V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ked budu horúčavi a tak teplo, tak date deturence do bazenika? už sa môže?
@koriatko moja Barborka bude mat pol roka v piatok... A stale sa nevie pretacat, zato sediet by uz sedela. Dokonca s mi stavia aj na nozicky, len to pretacanie sa jej nejako nepozdava. Ked jej pomozem tak sa pretoci aj ruku si vie spod seba vybrat...podla mna sa jej to len nechce. Som zvedava kedy sa zacne plazit.... uz sa na to tesim.
Ja som menzes este nedostala, aj ja kojim malu ale sem tam papa aj umele mliecko, ked vidim ze jej nestaci, vacsinou len vecer.
@zmajerikova to je uplne individualne s tym otacanim, tak ako s chodenim, zubkami, rozpravanim 🙂 Nakoniec sa to v urcitom veku vyrovna a vsetky budu vediet vsetko 😎 Podla mna len musi na to prist, na ten princip, potom sa jej to urcite zapaci a bude sa len zdokonalovat... Filipko najprv tiez nevedel vybrat rucku a to ho stvalo, ale ked na to prisiel, tak uz s tym nevedel prestat, teraz to uz robi uplne automaticky 😀 Aj on sa uz stavia na nozicky a pritom mu v tom vobec nepomaham, ono to uz asi ide samo... No, ked sa budu plazit, to len bude zabava, stale ich nahanat a mat ich na oku... Aj ja som dala par krat umele, mala som asi nejaku krizu, ale nastastie je to uz lepsie, este chcem trochu vydrzat 🙂 A zubky uz mate?
ahojte baby 🙂 maly ma 5 mesiacov ,kojila som ho len tri tyzdne takze je na umelom mlieku...od minuleho tyzdna od pondelka som ho zacala prikrmovat...zacali sme mrkvickou,potom mrkvicka so zemiakom,brokolica...vsetko mu chutilo 🙂 a teraz neviem ako mam pokracovat....co mu mozem este davat? lebo zatial papa takuto stravu len na obed.... mozem mu uz dat nieco aj na desiatu a olovrant?poradte mi prosim 🙂 dakujem
@mirka061 ahoj 🙂 ja dávam malej aj kaleráb, cuketu a tekvicu a tak všelijak to kombinujem 😉 za chvilku skúsim aj mäsko a neskôr by som malej chcela robiť na obed polievky, okrem toho iba mlieko, sem tam poskúšam všeličo - chutí jej banán a dnes som vo zvyšnom mlieku nechala zmäknúť piškótu ale bolo to bez úspechu
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zuzanockamt/...
toto som tu našla tak sa delím ale možno ste to už podaktoré objavili 😉
@koriatko zubky neboleli, teplota nebola, len slinil mesiac predtým no a okusuje úplne všetko. pozerala som mu do pusy ale nič opuchnuté ani vyduté nemal, tak som si myslella že máme kopu času. len odrazu biela čiarka 😲 a o dva dni aj druhá 🙂 zúbky rastú rýchlo, zo dňa na deň už trčali a teraz má už asi tretinu vonku, za cca 10 dní.
@ivona2010 ja rozmýšlam že cez víkend dačo skúsim malému uvariť, ešte nič okrem mm nemal. dr. nám kázala až od pol roka, ale pomohlo by nám keby desiatu dal tatino a potom spinkať a až potom byprišli za mnou do práce k obedu, by som nakojila a v pokoji by sme šli domov. však už čoskoro bude mať pol roka. teraz mám pocit, že nepriberá, ale mliečka mám dosť, len malý veľa vracia. neviem prečo ☹ inak je veselý, spokojný...aj vydrží pomerne dlhé intervaly, aj 4 hod... zatial som to vracanie zvalila na to, že sa stále vrtí, váľa, dvíha nohy atd. aj na rukách sa metá ako živé sriebro. v noci spí a je pokoj, vtedy sa napije a nevracia. len cez deň 🙄
@chrumen super, pomohlo aj mne, inšpirovala som sa.
