V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@marika1977 no veru aj ja mam ten pocit ze slniecko napise ze uz !! kurnik aj ja uz chceeeeeeeeeeeem 🙂 a vy ako vsetko oki ?? babulka poslucha maminku v brusku ? 😲
@lulkax5 ja mam taky pocit ze sa to u nas zlepsilo...uz vnoci nemavam take predporodne stavy,teda take silne...vydrzime v pohode len mam pocit ze moje mega brucho je este viac mega a robi mi velke problemi aj pri umyvani riadu bo sa poriahne nezmestim ani k drezu....ale asi mam uz dost tehotenstva...asi uz ano...sak mi zas 1cm narastlo tj.obvod 124cm...hruza aj tehu rifle ma uz tlacia kam este porastim uz by mi aj stacilo....hamba sveta,musim nosit muzove teplaky ine nenatiahnem a uz teraz rozmyslam vcom pojdem na poradnu,budem musiet vydrzat v tehu rifloch 😖 ale mala poslucha len chudatenko ked sa chce natiahnut trosku co ju uz asi vsetko tlaci tam vnutri tak ma to pekne zaboli...ale to sme na tom vsetky tak 😉
@smejo251 gratulujem k dcerke a hlavne nech ste zdrave 🙂
@marika1977 este sme 2v1,ale uz by to mohlo prist. ja mam tiez pocit,ze porodim asi az na jar,lebo sa citim uplne v pohode.
@smejo251 blahoželáááám a veľa mliečka prajem
Tehosky, date si zobrat pupocnikovu krv??????????????????????? ja som sa este stale nerozhodla.....precitala som si clanok v novom zdravi a fakt som na pochybach...... mam uz doma aj zmluvy ale este stale som ich neposlala....ja tomu totiz to velmi neverim, ale co ak nahodou a budem si to potom vycitat??????????????????????? poradte!!!!!!!!!!!!
@bebaa Ja chcem ale darovat, aby ta krv bola dostupna pre vsetkych ktori to potrebuju. Ja verim, ze my to potrebovat nebudeme, a aj keby ano, vraj mnohe choroby sa aj tak nedaju liecit vlastnou pupocnikovou krvou lebo sklon k tej chorobe je uz v nej a tym padom je to zbytocne... pocula som to na prednaske od hematologa, ktory ma skusenosti s takou liecbou. To co ide do medzinarodneho registra musi splnat velmi prisne kriteria a musi sa velmi podrobne vysetrit, no na vlastnu potrebu to zoberu hocikomu kto si to zaplati, tam nie su ziadne kriteria a urobia sa len zakladne vysetrenia a nakoniec ta krv vobec nemusi byt vhodna na liecbu ale to sa zisti az ked ju bude treba... vraj asi 20% pupocnikovej krvi (vsetkych porodov) splna podmienky na liecbu, no ked zaplatis zamrazia ti aj ked patris do tych 80% a ani o tom nebudes vediet. Veru ten hematolog nas dost odhovaral, ze je to len o biznise a ja si myslim ze ma pravdu.
@bebaa ja som mala ten isty problem moc tomu neverim !! a to este stale ale presne ako hovoris vycitat si to potom ?? nie nie zastavam nazor ze kto ma na to peniaze by si to mal dat urcite, pretoze na ine "hluposti" tv,ladnicka a pod nam neni luto dat a nad tymto rozmyslame ?? my sme to dali teda poslali podpisane zmluvy 🙂 a urcite ak nam povedia nejaky lepsi vysledok tak to aj zaplatime ... DUFAM ze su to vyhodene peniaze !!! 😉
@marika1977 jaj jauz teraz nejak na vecer mam bolesti :( nic katastrofalne sice ale predsa .. ja som hrozne zvedava co mi povie doki v utorok idem za nim ... ze ci sa uz nejak otvaram alebo nieco ved uz som 39tt! no dufam ze do 12 sa maly narodi lebo keby som mala nahodou prenasat tak to uz asi fakt nevydrzim 🙂 o tych veciach mi nemusis hovorit ja mam na stastie dvoje teplaky a tie nosim 🙂 velkost xxl hehe... ja uz to naozaj chcem mat za sebou mna to tehu uz ku koncu fakt nebavi same bolesti a pod :( ale o chvilu uz snad napiseme ze UZ !! 😉
@smejo251 blahozelam neboj bude ok aj my sme to zvladli a uz sme po dvoch tyzdnoch domka😀drzte sa babulky
@andrea0903 jeeej no super, dúfam že ste ok!!
