icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

bebaa
2. júl 2011

@vera1132 vies, co ja ani neviem ci je to kurz alebo jednorazove...my sme sa objednali a sli, cvicitelka sa nam venovala 45 minut, spievala pesnicky a my sme na ne cvicili, plavali, sem tam sme mali minutku dve pre seba a hrali sme sa...podla mna je to lepsie s cvicitelkou, pretoze je to vsetko vo forme hry, deti to bavi, maly sa rehotal cely cas...a ja zase nemam taku fantaziu, aby som 45 min vymyslala hry a pesnicky....su tam aj ine deti, takze maly sa hral aj s nimi...mozeme sa hoci kedy objednat, aj tri krat tyzdenne, alebo iba raz za mesiac, im je to jedno..cim budeme dlhsie chodit, tak sa maly bude ucit potapat...na prvy krat sa neponaral, uvidime co bude ked pojdeme tento tyzden.

adupal
2. júl 2011

nočník mám obyčajný, dnes už doňho aj kakala. Nám doktorka nepodpísala odporučenie na plavecký kurz, lebo veľa detičiek čo tam chodili mali zápal očných spojiviek alebo zápal sterdného ucha. Ale od septembra by som s nou chcela chodiť na cvičenie pre detičky a mamičky.

zuzkaznr
3. júl 2011

@bebaa a kam to chodite? Ani moja mala sa neplazi,sedi troska sama,ale este obcas pada,tak musim byt v strehu. Na nocnik sme uz aj my skusali a vzdy sa mi tam vykakala 🙂
@adupal ny to cvicenie by som aj ja chcela chodit ale zda sa mi to dost drahe-40 eur za 8 lekcii

bebaa
3. júl 2011

@zuzkaznr chodime plavat do moraviec...ABC plavko sa to vola....45 minut stoji 9 euro...tiez sa mi to zda dost, ale tak raz za tyzden, mozno dva budeme chodit. my este nemame nocnik, este chvilu pockam tak od 8-9 mesiaca, ked uz bude krasne sediet...

vera1132
4. júl 2011

no baby, skúsila som Pribinačik, ak niektoré už pisali že davajú. na a na počudovanie moj malý spapal celého pribinačika 😀 a musel mu moooc chutiť ked ho papal.

slniecko_z
4. júl 2011

@vera1132 no vidis super teda my sme mali vcera aj marhuloveho a co si mu okrem toho dala lebo mojej malej jeden nestaci vcera na olovrant som dala dvoch a ideme termix skusit dnes som zvedava jaj na toto som sa najviac tesila ked uz bude papavat taketo maskrty len teraz aby sme to na kartony kupovali 😀 lebo aj misko ten zas kostikov a pribinacika takze uz musime vo velkom kupovat 😀

vera1132
4. júl 2011

@slniecko_z aj Lukaškov bratranec bol taký, ked bol malinký tak papal vo velkom, a potom prišiel skrat , a nepapal jogurtiky, a teraz už zase môže a ma 7 rokov... 🙂

po pribinačikovi som mu nedala nič, ale za niake 3 hodinky papal mliečko.

chrumen
4. júl 2011

@vera1132
@slniecko_z baby ja asi tiež už skúsim nejaký ten jogurt lebo neviem čo dať malej doobedu, je to riadny hladoš - ráno jej ešte stačí 200 ml mlieka ale za hodinku / hodinku a pol si už zasik pýta - doteraz som jej dávala rozok v mlieku alebo mliečnu ryžu či ovocie ale v podstate to isté má aj na olovrant - aspon bude trochu zmeny 🙂 aj ked chcela som počkať do konca 7. mesiaca ale čo jej dám to spapá - v tomto je po mne 😀 asi zje všetko čo nezje ju

slniecko_z
4. júl 2011

@chrumen no aj moja mala je taka tiez zje vsetko a to je dobre ja som jej dala dnes puding slahacku som vyjedla a mala sa isla dozrat 😀 😀 😀 no a to bolo o tretej a teraz uz je zas hladna chuda ale uz pockam do pol dam mlieko ahajde spat 😵

chrumen
4. júl 2011

@slniecko_z ja chcem ešte aj vločky vyskúšať, uvariť ich ako ryžu a dovariť v mlieku plus nejaké ovocie - a robím toho vždy veľa lebo to aj mne chutí hehe

zmajerikova
4. júl 2011

vcera sme mali sedem mesiacov...uz je tpo velka slecna.

