V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@luciaq dakujeeem...a to este vedia zvratit ten stav placenty?ona sa ze vraj skor moze oddelit ako ma..aspon mama mi tak hovorila...ale ak by to este vedeli spravit nebolo by zle..ty budes mat chlapca vidis 🙂 aj ja som v tom bola do teraz no co uz...z kamkou mame rovnake terminy aj tu v decembrovkach par krat pisala,tak ona plakala ze bude mat chlapca bo xcela veeelmi dievcatko a ja bulim za dievcatko a za vsetko...tak sa to zbehlo naraz aj nemocka aj sesternica v 13tt je ododnes v nemocke krvacala tak vsetko na raz a ja mam s toho depky.... ☹
@marika1977 no aby ti tá tretia baba nenahradila aj desiatich chalanov! predýchaj šoky, hlavne nech ste obidve v poriadku. dúfam že náš tomáš bude naozaj tomáš. som o tom tak presvedčená, že som manželovi sľúbila, že ak by to bolo nakoniec dievča, bude mať meno po mne (to by si on strašne prial). a to veru, úprimne povedané, neznesiem....
akurát prefarbujem v práčke ružové veci po neterách na modro, tak hlavne nech to potom nemusím prať v save aby som to vrátila naspäť. boli sme dnes v detskom obchode, chcela som nejaký poriadne teplý overal na novorodenca, lebo netere sa narodili v lete, takže mi také veci chýbajú. predavačka mi ukázala jeden nádherný, už som si ho niesla a kukám na cenu, že 34eur skoro ma vykotilo. tak reku ešte máme čas.... popozerám neskôr 😝
ahojte kocky, ja mam termin 15.12 ale uz skoro 2 mesiace mam nariadeny od doktorky kludovy rezim, kvoli krcku, ale nastastie pri kazdej nasteve je to vzdy ok., minuly tyzden som sa sa doktorky pytala na tie prietoky, tehotna zena by ich mala absolvovat od 36 tyzdna v nemocnici ak to dany doktor nevykonava u seba v ordinacii, ale doktorka ma zaskocila s papierom o tom ze vysla vyhlaska ci nieco podobne a uz su tieto vysetrenia nepotrebne a ze sa budu vykonavat len u rizikovych tehotenstvach. viete kocky nieco o tomto viacej?
@shira_ a preto som ja radsej spod ruky nakupila...ale teraz mi je to aj tak prd platne bo musim nanovo predat a kupit nieco na dievca 😖 pokukaj po internete..uvidis take pekne najdes ze az aj ja mam kraaasne veci na chalana fakt..mamina od ktorej som kupila mala vkus...asi dam dalej alebo len tak na vymenu za dievcenske...a vies co,ja mam mensiu zlu ako chalana...uz mi taka tvrdohlava co beha povonku raz zacas utecie lezie po stromoch a plotoch...netreba 😀 😝 😀 uz toto nech je dievcicka aka ma byt 😉 uz ked tak...mensia je vyzorom aniel ale povahou..aj v kukuci ma diablika 😀 kukni foto 😀
@danka135 ja som sa dnes pytala..a hovoril ze prietoky mam v poriadku..a ako ti pribera babo?pokym ma dobru vahu je to ok 😀
@zuzkaznr
@shira_
No musim tu cestu absolvovat este minimalne raz lebo zijem a pracujem mimo slovenska a na poradnu chodim na slovensku. Podla toho ako sa budem citit pri terajsej jazde domov sa rozhodnem. Ta dialka pre mna nieje az taka zataz ako pre ostatnych ludi, lebo takto cestujem kazde dva, tri tyzdne uz skoro tri roky. Je to zvyk.
@marika1977 ej veru, ja som tú Leu pred chvíľou kukala 😀 😅 vecičky som podedila, celkom peknučké, od sestry,, dokonca má tam aj trošku modrých vecí a veľa neutrálnych, krémové, žlté a tak, len som chcela ešte zopár aj nových pre chlapčeka. ale veru ceny ako veci pre mňa, a keď si pomyslím že za mesiac mi z toho vyrastie 😒 a ja to mám aj pár rokov... mám aj zimné overaly ale tak na 6-9 mesiacov, krásne, no ale vtedy bude júl 😠 uvidím, možno mu budú aspoň na jeseň a možno vôbec nie.. staršia neter bola veľká, narodila sa 58cm, takže segra tie prvé vecičky čo mala nachystané ani nepoužila. je to všetko ešte otázne.
moj muž chcel stračne dievčatko, tak hádam nabudúse sa vydarí. vidíš, nevyberieme si.
@marika1977 No ta prilis zrela placenta neviem co ma znamenat, jedine by som si vedela predstavit ze by uz bola nejako menej funkcna ale vtedy by si asi nemala dobre prietoky... tu nemocnicu ti nezavidim ale ked je to potrebne tak skus to radsej nejako zvladnut nez ublizit babatku. Drzim palce. A z tych chlapcenskych veci by som az taky problem nerobila, okrem modrej su v podstate vsetky farby neutralne a aj do modrej sa da obliekat dievcatko... chlapceka do ruzovej, to uz by bolo horsie... ja na tvojom mieste by som skusila zohnat nejake 2-3 pekne vecicky ked pojdes k lekarovi alebo cakas navstevu, a inak na doma je to jedno.
