V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@paola881 moja moje tiež nie je výhra 😀 😀
@paola881 kde v PD bývaš? Ja v Necpaloch mám ocina, takže tam budem od 17.11 do 2.1
@marcelkatt niesom priamo z PD-Zemianske Kostolany ak poznáš 😎
@paola881 poznám🙂
@marcelkatt najsamkrajšia dedina v okrese 😀 😀
no môže byť 🙂
@andrea0903 tak ale ten mam az 1.Januara, mam medzi nimi dost rozdiel
@marketka3005 tak to teda hej...........no mne podla mrchy nestanovili vobec ani podla pohybov dali mi iba ten jeden podla prveho UTZ ale moja doktorka zhodnotila ze je to predsa väcsie caka nas dalsie UTZ na pritoky a tak tak uvidime ako sme na tom s malou a co so sekciou........neboj uvidis jak bude drobcek rast 😀
@andrea0903 hellou 😉 ako sa mate a co porabate?my sme sa umudrili a uz sa nam chvala bohu nechce na svet 😀 tak to urcite dotiahneme do uspesneho konca....no,mali mi ma do 2kg...lekar mi povedal ze je v norme,mne sa ale na 29tt zda byt vela nie?juj,ty mas ale velke pekne kocky doma 😀 tie nudzu o chlapcov mat nebudu 😀 😀
@marika1977 no cau draha.........respektive dobre ranko.........ja cely tyzden bojujem so svojou chrbticou a horuckami starsia dcera zase s crevnou chripkou a horuckami a manzel s mladsou dcerou bojuju s nami 😀 😀 😀 zatial sa mame aj my sme este v celku ale poviem ti ze mam dakedy take stavy ze fakt cakam kedy to pride ale sak co tasku uz zbalenu mam Kdyby neco 😀 inak som rada ze aj vam sa tak pekne dari a maly si to rozmyslel asi po precitani mojich nastrah ktore ho cakaju ak by sa skor vypytal tak ho to preslo 😀 😀 😀 😀 inak no vaha je pekna aj ked dost velka ale zase na druhej strane mozno ani tolko nema mna furt strasili ze ked som maleho cakala ze mala vaha male decko a ked sa v 32tt narodil tak on meral 49cm!!!!!! a vazil 1890g!!!! a oni mi den predtym robili USG a vaha bola ze 1400.....a nakoniec kukaj tu..........mozno sa len sekol a mozno bude kapanek väcsi 😀 ja sa chystam tiez uz na prietoky tak uvidime co povedia mne kedze sa im moja bambula zda byt tiez oveeeeela väcsia.......no uz su z nich zeny zatial s malym Z ale su uzasne ved to poznas mas podobne koceny doma............ale tie moje rozhodne nebiju ani jedna na mna tak mozno preto ta ich krasa spanila 😀 😀 😀 😀
@andrea0903 tak to aj tie moje su celi otec 🙂 so mna nemaju skoro nic chvala bohu 🙂 ....to ste doma velmi chori vsetci ☹ len aby si tu crevnu chripku nedostala aj ty to by bolo pre vas velmi nebezpecne ☹ juj a ja zbalena niesom a mala by som sa uz..dnes uz asi zacnem pakovat co to co mam uz a ostatok musim dokupit....zas fura penazi fuc...v stredu ma moj doki potesil 🙂 mali sa trosku nadvihol uz aj vyzsie kope,ale niekedy mam pocit ako by mi islo brucho prasknut...akesi ho mam velke ani dychat sa mi poriadne neda,ja som iba zvedava na svoje nove babetko 😀 😀 😀 ake bude 😀
Babule,už máte všetko pokúpené čo treba???My ideme dnes ešte nejaké drobnosti,nech mám už pokoj,lebo mi robí problém prejst aj 500m 😀 .Kedže som prvorodička neviem čo je nutne potrebné a čo nie,tak dufam,že mi nebude potom nič chýbat 😒 .Nemáte náhodou nejaký zoznam čo treba???? 😀
ahojte babulky, ospravedlnujem sa, ze vam sem leziem, ak by ste niektora mala chut pozrite si link a kludne kontaktujte cez IP. dakujem g. pekny den
Dnes som bola na poradni, Mato má 1750gramov....kolo maju vase baby??? neni to nejako vela, na to ze zacinam 31 tyzden????
