V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@barchee tak to teda je riadny chlapak statocny a silny 😀 ale krasny je co som pozerala fotocku 😀 aj ja som chcela chlapceka a mame do tretice dievcatko,co uz hlavne nech su zdrave....mi naspime v noci akosi dobre uz 3ti den,ale dneska som bola na poradni a vsetko je ok...mala ma uz 4,150 a 53cm tak ze rastie ako z vody 😀
@marika1977 štuplíka budú zajtra vážiť ráno, tak uvidím, koľko pribral, už by mal maž cca 2300 g, lebo schudol na 1960g najprv a teraz už pekne priberá 🙂 šak si potom poriadne prečítam prepúšťaciu správu, som zvedavá na ňu.
@barchee a kojis?lebo ak ano tak to je vyhoda a malinky ti bude priberat jedna radost 😀 ozvi sa potom ako ste dopadli na poradni 😀
baby uz ste skusali sexovat niektora? nam to nejde ja neviem ci mi viac nezosila chachanu lebo som jak panna no a nejde to proste a este jeden dotaz este krvacate? ja uz nie ale zo dva tyzdne ide zo mna take biele nemoze to byt hnis alebo co? sa normalne bojim
@slniecko_z Ja este stale spinim a ide aj taky priesvitny alebo belavy hlien. Hnis je hnedy zakaleny a priserne smrdi, to by si spoznala hned. Okrem toho co hnisa musi aj boliet aj by si mala teploty.
@marika1977 moj malý mal včera 4300g. ja mám 68 kg, pred tehotenstvom som mala 66 tak super to ide dole. škoda že neviem nakojiť len odsávam stále dookola, ale veľa mlieka, lebo malý mi veľa papá, asi do mliečka ide všetko čo zjem.
@slniecko_z tak to ja dodržím minimálne šeť týždňov...všetko ma bolí ešte stále a minula som 5 balíkov popôrodných vložiek. tiež som zvedavá, čo sa mi tam pomenilo ked mám všetko zašité😀
@feb13 my sme boli včera prvý krát von, ale iba v nákupnom centre, sadli sme si s mužom na kávu a trošku sa prešli. vyskúšala som konečne kočík, je super 🙂 a aká som bola šťastná s tým kočíkom, paráda... aj som musela samozrejme malého nakŕmiť lebo tam začal plakať 😀 ešte že z fľašky.. ako kojíte detičky vonku?
@slniecko_z citala som ze to biele je posledne stadiu cistenia,takze to je o.k. Ja mam este stale taky hnedasty vytok...My sme este nesexovali,ale ja mam zase pocit ze mam nejaku velku dierku ked som si to pozrela v zrkadle 😀
@slniecko_z no ahooooj 😀 akurat dnes som ti chcela napisat a spytat sa ze co je noveho u vas...u nas uz sexik bol asi pred tyzdnom,to muzik bol uplne neodbytny...jeho kamaratovi sa tiez narodila mala tak zapijali a to sa snim nedalo vydrzat...bol otravny jak mucha 😖 ale problem ziadny,ja len 2stychy tak asi preto.velmi si sa natrhla pri porode?ak ta vela sili tak to preto ju mas zuzenu aj ked sa vam podari tak bude boliet ako prvy krat ☹ ja som tak bola s prvou...to mi slzy tiekly a zadrapila som sa do paplona a zatala zuby....brrrr
@shira_ ja som uz vonkajsie kojenie odskusala...to sme boli na poradni a plno mamiciek a babatiek v cakarni pred nami sak co,mala mi zacala doslova vrieskat a to som ju nakojila tesne pred odchodom...tak som si sadla,prehodila deku cez malu a seba otocila sa chrbtom ako sa len dalo a dala jej papat...bolo to divne lebo som citila tie pohlady ale ja kaslem na to sak vsetko to boli babatka a ako som ja dokoncila...cca10min som kojila...tak sa rozplakalo druhe tiez asi mesacne babo jeho mamicka kukla na mna usmiala sa a zacala ho kojit...tak tak 😀 ale neviem si predstavit v mraze vonku...to sa asi ani neda 😒 tych 68ti zaaaavidim 😉ja mam 76a drzia sa ma ako kliesta a to som mala kedysi65kg ☹kedy ich budem mat spat???? ☹ ☹ ☹
@zuzkaznr jej zuzi ty mas fotku...velmi ste tam pekne 😀 aj ja asi budem musiet zmenit
@zuzkaznr hej tak dobre lebo som bola taka doplasena z toho lebo pri malom som mala tak tri tyzdne a dost a teraz sa to vlece volako...