@vera1132 my máme bazénik kúpený, len nemáme tieň na dvore, na slnko nedám malého ale vymyslíme slnečník. ja ale budem čakať, kým bude dobre sedieť, zatiaľ nehrozí.
@shira_ tak to ho ani ja nedam do bazenika , keď bude sedieť na 100% tak dam, 🙂 minule ked som ho kúpala tak som mu do vaničky dala uterak pod hlavičku nech si chvilku poleži, nech neni hned kúpaný, najprv bol v šoku, a potom začal kopať a smiať sa, páčilo sa mu to 🙂
@zuzkaznr podložku? niaku taku podložku čo hreje babo zospodu? Ja som rozmyšlala že ked tak dať do bazenika ten "penový koberček" či ako sa to nazýva. ale ešte nemame taký koberec kúpeni do jeho izby.
http://www.pampers.cz/cz_CZ/ecoupon_sk/?src=2&l... na plienočky pampers, neviem či už niekoto daval link
@mirka061 ahoj mirka, mne odporucila doktorka ze prve dva tyzdne len zeleninku na obed, potom zacat davat masko 6 krat do tyzdna...kuracie, morcacie, hovadzie, zajacie aj bravcove mozes ale chude...cize okrem ryb a diviny vsetko. No a potom za nejake dalsie dva tyzdne na olovrant alebo desiatu ovocie...jablcko, banan, broskyna, marhula, hruska, zlty melon... nemala by si davat vsetko co ma zrniecka...riziko ze to vdychne, napr. jahody, rybezle, maliny...atd. A okolo siedmeho mesiaca ukonceneho sa mozu dat jogurty...tiez vsetky len nie jahodovy a cokoladovy....Ovocie by si mohla teoreticky aj hned...len sa ma tacat zeleninou, lebo ovocie je sladke a potom ze deticky nechcu zeleninku...Ale ked vam zeleninka velmi chuti, mozes skusit ovocie aj skor. Ja som nasej dala bananik, ten miluje...a vcera prvy krat jablcko, cele zdusila...to som podusila vo vode a rozmixovala, na zaciatok...neskor dam aj struhane.
@koriatko to je ale chvalihodny vykon.....treba ho dat na gymnastiku
ahojte maminy, trocha sa s vami podelim o moje zazitky. pred porodom som sem chodila pravidelne, a ked sa malicky narodil tek len obcas. my uz mame 5 mesiacov a tyzden, prikrmujem od 4 mesiaca, najprv som davala len zeleninku, ako mrkva, potom mrkva + zemiak, brokolica, karfiol, kalerab, vsetko rozmixované, uz som davala, kuracie, morcacie a zajacie masko, nastastie to malemu chuti a ked je to s ryzou tak to hlta jedna radost, ale ked som skusala ovsene vlocky do prikrmu namiesto ryzi tak sa to lepilo a to mu vobec nechutilo, z ovocia sme skusali jablko ale len podusene este som nedavala surove, a banan, musim postupne pridat aj ine ovocie. my sa pretacame zhruba tak od 4 mesiacov a dajaky ten den z chrbatika na brusko a naopak, hlavicku jednostaj drzi pritiahnutu na hrudnik aby mohol vsetko sledovat, staci mu podat prst a hned sa taha do sedu ale este sam samostatne nesedi, a ked sa hra na bursku tak stale pritahuje nozicky k brusku ako keby chcel lozi. co sa tyka kocika tak mame concord fusion vsimla som si ze aj ine maminy ho tu maju, ja som s nim velmi spokojna, este stale vyuzivame vajicko na prepravu v aute, hlboku vanicku sme uz zamenili za sportovu cast lebo malicky stale chce vidiet a stale sa tahal hore tak uz sme v sportovom.my sme stale zaspavali v hlbokom kociku mal tam este takych 5 cm volu.no sporova cast je tiez dobra ale neda sa uplne dat do lahu, co som si vobec v obchode nevsimala, potom strieska nie je dostatocne dlha, ale co sa tykalo hlbokeho a vajicka s tym som na 100% spokojna.citala som tu na koniku co uz maju skusenosti s tymto kocikom ze typ z roku 2009 bol lepsie polohovatelny, a co som videla kolekciu na tento rok tak vanicku este viacej po stranach zmensili, do toho sa moc babo nezmesti, my sme 5 mesiacov vyuzili riadne vanicku. 