icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

shira_
25. aug 2011

@zivika neviem, keby si skúsila niektorý z príkrmov taký redší, napr. vo forme polievky, alebo aj výživu možeš trošku zriediť prevarenou vodou alebo do kaše viac mliečka.. my sa až teraz učíme piť, vodu nechcel ale do vody som dala trošku čerstvej jablkovej alebo pomarančovej šťavy a potom pil trochu lepšie. inak ja rátam pitie tak na 3-4 glgy, že je už ok, 80ml teda si neviem predstaviť, to je pre mojho velmi veľa. ja ale kojím, takže to asi preto nepotrebuje piť viacej vody 😕

zivika
25. aug 2011

@shira_ no, to mas super, kym mi pil mlieko, aj ked UM, tak som tie tekutiny az tak neriesila, plienky mal pocikane tak asi 6 za den, takze mu asi stacilo, len teraz, ked mlieko nechce, tak je problem, kako uplne tvrde, aj sa s nim riadne natrapi ☹ snazim sa mu robit take redsie jedla a polievocky, ale nestaci to...ty uz davas aj pomarancovu stavu?do mna doktorka hustila, ze citrusy do roka nemam davat, ale tiez uz nad tym rozmyslam 🙂

shira_
25. aug 2011

@zivika vieš čo ale to fakt som dala len šprtku tej šťavy. ja som v tehotenstve pojedla extrémne množstvá citrusov, proste som mala také chute. jedla som ich aj potom po porode takže sa z toho určite malému čosi dostalo. v španielsku napríklad je pomarančová šťava prvým príkrmom, ale to je u nich domáce ovocie, nie exotické, takže to je asi preto. ja už zeleninu a ovocie moc neriešim, skúšala som už asi všetko, ale s mierou.

miroslava124
26. aug 2011

@lili777 ja som stále chcela mat dvojčata takže som rada. A dá sa to zvládnut jasné, že je to niekedy makačka, ale to je aj pri jednom. Ja som mala prvého synčeka vééélmi aktivneho nemohla som ist sama ani na wc 🙂 spal velmi malo takže som zvyknuta. Naštasie ja nepotrebujem vela spánku takže v pohode.

miroslava124
26. aug 2011

@dyba ja mlieko kupujem 3,5 % a preváram. Brali drobcom aj krvičku minule že či maju všetky vitaminy a tak kedže nepiju um a mali všetko super. Ja som aj doktorke povedala, že dávam kravské..aj ked by na to nemala ako prist..nevidim v tom problém.
Moji drobci chodia spat raz denne. Rano o 6 vstávaju potom o 12 idu spať cca 2- 2 pol hod. a potom večer o 19 spánok. Samozrejme plus minus 30 minut ...všetko podla toho kedy ráno vstanú. Takto mi chodia všetci traja synovia. Akurát ten najstarši večer až okolo 19:30 - 20 hod.

chrumen
26. aug 2011

@zivika skús mu dávať vodu na lyžičke - mne malá nechcela piť ale lyžičkou som do nej v pohode dostala nejaké tie tekutiny, teraz už pije z pohárika z náustkom tak cca 2 krát po 200 ml za den a čo sa týka mlieka - naša len ráno a večer po 250ml ale v tomto teple mi často necháva, nezje to všetko, aj na obed bola naučená tak 100 ml mlieka ale teraz jej proste nechutí ... veď ak ti pekne papá príkrmy a čítam že mu dávaš aj jogurty tak sa zbytočne netráp, hladný určite nebude 😉

mamazuzu
26. aug 2011

@chrumen to ti mala vypije 2x po 200 ml vodicky? 😕 fuuuha, parada. to ja som rada, ked mi vypije 200 ml vody. a aj to len teraz v tychto teplach. inac vodu do nej lejem nasilu