zuzkaznr
4. júl 2011

Ahojte. Dnes sme boli u rehab. dr na kontrole. Prestali sme chodit asi pred dvomi tyzdnami na cvicenia lebo mala mi prestala rozpravat,stale bola uplakana,proste jej to nerobilo dobre....dr som to vysvetlila a myslim si ze ked sa dieta v 6 mesiacoch neplazi neni to nijaka trgedia....samozrejme povedala ze sa musi plazit...potom chcela aby sa mala pretocila na brusko,ale bola taka vyplasena ze nic neurobila,nechapem ako mozu chciet od dietata aby spravilo nieco na ich povel...odisli sme s tym ze uz k nim chodit nebudeme. kedze ma ani nejako neskusala prehovorit tak si myslim ze to neni az take hrozne....malinka sa sice neplazi,ale to sme sa ani ja ani manzel ked sme boli mali,ale otaca sa a uz aj vykrikovat zase zacala 🙂 myslime si ze je v poriadku....verim ze to bude ok 🙂
jaaaaaaaj musela som sa vyrozpravat 😀 😀 😀

bebaa
4. júl 2011

@zuzkaznr Zuzka moja, moj matko sa sice pretaca, ale este nesedi sam, ani sa neplazi a neni su tam ziadne naznaky...nic si z toho nerob... aaa dokonca ani zubok nemame a ani do nocnika necikame...a ani prikrmy su neni ziadna slava...ale zato je matko velmi usmiate dieta, cely den neplace iba sem tam ked ho mamina da neskoro spat....sam sa zahra aj hodinu 🙂

zuzkaznr
4. júl 2011

@bebaa ani my este nemame zubok 🙂 Vaneska je tiez inak spokojne babo 🙂 urcite z nich vyrastu sikovny ludia aj bez plazenia....

zmajerikova
4. júl 2011

@zuzkaznr Zuzi my uz mame sedem mesiacou a nasa mala sa neplazi. Pretoci sa z chrbatika na brusko ale naopak to nevie. Dnes sme boli u doktorky a povedala, ze deticky maju este caj, jednoducho niektore chodia devat mesacne a niektore ked maju rok a pol. A vobec to nevadi.Ta tvoja doktorka bola podla mna absolutne nanic a urobila si najlepsie ze si od nej odisla. Naco ti je niekto kto ta takto stresuje. A este nemame ani jeden zubok ale sme spokojni a veseli. Takze drzim palce aby dalsia doktorka bola taka super ako ta nasa.

vera1132
5. júl 2011

kolko krát denne ešte dávate babatkam mliečko? mne už chce len 4x do teraz sme papali 5x 🙂

chrumen
5. júl 2011

@vera1132 no my už len ráno a večer po 200ml, na obed si ešte pýta ale stačí jej tak 100ml a to je vše 🙂