@bebaa ty sa pytas to iste co ja 😀 😀 😀 podla tabuliek a noriem je trosku tazsi...aj moj mali ma tak od 1.700do1.900 ale lekar mi povedal ze je to v norme 😉 ale co som citala tak 29-30tt by mali mat 1.100-1.300 to su tie normi.tak bud sme uz v 32-33tt alebo budeme mat velkych junakov 😀 lebo taka vaha sedi na tieto tt
@marika1977 No super 🙂)))) to co by som nakupovala vacsie vecicky 😝 bo do 52 velkosti sa asi nezemesti.... Ja som sa pytala ci to ovplyvni termin porodu, ci budem rodit skorej ked je vacsi, ale doktor mi povedal ze nie, iba bude velky ked sa narodi...
@bebaa no moja na to sa nespoliehaj...radsej sa priprav na mozno skorsi porod o 2-3tyzdne a mozno len par dni...neviem,ale u mna to bolo pri oboch tak ☹ tp so mala zle vyratane pri prvej som mala rodit 24.3a rodila som 20.2 to je mesiac...a mala vahu 3.6500 tak ze riadne babo a mensia tiez 31.8 a rodila som 17.8 s tzm ze cca14dni prenasam a mala vahu 4.2000..to mas prve ze?radsej sa nachystaj a od toho 34tt sa veeelmi bedlivo sleduj..ja som tiez zvedava co bude..ja mojho maleho pocitam ze porodim uz zaciatkom dec. 😀 aj by bolo pre nas obe lepsie skor..aspon by sme na sviatky boli uz doma s detickami 😀 😀 😀
@bebaa jaj a zalezi aj od genov..tak mi povedal ten moj doki...ked je otecko velky,aj synka bude mat velkeho...mm sa tiez narodil ako 4kg dieta ak ste vysoky tak malinky ma byt po kom valibuk 😀
Tak my sme mali zaciatkom 27tt 1050g a zaciatkom 30tt 1690g a je to trochu vela, ale vraj sa to este da... inak UZV merania pred porodom su schopne sa pomylit aj o 1kg, takze nie je to uplne spolahlive. Ja v tej vahe vidim nevyhodu v tom, ze uz v 27tt bola hlavicka zostupena do malej panvy tak ze uz sa vraj ani nevytiahne odtial a cim viac rastie, tym viac tlaci na krcok a v 30tt som mala nalez ze uz sa ten krcok skracuje kvoli tomu. Tak uvidim co mi zajtra doki povie ale bojim sa ze sa to zhorsilo. Podla mna do terminu s tym nevydrzim, tak mozno nakoniec do tejto temy patrit ani nebudem 😉 . Ale na druhej strane zas ak by to bol predcasny porod, tak cim vyssia vaha tym lepsie...
@bebaa aj my chceme Mateja 😉 dnes som bola na poradni a tiez bolo aj sono a veru mi nepovedal kolko vazi...a ja som sa nespytala...u mojho dr. co sa nevyzvediem neviem 😒
ale mozem potvrdit, moja dcera sa narodila s vahou 4,20kg a to som prenasala 2 tyzdne co porod nechcel zacat ...
@larmimi Niektorí lekári beru poradne a prehliadky pacientov ako na beziacom pase, ja som tiez takeho mala, ale rychlo som ho vymenila, teraz som spokojna s novym lekarom....ale tiez sa vela pytam 🙂 No ja tiez nie som najmensia, tak maly ma byt po kom 😝 ja by som chcela rodit skorej, aby sme na vianoce boli doma, bo termin mam 19. decembra..
@bebaa no, a dr. ti na to co povedal? da sa dohodnut? s tym skorsim porodom...ja az 28dec. takze by som skor chcela byt na vianoce este doma 😵
a ten moj dr. no veru to je len ticho, kontrola, spyta sa ma ci mam nejaky problem, poviem nie...a ked robil somo a bol na hlavicke a to sono mal dole som sa spytala ci je uz otoceny dole, povedal ano a to bolo vsetko...este som sa spytala ci nie je velky (lebo mam velke brucho) ludia sa pytaju ci uz idem rodit (lezu mi na nervy) 😖 ale povedal ze primerane k 30tt...tak , a bolo...

@marcelkatt ok,s takým priezviskom ako mám tam budem asi jediná 😀