icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

marika1977
25. okt 2010

@jantulka andrea0903 ta je z kosic,tej sa popytaj za nemocku,ona ma skusenosti

jantulka
25. okt 2010

@marika1977 no ved toho sa bojim aj ja zeby nemuseli sa viac venovat mojmu muzovi ako mne lebo jemu stacilo ked sme boli v nemocnici a na lozku niesli jednu pani a on uz bledy bol ako keby mrtvolu videl a inac sa ta chcem opytat ci budes rodit s epiduralkou alebo bez

marika1977
25. okt 2010

@jantulka ja moja poriadne ani neviem co je to...urcite bez..2x som si to odtrpela vydrzim aj 3ti...a to ja za to peniaze nedam,to ich radsej miniem na jedlo alebo oblecenie,s toho budeme mat vadsi osoh....moja,mi mozno budeme tak rychlo rodit ze tebe ju ani nestihnu dat 😉 mame na to predpoklady...deti priliz nizko...mne pri druhej nestihli dat klistyr a nebolo to bohvie co rodit s plnymi crevami...ja sa len bojim,aby som nerodila cisarskym

jantulka
25. okt 2010

@marika1977 no tiez pravda ale ja som niekde pocula ze ked je babo velmi nizko tak cisarsky sa vraj neda spravit a preco mas obavy ze by si mala ist cisarskym

paola881
25. okt 2010

babule tie čo čakáte v decembri chlapa 😎 v inzerátoch mám jedno tehu tričko,kroté som objednala skôr ako som vedela,že to bude Ninka,ak chcete kuknite 😉 .

marika1977
25. okt 2010

@jantulka chvala bohu 😀 potesila si ma...nejednu babu poznam co sa velmi natrapili s cisarakmi,aj z porodnice aj z mojho okolia a nechcela by som...jednej sa tak zapalila rana ze ju museli otvorit a nanovo sit mala tam nieco co tam byt nemalo...ta sa natrapila...uvidis,mi porodime raz dva 😀 😀 😀 aka som si ista co?jedna znama co ma 4deti hovorila ze jej nic nebolo a odrazu praskla voda a uz v sanitke zacala rodit...len len ze stihli na porodnicke...sranda co?a ked som bola s prvou v nemocke dosla na oddelenie jedna zena v kabate a papuciach a my sme sa jej pztali ze koho hlada a ona ze prisla rodit,tak sme volali sestru..asi chuda nikoho s personalu nenasla tak isla priamo na oddelenie...ako tak sme sa na chodbe prechadzali a klebetili uz ju aj niesli na izbu ale poviem ti,to bola riadna rychlovka lebo spod plachty ktorou bola na voziku zakryta jej trcala silonka...ani tie jej nestihli vyzliect...to bol zazitok a my sme nechapali 😀

jantulka
25. okt 2010

@marika1977 boooze moj tak to by som aj ja brala taku rychlovecku

marika1977
25. okt 2010

@jantulka uz teraz si to hovor alebo sa kazdy vecer modli ze....pane boze nech porodim rychlo a bez komplikacii...a uvidis ze to tak bude 🙂

