icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

cukrinka004
20. okt 2010

@marika1977 - tak to som naozaj zvedava ako to pojde dole 😀 😀 a vraj cim dlhsie zena koji tam viac sa jej podari schudnut 🙂 inac by som sa chce opytat ze ci sa ti dievcata narodili v tom danom termine alebo ich mala po termine a ked tak kolko dni?

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 dakujem pekne ale vcera som sa tak vystrasila ked ma bolelo pod bruskom a mala som bolesti v krizoch ale v nemocnici mi povedali ze je vsetko ok ze sa zatial neotvaram ale ked krcok mam len 2 cm tak to uz asi dlho nevydrzi

larmimi
20. okt 2010

@jantulka neboj, mna bolia kazdy vecer ked si lahnem do postele krize, aj podbrusko niekedy a panva strasne moc..a to budem urcite prenasat 😉

slabycaj
20. okt 2010

ahojte, a preco si myslis larmimi, ze budes prenasat? 🙂

larmimi
20. okt 2010

@slabycaj lebo aj prvu som prenasala 2 tyzdne.....bude sa drzat ako kliest...ja to citim 🙂

jantulka
20. okt 2010

@larmimi lenze mne aj brusko tvrdne ked sa babo prevali na jednu stranu tak vtedy ho mam tvrde ako skala

jantulka
20. okt 2010

@larmimi a inac odkial si si taka ista ze budes prenasat hm?

marika1977
20. okt 2010

@jantulka to s tou bolestou uz musis vydrzat...tiez mavam krce a uz aj 5-9xza den falosne kontrakcie-poslickov a od vcera mi dokonca tecie kolostrum-mlieko...je to trochu skoro mam taky pocit a mne doki povedal ze dieta priliz tlaci dole a s toho su tie krce...uz tych 6-7tt nejak vydrzis aj na 1dnej nohe 😉 hlavne,kludovy rezim a lezat... 😀 a neberies ziadne lieky?vitaminy?

marika1977
20. okt 2010

@cukrinka004 nooo,ja som mala uplne na prd vyratane tp pri oboch...starsia tp 24.3a na svet prisla 3.650 48cm 20.2 tj mesiac a druha 31.8 a porodila som 17.8 4.200 52cm a prenasala som cca 14dni to preto lebo som v tehu na zaciatku este dostala ms...aj mali bude skor...asi ale kto vie lebo merania robi tento doki poriadne...a to kojenie,kojila som 1,5roka a druhu az 3r.ale pokym som mala mlieko nechudla som zo zaciatku som dokonca pribrala a kila potom sli len tal dole ze 2kg za pol roka....bolo to strasne lebo som vyzerala ako taka poriadna dojnica 😅 😅 😅 ale ako mi odyslo mlieko spalila som aj tuky..telo sa dostalo do normalu a navyse mi toho ostalo pri prvej nic este som vyzerala ako anorexia a pri druhej tak akurat...dufam,ze aj teraz postavu po case vyformujem 😀

larmimi
20. okt 2010

@jantulka inac ja by som radsej neprenasala...neni nic horsie...ale ked porodim skor budem len rada 😀

f1
20. okt 2010

ahoj mamenky 😉
ahoj marika. aj u mna to bolo tak isto. pri malej som ihned schudla na 45kg a kojila som 2 mes. pri malom som po porode vobec nemala brusko, ale asi po par tyzd.som totalne pribrala. nevedela som zhodit. az ked som prestala dojcit ,tak to islo same dole.asi po 2 rokoch. 😝 😅
deticky som porodila v 41tyz. a aj pri malom co som bola otvorena od 23tyzdna!
aj to ma na poslednej prehliadke musel skaredo prezriet a vecer som zacala spinit a rano to uz slo. a to iste aj pri malej-velkej 😀 😀 tiez ma museli skaredo prezriet.
Hlavne dufam , ze tento porod bude este kradsi. 😝

f1
20. okt 2010

inac mamenky mate nejake skusenosti s baby vakmi????
ja xem kupit ale bojim sa ci to budem vediet pouzivat. 🙄 ja to xem kupit hlavne preto , lebo vsetky moje deti aj tak nosim po rukach. skratka ich nevie nechat plackat. vzdy ked zaplakali tak sa mi same mliecko spustilo 😀 😀 rozmyslala som, ze by som ho vzala hned do porodnice.

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 no beriem magne b6 3x2 tabletky denne,a pijem magnesiu.a vcera som bola u doktorky po vysledky tak mi este zistila ze mam nejaku infekciu tak mi predpisala cipky macmiror complex 500 tak dufam ze to sa coskoro prelieci

jantulka
20. okt 2010

@larmimi no ja by som radsej prenasala ako keby som mala rodit predcastne

marika1977
20. okt 2010

@jantulka to ta infekcia je uplne normalna,to aj ja mam a vela tehotnych tiez,nieje to nic vazne magnebe beriem aj ja to dodava horcik do tela aj ukludnuje svalove nape.neboj ty nic...ani prenasanie nieje bohvie co...tam mozu nastat take iste komplikacie ako pri nedonosenych,zle dychanie atd...ja som mala s malou stastie a som rada ze je uplne zdrava,lebo babo ked sa nenadychne vtedy ked ma tak sa velmi moze poskodit mozog a moze byt postihnute alebo obrna...co kolvek...ja dakujem panu bohu ze sme zdravi 🙂 🙂 🙂

