V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@monicka6101 no myslim ze nie si sama co sa sleduje 😉, ak je dr. divna preco si ju doteraz nezmenila?
@akire33 no pred tehotenstvom som to tak nevnimala ked som k nej chodila raz za rok na prehliadku.Ale teraz ked k nej chodim castejsie tak som zistila ze s nou niesom spokojna,po tehotenstve ju urcite vymenim.Ja som v 27 tyzdni a vobec nemam ani tusenie kolko meria alebo vazi moja mala.Nerobi mi ziadny utz,iba ozvy a raz za cas ma kukne aj zo spodu ale nie vzdy.No a teraz ju uz vimenit nemozem lebo doktori si nepreberaju tehotne pacientky.Tak to s nou musime dajak do toho decembra vydrzat,nic ine mi neostava.Ale rada by som bola keby mi uz urobila aj utz aby som vedela ci je mala ok,kolko meria a vazi....
@monicka6101 to je zaujimave, mna moja gyn. pozera zo spodu stale ked mam poradnu vraj sa to musi kvoli tomu ci sa neotvara krcok, co sa tyka utz tak ten by si urcite mala absovovat v 30 tt. Hlavne sa nestresuj a vsetko bude ok
ani ja neviem kolko mala vazi ci meria, ked som bola na utz daco sa pokazilo a nevedeli to zistit 😀
@akire33
Asi mas pravdu,nebudem uz stresovat pre kazdu malickost 😉 uz sa tesim na utz,ked uvidim moju malinku bambulku.
@monicka6101 27 september bude rycho 🙂 kym ju uvidis
No tak teda bude to Natálka ako som si priala,ževraj na 100%.Tolko radosti...
No ahojte kočky ako tehuľkujete??Ja nie moc dobre,včera som sa vrátila z nemocnice-rizikové-bola som tam 5 dní a nepovedali mi teda nič dobré ☹ ...Hrozí mi predčasný pôrod....Ach jaj...
@paola881 neboj sa hlavne sa nestresuj, treba myslieť pozitívne a nejaký tyzden 2 vydržať oni potom vedia babetko zachrániť. Všetko dobre dopadne, a aby ti nakoniec ten pôrod aj nemuseli vyvolávať po termíne. 🙂
@persseffona dakujem 😉 viem,že musím byt v klude a kedže to chcem dotiahnut do štastného koca tak preto urobím všetko...A pozerám,že ty budeš mat kočky hned dve 🙂 to je krásne,obdivujem ta.Tak držím palce aj ja tebe aby nám to vyšlo tak ako si želáme 😉 .
@paola881 viem, že sa to ľahko hovorí každá z nás sa strachuje hlavne keď vidím aj u nás v dvojickach koľko je predčasných porodov, ale každý týždeň v brusku je plus dúfam, že všetky teda potiahneme aspoň do 37tt. Hej budeme mat dve babulky už sa na ne tešíme, aj keď to bol zo začiatku veľký sok, teraz si neviem predstaviť, že by bola iba jedna.
@persseffona a mená už máte???? 😉
Predbežne Sofia a Natalia, ale už sme to raz zmenili tak uvidíme a vy už máte meno?
Juuuuj dievčence my máme ešte 77 dni do PTP a ja sa neviem dočkáááááááť 😉
@persseffona my máme Ninku...Ocko chcel po mne Paulínku,ale ja som nechcela,tak bude Nina.
Ahojte tehulky možem sa k vam priadat ?Tiež čakam svoje vytužene babo v decembri..... ma niejaka termin okolo 12.12.2010 a je z okolia prešova?
@lienka_cmuk ahoj a vitaj medzi nami 😉
Ahoj babenky, ked všetko pôjde ako má (v čo pevne dúfam) tak aj ja budem v decembri maminou 🙂)) Čo tu je aká téma, prišla som o niečo, xixi 🙂))
Ahojte tehulky...aj ja by som sa k Vam rada pridala...termin mam okolo 7.12. a cakam svoje prve dietatko a na 90% by to malo byt dievcatko...tak sa uz neviem dockat 🙂 pekny den Vam prajem...
Ahojte. Pozeram,ze v decembri sa budu rodit same dievcence 🙂 . Je niektora z vas z NR?
my cakame chlapcura na december 🙂
Tak čo decembrovky,ako tehuľkujete? 😉 Ja to mám za 81....už aby to bolo,neviem sa dočkat 😉 .Brušká rastu?Mne sa teraz nejak zdá,akoby sme sa zastavili 😒 ani nepriberáme ani nejak nerastieme...hm..snád sa to rozbehne.
ja cakam chlapceka...konecne po dvoch babach.toto tehotenstvo sa mi zda nekonecne a december je este daleko.
@paola881 nevadi ja mam obe deti predcasniatka a nastastie su obe ok jedna je na 35tta druha na 28tt a teraz uvidime cakame kazdy den dufam zale ze tentoraz to potiahneme este dalej a kedze cakame dievcatko tak verim ze ak by nahodou tak bude tiez ok kedze kocky su od prirody bojovnejsie ako chlapcekovia 😀 vela stasticka a oddychuj
@andrea0903 dakujem moc si to cením taketo rady 😉 .Ja tiež verím,že to potiahnem aspon do toho 36tt...A ked sa narodila v 28.tt ako to prebiehalo?Museli ju niekam previezt do špeci zariadenia,či len klasika do inkubátora??Lebo nikto o tom nič nepovie,tak ani ja netuším ako to prebieha keby niečo...
