V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@marika1977 no najblizsie uz pojdem rodit tak to potom zistim kolko vazi 😀 😀 no drz sa hadam budete ok 😉
ahojte maminy je tu niekto koho tiez tak velmi boli lonova kost / panva ?
@lulkax5 ano ja sa hlasim ked stojim mi ide cely spodok vytrhnut ale ze je to tym ze mala je tak nizko uz ale musim si zaklopat posledne dva dni nic 😕
@slniecko_z hmmm pozeram ze aj ty si 37tt 🙂 kedy mate termin ? no ja to mam skor tak ze ked som v nejakej polohe dlhsie a potom ju chcem zmenit tak myslim ze ani nohy nedam k sebe hrozne ma to boli .. aj pri chodzi a potom je zas bud par hodin klud alebo mozno aj den dva .. myslis ze je to normalne ?? asi sa na to opytam porodnika lebo ja som to este lekarovi nejak nespominala 🙂
@lulkax5 no ja mam 13.12 ale asi uz tento tyzden porodim malu mam v porodnych cestach uz dlhsie a som aj otvorena preto som aj v nemocke bola takze ono to z toho boli ze vraj lebo sa tie kosti roztahuju na miminko na porod . no vsak mu povedz uvidis co ti povie,ci ti uz maly zostupil dolu
@slniecko_z ahaaaa 🙂 no tak drzime palceky nech je vsetko v poriadku !! juuuj aj ja uz by som chcela ale tak maly vie najlepsie kedy sa ma pytat von 🙂
@lulkax5 dakujem no posledne dva dni mi je fakt dobre neviem az cudne mi to je 😕 zeby ticho pred burkou ? 😕
@slniecko_z no moze byt 🙂 tak to byva 🙂
@lulkax5 uz by mi to ani nevadilo uz mam toho tehu dost 😒
@lulkax5 Mne tie bolesti zacali okolo 30-32tt a trvaju stale, teda kedy kde, bedra, lonova kost, sedacia kost... posledne dni aj krize... a konecnik, hradza... mam pokracovat? Je to preto lebo panva sa roztahuje, kosti rozostupuju aby umoznili babatku prist von. Je to neprijemne. A uz dva tyzdne mavam take "menstruacne" bolesti + hnacky a uz mi odchadza aj hlienova zatka a mam aj akusi "predporodnu depresiu" ci co ale doktor povedal, ze je vsetko OK a ze o tyzden sa mam hlasit na kontrolu... tak to som len kukala, ci to mysli vazne ze este aj o tyzden budem 2v1... ale ma aj poznacil do zaznamnika ze ma objednal, takze asi to myslel vazne... takze asi tak 😅
@feb13 no to prvorodickam to dlhsie trva to preto ja uz to mam roztahane ci ako mi to zahlasila 😀 dr tak to ma rychlejsi proces otvarania preto mi dali max tento tyzden 😒
Ahojte. tak ja som bola dnes na kontrole a doktor mi povedal,ze sa pomaly otvaram a ze mala ma uz povolenie sa narodit. 🙂 som len zvedava kolko to este vydrzim,lebo vsetko ma boli a mavam krce.
@lulkax5
@slniecko_z
@feb13 tie bolesti su velmi neprijemne...ono ako pise slniecko,mame uz nachystane deticky a tlacia nas...ale baby moze to byt aj zmenou pocasia..teraz sme viacej citlive na akekolvek zmeny ale ja to vsetko pripisujem nasim detickam...ja mam koxartrozu a tie bolesti mam este horsie...to mi vnoci klby nedaju spat to ich mam ako v horucke...lulka,ak ta to tak neznesitelne boli spomen to lekarovi ale asi povie len to co sa aj tu od ostatnych bab docitas...dievcata,ak nahodou budu kosti boliet aj po porode nevahajte a chodte po vysetreniach...aj mne koxu zistili az po porode a to mam od narodenia deformovane klbove jamky....dneska som bola aj ja na vysetreni,neviem,mne malu zakazdym zmera len presnu vahu mi nepovedal lebo nove sono maju pokazene a stare robi velke odchylky...ale podla dokiho som 35+5 tak uz 36tt...a zavreta ako prvorodicka 😀 este nakoniec aj prenasat budem... 😅 ale co je najlepsie..2tt a potom kazdy den sex 😀 😀 😀 😀 juj az som sa potesila...tak koniec postu 😀
@zuzkaznr tak držím palce. Ja som bola v utorok, no krčok v celom rozsahu zatvorený, CS 3. Tak uvidíme. V piatok idem na poradňu do nemocnice 1x, tak som zvedavá.