jantulka
25. okt 2010

@marika1977 no ved ja sa uz asi mesiac modlim aby vsetko dopadlo co najlepsie

shira_
25. okt 2010

Mne doktor naposledy hovoril, že budem asi rodiť cisarskym, ja som sa pýtala prekvapene prečo. a on mi hovorí že som typ pacientky u ktorých sa to zvykne s opatrnosťou trochu preháňať, že zdravot. pracovník+ ťažko sme prišli k otehotneniu+ vyšší vek ( 😠 ?? to som skoro odpadla). tak som bola prekvapená, keď indikácia jednoznačná tam nie je. ale včera som čítala článok o tehotenstve pomocou centra asistovanej reprodukcie, a tam bolo presne toto isté napísané. že lekári nechcú riskovať, lebo to že som tehotná sa mi zdá v mojom prípade ako zázrak a možno už ďalšia šanca nepríde. tak som sa s tým zmierila, bojím sa pôrodu tak či tak, a budem súhlasiť so všetkým, len aby to bolo čo najbezpečnejšie pre mňa aj dieťa. Na druhej strane mám však strach, že doktori v pôrodnici nebudú nič zohľadňovať a nechajú ma poriadne vytrápiť, lebo každý je zástancom prirodzeného pôrodu. Nejde mi o moje trápenie, to mi je absolútne jedno, len sa strašne bojím o bábätko, aby sa nepridusilo alebo tak.
O sexe mi ani nehovorte, keď manželovi prišli na neplodnosť, strašne ho to vzalo a nemal ani chuť, pri každom milovaní sme si to iba nechtiac pripomenuli. Keď som bola konečne tehotná tak nám zakázali sex, kvôli tomu že placenta sa začala tvoriť v krčku maternice, plod je nízko. Placenta sa popravila asi v 5. mesiaci ale my sme sa stále báli, aj boli nejaké pokusy ale to bolo o ničom, stále som mala taký podvedomý pocit, že tam mám nejako menej miesta, že malý tam má už hlavu a mňa všetko tlačilo 😝 neviem sa ani uvoľniť proste nič z toho. teraz sa ku mne muž bojí aj pritúliť, aj bruško hladká tak jemne... potom ešte musím prirátať pôrod, šestonedelie.....ak mám pravdu povedať, už si na to normálne zvykáme. len sa tak túlime pokiaľ brucho pustí 😉

marika1977
25. okt 2010

@shira_ a to sa vam podarilo babo s manzelom alebo si bola na umelom?asi si to mtu uz pisala len si nepamatam...nachaj tak,s tym sexom je to horor..ja som od zaciatku akasi priliz naruzliva a to uz tedy ked som este nevedela o tehu...aj mm nechapal ze aka som 😀 😀 😀 a potom ked sme sa dozvedeli co je vo veci,tak sa ma 2mes.ani len nedotkol...to sa nevedel zmierit z faktom ze budeme mat az 3deti....to bolo strasne obdobie a potom,ked to zas bolo dobre,lekar mi zakazal a to fakt pri poslednom co sme mali mi malicky normalne vyskocil hore co sa tak zlakol a uplne zatuhol chuda nechapal co sa deje a asi sa velmi zlakol lebo sa mi nejake 2hodky ani mepohol a brucho som mala tvrde jak beton...musi mat fakt dole hlavicku tak abstinujeme uz 2mes 😖

neliq
25. okt 2010

@shira_ no my sme mali sex zakázaný do 15 týždňa, kvôli rizikovému tehotenstvu, potom sme aj mohli, ale ja som sa bála, že sa niečo môže stať, teraz už v podstate aj môžeme, ale mne príde každá poloha strašne nepohodlná, tak viacmenej abstinujeme 😒

paola881
25. okt 2010

@neliq môžem sa zapojit???My sex zakázaný nemáme ale tiež už pomaly neviem čo to je 😒 .A ja mám práveže teraz furt chut 😀 .Môj drahý sa bojí,že ublíži malej a nedá si povedat,že jej sa nič nestane 😖 tak tiež abstinujeme... ☹

shira_
25. okt 2010

@marika1977 nám sa práveže prirodzene nepodarilo, spermiogram vyšiel dosť zle, aj pohyblivosť, aj počet, aj morfológia. normálnych tam bolo tuším len 1%. ale ja som verila že to vyjde, veď jedna jediná šikovná stačí. keď sme boli na inseminácii druhý krát, laborantka mala nejakú dobrú náladu, tá čo to chystala, stále sa na mňa usmievala, aj spomenula že dnes to vyzerá dobre, že bola celkom slušná pohyblivosť, tak som mala takú nádej... a ono to aj vyšlo. už sme mali aj papiere vypísané na umelé oplodnenie, ale povedali sme si že insemináciu skúsime ešte raz, je to celkom jednoduché a ani nie moc drahé. ale brala som to skôr ako formalitu..pripúšťali sme si aj možnosť že nebudeme mať deti, pre môjho manžela to bola strašná rana a veľmi poznačila náš sexuálny život. teraz sa teším že sa to snáď upraví, keď sa malý narodí a ja sa pozbieram z pôrodu.

