icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

silvia1124
15. okt 2010

aj mna vsetko boli mam strasne krce v podbrusi a lekar mi povedal ze je to normalne musim vydrzat :( su to strasne bolesti. asi ten fastun gel nie je moc dobry napad:(((( pocula som ,ze to neni dobre ked si tehu :(
larmimi si z BA?

larmimi
15. okt 2010

@silvia1124 nie, byvam pri trencine 🙂

silvia1124
15. okt 2010

🙂

silvia1124
15. okt 2010

kto je tu z BA?

luciaq
15. okt 2010

@marika1977 nepanikar, dobre bude. to najhorsie obdobie mas za sebou, aj keby sa malicky teraz narodil nevadi, lekari sa o nho aj o teba postaraju. snaz sa mysliet pozitivne, ani si nepripustaj,ze by si porodila skor. uvidis dobre bude.

marika1977
15. okt 2010

@larmimi aj ja som pocula ze su take falosne stahy..ono to ani neboli len tlak je taky ani keby chcelo male psravit dieru do brucha...fastum mozes kludne,len neviem ci ti pomoze...teba asi bolia aj klby s tym mam aj ja dost problemi a ta panva...to boli mna uz dost dlho asi mame nizko babatka alebo sa len roztahuje a chysta uz 😀

marika1977
15. okt 2010

@luciaq ja viem..uz som o tom citala ze ma 90perc.sancu...ale pozna par zien,ktorych synkovia to nezvladli a boli este starsi ako ten moj,bojim sa aj komplikacii..ale snazim sa vydrzat..vzdy si tak hovorim ze uz len tolko a tolko... 😅 presne ako pises,ja si to nepripustam...ja sa len trosku bojim..cudne ze ked som vynosila uz 2deti..ale tie tehu boli uplne ine..take pohodove..toto malo uz start nemdobry...asi preto lebo to bude chlapaaaak 😀 😀 😀

luciaq
15. okt 2010

@marika1977 neboj nic, dobre bude,mas dve krasne zdrave dcerky a budu mat aj braceka. len vydrz a relaxuj co najviac. na zle veci ani nemysli, tes sa z toho co pride. ja som prvykrat potratila, tiez som mala stavy zufalstva, paniky a strachu, ci to dobre dopadne,a vidis to, o chvilu rodime, ked sme uz tolko vybojovali tak toto uz dokopeme. hlavu hore

grenka
15. okt 2010

@marika1977 ja som celu noc nespala kvoli klbam,vsetko ma tlaci,zavadza 😠 ,a mnzel mi rano vravi ze co robim za akrobacie v posteli 😀 ze sa prehadzujem a nespim.....nech skusia oni uvidia,ale uz sa nam to krati 😵

marika1977
15. okt 2010

@grenka je sa neviem dockat 🙂 kazdy den pocitam....ja mam s klbami aj tak problemi,mam koxartrozu tak si musim na ne davat pozor a to nehovorim ze chodim ako kacica 😀 😝 😀 ale ak ta budu aj nadalej boliet,odporucila by som ti navstivit ortopeda lebo v tehotenstve sa zvyknu viac opotrebovat a to boli potom aj po porode..tak sa sleduj a ak to bude zle nevahaj a chod.

marika1977
15. okt 2010

@luciaq dakujem za povzbudzujuce slova 😀 mna by asi tiez chytala panika a strach na tvojom mieste.a to si na zaciatku potratila?hlavne je ze ste teraz v poriadku..mi sme relativne tiez len nas trapia bolesti 😢 ale verim ze to aj mi dotiahneme do konca 🙂

luciaq
15. okt 2010

@marika1977 ja som potratila v 13-tom tyzdni. uz sme sa konecne zacinali tesit,ze ten prvy trimester je za nami a potom som potratila. zatial som ok aj maly, len ma ked dlhsie sedim strasidelne bolia lonove kosti. lekar mi povedal,ze sa mi panva rozsiruje,ze je to tym.

marika1977
15. okt 2010

@luciaq moze byt,tieto problemi ma viacej zien...ja som teraz po dlhej dobe lezania sa trosku presla a nie dobre...ani prechadzat sa nemozem ☹ uz nech to mam za sebou,je to frustrujuce ked nic nemozem robit 😝

luciaq
16. okt 2010

@marika1977 len oddychuj, mas na to narok. ja som sa dnes vratila z polska, boli sme kupit kocik a zbytok vybavciky co nam chybala. straaaasidelne vela ludi bolo, tlacenica neskutocna, som rada,ze to mame z krku a nemusim uz nikam chodit. uz len dokupim latkove plienky a postolky a sme v suchu. konecne 😉 .

marika1977
16. okt 2010

@luciaq ja uz chvala bohu stym starosti nemam...ja som si uz vsetko cez net 😀 ani si neviem predstavit v tomto mojom stave behat po obchodoch 😝 sak by som tam volakde porodila uz aj tak to mam dost nahnute...ale sme bojovnici a vydrziiiime az do konca...sak to mame uz len za par 😀

luciaq
16. okt 2010

@marika1977 dakujme tomu hore, za net ti poviem. ja som tiez 90 percent veci objednavala z netu. aj teraz som kamoske pre maleho objednavala hracku pre maleho. vydrzis to neboj sa, dobre bude, este sa raz na tom budes smiat. a nech ta deti s manzelom obskakuju, zanedlho budes zasa ty ich,tak si to teraz uzivaj kym sa ti da. pekny vecer ti prajem 😉