shira_
5. júl 2011

@zuzkaznr jaj čo sú toto za nezmysly že musí toto alebo hento v takomto veku... druhá doktorka ťa dúfam nebude stresovať. niektoré deti sa neplazia, nelozia, hned sa stavajú. myslím že to bude tak, že potrebuje nejaké pohyby pochopiť a potom už pojde zo dna na den. všetko ona porobí, len neskor a nakoniec budú všetci rovnako behať s vrtulou v zadku. ja som si myslela, že tomáško sa začne plaziť a bude sa plaziť mesiac, kým spraví dačo dalšie ale o pár dní sa začal stavať na 4, pár dní iba sa kyvotal dopredu dozadu, začal sa drať hore, dnes sa mi dokonca pri gauči postavil, skoro som dostala mrtvicu ledva so ho chytila, zase by bol pád na hlavu. komplet celý vývoj asi 2 týždne. nesedí vobec, ked ho posadím tak śa hned dá na brucho. a to dlho dlho nič nerobil, ledva sa pretočil sám na brucho. teraz samozrejme zdokonaluje tie veci predtým ale stále vymyslí niečo nové. ja nemožem ísť ani na wc ani na sekundu ho nemožem nechať 😲 podla mna ty vieš najlepšie posúdiť, či je malá v poriadku, podla jej správania.

zuzkaznr
5. júl 2011

@zmajerikova
@shira_ niektory dr asi potrebuju mat pacientov aby si nahnali peniaze.....dnes sa Vaneska zacala zapierat o nozicky ked je na brusku,zdvihne zadok a o nieco sa pokusa 🙂
@vera1132 my papame tiez 4x 🙂

adupal
5. júl 2011

Ja kojím asi 6-7 krát za den a ktomu máme dva príkrmy.

shira_
6. júl 2011

@adupal my tak podobne, v noci kojím 2-3x, doobeda som v robote dostane od tatina prikrm- zelenina s masom, potom spí potom kojim na obed, poobede podla potreby- od hkadu, od smadu, na upokojenie ked spadne alebo sa dačo nepodarí, na uspatie... okolo piatej dávam už 3.den ovocný olovrant ale ak je to kyslé, moc mu nechutí. u nás vedie polievkova zelenina a hovadzie maso pomixované. pojdeme na dovolenku tak som kupila na skušku instantnú nemliečnu kašu čo sa mieša s mm, neviem čo mu zobrať asi skusim banán, zoberem nejakú zeleninu a uvarím, maso kupim tam, len zas bude treba mixer lebo maso inak nezje. ideme do švédska na ryby, rozmyšlam, či mu neskusiť dať aj rybu.

mijam
Odpoveď bola odstránená
vera1132
6. júl 2011

a sme došli uspešne domov z poradne. takže meriame už 73 cm a vážime 8400g 🙂

shira_
6. júl 2011

@zuzkaznr no vidíš to pojde už rýchlo 😀 náš sa včera postavil pri gauči, myslela som že náhoda ale dnes už sa stavia stále, ked som šla na wc alebo niečo von tak som ho dala do postielky ale už nemožem,dnes tam už stále len stojí. teraz robí pokroky úplne rýchlo. dnes mal aj prvú hrču na čele 😝

shira_
6. júl 2011

@vera1132 my sme boli v 3.mes, v 5, a teraz až v 8.pojdeme, doma mám váhu ale medzi 3 a 6 mesiacom pribral len kilo, teraz má možno cez 8 a to mal v 3 mesiaci 7,2kg sranda, ale dlhý je dosť. ked pozerám fotky tak vtedy bol riadny tučko, teraz je tak akurát. veci nosí od 3. mesiaca do teraz č.74

vera1132
7. júl 2011

@shira_ no aj my tak chodievame, tak niak to vychádza. najbližšie pojdeme v septembri 🙂 a ani sa nenazdáme a pojdeme na tu ročnú poradnu, a znova dostanú detičky inekcie.

vera1132
7. júl 2011

baby, je to mimo témy, ale ked budete pozerať Farmu na Markize, tak podporte moju segru, Le nku Caban ovú 🙂
budete to sledovať?

zmajerikova
7. júl 2011

@vera1132 my sme boli v pondelok...meriame 69 cm a vaha 8160, baba nasa....ale my este nestojime ani sa barborka neposadi sama, a ani sa este neplazi...ale vsetko chce cas

vera1132
7. júl 2011

@zmajerikova nič si z toho nerob, aj ja som toho nazoru , všetko chce čas. 🙂

slniecko_z
7. júl 2011

@vera1132 asi nie a to je ktora ?