V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@lulkax5 No ved ja som tam isla v utorok rano (prvykrat do nemocnice) s takym strachom ci si ma tam rovno nenechaju... lebo uz tyzden predtym som bola otvorena na spicku prsta (a moj dr vtedy povedal ze mam nadalej drzat kludovy rezim aby som vydrzala este aspon tyzden) a v nedelu mi zacala odchadzat ta zatka a mala som pocit ze kazdu chvilu sa moze spustit porod... a on sa tak pokojne tvaril ze nic sa nedeje 🙂 nepovedal ako som teraz otvorena ale asi len rovnako lebo do knizky mi zapisal CS 1 mne co som bola od 30tt na rizikovom... a ze kontrola o tyzden 😅 tak som sa prekvapila, ze som sa aj zabulda opytat ci mam este drzat ten klud a uzivat magnezko. Ale nakoniec som sa rozhodla, ze ked to nepovedal, tak uz asi nemusim. 😀 Vsak co sa mi moze stat... v najhorsom pripade porodim skorej nez stihnem tu kontrolu 😀
@marika1977 Ja som hrozne chcela chlapceka a ja hovorim, ze som si ho vymodlila 🙂 ale ked mi povedali ze to bude chclapcek tak vies co mi prve napadlo ? preco nie dievcatko 🙂 ale ved to je uplne jedno podla mna.. hlavne nech je vsetko na poradecku 🙂 nas maly mal pred dvoma tyzdnami 2930gramcekov velky chlap to bude 🙂 a preco si bola v nemocnici ? my sme boli v 32tt sa nam skriatocek zacal tahat na svet nejak skor .. vtedy mal len kilo tak som sa smiala ze ma kilo a uz by do sveta siel 🙂
@marika1977 to je pekna vaha, my sme mali koncom 36tt presne 3kg
@marika1977 jasné. No ja som mala to tvrdnutie už od 13tt, brala som magnézium do 36tt.
@marika1977 ale to hadam nie mozno prejdu dake dva tyzdne a zacne sa to mm ten furt len caka ze kedy to uz bude ze co ma plasili a nikde nic lebo sa velmi tesi ze cakame dievcatko a uz ju chce mat doma lebo on ma este z prveho manzelstva chlapca a spolu mame chlapca a celkovo u nich v rodine dievca este nie je tak uz sa chce pysit 😀 😀 😀 tak ma furt otravuje sexovat a ked do rana sa nic nestane tak normalne nasraty ide do roboty 😀 😀 😀 no mam dost z neho
@feb13 my 36+1 tt 2900g
@feb13 A kam chodis do nemocky ? teda predpokladam ze tam navstevujes poradnu .. nooo tak to mas zaujimave .. ja mam od 32tt kludovy rezim a vlastne aj na materskej som od 32tt 🙂 takze lenosim si stale ale tak nas maly sa mi zda sa zatial ani nepyta 🙂 dnes len tie mierne bolesti nic vazne 🙂 no ja sa bojim ze tu zatku a aj plodovu vodu ani nezaregistrujem lebo ja mam strasne silny vytok od zaciatku tehu 😒 inak lekari niekedy vedia pekne prekvapit to poznam 🙂 a co ti povedal ze v pripade nejakych velkych bolesti mas ist do nemocnice alebo ?
@feb13 jej ja uz som mala min tyzden CS6 a este som v kope no som zvedava kedy to teda dojde na mna
@marcelkatt mne ti malu este vobec nevazili to preco nechapem 😕
@feb13 a to magnezko by som nebrala mna s nim sice dopovali v nemocke ale ako som doma to neberiem pri prvom som to brala a maly ked sa mi narodil mal abstaka z toho ho normalne klepalo chudacik a ze aj koli tomu som sa tak tazko potom otvarala pri porode
@slniecko_z vraj magnezko by sa už od 36 tt ani nemalo... ja mám cs 3 iba ☹
@marcelkatt no tak mne ho davali aby som neporodila teraz ale aj ho mam brat no kaslem na nich aj keby sa mala narodi tak uz to bude ok
no tak ale ved bud rada ze este si neni tak zle na tom pekne ti to vyjde do akurat do 40 tyzdna a na tu sekciu teda nejdes? daju ta normalne?
@slniecko_z mojko netuším, v piatok mi hádam povedia čo a ako... no ja sa bojím, že zas prenášať budem a vyvolávačka. Myslím, že keď to príde prirodzene je to lepšie, no neviem to posúdiť.