@marika1977 no ja som mala aj pysky zasite takze dost som bola potrhana pri prvom sme skusili po troch tyzdnoch tiez to islo na tesno ale zas tak prijemne by som povedala 😀 😀 😀 inak uz sa mame fajn mala som maleho v nemocnici na jiske mal obojstranny zapal pluc dnes ho konecne pustili preto som sem ani moc nechodila my sme ani silvestra doma neoslavovali bolo nam to trapne a ked som videla ako je na kysliku tak ma presla vsetka radost a ty ako?
@marika1977 ahojcek. mame sa ok. dnes sme boli v poradni a u ortop. poradna vazime 4180g a 53, takze ok kedze sme z porod. odchadzali s 3300g. ortoped mame jedno bedierko beta 55 tak mame prist na kontrolu ked dominik bude mat 4 mes. neviem ci mam alebo nemam balit na siroko, lebo ze vraj ani nemusim tak neviem. neviem ake su normy. a melemu vzdy preliecujem ocko , raz ma a raz nema vytok z oka. nexem ist na vyplach oc. kanalika, vraj je to des!
a vy sa mate ako? uz ste boli u ocnej?
@slniecko_z ahoj. mas maleho zaockovaneho proti pneumokokom? ja so mojho dala pred 2 rokmi , pretoze ked Lucia mala zapal pluc + chytnute priedusky, tak denisko mal vtedy 8 mes. a tiez zacal chorlaviet a mal tiez pnumokoka. tak ked sa to dalo, tak som ho dala hned zaockovat, vtedy sa za to este platilo. a od vtedy nic vazne. klop, klop, klop 😀
@marika1977 az teraz som si vsimla kolko ti vazi a meria mala. Tie nase deturence su TOTALNE ROVNAKE. uz pred porodom . 😀 😀 😀 super. lucia chodi na fejs. dam jej vediet.
a na tych fotkach, totalne doskriabany uz v porodnici , preto som mu dala ponozticky na ruky, pretoze rukavice si dal vzdy dole. potvorka jedna. 😅
@marika1977 nekéjím ešte úplne, ale odsávam a malý papá moje mliečko 🙂 v nemocke si zvykol na flašu s dudlom tak sa na didu rozčuluje, lebo to z nej neteče tak jak z flašky 😀 ale už sme dnes doma trénovali aj didu, prichytí sa pekne, aj saje, ale nevydrží dlho, dá 2-3 sosy a konec...nevadí, veď nemôžem hneď na prvý deň doma čakať zázraky 😉 budeme papanie z didy pilne trénovať 🙂
@slniecko_z chudatenko male ☹ ...ale hlavne ze je uz v poho.za takych okolnosti by som asi ani ja neoslavovala..niezeby sme slavili nejak silvestra,to sme boli doma najstarsia spala u kamosky a my cumakovali do telky a z muzom vipili 1sampus...mala rada buntosi vnoci mam pocit ze odkedy je na svete som sa nevyspala...cez den roboty prat varit upratovat...a v noci sa prechadzame po dome 😅 a akoby to nestacilo,chytila som zapal zubu,nie hocijakeho ale potvora zubu mudrosti ktory mi nevyrastol lebo lezi hlboko v sanke a teraz boli...vybrat mi ho vedia len v blave na zubnej chirurgii...zatial sa liecim paralenmi a dufam ze to prejde...tak u nas nic moc ale hlavne je ze deti su zdrave 🙂
@f1 ahuuuuu...uz som si myslela ze si sa stratila aj internu som ti pisala 😀 no my sa mame v celku fain.mala ma 4,150 a tiez53cm,je zdrava a vysetrenie klbikov nas len caka...kamoskina mala mala tie upchate kanaliky na oboch ockach ona s tym aj bola na tom preplachnuti ale nic zvlastne o tom nehovorila.ved uvidis co ti povie detsky lekar.ak ti ortoped povedal ze netreba balit na siroko tak asi nie,ja davam suske cez den platene plienky..to ju nestiham prebalovat..lebo od pampersiek sa mi poriadne vyhadzala tak vlastne ju balim na siroko...tak som dobre videla ze su to skrabance...no sikula ten tvoj malinky 😀 ale vzdy lepsie ako si kazdu chvilku pichnut do oka...to moja je na to expert a potom mi len tak skrivi pusku a bolestivo zaplace...