andrea0903
25. okt 2010

@marika1977 cau moja drz palce zajtra nastupjem do nemocnice mala nerastie jak ma o tyzden bud robime cisarsky alebo rodime ak sa to nezlepsi drzte place a drzte sa aj vy

shira_
25. okt 2010

@andrea0903 fúha, drž sa teda a nech to hlavne dobre dopadne! radšej takto byť pod kontrolou v nemocnici a neriskovať. držím palce strašne moc!

andrea0903
25. okt 2010

@shira_ dakujem pekne aj my verime ze vsetko bude dobre

marika1977
25. okt 2010

@andrea0903 juj moja drzim palceky 🙂 nech su pri vas vsetci anieli strazny..ale ty mas baby sylne to urcite zvladnete...myslym na vas...

feb13
25. okt 2010

@silvia1124 Tak ako dopadla kontrola???

@jantulka @marika1977 Rychly porod (menej ako 3 hodiny) tiez nie je dobry lebo je vysoke riziko poranenia. No si myslim ze ako prvorodicka to take kratke aj tak nebudem mat. Ja chcem rozhodne rodit bez EPI a chcem zostat co najdlhsie doma a do nemocnice sa vyrazit az katko pred ukoncenim I. doby poodnej, no neviem ci sa to podari tak odhadnut... No ale marika na tvojom mieste by som utekala mozno po prvej kontrakcii, pre istotu 🙂 Moj manzel pri porode planuje byt, aj ked mozno tiez sa trochu boji (jasne, ved sa bojim aj ja) ale ja som presvedcena ze s nim tam problem nebude a bude mi napomocny. V niektorych nemocniciachsa to tak robi ze otecko musi pockat na chodbe pocas I. doby a zavolaju ho az ked sa tlaci. Tak ked nahle vstupi do toho vsetkeho no verim tomu ze niektori aj odpadnu ved to moze byt naozaj sokujuce. Ale ked tam moze byt od zaciatku a prekonava spolu s mamickou vsetky kontrakcie atd. co moze trvat 3-4 aj 7-12 hodin tak postupne sa adaptuje na to prostredie a na to ze teraz rodime a vtedy mu vo finale nema byt od coho zle.
Ja desive sny nemavam, naposledy som v spanku kojila a predtym som rodila... pravda ze sa uz velmi vela rozmyslam o porode a psychicky sa uz velmi chystam a mam pocit ze pomaly sa chysta aj moje telo. No tasku este zbalenu nemam, urobila som si zoznam a uz mam zaobstarane vsetko, mam ich v skrini pohromade (okrem veci ktore este potrebujem pouzivat) ale taky kufor s kolieskami mame iba jeden a dovtedy ho este mozno budeme potrebovat.

feb13
25. okt 2010

@andrea0903 Nech to dobre dopadne a potom nam napis ked sa vratis domov

marika1977
25. okt 2010

@shira_ a vies co sa hovori...spermie xy tj chlapcenske su malicke maju kratku zivotnost no ich vyhodou je rychlost 😀 😀 😀 tak ze tvoj muz nemoze byt na tom az tak zle ked sa u nho najdu aj ferarry 😀 😀 😀 a to nech je pre nho potesenim ze mali je jeho krv 😉 nie ze by som mala nieco proti darcovstvu,boze chran ale tvojho muzika by ako kazdeho normalneho chlapa malo veeelmi tesit to,ze splodil syna 😀 ono ja mam 2baby a netrufala som si nejak verit ze ten chlapcek sa zadari...ale bude a tesi nas to..no,mne by bolo v podstate jedno ze co to bude len ocinko veelmi tuzil po synovi 🙂 to kamka bola v bratislave na konzultacii a vysetreni tiez koli inseminacii..jej muz ma tiez malo zivych a veelmi pomale a dopadli tak ze ich poslali domov lebo tam jej zistili ze je uz v 3tt...mali stastie zadarilo sa prirodzenou cestou a teraz uz cakaju druhe 😀 zazraky sa vzdy deju 😵 vela stastia a tvoj muz,nech je hrdy ocko 😀 pockaj,zadari sa aj druhe a ani nebudete vediet ako 🙂 🙂 🙂