@paola881 no kedze ja som z Kosic tak tu mas vo vsetkych nemocniciach tieto zariadenia specialne..........ano hned po narodeni sla do inkubatora kde ju napojili na kyslik ten mala v jednej nosnej dierke a v druhej mala sondicku na papanie.......a ja pod neustalym lek.dozorom....vazi sa kazda plienka to je 8kusov denne.......to znamena kolko vycika babatko a podla toho sa zistuje ci pracuju oblicky srdieckoa crievka....v tomto tyzdni totizto tie crievka este nie su tak vyvinute ako by mali.prisposobuje sa krmenie pretoze ak by viacej cikali babatka tak viac by zatazovali srdiecko a tym stzovali dychanie.....toto vsetko sa monitoruje sleduje sa fakt kazdy milimeter telicka jeho pokozka mozog ocka no proste kompletka ak ide vsetko dobre robi sa transfuzia krvi prvy mesiac nejde ani tak o to ako pribera pretoze aj rychle priberanie nie je pre malicke dobre a ani po mesiaci nemas vyhrate 😒 krvne testy sa robia velmi casto babtko je dopichane a väcsinou mavaju dost dlho infuziu v hlavicke ☹ potom sa robia potrebne USG vysetrenia zacne sa cvicit Vojtova metoda podla toho ako babo reaguje ci su jeho reflexy dostatocne vvyvinute co treba vycvicit a odhaluju sa tym poskodenia baba niektore zvyknu mat krvacania do mozgu co byva v tomto tt obvykle ale da sa to podchytit......domov ta pustia az na termin porodu kedy by si mala vlastne rodit absolvujes este potrebne USG mozgu srdca a ostatnych vnutornych organov potom ocne pozadie ci kyslik neposkodil ocka a neurolog zistuje ako je to s hlavickou koli kysliku.....pravda je ze dievcatka su zivotaschopnejsie a nemavaju ziadne pozostatky a takisto skor su od kyslika odpajane 😀 vysvetlila som ti to tu dufam ze ma niektore maminky opät nezjazdia ze som sla do toho az tak podrobne a este nieco babtko je zo zaciatku na JISke a podla toho ako postupuje je prevezene na nedonosenecke na vykrm😀 a tiez zalezi v akom inkubatore je umiestnene a ci je to oddelenie A B alebo C
@andrea0903 fuha.....no je toho dost.... 😒 ale treba urobit všetko preto aby malé bolo ok...ja stále len ležím,nenatahujem sa,snažím sa nestresovat...Verím,že to dotiahneme do uspešného konca...Dakujem velmi moc za vysvetlenie ako to prebieha,teraz už mám ako tak predstavu.A tebe držím palčeky aby si to tentokrát dotiahla čo najdalej 😉 .Pozerám,že máme skoro ten istý termín 😉 .Ešte raz velmi dakujem.
@paola881 nie je zac...........ja uzivam aj Magne B6 trikrat denne.a smiem sa opytat preco si bola v nemocnici a preco usudili ze ti hrozi predcasny porod?
@andrea0903 magnezium beriem aj ja,predpísali mi ho v nemocnici ale nedávam si ho 3x denne ale iba raz,lebo znižuje tlak a ja mám celkovo stále nízky tlak..a beriem aj železo.No začalo mi tvrdnut bruško+bolesti,myslela som,že je to niečo normálne ale išli sme na pohotovost aj tak..Večer ma ešte pozrela lekárka a tá skonštatovala,že mám krátky krčok a malá je uložená moc nízko 😒 .Tak si ma tam pohadzovali,točili mi ozvy 4x denne,rano sa im nepáčilo,že malá sa moc nehýbe,potom,že je až moc aktívna... 😠 Pozerali ma 4 Mudr.Traja povedali,že mám krátky krčok ale posledný-najväčší odborník povedal,že ved je to v poriadku,že nechápe prečo ma vystrašili,že ved krčok je tak ako má byt a že ani malá nieje nízko...Medzitým ma napichali niečim,po čom sa malej maju rýchlejšie vyvíjat pluca a do prepuštacej správy napísali- "Hroziaci predčasný pôrod pred 37.tt"....
@paola881 no tak to mas teda dost zaujimave nechapem zmysel toho mne ked sa diali tieto veci tak ma podsili pre istotu.... a je dobre ze ti davali ten surfaktant lebo ked sa mala narodi tak aspon tie plucka budu silnejsie........a babo sa toci takze konstatovat ze je nizko bolo dost predcasne si ja myslim ine by bolo ak by bola dole placenta a je normalne ked sa babo menej hybe aspon podla mna moja malinka tiez nie je aktivna cely den.......no ja mam tlak 80/50 cize to je velmi nizke ale musim to zelezo jest dokonca beriem zelezo kazdy den a trikrat v tyzdni dvakrat denne k tomu kyselinu listovu dvakrat denne a este si aj musim pichat injekcie kazdy vecer do brucha koli riedeniu krvi......ja verim a dufam ze lekarske prognozy sa v tvojom pripade nenaplnia a vsetko pojde hladko ako ma drzim palceky utekam okupat deti lebo zajtra nas caka skola skolka tak nech su sik 😀

@akire33 tak ja by som najradsej svojej doktorke volala za kazdym ked ma niekde pichne 🙂
len aby som bola kludna,ja som uz raz potratila preto sa teraz vsetkeho bojim.
No ale moja doktorka je divna preto sa radsej radim tu na konikovy alebo na inych forach.
Moja doktorka ma na vsetky moje otazky jednu diagnozu ze mozem zase potratit,no a toto ja pocuvat nechcem.Ale pre istotu ked pojdem na poradnu sa jej opitam na to opitam ze preco to boli.Ale viem uz teraz co mi odpovie 😒 😒 😒