icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

bebaa
27. máj 2011

Dievcata potrebujem radu, 5 mesiacov kojim, uzivam anitkoncepciu a uz dva dni mam krvavy vytok. co to moze byt??? ziadne bolesti, len sem tam take stipanie, ale keby nekrvacam ani si to neuvedomujem...mate skusenosti niektora????

mata_murkova
27. máj 2011

@bebaa a nemas menzes? ten mozes mat aj pocas kojenia

mata_murkova
27. máj 2011

@vera1132 mne sa ta postielka paci tiez som uvazovala nad nou ale este osm sa nerozhodla

@zuzkaznr jaj moja toto ma moc mrzi ale neboj urcite to drobcovi pomoze a coskoro bude dobre

bebaa
27. máj 2011

@mata_murkova je to iba take spinenie, nie je to menzes...alebo sa mi iba tak pomaly rozbieha??? ked ja mam panicky strach z otehotnenia, tak preto sa vypytujem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mata_murkova
27. máj 2011

@bebaa :D panicky strach sak a antiku neberies?

zuzkaznr
27. máj 2011

@bebaa nemoze to byt z antikoncepcie? ja som brala tiez a zacala som z nej krvacat a trvalo to mesiac,alebo ti zacina menzes. ja ho mam posledne tri mesiace.

bebaa
27. máj 2011

@mata_murkova beriem, beeriem,ale vzdy je nejake percento, ci?

bebaa
27. máj 2011

@zuzkaznr fu, to neviem, ja som mala tiez ked som zacala brat, ale potom uz nie... ale kojis, ze? takze aj pri kojeni mozem mat kramy, je to normal?

zuzkaznr
27. máj 2011

ano stale kojim. akurat som pozerala fotky tvojho maleho a je to riadny chlapisko 😀 ako je to u vas s otacanim?

mata_murkova
27. máj 2011

@bebaa mozes mat menzes..no ja beriem antiku a teda uplne sa na nu spolieham pred tym som antiku nebrala a isli sme naostro len raz sa nam zadarilo dat si dve kola za sebou bez umytia a lala mame malu emu;) ale na antiku sa da v poho spolahnut

mata_murkova
27. máj 2011

@zuzkaznr moja sa zacala otacat asi 3 dni dozadu..nestresuj sa tym myslim ze lekari ta zbytocne strasia..kazde dieta je ine jedno napreduje skor ine je lenivejsie. uvidis ze sa to rozbehne. mna napriklad strasili ze potratim a ze budem rodit predcasne a nakoniec sa narodila na termin

zuzkaznr
27. máj 2011

@mata_murkova dnes ked som sa hrala s malou,tak sa stale tahala otocit na brusko ale este jej to uplne neslo a ked sa podarilo tak mala pod sebou rucicku. na kolienka sa zapiera,tak stale nechapem preco musime chodit na rehabky....

mata_murkova
27. máj 2011

@zuzkaznr no vidis a to uz je len krocik k tomu sa otocit..nasa si tiez rucicku nevie napravit este aj ked sa pretoci..a keby sa pretocila tak nezrusia tu rehabku? ako casto tam mas chodit? nefunguje to tak ze ti ukazu co mas cvicit a budete cvicit doma sami?

bebaa
27. máj 2011

@mata_murkova no ja som zasa otehotnela na prvy sex s priatelom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 preto si robime srandu, ze opre o mna trenky a zasa budem v tom 😀 😀 😀 😀

mata_murkova
27. máj 2011

@bebaa ;D

shira_
28. máj 2011

@bebaa ja som mala iba mesiac prestávku po šestonedelí, odvtedy mám menzes každý mesiac, dva dni a taký slabší. tešila som sa že budem mať prestávku aspoň rok ale houby. kojím na požiadanie, neprikrmujem a aj tak 😖

bebaa
28. máj 2011

@shira_ ach jaj, aj ja som sa tesila, ze to bude cele leto bez. mnzs 😢

zuzkaznr
28. máj 2011

@mata_murkova neviem ci to zrusia ak sa zacne skor pretacat. boli sme tam v stredu a stvrtok a teraz ideme v utorok,takze tam chvalabohu nemusime chodit kazdy den. len nam ukazala co mame cvicit. dnes rano sme sa natrapili,nic sa jej nechcelo a pri vsetkom plakala. chce to ozaj pevne nezvy ☹

zmajerikova
28. máj 2011

@strunkato ahoj...mozno sa ti budi pre zubky. nejdu mu este? Kamoska hovorila, ze tiez musela k malej vstat a len ju pohladkat ponosit alebo tak.

chrumen
31. máj 2011

mamičky je tu nejaká slobodná mamička? chcela by som pozisťovať ako to je s predĺžením materskej 🙂 lebo čo chvíľa nás čaká už len parádny rodičovský príspevok 😠

bebaa
31. máj 2011

@chrumen ty si slobodna? alebo slobodna, akoze nevydana?

chrumen
31. máj 2011

@bebaa akože nevydaná 🙂 ale chcem to využiť keď mám nárok 😉

bebaa
31. máj 2011

@chrumen a to sa da???????????? my normal zijeme spolu, len sme neni zosobaseni, a ani nebudeme 😎 aky je postup? akoze zaprem otca?

