V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
@qwen prvy krat som mu dala dennu davku 25 kv. na druhy den som mu dala 2x po 10kv aj treti, ale viac mu zabralo ked som mu dala naraz jenu davku tych 25kv zdal sa mi pokojnejsi. davam mu to zatial stale. vynechala som iba raz a davam mu to asi tyzden. davam to dalej, lebo je dost nafucany, ked prdka tak to doslova pocut v plienke ako keby z dela strielali a pozriem a ma tam len kusok stolice. takze davam dalej.
@f1 ti koky...mala mi take pekne kakala zlto oranzove ale par krat snej vyslo zelene doslova ako rozmrazeny spenat...s coho to mala nevies?nepamatam ze by mi lea take kakala...dufam ze je to ok...
@qwen ahoj...gratulujem k malinkej...my sme skoro narovnako rodili 😀 s tym ockom urcite chod...moze mat upchate slzne kanaliky.radsej ist ako by sa to malo zhorsit...lekar urcite zisti s coho to ma,prajem nech sa malinka uzdravi 😉
@marika1977
tie nase dietka su super dufam ze to vydrzi dlho. ano pisala som uz sasettke. a fejs nemam. poslem ti internu na email j moje tc.
@marika1977 k tomu zelenému hovienku, aj my to občas máme. Som sa dočítala, že bábo si potiahlo len predného mliečka a nedostalo sa k zadnému mlieku, ktoré je tukové, výživnejšie. Tiež zisťujem koľko trvá kým sa bábo dostane k tomu zadnému.
@f1
@marika1977 moja mala kaka take oranzovo zlte... niekedy prdka a ma v plienke iba frknute a niekedy nalozi poriadne. v poslednych dnoch mame stastie na to ze nas okaka ked ju prebalujeme 😀 dnes v noci som pocula ako sa puci a cez den tiez...predtym to este nikdy nerobila...asi pre istotu kupim ten espumisan
ked je tu uz taka nahodena taka intelektualna debata o kakani, tak sa pridavam aj ja..moj syn kaka nadmerne. Kratko po porode som prebalovala skoro stale vylucne kakance! A to je vraj normalne u velkych hladosov.Medzicasom sa situacia vylepsuje. Spavaju vam deticky v noci?
@zuzkaznr
@stardust no,je to taka nie bohvieaka tema ale velmi dolezita.od toho sa vlastne odvyja klud ci neklud babatka...aj ja tak viem ze prve tyzdne by malo byt v kazdej plienke trosku poprdkane 😀 ..u nas to tiez tak bolo.to ja tiez rozmyslam nad espumisanom,stym nic nepokazim...mala mi zvykne taku puknut az rachoce ako delobuch...aj som sa vnoci zlakla 😀 😀
uz ste boli s detickami na prechadzke? a boli ste uz na kontrole po porode u gynekologa?
Samozrejme, ze je kakanie dolezite, proti tomu som nic nepovedala. Prvy syn mi spaval hned po narodeni v noci v idealnom case od jedenastej do piatej hodiny rannej, druhy ani za svet. S manzelom sme z toho uplne mimo, lebo cez den mi zase nespi starsi syn a manzel chodi do prace.
@stardust tak to nieje bohvie co..a ake velke mas deticky?mne starsie spinkali v noci a strednu som ani nevedela ze mam 🙂 ta bola do pol roka idealne babetko a tento moj mrnusik najmensi,no ako kedy ale za ten mesiac co je na svete som sa este nevyspala 🙂 asi 4noci boli take,ze mozem povedat ze prespala...teraz tieto 2posledne papala naposledy o polnoci a az okolo6tej sa zobudila...ale inac pyta katde2hodky papat aj v noci
@zuzkaznr uz kludne mozes z malou von 😀
@marika1977 Starsi ma 19 mesiacov, mladsi presne jeden mesiac. Uz sa tesim, ked ten mladsi bude vo veku starsieho.
@zuzkaznr my sme dnes boli zase vonku, no viac menej zase v nákup.centre dokonca v nitre v mlynoch, v aute spí celú cestu a potom keď sa vozí v kočíku tak stále spí, dva krát sme kŕmili inak super. ja už sa chystám pomaly vonku s malým len čakám na to hlásené oteplenie. ku gyn. mám ísť až po 6t. dnes som si kontrolovala stehy, lebo už ma to tak nebolí, tak som bola zvedavá. no ty kokso vnútri v pošve od hora až dole komplet zašitá celá bočná stena, to ako sa stalo, že ani neviem kedy? no a hrádza zašitá, to viem. čo so zlatou žilou, to netuším, to už budem mať asi navždy.
@qwen očko sme aj my mali také, už v porodnici, zalepené, najprv dali iba oftalmo septonex, potom pamycon, aj na domov z pôrodnice. kvapkala som mu ten pamycon a jemne čistila karpiny, po 3 dňoch prešlo.
