V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ja by som sa tiez rada pridala do sukromnej temy..... len ma napadla taka vec ze ako zistime ci do tej skupiny neprenikne aj nejaka podvodnicka? 😒 ci divna otazka?
O hodinu budem u dr. na svojej prvej tohtotehotenskej navsteve, tak prosim drzte palce nech je vsetko ok a nech to niesu dvojicky, lebo pri pohlade na svoje brucho nechapem..... 😖
... a súhlasím že Babylove veľmi nevonia 😀
dakota.w, ja sa este nemazem, nie je co 🙂 pri prvom som pouzivala vselico, ale najlepsie sa mi pozdaval asi elastik q a este jeden krem z dm-ky, uz si presne nespominam ako sa to volalo, ale daka znacka ze mama - to je ich, dm-kova. ten mi velmi prijemne volal. ja myslim, ze staci aj obycajne telove mlieko, alebo sa mylim?
santana, ze dvojicky 😀 jasne, ze palce drzat budem.
Ahojte, ani ja sa nemazem nicim, nie je zatial co a pri Lukaskovi som len sem tam telove mlieko dala a strie som nemala....myslim, ze to zavisi aj od toho, kolko priberiete, lebo ked niekto priberie 25 kilo, nemoze cakat, ze aj pri masteni 4 krat denne nebude mat strie......
takze od kremovania to urcite nezalezi...
aj ja chcem dvojickyyyyyyyyyy 😀
sassettka...aj ja by som sa rada k vam pridala do sukromnej temy...akosi mi to nejde.. ☹
jahodka, skus znovu 😉
no, ja mám po dvoch deťoch brucho úplná katastrofa, pri dceré som pribrala 30 kg do 8 mesiaca a potom som sa odmietala postaviť na váhu, ale čo už , ked som mala od polovice siedmeho mesiaca, ked som mala len 50 kg prísny kľudový režim v nemocke, a za dva a pol mesiaca na posteli som to všetko nabrala, tak brucho a prsia mám normálne ako sito, pri synovi už potom len nejakých 12 kg, a vždy som sa vrátila na pôvodných 50 kg, tak nejako samo, len teraz predsa len už tie roky a koža už moc elastická nie je, tak už špekulujem, a pri malej som natierala v nemocke ako divá, minula som nivea telové mlieko na kýble a nepomohlo...
a teraz, fakt, santana, aj ja mám strach z dvojičiek, lebo nič neoblečiem, mám navrch tri kilá, brucho mi trčí zdaleka, a to to chcem v robote oznámiť až po letnej dovolenke...asi budem chodiť po kanáloch...aj hcg mi určite vyletelo strašne rýchlo a vysoko, lebo v šietom tt som mala veľmi silno pozitívny test, a ten predsa funguje na hcg...na uzv som bola len raz, v piatok skoro ráno a len tak šup šup rýchlo, či je všetko ok, a moc sa tam nebabrala ani nehľadala, našla jedno zmerala a uvidíme sa o mesiac, ale krv mi ešte nebrali, ani nič moc, len pri palpačnom vyšetrení hovorila, že toto je siedmy tt? ved to vyzerá na min. 12 tt, tak fakt mám obavy z dvojičiek....veď uvidíme, necháme sa prekvapiť...
avanka 😀 😀 😀 😀
dakota vazne?????ale tak hadam ked uz si bola na sono a bolo len jedno tak je velka pravdepodobnost ze bude len jedno. Mozno mame tie maternice nejake velke....moj maly ked sa narodil mal 4,1 kg, musel ist cisarskym lebo mam uzku panvu, ja som pribrala za cele tehu len 10 kg dokonca v den porodu mi povedali ze maly bude mat max 3,5kg, bol to sok. Pravdepodobne budem mat planovany cisarsky....takze sa aj tym ukludnujem, ze mozno v druhom tehu to brucho skor vykukne.... Baby ja ficim k dr.... ozvem sa pa
ani mne nejde ta sukromna skupina, skusim ked sa vratim 🙂
ahojte, juuj dlho som tu nebola, prave som prisla od zubara, boze nenavidim zubarov, a poobede idem na ultrazvuk konecne, inak to s tou nanuskou no kto by to bol povedal, fakt vyzerala tak presvedcivo, no ale co narobime, a do akej sukromnej temy idete?aj ja chcem
co sa tyka strii, pri prvom som sice pribrala 12kg, ale po porode som mala brucho ploche ako doska a bez strii, natierala som sa detskym olejom johnsons baby taku zltu nalepku ma, ale kedze na prsia som zabudla, tak z mojich jednotiek sa stali pomaly trojky, tak jasne ze tam mam strie, ale teraz sa poctivo mazem, ale to zavisi od pruznosti pokozky, lebo kamoska si kupovala nejaky drahy krem v lekarni a ma plno strii, takze to zavisi od kazdeho, kazda sme ina, niekomu to pomoze niekomu nie, no ja si myslim,
a kedy uz prestanu tie nevolnosti baby
sassetka pridaj aj mna. Len teraz nechapem kde budeme prispievat aj sem aj tam nech v tom neni bordel potom ked sa vsetky presunieme tam mohla by sa tato uzavriet nech nie je chaos.