@marika1977 ja tiež doma tepláky xxl alebo aj nočnú košeľu celý deň 😀 😀 v tehotenských rifliach už nevydržím dlho, ale na cestu do poradne a naspäť ešte hej, kúpila som si dlhý teplý vlnený sveter a už v tom nejak dobojujem. von chodím málo, lebo vtedy ma bolí všetko. veď už sa to kráti. pre mňa je dosť výhoda, že nemám ešte deti a manžela mám tiež doma, tak oddychujem kolko sa dá. doktor mi slubuje skôr prenášanie 😠 tak sa s tým zmierujem. ja nemám ani bolesti ani kontrakcie, nič!
@smejo251 blahoželám a prajem veľa zdravia 🙂
baby však sme v decembrovkách a ešte nie je december, treba vydržať 😝
a dnes som bola u kamošky, čo prenáša už 8.deň, čo k tomu dodať. nechce sa tým našim deťom do zimy
@marika1977 ja som sama moj manzel isiel na nocnu do roboty a to cely tyzden budem sama v noci ☹ ozaj moja utorok potom ta berieme na kontrolu rano okolo 7:30-hod. som velmi zvedava co mi lekar povie, 😖 ,, zas sa bohvie ako necitim 😅
baby, aj ja si myslím, že sa tým našim deťúrencom nechce do tej zimy. ja som si myslela, že už o takomto čase budem malého kočíkovať, a ešte stále zatiaľ kindérko 2v1. si už robím srandu, že tu budem s bruchom behať ešte na mikuláša, dám si kostým a s tým bruchom mi to bude aspoň ladiť. sa budem hodiť k tomu kostýmu 😀 😀 😀
@andrea0903 ahoj, tak gratulujem aj tebe, prave dnes som na teba myslela ze si uz nejako dlho prec... tak som rada ze vsetko OK 😉
@feb13 vdaka a kukam ze uz sa ti to krati pekne budem ti drzat palceky a prajem aby aj ten tvoj porod prebehol tak rychlo a bez problemov ako ten moj
@shira_ hej sme ok diky......mala prvu noc spala od jednej v noci do rana do siedmej vcera od tretej a trvtej a spala do siedmej a dneska kazde dve hodinky v noci a teraz zatial taha uvidime dokedy 😀
@heli1984 oki,budem uz nachystana...nejak to tie nocne zvladnes,hlavne ze ma tvoj muzik robotu 😀 a mozno este skor porodis ako ja 😀
@evkasto v takom mikulasskom kostyme by si bola pekna 😀 😀 😀 ale to asi mi vsetky s nasimi bruchami 😉
@andrea0903 vela zdravia prajem...tak ti pekne spinka mala...to bude kludne babatko 🙂
bre raaanko... ja uz 41tt od vcera a furt sme v kope..
@shira_ ak aj budes prenasat, v TN ta nenechaju dlhsie ako 6-7dni..