Ak ste nečítali, pozrite si návrh, ktorý by sa mal v decembri by sa to malo schvaľovať, takže som zvedavá čo a ako nakoniec bude, aké dávky a v akej výške nám odklepnú.
http://www.webnoviny.sk/ekonomicke-spravy/socia...
@marika1977 ja tiež krčok zatvorený ako prvorodička... prvé som prenášala 6 dní, nakoniec vyvolávačka.
@marcelkatt no sak ja nechapem...evu som rodila v poho..asi na cas a leu prenasala dlho..ale 3tie a vobec niesom otvorena?je mi to cudne trosku ked aj krcok mam mekky aj skrateny ...sranda 😀 a ja som cakala ze povie aspon na spicku prsta alebo tak nejak...ale ze mala sa ma dobre a placenta je bez zmeny...
@marika1977 to nechápem ani ja. Som zvedavá čo v piatok mi povedia. Včera sme mali po dlhom poste sex, mali sme zákaz od začiatku tehotenstva, lebo siom mala problémy. Vlastne placentu mám ešte v DS, ale že to už je lepšie.
@feb13 jeeeeeeeeeeeeeej .. no ja mam dnes len take slabulnke bolesti ale len sem tam takze ziadnu paniku zatial nerobim 🙂 No ale ved ty uz teda moze porodit kazdu chvilku nie ?? a mas prist az o tyzden ? zaujimave ale tak doktori by mali vediet co robia 🙂 no ja by som s tvojimi priznakmi asi z porodnice uz neodisla drzala by som sa tam zubami nechtami 🙂 no drzim prsteky nech vsetko dobre dopadne a nech to uz mas za sebou 🙂 mne sa tie posledne tyzdne hrozne vlecu :( neviem sa dockat !!
@marika1977 😅 no nic ine nam neostava len vydrzat !! 🙂
@marcelkatt a ja som sa ani konkretne mojho porodnika nepytala len ako ma vysetroval tak mi az slzy vyhrkli a povedal ze som velmi napeta ze sa mam uvolnit...a ja na to ze pan doktor vsak ste nam zakazali sex a teraz ma uz vsetko boli...tak on na to ze este 2tyzdne a potom mozeme bez problemov...ze aj tak som pevne zatvorena...a ake to bolo po dlhom poste?ja som z mojim uz 8r.ale takto sme sa este nepostili a normalne sa tesim 😀
@zuzkaznr este nakoniec aj naraz porodime ja som na tom tak isto ako ty no to by bolo keby nam tie vanesky sa vypytali v rovnaky den von 😀 😀
@marika1977 tak to je super ze si este zavreta ale fakt zvlastne ked cakas uz tretie babtko
@marika1977 no poviem Ti, ja som z toho moc nemala, vo vnútri také napäté všetko.. Taký zvláštny pocit. MM bol šťastný ako blcha samozrejme. No v noci mi bolo divne, tvrdlo brucho, nemohla som spať. Ešte som aj nachladnutá dosť, hrozné.
@lulkax5 tak to mas pravdu...ja odkedy som doma z nemocky som akasi kludnejsia a az teraz si tak povediac v poho vychutnavam tehu az na to ze bude dievcatko...v kutiku duse ma to este stale trosku skrie lebo aj vsetky tehu kamosky budu mat chlapcov a ja som taaak velmi chcela maleho pipika 😉 ...ale hlavne ze sme v poriadku a sme cez 2,5kg do tych 2,8..tak nam to bolo dnes povedane... 😀
@marcelkatt tak to asi mi obaja budeme take blsky stastne...toho tvrdnutia sa trochu bojim aj ja lebo na posledy este pred zakazanim mi mala doslova vyskocila az k zaludku a brucho mi tak zatvrdlo ako beton 😖 povolilo az po nejakej hodke
@slniecko_z nakoniec budem musiet robit drepy a prechadzat sa len aby som uz porodila...volakde ostanem visiet v 41-42tt a nic 😖 lebo krcok statocne drzi ako partizan 😀 no to dufam ze uz nezazijem 😒
@marika1977 no to už sa teraz môže objavovať častejšie... tieto falošné kontrakcie.

@marika1977 ale oni meraju naposledy v 36tt a tym to konci..potom az pri porode aleb po porode..teda tak aspon u nas.. neviem, tiez si myslim ze by mali posledny mesiac merat tyzdenne!