V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@luciaq chcela by som sa ta opytat,teraz v 29tt ake mas velke a tazke babo?ten moj zensky mi povedal ze moje je v norme ale mieri mi nepovedal aj ked som ich veelmi xcela vediet.dik
super, aj mne ho kamoska riadne ospievala, tiez mi vyzdvihovala lahku manipulaciu. asi ak nekupim v poslku bexu tak si ju objednam z netu.
@marika1977 teraz neviem aky je velky , ale buducu stredu 13.10 idem na kontrolu a bude mi robit aj merania, tak ti potom napisem miery. naposledy ked ho meral a vazil mal v 20-tom tyzdni 472g. odvtedy neviem ako rastie, ale posunul mi vtedy termin z 18.12 na 21.12 tak som si myslela,ze babatko je mensie. ale neviem ci je to podla toho alebo inych kriterii.
@luciaq ja idem teraz v stredu,hlavne koli polohe babetka,ci sa mi upravil alebo je stale velmi nizko...tak sa ho opytam,ale mi na 8mes.by sme uz mali mat pekne velke deticky do 2kg nie?fakt neviem lebo mensiu som mala riadmu babu..len ci sa mu bude chciet pomerat maleho,neviem 🙂 som zvedava lebo ak by som mala porodit skor tak cim je babo vadsie tym je vadsia pravdepodobnost ze prezije...aspon si to myslim
@marika1977 toho sa neboj, uz v tomto tyzdni je viac ako 90 percentna sanca na prezitie. len ak by bolo babo mensie bude nejaky cas v inkubatore. inak je to v pohode.
@luciaq no dufam,ale uz 3den sa citim dobre tak nech nam to aj tak ostane... 🙂 dakujem za povzbudenie 😀
Tehošky, ako ste na tom s vahou???? ja mam na sebe uz 12 kg a este ma caka 10 tyzdnov... a to sa vobec neprezieram, a vela sa hybem!
@bebaa no ja som zatial pribrala nieco cez 5kg, ale ja som mala teda slusny zaklad pred tehotenstvom, takze maly si teda zo mna mal z coho brat. ale ja mam zasa inu otazku uz asi tyzden ma pobolieva dole. napriklad ked dlhsie sedim a potom sa postavim, tak citim taky tlak neviem ci na lonove kosti alebo co to je. mate to niektora? inak sa citim fajn, hlavne to mam ked dlhsiu dobu sedim.
@marika1977 držim pastičky nech je všetko v poriadku 🙂
luciaq - aj mne sa to tak nepravidelne stava ze pocitujem ja zas smerom dolu pod pupkom taky silnejsi tlak... neviete mi nahodou poradit niekto co to moze byt?
Ahojte maminy, hlásim sa z poradne. Pohlavie zase nevieme, bolo otočené zadočkom 😒 , vážíme 1900g. Užívam železo a magnézko. Mám zacviknutý nerv v chrbtici, tak si musím dávať pozor na pohyby 😖 . Mám sa objednať na mamu masáž, no uvidíme, snáď to pomôže. Načakala som sa tam dnes 3 hodiny. Ráno som tam išla o 8:30 z domu a 13:30 som sa vrátila, normálne pol šichty u DR 😅 . Tak sa držte idem vás počítať.
@bebaa to je v pohoooo 😀 aj ja mam na sebe 12kg a pevne dufam ze neskoncim pri 25 alebo tak nejak ako s dievcatami 😀
@mucka2505 dakujeem...
@bocjanka babetko je tajnostkar 😀 to aj moja bola este pol hodku pred porodom,posledny ultrazvuk,ani tam neukazala ze bude dievca..otrcala celi cas chrbatik a statocne sa ukryvala 🙂 🙂
@luciaq neviem ci mas to iste ako ja ale vyslovene po lopate povedane boli susura,az od kosti to ani keby sa roztahovala cico...ja to pripisujem nedobrej polohe maleho...ani kebz prilis tlacil na spodnu cast tela,vela krat pri curani musim zatlacit aby som vsetko dostala von zas mam pocit ze je natlaceny tam kde nema 🙂 🙂
@mucka2505 to nas nas nase deticky vytrapia asi ako rastu..mna to velmi bolelo od kaslania ale teraz to uz preslo...ked som kaslala pozorovala som ze ten sval sa najviac napinal...ten pozdlz pupku nizsie
No to som tajne dúfala, že sa otočí, keď som čakala v čakárni tak sa riadne vrtelo, ale dovrtelo sa tak , že sa ešte viac schovalo. Dr vravel, že sa mám nabudúce opýtať, že mi narýchlo spraví utz. Skoro všetky už už vedia čo čakajú a aj ja som zvedavá.
@marika1977 robieva sa normálne pred pôrodom ešte utz? Alebo len keď sú na to indikácie?
@marika1977 ja sa zajtra pojdem spytat mojho gyndosa, nech ma pozrie pre istotu. je to dost neprijemne, tak som zvedava co mi povie
@bocjanka neviem ti presne povedat,zo starsou som bola od rana 8hodky na vzdychacke a len kontrakcie mi sledovali s mensou sme utekali do porodnice uz z odtecenou vodou a doktorka sa asi tesne pred samotnym porodom chcela uistit,ci je babo spravne otocene a nakolko je v porodnych cestach...a mna este v tych bolestiach napadlo ze sa opytam na pohlavie ale niiiic nevidela aj ked poriadne sledovala..jaj a asi aj preto lebo ja som nemala vybraneho porodnika a pani doktorka ma videla prvy krat a bola vtedy velmi mlada len24r.tak asi vsetko chcela mat na 100perc.ale bola som snou nadmieru spokojna,kompletne vsetko vysvetlovala a stale so mnou komunikovala 🙂 🙂 skoda ze teraz ma nemoze odrodit sama je na materskej s pol r.babom 😀 😀 😀
@luciaq to spravis velmi dobre,treba sa spytat..mna to boli ked menim polohu tak ze napriklad vnoci ked sa obraciam na druhy bok picha riadne a vzdy sa na tu bolest zobudim ☹su to fakt nemile bolesti
@marika1977 dík za info.
@bocjanka nieje zac 😀 😀 😀 potom ak nahodou,daj vediet co to bude 😉
Dám 😀
@marika1977 toto iste mam aj ja, ale teraz ked dlhsie v praci sedim a potom vstanem tak mam take tupe bolesti ako keby ma kosti lonove boleli neviem to blizsie specifikovat. som zvedava co mi zajtra lekar povie
ahojte. aj ja mam rovnake bolesti tam dole. asi to nebude nic vazne,ked to mame viacere 😉
Dnes ráno,som mala znovu také krče v podbrušku,presne ako ked som skončila na pohotovosti...Takplán dnešného dna znie-ležat,ležat a ležat... 😒
@paola881 akurat v tejto chvili som aj ja zacala zapasit s krcmi...uz 3dni som mala pokoj a teraz zas ☹ idem ladnut...ale mali skace o sto sest 😉

@bebaa ahooj aj ja mam rovnaky termin ako ty. ani my sme este nekupili kocik, ale kamoska co robi v detskom obchodiku mi velmi radila bexu. tak neviem ako sa rozhodnem