😉 inak som sa chcela spytat na to kedy zacnete davat detom rohlik a piskoty
@danka135 máme ten istý kočík, športová časť je ešte v sáčku, s ostatným som sto percent spokojná. vo vajíčku ho často vozíme, odtiaľ aj vidí, vaničku máme nadoraz ale teraz ju využívame stále menej. ked je hore nechce tam vobec byť, niekedy tak uspávam ked je unavený, ale dlho trvá, kým tam zaspí. je to také blbé obdobie, ani vanička ani šporťák.... inak vanička je to výborná. najčastejšie a najradšej sa nisíme v manduce, tam zaspí hned aj je tam spokojný.
@shira_ hej vsimla som si, je to dobry kocik, ja som spokojna, ale od pondelka som dal sportovu cast a pomalicky zistujem co nam vyhovuje a co nie, ale v podstate je to v pohode, nas malicky strasne rad zaspaval v hlbokom kociku ale ako som pisala je dost zivi a uz tam proste nechce byt, a teraz ked uz je v sportovom tak uz je dobre, tesi sa ze uz moze vsetko vidiet. ja som uz pred tym kupovala slnecnik s UV 50 takze aj ked je ta strieska obcas kratsia tak pouzijem ten slnecnik.ja maleho obcas nosim v klokanke a to ma tiez velmi rad. inak neviem ci si na mna spominas ale pisali sme spolu presne pred nasimi terminmy porodov, ani neviem presne kedy si porodila.ja som musela nakoniec vyvolavackou ja som mala prvy termin 15 a rodila som o 6 dni neskor, malickemu sa moc nechcelo
ahojte baby. chcem sa spytat: hovoria vasi krpci uz nejake tie slabiky? lebo nasa ma 5 a pol mesiaca a veru nic. iba vselijake vykriky a vyska a pluje. ked bola malinka, tak po mne opakovala "go" a odvtedy nic 😖 . a teda nam sa na brusku nepaci vobec. prevrati sa sice z chrbatika jedna radost, ale potom chyti nervy, lebo si nevie vybrat rucicku a ked jej ju vyberiem, tak zase chyti nervy z toho, ze je na brusku. a po plazeni sa ani stopy.
Baby, preco moje dieta nechce prikrmy? ani varene doma, ani kupovane, uz tri tyzdne sa sanzime a nic...zje tak 5-6 lyziciek a to je vse.

ahojte Borisko sa pretáča z chrbátika na bruško a reční a smeje sa na seba v zrkadle :o)
stále iba kojím, napriek tomu, že alergologička mi povedala, že môžem začať s príkrmom, myslím, že ak takto super priberá, nemám sa kam ponáhľať
skoro všetky lieky sme vysadili a zatiaľ sa malý drží, sem tam ťažšie dýcha ked sa namáha, ale dá sa to a nechcem ho od malička dopovať liekmi, ešte neviem, či sa pneumológovi priznám 🙂 že som lieky vysadila...našej detskej doktorke som sa priznala a ona povedala, že je lepší ako bol...
@bebaa
@chrumen ani my nie sme manželia, fungujeme ako normálna rodina s dvoma detičkami, priateľ má inde trvalý pobyt, príspevok som vôbec neriešila, ale myslím, že to treba hned na začiatku, ale treba sa skúsiť popýtať 🙂