamorgana
19. máj 2010

aspinka - ja napríklad hríby vôbec nejem, na to vyberanie si zvykneš 🙂 Je to otrava, ale dá sa to. Určite by som jej to nedávala, keď jej to nerobí dobre, načo. Mne napríklad nechutia, a hnevá ma, že ich ľudia skoro všade pchajú.

mamama11
19. máj 2010

jasné aspinka keď jej to nesedí, tak jej to nedávaj, no moje baby sú ako kyselina, ony čo nezje ich to zjedia a s trávením nikdy nemali problémy, ale nejaké žalúdočné ťažkosti príliš nepoznáme, to majú po tatinovi, ten tiež skombinuje piate cez deviate a nič mu nie je 🙂 mne napr. halušky s bryndzou trávi hádam týždeň a ony by ich jedli v kuse 🙂

biela
19. máj 2010

vitezova, môj muž je basketbalista a Oliverko je tiež riadny dlháň. tiež budúci basketbalista 😀
z tých burgerov a hranolkov si nerob ťažkú hlavu, ja by som si tiež občas dala.

imarikai, diky za radu. ináč, keď som čakala Oliverka, tak v prvom trimestri mi ťahal nerv zo zuba nechcel mi to urobiť inak ako s injekciou, povedal, že je horšie pre dieťa ak mame sa robí bolestivé ošetrenie, ako keď sa to urobí bezbolestne s injekciou.
ináč, ja som bola u zubára ešte som nevedela, že som tehu, ale bola som už asi v 3 týždni a tiež som mala injekciu...
ale každý lekár má na to iný názor. som zvedavá, ako sa bude správať môj zub.
ináč, je dobré, že si si to nedala trhať bez injekcie, veď to je obrovská bolesť...

ja som mala dnes hroznú chuť na jahody, bola som aj v meste, na tržnici mali, no kilo za 8,5 EUR tak ma hneď prešla chuť. 😖

fattamorgana
19. máj 2010

ja som tiež bola u zubára, keď som nevedela, že som tehu a potom som bola v 4. týždni a pýtala som sa ho na to. povedal mi ,že tieto injekcie nemajú vplyv, ale dobre, že som povedala, vraj sa vždy dá vybrať tá najvhodnejšia.

zuzusa
19. máj 2010

Baby, a co je s nanuskou? Dufam, ze je ok....alebo mozno chodi len do sukromnej temy...

son1cka
19. máj 2010

Cauko cauko, tak kapustnica bola vyborny...keby..KEBY cast nevysla hned po zjedeni horom a dalsie casti spodom... 😖 😖 😖 Ach jaj 🤐

fattamorgana
19. máj 2010

no, ja by som si na kapustnicu netrúfla.... dnes som podľahla chúťkam a spravila som si tuniakovú nátierku. som sa obávala, či mi nebude zle, ale nie. a teraz papám hrozno, to mi hrozne 🙂 pomáha

son1cka
19. máj 2010

Fattamorgana, ale ja som na nu mala neskutocnu chut..mm letel do obchodu pre masko a kapusticku, aby mi ju mohol spravit...asi som ju zjedla schuti... 😒

aspinka
19. máj 2010

sonicka mne urobil kapustnicu mm v piatok dala som si z nej raz a na druhy den len co som si dala par lyzis doslo mi zle takze je v chladnicke plny hrniec a nema ju kto jest 😅 Normalne sa tesim na obdobie kedy budem zrat jedno cez druhe bez nasledkov 😀

fattamorgana
19. máj 2010

aspinka - neviem, či to bude bez následkov 🙂