icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

paola881
12. nov 2010

@marika1977 jeeeej paráda 🙂 som rada,že ste v poriadku a vieš aj približnú váhu??? 🙂

smejo251
12. nov 2010

marika1977 ahoj ahoj tak to je fajn...ja som si pichala klexan len mne zial nepomohol....☹ ale to uz bolo davnoooo....

shira_
12. nov 2010

@marika1977 no super že to dobre dopadlo a môžeš byť zase doma. ešte máš dosť času a malá bude pekne priberať.

marika1977
12. nov 2010

@zuzkaznr mala mi ma okolo 2,300 tak ze vaha az nad mieru uspokojila mojho dokiho..teda to mala v utorok teraz ma zas o nieco viac lebo za 4dni som pribrala 1kg a brucho mi poriadne narastlo...uz by sme to mali vytiahnut bez problemov az do konca dufam... 😀

marika1977
12. nov 2010

@paola881
@smejo251
@shira_ dakujem dievcata...ani si neviete predstavit,ako som sa ukludnila...robili mi vselijake testy aj serologicke,tie budu az bud.tyzden..teraz uz musim kazdy tyzden do nemocky na vysetrenia...da sa to vydrzat,jedlo tam nieje bohvieke aj od 6tej rana vysetrenia,monitor potom vizita atd...bol plny stav vela mamiciek vela babatiek..no krasne deturence aj som si ich par popestovala,len ten plac v noci...tak mi ich bolo luto...a kazdu chvilku volaktora isla rodit ...velmi som sa tam nevyspala.najhorsie boli asi tie nemocnicne vysoke postele to som ledva na nu vyliezla a vrzgala jedna radost...comu som sa vsak naj potesila je moj veeelmi dobry porodnik...je to taky mili zhovorcivi veseli a hlavne velky puntickar..dasi na pacientkach zalezat a to bol za mnou aj 2xza den ci je vsetko ok ci niesu zmeny std...to ak by boli vsetci porodnici takyto tak by sa o 99%znizila umrtnost a komplikacie u novorodencov.ten clovek do toho co robi vklada vsetko a snazi sa robit svoju pracu na 100%no som spokojna 😀 ...ako pisem,malicka mi mala v utorok okolo 2,300 a dneska mi hovoril ze zas pribrala velmi pekne len ju nevazil lebo len placentu na rychlo pred odchodom skontroloval... 🙂

paola881
13. nov 2010

@marika1977 tak to je super,tešíme sa s Tebou a uvidíš,že bude všetko v poriadku 🙂 a malá bude zdravá a krásna 🙂

koriatko
13. nov 2010

@marika1977 ahoj, som rada, že je všetko v poriadku, maličká má krásnu váhu 😉 Taká starostlivosť, akú opisuješ každému padne vhod, hneď je človek pokojnejší, keď vie, že je o ňho takto postarané... 😎 Tak aby sme to už šťastne dotiahli do konca :D A meno už je vybraté 😀 ?

marika1977
13. nov 2010

@paola881
@koriatko uz mame...pokym sa ocko nerozhodne inak bude to ema 😉 no nemozem si stazovat....pevne dufam ze uz bude vsetko ok 😀

danka135
14. nov 2010

@marika1977 som moc rada ze vsetko je s malinkou v poriadku drzim palceky nech pekne pribera

larmimi
15. nov 2010

@danka135 tak sa tesim ! bude to nieco nove a budem "blizsie" k malemu 😉

larmimi
15. nov 2010

Kedy ste zacali pit ten alchimelkovy caj? alebo malinovy? alebo je este cas ? 😉

shira_
15. nov 2010

@larmimi ja pijem malinový od miulého týždňa iba, tri šálky denne. nechutí mi. ale pijem.

larmimi
15. nov 2010

@shira_ no to sa tesim ...a malinovy znie celkom chutne 😀 to asi z lekarne, ze ? nie obycajny malinovy z obchodu...

emmaelzer
15. nov 2010

Baby, vidim, ze uz to to pomaly rozbiehate, ja som potratila v aprily babo, a mala som mat termin 9/12 takze som sa sem prisla pozriet, ze uz som tu mohla s vami ist pomaly rodit......Takze zelam vam strasne kratke porody, a zdravucicke babatka, a aby boli uz co najrychlejsie vonku... 😎

shira_
15. nov 2010

@larmimi nooo znie to chutne, len to je z tých listov z lesných malín. v lekárni majú. blee. oničom, taká burinová chuť 😀
@emmaelzer prajem ti všetko dobré, aby to tentokrát dobre dopadlo!

koriatko
15. nov 2010

@shira_ ahoj, môžem sa opýtať, na čo je dobrý ten malinový čaj? Ešte som o tom nepočula. Alchemilkový som pila skôr pred otehotnením...
@emmaelzer držím palce, nech je všetko OK, tiež som zažila niečo podobné...