@barchee pokym sa ti prisaje je to na dobrej ceste...on sa nauci je to sikovny vytrvaly chlapak 😀 skus mu do pusky z prsa ro mlieko vytlacat,to ked sa prisaje tak jemne potlacis...to by mu potom malo same tiect do pusky...
@marika1977 rada by som, lenže mi mliečko netečie, musím ho odsávačkou vyťahovať dlho ☹ neska som úplne málo odsala, stačí to sotva na jednu dávku malému, musela som ho prikrmovať dnes. Taký je volaký plačkavý, aj zaspať sa mu nedarilo poobede, môže to byť z tbc očkovania taká nepokojnosť? Ja som si myslela, že ako predčasne narodeného ho nebudú v nemocnici očkovať a nepovedala som im, že nechcem, aby ho zaočkovali na tbc...teraz ma to sakra sere 😔 Možno je aj z počasia rozladený...
@marika1977 do oka? to je sikulka. nas si drbne totalnu supu do hlavy 😝 este stale mu davam rukavicky, lebo s nimi lepsie spinka. aspon si nechyta tvaricku a tak. 😉 a s tym zubom to mas fakt super. mna by drblo! ked ma bolia zuby, tak by som vsetkych pozabijala 😠
a to kojenie, ved to je normalka. preco sa hanbit? ja som kojila vsade, este aj v nakupnom centre v blave. ja si myslim, ze je to normalna vec. Dokonca v blave kamosky kojili este aj v elektricke 😀 😀 😀 a ked som tam byvala,tak na detskom ihrisku kazda kojila, dokonca sme si doniesli karimatky a tak sme boli na ihrisku cely den. bolo to supeer. 😀 😀 😅 😅
na silvestra moji chlapi robili ohnostroj a potom pustili balony stastia 😀 . jeden balon sa im podarilo vypustit bez problemov a ten druhy , no katastrofa. erik ho podal malemu nech povie nejake prianie a nech ho pusti, v tom ako ten balon maly drzal , erik ho fotil , tak zacala horiet bocna strana balona a denis drzal a nic nehovoril. erik to zbadal 🙂 a hned to zacal hasit. a ja hore na okne som vsetko pozorovala, skoro som z koze vyletela!! 😠 normalne sok!!!!!!!!! 😲 a ten balon normalne aj tak vzlietol a este dobre v dialke sme ho videli. potom sme sa s toho smiali aky je denis duro trulo a nic nepovie. on na to len pozeral. 😝 tutko moje 🙂
@f1 aj ja davam malej po kupani na noc rukavicky aj ciapocku a tiez mam taky dojem ze tedy lepsie spinka...ja sa trosku stranim kojenia na verejnosti ale ked dieta pyta tak dam a basta 😀 ake pekne foto mate...aj ja uz planujem zmenit lebo mierne inac vyzeram teraz a dam si tam deturence asi,tak ako ty
@barchee nemyslim si ze malinky to ma z ockovania...skor by som povedala ze z nedostatku materskeho mliecka,lebo ako pises to mu davas papkat,na to je zvyknuty a umele mlieko je lem umele asi si jeho brusko musi zvyknut...moja mama spominala ze si odsavala az do mojich 6mesiacov,chuda tiez sa natrapila,bo ja som tiez predcasne narodena na 7mes.
@f1 tak to ste sa zabavili...este ze sa nic nestalo 😀 viem si ho zivo predstavit ako tam stoji s tym horiacim balonom a drzi ako hluchy dvere 😀 😀 😀 to moja lea by robila asi to iste 😉
Ahojte. Mala mi pri kojeni po chvilke zacne mrncat a je nejaka nesvoja,myslite ze mam malo mlieka? alebo cim to moze byt?