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 no tak to si clovek stasteny ale ty uz aspon vies co je v tehotenstve normalne a co je zle ked nie si prvorodicka ale ja len co ma nieco pichne tak sa bojim ci to neznaci nieco zle a hlavne toho sa bojim ze ta hlavicka je uplne dole

marika1977
20. okt 2010

@f1 tak to si super dopadla 😀 a mi sa tu strachujeme ze porodime skor....to asi preto niektore zeny nechudnu lebo to telo ten tuk zadrziava koli tvorbe mlieka alebo tak nejak asi....pocula som u viacrodiciek ze s plodovou vodou slo uz aj dieta,tak sa modlime aby sme to stihli aspon do tej nemocky ked nas to chyti 😀 ja so m tiez veeelmi zvedava a urcite si zapamatam aj treti moj porod a poriadne lebo viac uz rodit urcite nebudem 😅 ja sa poistim do konca zivota a ozeliem tych200eur a dam sa podviazat.... 😀
@jantulka precitaj si f1...a hned budes mysliet pozitivnejsie 😀

marika1977
20. okt 2010

@jantulka a preto mame modreho konika 😀 😀 😀 tu sa dozvies vsetko co potrebujes a ver mi,darmo som uz odrodila 2deti,kazde tehu je ine aj u mna to plati...tolko bolesti od zaciatku som nemala ani s jednou a tiez som vo vela veciach hysacila co som ich s predoslimi nemala a tu mi babai poradili...tak sa len pytaj na cokolvek a ochotne ti poradia 😀

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 no to teda je sila byt otvorena od 23tt a porodit az v 41tt dufam ze aj ja tak podobne dopadnem

marika1977
20. okt 2010

@jantulka ozaj a ty si otvorena?na nete som citala ze je dokonca bezne u viacrodiciek ze su otvorene az na 3cm pocas tehu,a uspesne vynosia deti...tak asi to potom nebude taka katastrofa nie?

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 tak doktor mi vcera do spravy napisal vag.hrdlo2cm tuhe,branka uzavreta a hlavicka volne nalieha na vchod tak podla mna som asi este zatvorena no neviem

f1
20. okt 2010

@jantulka zacalo to spinenim v 2mes. brala som lieky,aj magnezium a guajakuran. no a to som chodila na kramare do rizik.poradne, aj to ma varoval a hrozil, ze ked nebudem oddychovat tak pojdem lezat. a to mi stacilo, hned som ho pocuvla! 😕

marika1977
20. okt 2010

@jantulka tak to si lepsie na tom..ked ti napisalhrdlo tuhe..to je vzdy lepsie ako mne zdorazni ze mam uz makke...tak si zatvorena len si asi vela chodila bicyklovala vela si bola na nohach a mala sati posunula dole...ozaj,nebola si v tehu chora? mne sa moj stav pokazil po sylnom 2tyz.kaslani,zapal priedusiek,teploty...myslela som ze umriem v noci ma chytali zachvaty kasla az som sa popisala...tak stale vlozly,to som si vzdy cvrlka a spat som vedela len posediacky...potom antibiotika klacid a dala som sa do kopy ale mali mi ostal prilis nizko,ja ani neviem kolko cm,mam krcek ale zas na nete som citala ze by mal mat 2,5cm...ale niesom si ista ci je to tak,ak ano,ty tam potom mas len 0,5cm odchylku to neje vela 🙂

jantulka
20. okt 2010

@f1 no ved to presne aj ja radsej budem lezat doma ako v nemocnici kde to nepoznam

marika1977
20. okt 2010

@f1 to mna tiez za kazdym"a leziiite????a naozaj????lebo ak nie,poslem vas lezat do nemocky a tam musite....ja toho mojho uz tiez pocuvam,pred tym som to nebrala tak vazne ale potom prisli problemi a total bolesti a nohy som len tahala tak radsej lezim...aj ja mam ten guajacuran..3xdenne

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 no mas pravdu ze do 5 mesiaca som bicyklovala a umyvala okna mozno aj preto teraz to lutujem a to myslis ten krcok ma 2,5cm na zaciatku tehotenstva ci ako

marika1977
20. okt 2010

@jantulka ja si neviem spomenut ale tu som to volakde u volaktorej baby citala len si musim spomenut u ktorej tiez ma problemi taky mam dojem ze pisala ze sa jej skratil z 2,5 na 0,5...ale ja ju najdem a napisem ti jej meno alebo ju zavolam sem do fora..idem ju hladat

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 dakujem si zlata

marika1977
20. okt 2010

@jantulka ja som si snou pisala vola sa feb13 a je v 33tt a pisali sme 16teho len ju nemozem najst...jej dokonca doky nahmatal hlavicku maleho tak bol nizko a musi prisne lezat do 36tt skusim jej napisat ale ktovie ci uz neni v nemocke

jantulka
20. okt 2010

@marika1977 no ale hlavicku aj mne nahmatal tak teraz neviem