marika1977
25. okt 2010

@feb13 no moja,ja to asi spravim presne tak ako opisujes..ja nebudem cakat a radsej hned po prvej kontrakcii...lebo by som nechcela talka ako s mensou...vsetko bolo od plodovej vody...nasa postel parkety veci na mne aj cele auto,chodba v nemocke...jednoducho,ako som isla tak to pomalicky vytekalo zo mna...radsej nech im tam na porodnej sale spravim bordel ako doma ale ak nahodou,tak sa asi suchnem do vane...v jednej diskuzii na stv2 hovorili o epiduralke ze to pichnu do chrbtice a ze potom o den nastava silna bolest hlavi ked vyprcha...podla mna taketo cosi by mali pichat hlavne zenam ktore maju uz dlhe hodiny bolesti a su vycerpane aby sa im ulavilo...to je pravda,porod si treba odzit a hotovo...potom je aspon na co spominat 😀 a je to pekne,mat spomienky

shira_
25. okt 2010

@marika1977 hehe no moj muž ani nepripúšťal, že by mohol mať iné ako dcéru. on vždy básnil len o dievčatku, aké bude krásne a ako ho bude rozmaznávať. všetci nám ale typovali, že to bude chlapec. ja som sa strašne smiala, keď mi to doktor povedal, malý sa ukázal dosť skoro, asi v 17. týždni. muž kukal ako puk, ešte sme čakali či sa to pri ďalších kontrolách potvrdí a potvrdilo. ja som to aj trochu tušila, že to takto dopadne. ja sa teším úplne neskutočne, muž sa teší tiež, aj mu vybral hneď meno. už aby sme ho mali doma, pekného, zdravého. ja ešte veci do pôrodnice nechystám, mám ale už nakúpené. myslím že pobaliť sa stihnem v pohode, keď to na mňa príde.

neliq
25. okt 2010

@paola881 ale tak hádam sa to všetko zlepší po zotavení sa po pôrode :D potom sa budeme môcť vybúriť 😉

paola881
25. okt 2010

@neliq niesom si tým istá 😀 ,hlavne či bude čas potom 😀

andrea0903
25. okt 2010

@marika1977 moja pekna dakujem verim aj ja........aj ked mam uz rit stiahnutu

shira_
26. okt 2010

Od 3:30 som hore, pomoooc 😝 a to som bola asi najväčší spachtoš na svete. celý moj mozog funguje na plné obrátky a zaoberá sa jedinou témou- dieťa, tehotenstvo, pôrod. nič iné ani neriešim, mám pocit že scvoknem z toho buď ja alebo môj muž. Ja čo som nemala žiadny kladný vzťah k deťom, len kukám po deťoch a všetky sa mi zdajú úžasné a krásne. no cvokatiem načisto 😀

feb13
26. okt 2010

@shira_ ale ved to je super 😀

neliq
26. okt 2010

@shira_ tak s tým ponocovaním mám problém aj ja, častokrát sa v noci zobudím a dve hodiny kukám do stropu a rozmýšlam nad pôrodom a čo sa bude diať po pôrode a tak 🙂

koriatko
26. okt 2010

@shira_ ja som dnes bola hore tiež tak od 3.30 min. do 5.30 potom som dala tak hodinku spánku a koniec... A tiež som len pozerala do stropu... Neviem prečo, ale včera bol silne emotívny posledný deň v práci tak asi preto. Normálne mám strach, ču budem robiť...