Baby dnes mi je opat zle a to mi mm volal ze pojde zas na dva dni prec tak som ho zrusitala ze potom uz nech sa ani nevracia 😠 tak snad to pochopil ako som chcela 😅
dakota 🙂 🙂 ze smrdi ale aj tak mazem 🙂
ja som si zacala pred dvom dnami, kupila som si babyove telove mlieko,melonove a tym....velmi dobre to voni,je dost mastne......aj pri prvom tehu som len tel.mliekami hocijakymi 🙂
ono je to dost v predispozicii.....pripadne,ak je nakonci strasne velke brusko,tak sa tomu asi neubranime 😒
caute kocky
tak dnes som bola prvykrat u dr. 🙂
no paraaaaaaaada - mame babeno tam kde ma byt, ma uz 2 cm, je to 8+6tt a srdiecko bije ako zvon🙂
mam aj foto, ale je to len taka machulka...
zobrali mi kopu krvi a o tyzden idem zase a potom v juni na NT utz na zistenie pripadnych poruch...
zmenila som dr a som zatial maximalne spokojna
pekny den vsetkym!!!!
aaaa...o tyzden mam uz dostat aj knizku🙂
ja sa natieram zatial klasickym telovym kremom, ale planujem si kupit nejaky ten olejcek...vonavy 😀
dnes som si dala relaxacny den, idem piect nieco ako jablkove pyteeee 🙂 a daco aj navarim, mam tam kuracie prsia, nejake tipy? lebo ho zas nakrajam a napacujem 🙂)))
mirkita kraaaasa, gratulujem!! 😵
Ahojte 🙂 Sasettka ano byvam pri Trnave ale k dokimu chodim do Galanty a cakam prve dieta. Aj ty byvas niekde tu? 😎 Pridala si ma tam?dakujeeem 😉
zajtra idem uz konecne na kontrolu aj ked chodim kazdy tyzden tak sa ten cas pomaly vlecie a pripada mi to ako dva tyzdne, dufam ze je vsetko v poriadku a uz pekne mimco podrastlo 😵 Robite mi chute idem si aj daco zlopnut 😎
ja som priamo z TT 🙂
do tabulky som ta pridala, hej, len ju trosku upravujem, davam tam este nejake stlpceky, ako porodnicu, skutocny datum a cas porodu a taaaaaak... a davam nas podla PTP 🙂
Ahojte, ani ja som tu dlhsie nebola,
co s atyka strii, to je vec genetiky, ak ich ma vasa mama tak budete mat aj vy, u mna to iste natierala som sa kadecim, zlekarne drahe kremy a prd platne, v 9. mesiaci sa mi popraskalo aj brucho aj boky, aj prsia, takze super 🙄
ahojtee
dlho som sa neukazala, mali sme pc v oprav
nemam sancu vas docital, ale verim, ze ste vsetky v poriadky, nevolnosti ustupuju,...
ja som bola v pondelok na UTZ, bola som8+4tt, .malinke malo cez 20mm, krasne hybalo rucickami aj nozickami, a bylo srdiecko, aj sme si vypoculi zvuk srdiecka:' k dr. idem na poradnu v utorok. a som uz aj objednana na skrining na 8.6. juj ale sa tesim.
u mna nevolnosti tak vselijak, raz lepsie, raz horsie, a co sa tyka brucha tak mam pocit akoby som uz bola asi v 15tt, take mam velke. a chutky mam strasne, pri prvom som vobec nemala.
no musim bezat....maly zaplakal...
ahojteee
my sme dnes po ďalšej návšteve dokyho, v moči mi našli krv, to značí ževraj nejaký zápal, ale že to nie je ešte na ATB, má s tým niektorá z vás skúsenosti?
ináč, bábenko sa má fajn, už má 3,6 cm, čo zodpovedá 10+3. termín mi zostáva taký aký som mala, čiže 14.12.2010. povedal doktor, že už sa mi meniť nebude. dostala som aj knižku, akurát som ju študovala, nič moc v nej ešte nie je. a riadne ma vycicali, až 7 skúmaviek, potom som išla ešte s Oliverkom cvičiť, dobre ma tam motalo 😀
o dva týždne mám ísť ešte na sono na vyšetrenie "šijového prejasnenia". bola ste na tom niektorá? keď som bola tehotná s Oliverkom, tak mi to nerobili.
