icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mata_murkova
3. jún 2011

@shira_
@danka135 my sa tiez nosime ludia tu sice zazeraju ale neriesim, som prekvapena ze stare babky nosenie uznavaju a pochvaluju a taka generacia ako nasi rodicia to odsudzuju, ale je to logicke kedysi sa nosilo len na to nie su zvyknuty

@mamazuzu nasa zacala teraz par dni dozadu hovorit bababa myslim ze je to individualne ona sa rozhovori neboj nic, co sa tyka polohy na brusku niektorym detom sa tak nepaci svagrina co ma maleho aj kamoska co ma malu tak ti vobec neboli na brusku lebo sa im to nepacilo a lozit sa naucili az ked zacali chodit

@bebaa ked nechce prikrm este pockaj do 6 mesiaca a skus dat potom znova ved sa rozpapa uvidis, my tiez este neprikrmujeme
@danka135 ja planujem dat piskoty a podobne potraviny s lepkom az koncom 7mesiaca ked uz bude pekne papat prve prikrmy, niekde som citala ze vhodna doba na lepok je 7 mesiac

my sme boli vcera na prvu hexa vakcinu mala strasne nariekala co som ju este tak plakat ani nepocula je mrzuta a uz mame aj od rana teplotu 39 po odcitani, tak som dala cipok a studene obklady a cakam kedy teplota klesne..hnusne ockovanie ☹

chrumen
3. jún 2011

@mamazuzu 😀 naša ked plače tak pri tom vydava jej velmi oblubene auauauau 😀 inak len vykriky typu hooooo

@bebaa no naša zje toho rovnako ako tvoj 🙂 nieže by ich nechcela, aj jej chuti ale ona nevie poriadne usta otvorit a tak ju to prestena bavit ked jej to tamja pchám nasilu,chce to čas ale podla mna už neprestavaj a skusaj dalej

inak moja mala ma už treti den teplotu ale vzdy iba večer, nema sople ani nekycha ani nic podobne tak neviem ci to je zi zubov ci co 😒

bebaa
3. jún 2011

@chrumen moj zle ovocie, zeleninku malo, a mliecne kase zboznuje, tych sa nevie dojest....takze lenivy neni...len mu nechuti, kazdy den aj dva krat sa snazim mu davat, mozno mu raz zachuti.... myslim ze to bude zo zubov...my este ziadne naznaky zubkov, iba troska biele dasienka...to je vse.

shira_
3. jún 2011

@bebaa že vraj to je na úplný začiatok dosť. hlavne potrebuje miečko, má čas. ešte sa v živote naje všeličoho...niektoré deti sa ťažko rozpapávajú, celý prvý rok je biedny. kamoškin malý zase zje dvojdecový pohárik príkrmu a jedol až od ukončeného 6.mes. je dojčený, fľašu nepozná. od začiatku tak dobre jedol. ja som sa rozhodla začať v nedeľu, no som zvedavá... tiež myslím, že to bude bieda, je to taký moj prísavník 🙂

shira_
3. jún 2011

@mata_murkova chudiatko malinká, nech jej to skoro prejde. my sme chvalabohu aj po druhej úplne v poriadku, nijaká reakcia. baby inak ja si už ozaj neviem rady, malý už odmieta hlboký kočík ale ešte vobec nesedí tak ho do šporťáku nechcem dávať. dnes som chcela dať na spanie do hlbokého ale hrozné čosi. rukami sa vyťahoval nad okraje, potom zase vystrkoval nohy a nadskakoval s celým zadkom, potom sa začal točiť, skoro sa prevalil cez okraj. povedala som si že koniec, lebo on chytil nervy z toho, že je tam taký obmedzený, vobe sa nechcel uložiť ani na rovnej ceste, ani na hrbolatej. normálne som kukala kedy vyskočí von 😠 tak som zobrala manducu, to je stopercentná istota. dokonca sme sa naučili v nej nakojiť za pochodu, takže paráda. vyzerá to tak, že budem musieť nejaký mesiac vydržať s nosením, kým bude do šporťáku dosť veľký. ešte ho vozíme vo vajíčku, vždy ked zaspí v aute, tak ho len zacvakneme a ideme dalej lenže už má chudák z toho potničky na chrbte. chcela som mu stou vaničkou urobiť dobre, že sa vyvetrá, len tak nalahko oblečený a on nechcel...