@stardust aj my máme v každej plienke kakance, on len dojedá už má v plienke kanonádu, smejem sa že prekoná s tými prdmi aj hociktorého dospelého 😀 ja odsávam mliečko a krmím z fľašky takže viem koľko kedy zje, papá nepravidelné množstvá. v noci aj 100ml aj viac, doobeda sa zase cická po 20ml. maximum čo prespal je asi 3,5 hod ale norma v noci tak 2- 3 hod, cez deň býva viac hore, tam má len jeden taký 3hod spánok, najč.poobede, to sa snažím spať s ním. ale však má len 2 týždne tak potrebuje často papať. len nemyslí na to že mamina pomedzi to ešte odsáva mliečko tak je nevyspatá. ale niekedy ak mám do zásoby aspoň 2 dávky tak mi manžel nakŕmi a ja oddychujem 😉
@f1 no praveze ho mam zaockovaneho a aj tak ako dopadol chudatko ale uz je doma aspon sice na liekoch ale doma a tak krasne dychat som ho nepocula snad od jeho 1 roka ani nechrape nic super
@marika1977 no tak uz som odpannena 😀 😀 😀 no ale ti poviem ze mi nebolo vsetko jedno ale uz potom pohodicka 😎 ale mm mi zahlasil ze aj tak to tam mam ako 12-rocna 😀 😀 tak neviem ci nemam ist aj podakovat dr ze ma tak prisila fajne 😀
ozaj a uz sa smeju vase deticky? lebo ta nasa uz nie len v spanku ale uz aj ked je hore a robime hovadiny tak sa zacne smiat bohovska je
@slniecko_z 😀 😀 😀 musim sa smiat....neboj ona je teraz ako oprate tesne rifle...pouzivani sa znova natiahnu 😀 😀 😀 to ta paradne zasila...to ja som bola presne tak ako ty volakedy...moja dnes prvy krat ked som sa jej prihovarala tak zacala reagovat struhat ksichtiky a usmiala sa na mna 😀 jaaaj bola zlata
@stardust tak mame rovnako stare deticky 😀 vidim ze si sa len nedavno registrovala,ked sa ti bude chciet,vypln si pas uzivatela..to su vlastne zakladne informacie o tebe a tvojich detoch....uvidis,ani sa nenazdame a deti nam pojdu do skolky skoly... 😀
@marika1977 😀 tak zas moc by sa nemusela natiahnut 😉 no musela mi to poriadne pozosivat co som kukala cez zrkadlo tak aj na pyskoch mi nitky trcali 😀 ale tak nevadi 😎 😎 teraz len davat pozor aby som zas neskoncila s bruchom 😀 😀 😀
to je uplne nadherne ked sa zacnu smiat s tymi malymi pusinkami 😵 😵 😵
ahojte baby, prepáčte, že vás teraz trochu zanedbávam, nemám veľmi čas sem chodiť... Malý je síce zlatý, ale dosť často a veľa plače a málo spí, niekedy neviem, čo si počať... Hlavne poobede a večer. Môžem robiť čo chcem, je napapaný prebalený, čistý a jačí ako šialený. A plače aj keď ide kakať, takže to bude asi bruško. Ale inak je to náš pokladík, robí nám veľkú radosť, najmä tie jeho grimasy, čo predvádza 🙂 Inak na tvári sa mu vysypali také malé vyrážky s bielym stredom - na celých líčkach, kamoška povedala, že je to ormálne, ale mne pripadajú desivé... tak neviem, či s tým niečo robiť, alebo to nechať tak. Nestíham si čítať, všetko o čom tu diskutujete, tak dúfam, že vaše detičky sú OK a robia vám len radosť 🙂
ahojte, panebože ja som tu posledná ešte stále tehotná, baby, už mám toho dosť, ale v pondelok idem na príjem, tak možno aj dovtedy niečo bude....už sú všetci z toho na nervy 🙂 dúfam, že ked toľko čakám, tak to rýchlo potom pôjde, bodaj by 😉
@koriatko to vyzerá na bruško, pozor na to čo papáš, aj tie vyrážky by mohli s tým súvisieť. ja musím zatiaľ poklopať veľmi veľmi silno.... zlaté dieťatko máme, ešte som ho riadne nepočula ani plakať. lenže som sa rozhodla že napriek fľaške sa ideme učiť na cecek tak asi začnú večné revy, kým to nepojde alebo to nevzdáme....
@ivona2010 už to nebude dlho neboj.. ale teš sa, je to super ked už malé nie je v bruchu ale na rukách.. cítim sa ako laňka boz toho brušiska, žiadna kyselina, všade sa zmestím... oddychuj a bud trpezlivá, nanajvýš v noci pred vyvolávačkou porodíš 😉 vela báb čo poznám to tak malo, aj ja.
@slniecko_z aj náš sa smeje, to je krásne, ale len tak náhodne 🙂
@koriatko neviem na isto ale mozno su to len potnicky...aj moje deti to mali emke som nasla zatial len 2na lavom licku...to je aj z jednej casti reakcia babetka na vonkajsie prostredie,tych plno bacilov a bakterii a kadecoho co je vo vzduchu...moja ma zvadsene uzlinky za uskom a doki kazal natierat fastumgelom tak dufam ze to prejde ☹ aj moja place...2dni bola uplne super pokojna a dnes zasa...taky plac od bolesti...tiez to pripisujem brusku...baby tu pisali ze davaju espumisan a ze to u ich babatiek zabera tak to skusim asi aj ja
@slniecko_z tak je super. 🙂 🙂

@zuzkaznr nic si s toho nerob,to je normalne...aj moja ked je hore stale pyta...tak povediac,celu dobu+-mi visi na ciciku...oni mozno ani az tak hladne niesu,skor nas potrebuju citit...trosku si pocmulkat a je dobre 😀
@f1 moja lea je to iste ako tvoj denisko...stale malu kontroluje puska hladka aj na rukach ju uz mala aj jej casto spieva vseli co co sa naucila v skolke...no tak tedy je uzasne podarena...aj mi pomaha poda plienku kremik spinavu plienku zahodi pocuranu do pracky aj pri kupani asistuje... 😀 ...je zlata....nove foto dam asi zajtra bo malu mam u svokry v sale...to si ju ako mala hovori...babka zdenka trosku pozicala 😀 tak tam sluzi cely tyzden ale uz zajtra dojdu domov.ozaj,ty nemas facebok?aj by som si ta pridala k priatelom...na internu mi posli meno oki 😀 a sasettke si uz pisala?