@marika1977 babo zevraj zodpoveda velkosti daneho tyzdna babetka, ale ultrazvuk som sa dozvedela ze sa robi len 3 krat pocas celoho tehotentstva, popripade viac krat ak to vyzaduje stav zeny ci babetka, no mne uz robili vyse 4 lebo som si to vyziadala kvoli tomu aby doktorka premerala a povedala mi kolko vazi a aky je dlhy a ako je ulozeny, no nastastie je vsetko ok a uz lezi hlavickou dolu. len s tymi prietokmi mi to nejde nejako do hlavy lebo to bolo este pred tyzdnom tak ze to ma podstupit kazda zena po 36 tyzdni tehotenstva, tak nechapem ako mozu povedat ze je to zbytocne robit kazdej zene.
@shira_ mne je aj luto lebo som tie pekne po dievcatach porozdavala ved volaco bude len tych penazkov keby bolo viac...velmi citime nizsi prijem..cca tych 150eur nam chyba,tak neviem co bude pri tej chudobnej materskej...a to sme zarabali obaja malo a boli sme spokojny...tak nove ked podostavam bude dobre 😀..malu mam certicu co?aj z fotky je to vidiet 😀
@feb13 prwsne na to som sa pytala dokiho ale babo je velmi dobre vyzivovane aj tie prietoky kontroloval,ze su uplne v poriadku tak asi mi hrozi nejake oddelenie placenty od brusnej steny alebo co a hovoril ze ju mam siroku 4,5cm tak asi je to dost 😅
@danka135 len nepises v ktorom tt si...tak je asi u teba vsetko ok.pokus sa najblyzsie ked pojdes popytat na tie prietoky,tak ti hadam volaco povedia..moje babo je tiez oka na 33tt ma 2kg ze to je dobra vaha 🙂
ahojte hccem sa opytat ci cu tu aj maminky co budu rodit v decembri v presove?
tento tyzden mi zacal 34, lenze ja som si myslela ze hocikedy robia ultrazvuk ale doktorka mi hovorila ze len 3 krat pocas tehotenstva a to na zaciatku, potom medzi 12-16tyzdnom, a potom okolo 36, tak som bola riadne zaskocena, lebo som si myslela ze ultrazvukom takto stale premeriavaju babo ale neni to tak, mynule som poprosila aby mi spravila dalsiu ultrazvuk a to mi povedala ako babetko lezi, ale merat mi ho bude az okolo toho 36tyzdna. vlastne na zaciatku tehotenstva som platila 6 eur za ultrazvuk myslim tym to ze jednorazovy poplatok, a keby som chcela nahodou este viacej tak tych 6 eur by som platila znova, tak sa pytam ako to je aj u unych gynekologoch
@danka135, tiez som sa o uzv bavila so svojim gynekologom..zo zakona mas narok na 3 uzv ostatne ktore ti lekar robi ti v podstate robi zadarmo, teda pre neho..je pravda, ez niektori dr si za ot vypytaju, moj si pyta jedine ked si chcem dat urobit 3D fotky a aj to iba za fotku, nie za to ze mi ho robil..zalezi jedine od dr co je ochotny urobit pre svoje pacientky, ci iba ot co ma zaplatene alebo to co je pre pacientku lepsie..mne dr robi uzv na kazdej poradni,a j ked iba chvilku, aby skontroloval, ci je vsetko ok..
@marika1977 ajoj tak doma sme len sme boli 2 dni mimo po hroboch kusok pochodit a ako citam tak ty ides do nemocky juuj tak to mi je luto ja idem zajtra k porodnicke u ktorej budem rodit tak som zvedava co mi ona povie dufam ze tiez nie taku radostnu spravu ako tebe lebo ja si neviem ani predstavit tak dlho lezat v nemocnici
ja chodím k nezmluvnému gynekologovi a zvyknem platiť okolo 6-8 eur za každú návštevu. robí komplet vyš. tj. tk, moč, odváži, urobí vaginálne vyš. krčka, ak je čosi podozrivé aj výter, zakaždým ultrazvuk, vždy zmeria aspoň hlavičku, bruško a stehnovú kosť, skontroluje placentu, pupočník, zmeria krčok. a volal si ma každé 3 týždne. asi 4xpočas teh.mi bral krv, tento t. mám ísť na vyš. po2 týždňoch a pošle ma už aj do nemocnice na kontroly. okrem toho chodíme do heliosu, na začiatku často, potom v 16,20,30 a v 36.t. tak mi robili v 30t. aj prietoky, ako prúdi krv v pupočníku, v srdci a v mozgových cievach. možno je to prehnané, takáto dvojitá kontrola, ale ja som takto spokojnejšia. predsa len, dosť sme sa načakali na malého, a ktovie či sa nám ešte ďalšie bábo podarí. aj keď ja dúfam, že áno a chcela by som druhé hneď ako to bude možné, aj kvôli veku, nechcem to už nechávať na neskôr, aj tak už dve do 35 r. nestihnem. som zvedavá, či aj po pôrode budem toto tvrdiť 😀
dobre rano tehulky, podla vasich prispevkov vsetky chodite na tieprietoky nadalej, tak neviem ci sa to tyka len novozamockej nomocnice, ze ona si dala take vyhlasenie o tom ze je to len pre rizikove tehotenstvo nutne vykonat toto vysetrenie a pre nas ostatne asi neni potrebne, ale podla mna je to cisto len o peniazoch.