bebaa
3. jún 2011

@shira_ lenze my sa snazime uz treti tyzden, aj kupujem aj varim, a vsetko to potom musim vyhodit!!! neviem ci sa mozu prikrmy dva krat ohrievat..

mata_murkova
3. jún 2011

@bebaa ked toho mas viac tak si to zmrazuj na davky, napriklad ked mas toho flasku tak to rozdel na tie kocky a rozmrazis si kolko potrebujes, jedna kocka to tu pisala ze dava do silikonovej formy na mufiny a ze to len vyzlecie z toho a rozmrazi..tak vyhodis len trosku ked to nebude chciet papat.

zuzkaznr
3. jún 2011

@mamazuzu
@bebaa baby co sa tyka toho ze si deticky nevedia vybrat rucicku ked su na brusku treba im len poklepkavat po pliecku a oni si ju vytiahnu.trosku sa sice pojeduju,ale nevadi 🙂 aj my sme mali ten problem a na rehab mi to tak kazali robit a uz si ju pekne vytiahne sama 😀

zmajerikova
3. jún 2011

@chrumen chrumik zeby uz zubake? A jej merias len tak, ci sa ti nezdala? Nasa je tiez nejaka mrzuta neviem ci tiez nie zubake.

chrumen
3. jún 2011

@zmajerikova zuzlik to sa mi zdala jeden večer akosi moc tepla tak som len tak a 38, na druhy den v poriadku ale večer znova 😒 čo to je neviem, možno už naozaj zuby ale podľa mňa ešte potrvá kým sa prerežú 😉 no bodaj by nebola ked už týžden silvinku nevidela - telepatia ta ne ?! 😀

mamazuzu
3. jún 2011

@bebaa ale to je podla mna dost tych 5-6 lyziciek. a preco mu uz tak skoro davas prikrmy?

mamazuzu
3. jún 2011

@zuzkaznr dakujem za radu. vyskusam teda poklepkavat po pliecku 🙂

mamazuzu
3. jún 2011

dakujem vam baby. ukludnili ste ma s tym, ze ani vase ratolesti este nie su ukecane 🙂 .

bebaa
3. jún 2011

@mamazuzu uz sa to lepsi, zakazdym zje viacej....skoro? myslim ze to nie je skoro...mal 4,5 mesiaca, ked sme pomalicky zacinali....je kojeni a dokrmovany, a od kedy mu skusam davat prikrmy, vystacim s mojim mliekom, nemusim davat nutrilon a trosku mi schudol, vazi totiz to 9600gramov....

mamazuzu
3. jún 2011

@bebaa ahaaaa, ja som si myslela, ze je cisto iba kojeny. preto sa mi to zdalo skoro na prikrmy. tak potom je to ok. a podla mna mozes byt rada, ze ti spapa tych 5-6 lyziciek 😉 . snad nasa spapa aspon tolko, ked zacneme s prikrmami aj my 🙂

shira_
4. jún 2011

@bebaa ano je lepšie začať skor s prikrmami ako musieť dokrmovať um. ja zatial iba kojím ale už idem dať zajtra prvý krát príkrm. malý sa už hrozne ťahá papať ked nás vidí jesť. a aj tak bude mať za 2t. pol roka možno sa rozpapá a muž nebude musieť s malým za mnou chodiťť tak skoro do roboty na kojenie. inak by som ešte čakala, pre mna je výučné dojčenie to najjednoduchšie.