marika1977
16. okt 2010

@luciaq dakujem 😀 no deti mi skor nervi robia ked sa im prosikam a akosi vysledok v nedohladne..co uz,boli zyzknute ze bolo vsetko porobene a oni museli len drobnosti...no dnes kebyze vidis moju mamu,tak ich spucovala ako syroty az sa obe hambili za bordel v detskej...treba na nich pevnu ruku ale mama si poradi raz dva,hned sa zmestili do koze a detska sa ligoce 😀 😀 😀 aj muz navaril a veeelmi dobry gulas mnam...ja lezim a aklo som ich pocuvala,akomama robila poriadky iba som sa usmievala 😀 bohu zial,na nasej domacnosti je vidiet moj prisny kludovi rezim...este ze mam mamu ktora kedykolvek pomoze 😉 😉 😉 aj tebe pekny vecer 😀

mucka2505
17. okt 2010

Tehulky vedeli by ste mi poradit, na lavej strane hore na brusku citim dost casto take palenie a rezanie...bola som aj u lekara aj v nemocnici ale len sa mi vyjadrili ze to nie je nic patologicke a koniec....chcem sa spytat ci ste to aj vy niektora zazili take palenie a rezanie...neviem si rady predpisuju mi vselijake lieky NO-SPA a GUAJACURAN bojim sa aby to babu neublizilo.. mate s tymto niejake skusenosti niektora?

luciaq
17. okt 2010

@marika1977 ahoj aspon,ze mas mamcu co da rodinu do pozoru. mas super,ze ti ma kto pomoct. moja mama mi tiez bude zo zaciatku pomahat, kym sa nejako s malym zzijeme. dufam,ze to bude rychlo. dnes v noci sa mi snivalo,ze idem rodit. zacinam mat take jemne stresy ci to dobre dopadne a ako to zvladnem. snad budem jedna z tych stastnych a pojde to rychlo. vydrz to v tej posteli, oblkop sa casopismi, knihami , pusti si tv a relaxuj, malicky ti za to stoji a vyklasli sa na nejaky ten neporiadok, ked sa ti bude dat, tak s pomocou mamky a deti to das za par dni do poriadku. mysli hlavne na to,ze mas byt v klude a uzivaj si posledne tyzdne relaxu pred zhonom, ktory ta caka.

marika1977
17. okt 2010

@luciaq tak presne to sa snazim robit 🙂 akurat bez toho tv lebo moj mileny muzicek este stale neobjednal satelit a ja to teraz nemam ako vybehat...tak ze sme bez tv uz 4tyzden 😒 ale markiza nam kde tu ide 😀 😀 😀 ja viem ze to musim vydrzat len som este nikdy nemala take pocity prazdnoty z nic nerobenia...vsak donedavna som este chodila do roboty,potom domacnost deti varenie a tak dookola...vkuse som bola v pohybe a teraz...ako by utalo..ale snazim sa to brat s tej dobrej stranky a vychutnat si lenosenie 😀 ...neboj,pokym je mali dobre otoceny porodis raz dva...dam ti len jednu radu,sustred sa na seba a na to aby bol ryyyychlo vonku...a ked kazu tlacit,tlac zo vsetkych siiil co mas na nic ine nemysli len na to ako tlacis..a neotvor ani trosku oci lebo ti popraskaju zilky 😉 ja som takto prvu 15min druhu asi 5min rodila,to nepocitam kontrakcie a to okolo len samotne vylezenie na kozu a samotny porod...prajem vela sil.. 😀

feb13
17. okt 2010

@mucka2505 Ahoj, ak je to na lavej strane tak podla mna by to nemalo byt nic vazne, zlcnik pecen i dvanastnik su na pravej strane ktore vy mohli robit podobne problemy.
Ja take palenie pocitujem obcas na kozi, pod prsnikmi a na hornej casti brucha, koza je niekedy cervena ale najcastejsie vyzera uplne normalne len strasne to pali. Ale kedze nemam ziadne vyrazky ani nic tak to neriesim, pripisala som to tehotenstvu a dufam ze po porode to prestane.

sedmokraska
17. okt 2010

Ahojte nastávajúce maminky 🙂

ja som mala tiež termín v novembri, ale ešte v roku 2008 a keďže moja dcérka vyrástla a onedlho oslávi 2 rôčky, predávame kočík. Pokiaľ by ste mali záujem, tak sa nakuknite do môjho albumu. Kočík je vo vynikajúcom stave, pretože bol používaný iba rok. Dcérka od 10-mesiacov chodí a odvtedy nám v kočíku nechcela byť.
Želám všetkým maminám zdravé bábätko a rýchly pôrod.

Aďka

sedmokraska
17. okt 2010

V prípade záujmu mi pošlite prosím IP, ďakujem 😉

fathi
18. okt 2010

@luciaq - ahoj, prosím ťa kde sa dajú kúpiť tie poštolky? 🙂

paola881
18. okt 2010

baby ste už pobalené do nemocnice??? 😉

ju11i
18. okt 2010

paola, mne sa to zda este skoro zacat sa balit do porodnice. Ale na druhej strane uz by som si pomaly aj mohla uvedomit, ze cochvila to pride. Ja sa stale tvarim, ze mna sa porod netyka 🙂

larmimi
18. okt 2010

@paola881 ja este nie...aj ked je vacsina veci nakupena...este nemam doma ani "kufrik" pozicany 😉

paola881
18. okt 2010

@ju11i ved ja to isté 😉 .nemám ešte polku vecí čo mi treba a už v 28.tt ked som ležala na rizikovom ma dr.hnal aby som si pobalila už veci,lebo neviem kedy to na mna príde 😖 ...

ju11i
18. okt 2010

este zhruba dva tyzdne pockam, ale potom sa do balenia uz budem musiet pustit... 😕

zivika
18. okt 2010

ahoje kocky! mozem sa ja takto trosku oneskorene ku vam pridat? 🙂 vsetkym vam drzim palceky a zelam krasne zdrave deticky 😉