@marika1977 no daj nove foto. som zvadava ake su koceny 😀 😀 ja davam rukavicky stale,kym je hore tak dam dole. vlastne denis ich dava dole 😀 😝 stale mu da dole bud rukavicky alebo ponozky. 😉 😉 ja som , teda my sme totalne z deniska hotovy ako dominika velmi lubi. keby mohol tak by mi ho aj nakojil. vzdy ho zkontroluje hladka , no super bracho! rano ked sa zobudi , tak uz pocujem tie bose nohy ako tapkaju do spalne a lahne si k malemu. dokonca raz ho lucia vyhnala zo spalne, lebo uspavala dominika a myslela si ze ho denis hladkanim a pusinkovanim zobudi. 😒 a denis spustil taky zalostny ale tichy plac az mi ho bolo tak luto aj lucii. tak som jej povedala, ze denis tam moze ist kedykolvek nech ho nevyhana. chdacik denis. on m taku dievcatkovku povahu ze az. strasne je citlivy az sa bojim nastupu do skoly. 😢
@zuzkaznr aj moj to robi. bud xe odgrgnut alebo tlaci na kakanie. ale u nas to je tym odgrgnutim asi sa nahlta viac vzduchu. daj si ju cez plece a buchaj po zadocku a ten vzduch jej vyde hore pazerakom a odgrgne si. niekedy nemusi. moj to buchanie po zadocku miluje 🙂 asi mu to pripomina tlkot srdca a dokonca zaspava pri tom.
@zuzkaznr no takyto problem som mala s deniskom. kojila som ho kazdu pol hodinu. a spal asi 10min. bolo to hrozne. ale musela som to vydrzat. aj lekarka vzdy hovorila vydrzte este vydrzte. trvalo to 3 mesiace. a v noci mi spinkal pekne. budil sa kazde 2-3 hod. mapapal sa a hned spal. jeho som zasa odgrgovat vobec nedavala. ja si myslim ze tou poverou o slabom mlieku sa nedaj vystrasit! asi mala ti menej vypije a preto to xe castejsie alebo ta potrebuje mat pri sebe 🙂 🙂 len to vydrz. ak ma kakanicko pekne ornzove a ak t pekne prospieva neni sa coho bat!!!!!!!!!!!!! 🙂
@marika1977 nedavo dominik bol totalne vyhadzany. uz som si myslela ze chytil ruzienku, alebo rozeolu. ale vylucovacou metodou sme dosli, ze to bolo z toho ze ja SPROSTA som si dala 2 mesiaciky pomela. potom erik volal lekarke ci mame dojst, ale vravela, ze nemusime ze urcite to ma z jedla, pretoze maly ma este imunitu odomna. tak som sa uludnila a natierala som ho fenistilom. tak som ho lutovala a nadavala na seba aka som sprosta. 😖 😠 potom to po 3 dnoch preslo. 🙂
@zuzkaznr alebo si mozno nieco spapala, nieco nafukovacie. niekedy staci kusok a nafukuje ich. aj maleho casto nafukuje, m kakulko v kazdej plienke kusok aj sa dost pucil a zvrtal, tak som kupila espumisan a uz mame pokoj. akoby mavnutim carovnym prutikom, ked som mu to dala 25 kv. tak sa prestal doslova zvyjat. aj teraz ma vetry, ale nepuci sa. vtedy sa pucil este aj ked spinkal. ☹ a pritom neplakal, len sa pucil.
Ahojte, dávno som tu nebola, ale máme už Karolínku, nar. sa 9. 12 , 51 cm a 3400 g. Po 2 týždňoch pribrala 600 g a narástla o 3 cm. Všetko je v pohode, je kojená ale máme teraz problém. Slzí nám 1 očko a robia sa karpinky. Čo mi poradíte ?? Mám ísť k lekárke, či si nepriniesla z pôrodnice stafylokoka ako deti dvoch kamošiek ???

@marika1977 hej, narodil sa o mesiac skôr, našťastie nemal a nemá s níčím problémy, aj dýchal hneď sám, nemuseli mu ani pichať injekciu na dozretie pľúc, moj chlapček statočný 🙂