danka135
5. jún 2011

@shira_ ahoj, aj my sme mali problem s malym ohladom tej vanicky on uz bol moc zvedavy tak preco nie sportovy, nas maly tiez nesedi ale niektore deti si samy sadnu tak okolo 7 mesiaca a dovtedy by sme nemohli byt v hlbokom, a s tym vajcom sme na tom rovnako aj malinky sa tam moc poti, teraz sme boli v BA v ZOO tak som mu zobrala hlboky a dala som ho na zadne a paradne sa tam aj vyspinkal, tak moc sa az nepotil ako vo vajicku, aspon ze sa ta vanicka da pouzit ako autosedacka. kolkeho decembra sa ti malicky narodil?

danka135
5. jún 2011

@bebaa ahoj, mame rovnako stare deticky, pises ze malicky ti menej papa ale je super ze ti spapa par lyziciek ono to aj tak ide postupne a sam sa ti rozpapa, aspon ze nieco nove ochutnava, len to chce trpezlivost, nastastie mojmu malemu chuti vsetko a aj spapa skoro 200ml ako kedy, ty sa stazujes ze malinky ti nepribera a pritom moj ma len 6,20kg a to su rovnako stary

danka135
5. jún 2011

este sa vas chcem spytat ci niektora pozivate alebo uvazujute nad pavukom pre vase deticky
😉

vera1132
5. jún 2011

@danka135 ahoj, ja uvažujem nad choditkom, ale neviem. či ano alebo nie... je to ťažké. ale na 80% som rozhodnutá že áno. ale ešte stále sú tam niake percenta. ty sa ako rozhoduješ?
čo som čitala tak dosť mamičiek, doktorov to neodporúča a niektorý zas áno, je to ťažké 🙂

bebaa
5. jún 2011

@danka135 ahoj, ja sa nestazujem, ze nepribera, mohol by schudnut, ale ja len chcem aby papal prikrmy...

79zuzana
5. jún 2011

@danka135 ahoj ja pouzivam choditko pre nasu princeznu... aj chlapci ho pouzivali a nic zle sa im nestalo... ved ju tam nedavam na cely den, len tak na 10 - 15 minut asi trikrat denne. Malej sa tam velmi paci, ma dobry vyhlad, ma tam taky pultik s hrackami a uz sa aj odraza a posuva po izbe.

danka135
5. jún 2011

@vera1132
@79zuzana ahojte, ja urcite malemu kupim, paci sa mi jedna dvojkombinacia, da sa pouzit taka ako latka na spodku ze nedociahne na zem a vtedy sa kolieska zasunu a stane sa z toho taka ako keby hojdacka resp.take hupacie kresielko, da sa nastavovat vyska na tych kolieskach podla toho ako chces aby s nozickami dosiahol na zem, a potom to zmenis na klasickeho pavuka, ja sa tiez stretavam s nazormy roznymi ale ja si tak myslim ze aj my sme v tom boli a co nam je, kazda mamina ma na to iny nazor, ale rozhodnut sa musime my, ale neviem od kedy ho to doho dat, lebo niekto tvrdi ze az ked babetko uz sedi takze teraz neviem

danka135
5. jún 2011

@bebaa nemusi vobec chudnut uvidis ze pomalicky sa ti natiahne a tie kilecka sa na nom stratia, a urcite sa ti casom rozpapa, nas maly teraz ked je take teplo tak pomenej tiez papa treba im dat tolko kolko iba chcu netreba ich nutit aby sa im jedlo nezhnusilo, musime byt vsetky len trpezlive 😉 🙂

adupal
5. jún 2011

@danka135 ja pavúka nejdem dávať. Pri prvom synovi som odpozorovala, že kamarátky ktoré dávali detičky do pavúka im začali neskôr chodiť sami a chodili po špičkách, ako tie čo v pavúku neboli. Ja zatiať iba kojím, ale ked Didi vidí že jeme tak sa natahuje ručičkami. Minule manžel jedol pri nej a dal jej ku pusinke prázdnu lyžicu, že čo spraví. Natiahla ručičky, otvorila pusinku a vypučila na neho očká.... a nič nedostala. Dúfam, že ked za jeden týžden začneme papať, tak jej bude chutiť. Doktorka mi vravela že sa posunula hranica zo 6 mes. na 5 mesiac, ale ked kojím tak stačí začať prikrmovať ked bude mať 5 a pol mesiaca.