mata_murkova
31. máj 2011

@bebaa to by si mala tusim na socialke poziadat o predlzenie materskej ako slobodna matka k tomu by si mala podpisat cestne vyhlasenie ze zijes sama (zatial to nikto nezistoval kamoska to tak ma) ja nemam narok na matersku len viem ze to tak robia

chrumen
31. máj 2011

@bebaa jou da sá 🙂 mata murková ma pravdu, treba o to žiadať ale neviem či už nieje neskoro, či to nebolo treba hned na začiatku .... podmienkou je to že nesmiete žiť spoločne v jednej domácnosti - my tiež bývame spolu ale každý máme trvalé inde takže nevidím v tom problém 😉 nieje to moc - tuším len nejaké 3 alebo 4 týždne tak ale nevyuži ked sa dá 😀

gilly
31. máj 2011

ahojte baby, mam taku otazocku ohladom zubkov. Ked ma drobec teploty pravdepodobne zo zubov, to uz je v stadiu ze sa rychlo prerezu, alebo v ako stadiu zvykne byt teplota? Rychlo prerezu myslim do nejakeho tyzdna 🙂 ci teplota moze byt a zuby budu trebars o mesiac?

nas chrustik uz ma polroka a vobec sa neotaca. Raz este ked mal len 4 mesiace ukazal ze z bruska na chrbat to vie a potom akokeby utal, viac nikdy. a opacne ani nahodou. Ani do sedu sa netaha. No je to taky maly lenivec, ale verim ze sa to spravi - na rehabku nechodime.

zuzkaznr
31. máj 2011

@gilly ahoj. co sa tyka toho otacania,tak ani nasa sa moc neotacala a hned nas poslali na rehabku. Nechapem ze niektorym doktorom to nevadi a povedia ze maju deti cas a dalsi robia z toho hned dramu. Skus s nim trosku cvicit,lebo neprajem nikomu to co zazivame my teraz ☹

koriatko
31. máj 2011

Ahojte baby, veeelmi dlho som sa neozvala... dufam, ze sa vsetky mate dobre a deticky vam robia len radost - ako nas maly 😀 Filipko je zlatunky, stale ho kojim, ma idealnu vahu 6,8 kg a 67 cm, je riadne pohyblivy, nepohnuto nedokaze lezat, len ked spi (a niekedy ani to nie 😎 ) Otaca sa hore dole brusko, chrbatik bez prestavky, niekedy aj s podskokom, vlastne lepsie povedane kotula sa skoro po celej izbe. Najnovsie uz zistil, ze ked pod seba pokrci nohy, ide to rychlejsie, takze su tam prve naznaky lozenia 😉 (alebo skokov do dialky? ) a sediet sa mu uz tiez celkom dari, len sem tam ho smahne spat, bud dopredu, dozadu, alebo na bok. Teraz prisiel na super vec - ako dobre chutia vlastne nozicky, tak si ich stale cmula 😀 A ked prave nema nohu v ustach tak zo seba chrli take slabiky, niekedy to znie ako po cinsky 😀 😀 😀 Dasienka si sucha uz asi mesiac, tak cakam, co bude so zubkami...
Ja stale nemam menzes a to mi aj vyhovuje, uz som nanho aj zabudla 🙂

shira_
31. máj 2011

@koriatko no aj my sa veselo plazíme, spodné poličky pomaly musíme vypratať. dnes som ho dala do stredu izby akým som si zobrala jesť, doplazil sa k stolíku a povyťahoval veci z neho 😲 otáča sa šialene ale nesedí vôbec, ani ho zatiaľ nedávam, chce byť iba na bruchu, z každej polohy sa okamžite otočí na brucho a plazí sa. prebaliť a obliecť je čím dalej tým vačší problém. zuby máme dva. menzesujem napriek výlučnému dojčeniu, šlak ma ide trafiť. spí iba v pohybe a ked je hore, vyžaduje nonstop pozornosť a pusa sa mu nezavrie, takže oddych nehrozí 😀

koriatko
1. jún 2011

@shira_ jeej, uz mate zubky? A ako to prebiehalo, boli velke bolesti, alebo v pohode? Ako rychlo sa prerezali odkedy si zbadala, ze uz mu asi pojdu? S tym menzesom si asi nenavyberame ☹ ale dolezite je, ze mas stale dost mliecka a dojcis 😉 No a inac mate asi rovnakeho neposedka ako my 😎. Ani ja ho nedavam nejak na silu sediet, on by ale len sedel, ale aj na brusku sa mu paci a to pred tym vobec nechcel byt na brusku, mala chvilka a uz chcel otocit - teraz to uz vie sam, takze sa sam rozhoduje kedy a ako bude, musi byt ale uz len na zemi - gauc ani postel nehrozia, aj ked su dost velke... U vas je to mozno normalne, ale Filipko vobec nespal na brusku, ani na boku a teraz sa mu to straaasne zapacilo - ja na nho len chodim pozerat, lebo je to velmi mile 😀 S tym prebalovanim je to u nas podobne... no co, su z nich uz vnimavi chalani, ale ked sa usmeju od ucha k uchu, tak je to na nezaplatenie, ze? 😉 Teraz sme zacali chodit plavat a velmi sa mu to paci, tam sa moze vyblaznit, kolko chce :D