@marcelkatt neviem myslim isto ze ked je to spontalne je to lepsie mne vyvolavat museli nakoniec.
ja uz sa tak tesim na malu to ani neni mozne normalne by som aj dnes rodila keby sa malej uz chcelo 😀 sice sa bojim vsak ako inak ale uz nech ju mam pri sebe 🙂
@slniecko_z mi hovor, my síce zase chlapčeka, ale neviem sa ho dočkať, len nech je zdravučkí a sme už domka. Som zvedavá či sa bude na Erika podobať....
@marcelkatt no nad tym aj my rozmyslame ze ci bude vypadat ako nas maly ked sa narodil no uvidime
@slniecko_z ja som fakt zvedavá kedy nás to chytí, no Teba myslím že do konca týždňa, príp budúci. Ale ja zrejme až po 13tom, no uvidím. Však zajtra čo povie v tej nemocnici ten doktor za ktorým mám ísť. Sama som zvedavá aký je, a čo povie.
Ja som bola dnes na kontrole, dlho som čakala, malý bol nepokojný a ešte chytil aj štikútku. takže sme ho na sone pozerali, ale za nič na svete poriadne namerať. stále tam vychádzali menšie hodnoty ako minule 😨 akurát mal pupočník okolo krku 😒 ale dr. hovoril že je to dosť časté, že pupočník je dlhý a volný takže nič sa nedeje, aj bábo ho môže chytiť, hraťsa s ním a pupočník sa môže dostať všelikde. ale aj tak som zostala trochu laknutá..ináč všetko ok, krčok nadobro zavretý. kontrakcie žiadne, ani falošné. myslím že sa ešte ačakám.
@marcelkatt no aj ja myslim by som to brala akurat tak v tu nedelu nech ukoncim ten 37 tyzden aspon nech uz je hotova mala. mozno aj tebe sa to spusti ani nebudes vediet ako ked uz si raz rodila tak to uz by malo byt take rychlejsie vsetko.
@slniecko_z snáď moja, no neviem. Zajtra ma bude v nemocnici aj pozerať, keď som mala poradňu v utorok, čo myslíš? Som zvedavá o 14.00 sa tam mám hlásiť a zavolať mu na mobil, že som tam.
aj ja uzivam magnesium,doktor mi kazal vzdy pred spanim,lebo som mala v noci krce. dnes som mu hovorila,ze to asi nepomaha,lebo ich mam stale a uz aj cez den niekedy. myslite,ze to mam uzivat,alebo prestat?
@slniecko_z to by bola fakt sranda keby to tak vyslo 😀
baby aj ja by som už najradšej rodila. ale tehotenstvo normálne trvá 40 týždňov tak budeme musieť asi vydržať 😝
@marcelkatt no bohvie uvidis co ti povie dr normalne som zvedava
@slniecko_z no zajtra dám vedieť čo a ako...
@lulkax5 Chodim na Antolsku (BA), teda teraz som bola prvykrat. Tak aj z toho som bola trochu zaskocena ze novy lekar, nove prostredie... a nic viac mi nepovedal. Tu zatku nemozes pomylit s beznym vytokom, bud to vypadne v celku (vraj vyzera ako velky kus zelatiny alebo velka krvna zrazenina, podla toho ci je krvava alebo cira) alebo to odchadza postupne, ale je iny ako ten normalny biely vytok, vyzera to s prepacenim ako sopel husty tahavy zlty co zostava na toaletnom papieri takze to zbadas. Mne zacala odchadzat v nedelu vecer a zaregistrovala som ho este aj vo stvrtok rano, no dufam ze uz vyslo vsetko 😉 a celkove mnozstvo mohlo byt asi na polievkovu lyzicu aj viac. A co sa tyka kludoveho rezimu, uz som porusila co som mohla ale nic, tak to telo este asi naozaj nie je prirpavene na porod len poslicky ma stale trapia.
@slniecko_z Uz som ho vysadila v nedelu a aj som pila vapnik aby som ho mala dost keby ma chytil porod, lebo magnezium robi to ze znizuje hladinu vapnika a potom su kontrakcie slabe a neefektivne.
@zuzkaznr Podla mna po ukonceni 37tt ho radsej vysad. Ale mne na krce pomahalo.
@feb13 no ja som zvedava kedy to dojde na mna pri prvom mi zatka odisla az v nemocnici aj to tym ako ma vysetrovali lebo v nemocke tam sa neseru s prepacenim s tym 😀

@marcelkatt u mna zacali volakde v 27tt a teraz ich mam uz dost casto take1-1.5min nebolia len stiahnu paradne ale doki povedal,ze pokym sa neopakuju v castych a pravidelnych intervaloch je to ok