baby ja som bola na prietokoch len raz a potom pred porodom jeden den ked ma prijimali.potom som chodila z len kazdy ttyzden na ctg.prietoky asi viac sleduju ked je nejaky problem s placentou,ked je velmi dozreta aby sa nahodou babu nieco nestalo,
@jantulka a ty si bola na tuuure?a to si sa nebala s velkym bruchom? 😉 no ved uvidis co ti povie a vidis ked citas mam tych noviniek az az....z radka mam dievcatko...moj porodnik povedal...je to dievcatko na 100%..tak uz nic neriesim len sa ni nechce do nemocky a nechat tu dve deti...na ocinka...zblazni sa pri nich...a to mi este hovoril ze porod bude skor lebo mam dozretu placentu....
@shira_ jaj moja este nehadz flintu do zita...moja kamke taha na 38 a je v 20tt a caka druhe 😀 a tiez veeelmi tazko ostala tehu aj s tymto... 😀
@feb13 nevies nahodou kolko vazi tvoje babatko v 35tt?lebo mne hovoril ze budem asi rodit niekedy zaciatkom dec...tak sa velmi bojim ci mi bude zivotaschopne...teraz ma 2kg...za 5dni pribralo 100gr. 😀
shira_ :my sme na maleho cakali tri roky mala som ho na 4 krat a taktiez som chodila k dvom lekaroma vobec to podla mna nebolo prehnane.teraz cakame druhe a prislo trochu skor ako sme planovali a musim davat pozor kedze som prve rodila na sekciu a choidm uz len k jednemu lekarovi a vobec mi to nevadi..je ine ked ma clovek uz jedno dieta potom sa pozera na sveto trocha inak takze pohodicka .
marika1977:ja som teraz v 34tt a moje babo ma 2329g vcera som bola u lekara.ale vravel mi ze to skor vyzera ze som uz v 35tt tak neviem.v 30tt 4 d malo moje dievcatko 1603g vraj ale to podla mna nie je az take presne...bratrancovi vraveli ze ichmala bude mat cez 4kg a narodila sa2600g
@smejo251 no neviem ci moja mala tvoju malu vo vahe dobehne...ak do 34tt priberie do 2,200 tak budem asi veeelmi stastna...a aj koli tomu musim do nemocky...chce ma sledovat a sledovat aj priberanie malej..uz si ma tam nechaju asi do konca ze? ☹ ...nema niekto skusenosti s tou dozretou placentou?ako to moze ohrozit dieta?neviete volaktora?
@marika1977 neviem, mne vahu naposledy meral v 30tt. Pojdem o tyzden a vtedy by sa mal este urobit podrobnejsi UZV tak uvidime. Ale zaciatok decembra je cca. za 4 tyzdne a to ti vychadza po 36tt a to uz bude donosene babatko takze nic sa neboj. Ono dovtedy este moze pribrat aj 200-250g za tyzden. Aj moje asi teraz zacina najviac priberat lebo mi zrazu prudko rastie brucho a aj moja vaha... to tak asi posledne 2-3 tyzdne pozorujem.
@danka135 v nemocnici sa podla mna sleduje to iste, mozno navyse urobia aj ctg ked treba ale o 2 tyzdne budem mudrejsia. K svojmu mam ist potom az 6 tyzdnov po porode.
@feb13 uvidim co bude snami.. 🙂 ..asi si budem musiet zvykat na babetko maleho rozmeru...take som este nemala 😀 moje baby boli ako valibuky obe 😀
@marika1977 neboj sa, to si zvyknes
marika1977:znamena toto ze prestava placenta vyzivovat dietatko tak ako ma...mne to vysvetlili tak ze ked placenta dozriebabo musi ist von lebo ho nema co vyzivovat v brusku..takze myslim ze bude lepsie ked budes v nemocnici a sledu si pohyby...
marika1977 a myslim ze to urcite vladnes neboj sa si silna mamina...
no ja idem k doktorke az nabuduci tyzden tak uvidim co mi povie

@marika1977 ahoj dlho som tu nebola, nestihala som. pozeram,ze mas kopec noviniek. tri baby. wow. vies ako ti bude? parada, baby ti poupratuju pomozu no radost a ty budes v klude kavicku popijat. tes sa. 😎 . s tou nemocnicou ti nezavidim, ale vydrz to , dobre bude. mozno porodis trosku skor a mozno tam budes, kym nevyriesia tvoju placentu a pojdes domov. hlavne, uz to mame za par, ta hlavu hore a pozitivne mysli. papa