shira_
5. jún 2011

@danka135 narodil sa až 23.12 😀

shira_
5. jún 2011

@adupal ja pavúka tiež určite nedám..mne naši nedali ani pomocné kolečká na bicykel 😀 malého mám na zemi alebo na rozloženom gauči a nech sa "trápi", hračky nepodávam k ruke, chrbát nepodkladám, sedieť nedávam. síce sa občas nerváči, ale ked vidím že má dosť radšej ho pritúlim, ponosím... ale asi ohrádku bude treba lebo už sa začína plaziť. dnes došiel na okraj koberca a tam zbadal kamennú dlažbu a chytal to rukami, tak sa čudoval čo to je 😀 😀 hned som odkladala pepo a zápalky čo máme pod krbom hodené 😠 my sme dnes prvý krát papali. cuketu, spapal 2 polievkové lyžice. tiež som sa už nemohla kukať na to jeho zúfalstvo, ked sme pri ňom jedli... tak som navarila aj jemu. mlieko mu zatial ale stačilo, v noci dobre spáva a cez deň vydržal na mliečku po rannom kojení aj 4 hodiny, to ja som bola skôr hladná ako on 😀 inak som ho musela samozrejme posadiť k tomu jedlu a až pri tom som si všimla, že v tej detskej stoličke dokáže sedieť úplne v pohode 😲
včom spávajú vaše detičky? moj sa tak hrozne potí, pod hlavou má mokrý fľak v noci a ked uspávam na prsníku tak mu tečie pot po havičke. dávam iba body a šupnem do spacieho vaku, aby si nepchal nožičky medzi mreže. ale my tu máme aj 25-26stupnov. tento týžden sme konečne dali sieťky na okná tak možme vetrať aj večer a v noci tak hádam bude lepšie.

slniecko_z
6. jún 2011

Zenusky mi uz mame pol rocka 😲 nenormalne to leti a vcera stala uplne sama drzala sa lavice a stala sice asi zo dve min len ale potom sa stale uz len stat hrabala skoda ze som fotak nemala samozrejme ze som ju istila keby nahodou ale nebolo treba my sa lozit asi ani len nechystame ona zacne rovno chodit 😀 to som aj pri malom tak mala ked mal osem mes. tak sme ho nasli v postielke stat sam sa postavil a skeril sa ako puk a v 10mes uz behal sam ako fretka 😀 mam to ja sikovne deturence 😎 a mame 8500g a 66cm tak dako sama som merala cize asi nebude presne. Dnes mame aj vyrocie svadby s mangelom dva roky 😝 som zvedava ci si spomenie, ale asi skor nie 😒

zahrika
6. jún 2011

@shira_ ahoj.. tak on sa uz plazi?? ja neviem, mojmu s amoc nechce, ale sediet to ano, to sa chyta.. iba jemne naznacim ze ho beriem z lahu na ruky a uz aj zapiera brusne svaly a len sediet a sediet. Aj uz posedi sam koko krat, ale som samozrejme pri nom keby sa prevratil. Liezt to nie, ale on je taky ze on ked chyti jednu hracku, dokaze lezat na chrbte a analyzovat ju celuhodinu. Jeho najviac na vsetkom bavia stitky, ked ma hracka stitok, tak nan kuka, cuca ho, chyta ukazovakom.. akoze nechapem to. Mame prenho taku zabu s okuliarmi potapacskymi, vedierkom a neviem co vsetko zajimave na nej je na okusovanie ale jedine co jeho zaujima je etiketa 😕 Zeby intelektual? fuuha

zahrika
6. jún 2011

jaaaj a ked ho dam do choditka, nie casto ale sem tam, tak otvorene usta, ani sa nepohne a jednym prstom si toci take kolecko co tam je,..uplne jemnucko a to dokaze robit dllllho.. nechapem to. Choditko mam po neteri, a ta v nom uz v 4.mes lietala.. NEuznavam to samozrejme ale pointa je ze ona lietala skakala a on nic 😨