čo sa týka nanusky, mne je jej skôr ľúto, nemá dieťa, ani muža možno, má prázdny život, tak si vymýšľa chudera. myslím, že je to skôr prípad pre psychiatra.
o tej anaride som netušila, že je podvodníčka, ja som ju stretla v jednej téme, písala, že je zo žliny, dokonca mala bývať v susednom paneláku,ale ja tu poznám všetky mamičky s kočíkmi a ju som tu v živote nevidela. 😕
ahojte, tiez som tu dlho nebola a rozbehli ste tu strasny maraton v pisani 😀 😀 neviem si predstavit na ktorej strane budeme, ked nam bude v pase svietit napr. 30 tt 😵 😵 😵
my sme dnes boli na kontrole a mame sa dobre, uz sme v 9tt+6 a sme 31 mm velky 😎 juuuj ale sa vytesujeme s mm a uz sme dostali aj knizku, najblizsie ideme o 3 tyzdne na odbery
baby kedy sa zacnete kremovat tymi specialnymi kremami??? a ake budete pouzivat???
fiiha biela dlhsie som si vas necitala, skoncila som na nejakej 125 strane a taketo veci to som si nestihla precitat, ale takych bab mi je velmi luto ☹
Biela skrining sije sa robi bezne, mne to robili aj pri prvom, tam sa meria velkost sije a podla toho sa urcuje, ci je dietatko zdrave alebo ma nabeh na Downov syndrom...
Sassetka, tak aj mna mozes pridat k sukromnickam 😉 ....
Kremik mam aj ja kupeny, ale este som nezacala natierat, stale to odkladam 🙂 Mam Elastiq, mala som aj pri prvom tehu, kedy som pribrala cca 28kg!!!! (dufam, ze teraz to nehrozi, ale ja fakt neviem, kde som to nabrala). A mozno neuverite, sama som prekvapena, bola som ako tank, ale strie nemam, ani brucho popraskane, ja to do dnes nechapem 🙂
tiez som pocula od kamaratok, ze ten ElastiQ je dobry, skusim este nieco pozistovat. napr. jedna kamoska si natierala prsia s inym drahsim kremikom a brusko a zadok s troska lacnejjsim a na prsiach nema strie a na brusku a zadku sa jej ich par spravilo 😖
tak toho som teda asi viac nestihla postrehnut, vy uz zakladate sukromnu temu??? ja sem nechodim az tak pravidelne, podla toho ako mam v praci a poveceroch cas a vela ho teda nemam, lebo v praci mi sedi kolega za chrbtom a nechcem aby sa este o tehu dozvedeli az neskor a ked pridem domov tak som vacsinou uz tak unavena, ze si lahnem a spim az do rana 😎
Ja som mala aj Elastiq, aj od Vichy , aj Weleda olej pre tehotne... 😝 a strie mam vsade
ahojte 🙂
no baby ten tuniak inak netreba vysadiť úplne, v tom druhom linku je písané, že ak je moc chuť na neho, stačí iba obmedziť na raz týždenne a to je pohoda. a zasa nejaká natierka alebo šalat, si myslím že je ok, ved to vlastne zjete trolinku z konzervy 😉
a sukromná tema je tu a kto sa tam nedostane, napíšte sasettke a tá vás tam pridá, to je náš šéf teraz 😀 😀 😀
Lucia tak to si pribrala tolko co aj ja 😝 blee, dufam, ze teraz sa tomu vyhnem, tak mozno u mna aj preto tie strie 🙄

Dakota ja mám tiež ten olej HIPP: Mama Sanft a je super.... veľmi príjemne vonia a aj sa dobre nanáša. Ja som si najskôr kúpila aj olej Babylove z DM . Ten je podstatne lacnejší a tiež nie je zlý, ale trošku horšie sa s ním robí, má taký väčší otvor a zdá sa mi, že je aj trošku redší, čiže sa dosť vylieva.... a snažím sa natierať si bruško už dlhšie,niekde som čítala, že by sa to malo už od začiatku tehotenstva, nie až keď bruško rastie, aby sa na to pokožka pripravila.