Ja mam depku dnes, radiator mi tecie, chlap doma zaaadny a ten co mi ho tam montoval na to kasle.. vcera som mala termin a toto fakt nepotrebujem...... Ja nevie..Asi mi uz udieraju hormony do hlavy, ale som totalne v strese, co sa mam tesit! 😖 😖
@zahrika no zbohom, ešte toto ti treba 😠 ja keď som sama bývala tak sa mi pokazil zámok na dverách, druhý nepasoval tak som musela vŕtať diery, nešlo mi to, bála som sa toho a nakoniec som skončila s plačom na zemi aj s celým náradím, že prečo ja toto musím robiť a nemám chlapa pri sebe 😖 potom som otravovala všelijakých známych a dokonca aj cudzí z ulice mi raz pomáhali, lebo som potrebovala vyniesť nábytok 😝 ale už mi bolo jedno. a to som ani tehotná nebola.
však mi hovoril dr. v tn poradni, že ak neporodím, tak budú vyvolávať pôrod 23.12. dnes v noci som nad tým rozmýšľala, veď nakoniec to bude pekné, také vianoce, to sa mi hocikedy neprihodí. aj moj otec sa tak narodil.
dakujeeeemeee....no chceli mi robit sekciu v utorok ale v sobotu rano o pol 3 mi odtiekla plodova voda a tak ma brali na porodnu salu ale kvoli pluckam ma zacali robit az o 6.
cauko babule tak ja som uz doma z nemocky ale stale v kope 😀 napchata magnezkom cize asi pojdem na jar s vami rodit 😀 ale nie, uz sme ok s malou len ja mam zapaleny pankreas tak preto mi byvalo tak zle ale aspon, ze sa na to prislo inak mala uz ma 2950g tak bude babizna poriadna inak som volako nepostupila otvorena na 2cm cize nic moc takze bohvie do kedy potiahneme. 😝
čaute kočky, takže my sme dnes začali 40. tt, zatiaľ sa nič podstatné nedej, stále mierne kŕče v podbrušku, ale čo je horšie od včera večera ma bolí hrdlo a strašne škriabe, tak som zvedavá, čo z toho bude, snáď to prejde. Inak kočky, strašne ma v poslednej dobe svrbia predlaktia a kolená a mám tam aj také drobné červené vyrážky, neviete čím to môže byť? čitala som, že sa to stáva pri vysokých pečeňových testoch, ale tie som mala ok, tak neviem. dúfam, že to po pôrode prejde 😒
baby toto je dobra tema k tej pupocnikovej krvi
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/aka-hmotnost-pacienta-vam-vysla-pri-pupocnikovej-krvi/
Mňa dnes ráno prekvapil taký hlienovo-krvavý hnedastý výtok... 😕 ale inak nič. žeby som to nakoniec predsa stihla do termínu?
@slniecko_z a to ta nenehali v nemocke ked uz si 39tt ?? kokso mna uz v 38 chceli nehat a povedali ze ked pridem este raz tak urcite ma uz nehaju az do porodu ... a ako to vidia kedy porodis ? inaak supis ze vsetko oki
@slniecko_z a my sme ta tu uz vsetky zhanali ze co je s tebou...tak si este malinka pobudne v brusku 😀 ja som tiez tak nejak lepsie na tom...krce ustupuju ani poslov nemam uz tak stale...vydrzime...este na silvestra budemekukat ohnostroj z velkymi bruchami 😀 😀 😀 😀 😀
@shira_ neodysla ti zatka?
@zahrika no pekne...a to ta nehospitalizovali?ja neviem na co je dobre nechat nas tak dlho trapit sa....aj ja som cca 14dni prenasala...budes mat krasne velke babo 😀

@smejo251 gratulujem k babulke 😀 nech sa vam dari a nech sa malinka co najskor da do poriadku 😉 a aky si mala porod?
@bebaa
@lulkax5
@aleola
@feb13 no baby,drzite sa statocne 😀 😀 😀 to fakt asi az na jar rodime a budeme mat velke 5kilove deticky 😀 😀 😀 to by teda bolo...aj zle pomysliet
@marcelkatt ty si to vystihla 😉 aj pribudlo 😀 a mozno aj slniecko napise,ze uz je po tom 😀