zivika
26. aug 2011

@chrumen skusala som uz aj lyzickou, aj striekackou, vsetko bez uspechu 😖 co je tekute, to vypluje...ja sa v podstate netrapim, ze bude hladny, skor aby smadny nebol...to mas super, ze ti vycucne 250ml mliecka, to sa nasmu nikdy nepodarilo, raz mi vypil 200 a to sme uz robili oslavu 😀 asi este skusim inu znacku mlieka, mali sme bebu, nutrilon a teraz nutradefense, asi skusim obycajny sunar, kase mu chutia, tak hadam mlieko by tiez mohlo...naustok som skusala pred mesiacom, ale nedarilo sa mu to s nim, skusim teraz, mozno uz zabere 🙂 ň
inac baby dik za reakcie 😉

chrumen
26. aug 2011

@mamazuzu na začiatku nechcela ale ako sú tieto horúčavy tak si pýta pod chvíľou vodu, jej naopak nechutí jesť, doobedu ešte ako tak ale poobede je to hrúza - no nečudujem sa, ani dospelému nechutí

miroslava124
26. aug 2011

moji nepiju vela. 100 ml jeden aj to za celý den. Ale ked ideme von napr. k vode tak 150 ml. Piju čajik.
@chrumen možno že nechce papat lebo je velmi plná s tolkeho pitia.. Neviem ale mne sa vidi vela vipit naraz 250 ml vody..

chrumen
26. aug 2011

@miroslava124 ved ale to nie naraz 😀 ale su to dva pohare za cely den 😉 a vypila to aj ked dobre jedla, ja si skor myslím, že je to z toho tepla hoci sa jej snažím dávať lahsie stravitelne jedlá aby nemala zaludocné problémy

@zivika 🙂 naša ked pije cez náustok tak ťahá akoby to bola flaša - už je celý doškrabaný z tých dvoch pidizubov 😀

shira_
26. aug 2011
chrumen
26. aug 2011

@miroslava124 to ti krásne vybuvajú - naša má tri denné spánky po 45 minút - niekedy aj hodina 😀 ale dnes vystrelila motyka - naša totiž odmieta spať cez den v postielke, ručí ako pavian ked ju skusam tam dať, večer pohoda klidek, chvílu potára a spí - ale dnes som skúsila našu posteľ a čuduj sa svetu cez dve hodiny 😉

lvka
26. aug 2011

@zivika nas maly nechce flasu ani ten poharik pre deticky co ma po bokoch uska, ked mam pocit ze malo pije tak mu dam z normalneho pohara a tak to ma najradsej ;) skus mozno pomoze...

lvka
26. aug 2011

@chrumen 🙂 toto zaucinkovalo ked sme prelomili nase problemy so zaspavanim 🙂 vykaslali sme sa na " budes zaspavat sam v postielke" ked to neslo.... Maly totiz zacal plakat hned ako sme vkrocili do spalne a zbadal postielku 🙂)) tak ho teraz uspavame v nasej posteli a krasne zahaja 🙂 prekladam ho az ked ideme spat aj my- a cez den ho niekedy necham a niekedy ho prekladam hned ako zaspi... Kto vie cim to je ze sa im ta dobre spi na velkych posteliach 🙂)

zivika
26. aug 2011

@lvka dakujem, vyskusame, toto ma este nenapadlo 🙂

lvka
26. aug 2011

@zivika 😉 za malicko

adupal
26. aug 2011

Naša spáva 2 až 3 krát za deň. Závisí to od toho, ako sa ráno zobudí. Kojím 5 až 6 krát denne a 3 príkrmy. Váži približne 7700g a 71 cm. Už 2 a pol týždna lozí. Spieva si aja-aja, la-la-la. Hava napodobní ha-ha. Ked ju chytím za ručičky v stoji, tak tancuje brušné tance - krúti ritkou na všetky strany a starší syn sa nevie dosmiať.

gilly
26. aug 2011

@chrumen a to sa mala naucila v pohode pit z poharika s naustkom? lebo moj maly vypije vodu z flasky v pohode,a le ked mu dam poharik tak ani za svet, ani do ust to nechce vopchat. Uz som ho chcela davno preucit, ale akosi mu to nejde

ake pohariky pouzivate ? ktore su take lahko naucitelne na pitie?

gilly
26. aug 2011

@dyba no spi sice styri krat denne, ale ako pisem tak polhodku. Inak mne sa to ani nezda az take super, lebo do hodiny od predosleho spania chce spat opat. Ked bol mensitak mal dva spanky za den a to trosku dlhsie a teraz take kratke...