zuzkaznr
15. nov 2010

Ahojte. aj mate niektora skusenost ci ten caj pomaha? zajtra si ho pojdem kupit 🙂

shira_
15. nov 2010

@zuzkaznr aj keby bola skúsenosť, ťažko sa asi dokazuje. ja to pijem pre istotu, aj lanové semiačka idem kúpiť. vraj to radia na predpôrodných kurzoch...ja som na žiadny nechodila, tak si zháňam informácie na vlastnú päsť 😕

danka135
15. nov 2010

😉 ahojte kocky, ja som dnes bola na poradni, babetko vazi 2200g cize pribral za tyzden 100g, dufam ze este viacej zacne priberat, inak je nastastie vsetko v poriadku, to co sa tu zacalo pisat ohladne tych cajov tak ja beriem od zaciatku tehotenstva vitamíny calibrum, a pijem gravimilk ten je vynikajuci a je vhodny aj pre tehotne a dojčiace zeny, aj v lekarnach som zhanala krem na masaz hradze ze to zacnem aplikovat ale ani v jednej lekarni ho nemaju pretoze o to neni zaujem zo strany zien tak to vobec neobiednavaju, takze ak niektora mate skusenosti ohladne tych cajov dam si rada poradit. a napiste aka je vlastne chut toho caju

smejo251
15. nov 2010

@emmaelzer ja som mja potratila tri krat a teraz cakam druhe babo ...a predstav si ze som pri uplne prvom tehu mala termin 6/12 a teraz mam tiez taky termin 😀D nahoda vsak...?dakujeme a aj tebe vsetko dobre

koriatko
15. nov 2010

@danka135 ja mam olejček na masírovanie hrádze - je vhodný aj na masírovanie dieťatka, na to som ho vlastne pôvodne kúpila... Je značky Motherlove a dá sa zohnať v obchodoch pre budúce mamičky a bábätka.

carinthia21
15. nov 2010

Ahojte, no my sme dostali od rakuskych lekarov termin na cisarsky 2.12. a povodny oficialny bol 6.12., ale babatko sa nam neotocilo. Este mame teda necelych 17dni do terminu ... myslite, ze by sa este mohla otocit nasa mala princeznicka 😵 ?

paola881
16. nov 2010

@carinthia21 môže,kamarátke sa malá otočila den pred plánovaným pôrodom a nakoniec rodila normálne 🙂

emmaelzer
16. nov 2010

@zuzkaznr ja som ten caj pila a porodila som asi tak 4 dni pred terminom....

emmaelzer
16. nov 2010

Baby, z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze najlepsim vyhanacom baba s bruska je sex.
Nasa mala sa vdaka tomu narodila o 4 dni skorej ako bol termin, ono pri orgazme sa maternica stahuje, a mozno mne to fakt prinieslo kontrakcie...

takze sup, hor sa na parnerov 😝

shira_
16. nov 2010

@emmaelzer toto môjho muža po takmer ročnej abstinencii hádam poteší, aj keď mám pocit, akoby si na to normálne zvykol 😲 on je taký opatrný, že sa aj tak bude asi báť...teraz ma len tak hladká po brušku a veľmi jemne sa ku mne túli. ale skúsim sa na neho od 38.týždňa pomaly vrhať 😀 😀 😀

marika1977
16. nov 2010

@smejo251 tak to ti nezavidim...a co bolo pricinou potratov nevies?moja sesternica teraz nedavno prisla o babo ale uz sa chvala bohu dala do kopi...no ja si to ani predstavit neviem,to musi byt pre jednu matku katastrofalne...ja som s nou plakala a tyzden som mala koli tomu depky lebo som sa veeeelmi tesila ze aj tam bude babo...prezivala som to velmi zle 😢

marika1977
16. nov 2010

@emmaelzer
@shira_ juj dievcata ani nehovorte...mi abstinujeme len nieco okolo 3mes.a ja mam uz depresie s toho to sa bojim k muzikovi aj pritulit lebo hned by som trosku"chcela"tak sa snazim vyhybat akemu kolvek fizyckemu kontaktu ☹ ...s mensou sme hadam aj kazdy den a nakoniec som prenasala 😅 ono to asi neplati vzdy ale ja sa mojho dokiho vo stvrtok tal decentne spytam ci by sme nemohli trosku v tom 38tt... 😀

slniecko_z
16. nov 2010

@marika1977 u nas to tak bolo o desiatej vecer sme sexosili a o pol dvanastej mi odtiekla voda 😀 teraz tiez uz nesexujeme kedze som otvorena a este musime byt po kope chvilu ale akoze veru tazke odopieranie 😀