chrumen
27. aug 2011

@gilly mne totiž malá vodu z flašky nechcela, aj čaj som skúšala ale neúspešne - tak som jej dávala po lyžičkách lenže po ceste do jej úst sa väčšina vyliala 😉 tak som jej skúsila dávať z pohára a asi tak po 2 týždňoch sa naučila - začiatok hrozný, to sa dusila lebo toľko tekutiny v ústach a ona nevedela čo s ním 🙂 teraz sa napije aj z normálneho pohára
inak dostanes kúpiť všelijaké poháre - ten náustok je prispôsobený podľa veku, dokonca aj taký dostať čo je mäkký ako cumeľ na fľaši - my máme klasiku - tvrdý s troma dierami - sme taký dostali tak ja som sa po novom neobzerala 😝

mata_murkova
27. aug 2011

@zivika @gilly nasa napriklad z naustka vedela sat ale islo jej do pusy velke mnozstvo naraz a nestihala to prehltat tak to mala za krkom vsetko tak som kupila v bille flasu so silikonovym naustkom a z toho pije krasne. davala som cajik teraz davam len vodicku niekedy vypije 2 flase 250 niekedy ledva jednu
@chrumen nasa spavala v pohode v posteli teraz niekolko mesiacov jak keby utlo cez den v postielke nezaspi ani za nic pekne do kocika a tam zaspi, cim ma vacsi priestor tym viac vymysla v kociku je priputana tak sa nemoze pretocit a spi do 5 minut. kedysi zaspala hocikde neviem preco to tak je hadam sa to este upravi

mata_murkova
27. aug 2011

kocky este otazka ked sa dava UM tak do akeho veku? totizto ide o to ze zatial kojim ale mavam silne migreny a mala by som nabehnut na lieky ktore som mala pred tehotenstvom takze kojit by som uz nemohla tak neviem ake um by som potom mala davat a dokedy a co potom potom sa dava uz kravske? mam v tom trochu gulas

zivika
27. aug 2011

@mata_murkova vraj by sa UM malo davat do 3 rokov, ale co viem, tak vacsina mam zacina davat kravske po roku a pol, alebo po dvoch...znaciek asi budes musiet poskusat viac, deticky su vyberave 🙂 my sme mali bebu, nutrilon, nutradefense, vcera sme skusili sunar, zatial chuti, uvidime dokedy 🙂 no a do roka sa davaju 2-kove rady, potom 3-ky...

mata_murkova
27. aug 2011

@zivika dakujem za odpoved, neviem ci sa vobec odhodlam zatial tie migreny sa snazim pretrpiet tak uvidim do kedy sa to bude dat

shira_
27. aug 2011

@mata_murkova skus sa opýtať prípadne tu- ako je to s liekmi http://forum.dojcenie.eu/viewtopic.php?f=23&t=3...

chrumen
27. aug 2011

@mata_murkova aj naša tak spávala - kde sme ju dali tam zaspala 😉 len cez den ked je tak teplo tak nechodím s nou von lebo mne malá nevie zaspať ked je strasne dusno ☹ uvidíme ako to bude , veľa detičiek že zmení spací režim po roku , roku a pol 🙂

mata_murkova
28. aug 2011

@shira_ dakujem ale moje lieky by neboli kompatibilne s dojcenim :(

lvka
28. aug 2011

Ahojte maminy mozem sa k vam pridat? Mam Alanka ktory sa narodil 15.12 🙂 akurat ho sledujem ako okolo mna stvornozkuje - este mu to ide tak vselijak ale uz ho plazenie nebavi 🙂) minuly tyzden sa uz postavil pri gauci... Strasne rychlo preslo tych osem mesiacov nezda sa vam?

vera1132
29. aug 2011

@lvka ahoj, tak tomu ver ze tých osem mesiacov ani neviem kedy ale je zanami, a zachvilu jeden rok. ani sa nenazdame a pojdu do škôlky 🙂
moj ešte neštvornožkuje, už je na štyroch, ale len pozera a skúša že čo sa dá asi robiť. 🙂