icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

vera1132
23. nov 2011

ako ja nemusim ludi čo neoretizujú a mudrujú o detoch ako by odrodili, vychovali aspon 5 deti. a ma to ledva 20 rokov. myslim mojú sestru. Vie ma niekedy tak vytočit.

Inač mame tretí zubok 🙂 zachvilu budeme zubatí 😀

zmajerikova
23. nov 2011

cavte maminy, dlho som tu nebola. Vidim, ze vase radolesti su riadne sikovne. Nasa princeznicka zacala robit prve krociky, pusti sa nabytku a spravi 3, 4 krocky. Je to super taky maly drobec na nohach. Dnes sme boli v poradni, mame 78 cm a 1070 g, zda sa mi dost vysoka princezna. ako su na tom vase drobce? a co sa tyka papania mi doktorka povedala, ze uz mozme aj syr, sunku, parky....tak som zvedava ako jej to bude chutit. hehe. dajte nejaky typ co navarit pre nu, lebo ja uz n aozaj neviem co jej mam varit. A este sa chcem opytat nemate recept na fakt dobru tortu...taku nie s maslovou plnkou, nejaku inaksiu a aby sa dala potiahnut marc ipanom, chcem upiect malej na narodeniny. Dik za rady

shira_
23. nov 2011

@zmajerikova no velikí ste veru, my sme ešte cez 10kg neprešli, dokonca mám pocit že schudol-ani nie na váhu ale tak napohľad je štíhlejší a vyšší, ale 78 podla mna určite nemá, na poslednej poradni 10.mes. mal 73cm. takže to sa mojmu lahko chodí, takému krpcovi. však malému možeš to čo vy jete, len menej soliť nekoreniť... bože ja už malému tak málo varím, len kupujem- lebo ja sa najem v robote, mužovi nosia tiež v obedári z vedľajšej firmy tak potom nemám dovod variť. iba malému - také množstvá sa mi nechce... on nechce ani rozmrazené, takže neviem ako by som na každý den pre neho vymýšľala čerstvé jedlá a hlavne kedy by som to varila.. ale aj v tých kupovaných je trocha soli- čo sú tak na 10-12 mes. aj šunkové cestoviny, aj syr, sú to už viac menej normálne jedlá. jedno jedlo máme jogurt, jedno ovocné, na večeru mu robím kašu, kupovanú nechce, no a na obed má hotové jedlo z fľaštičky. cez víkendy varím, ak sme doma. tak mu z toho vyčlením, podla toho čo máme. keby som bola na materskej tak varím, lebo ma to baví. v kupovaných je dobrá inšpirácia- cestoviny na mnoho sposobov- s vajcom, so šunkou, syrové, smotanové, s masom,s rybou, so zeleninovou omáčkou (mrkva rajčina kukurica brokolica-hocičo) ryža-rizoto s masom, mrkvičkou, hráškom.. polievka s krupicovými haluškami, prívarky (zemiaky sa u nás nejedia tak z toho neviem 😖 ) alebo aj ryžový nákyp s ovocím... ryžu mi poje, aj makké cestoviny, zeleninu popučím a masko musím rozmixovať aspon trochu. moj aj praženicu jedol a chutilo 😀

lili777
23. nov 2011

@zmajerikova Aj moja malinká má také miery ako tvoja, tiež je riadna baba. presne 10 070 a 78 cm🙂 už dva týždne chodí úplne sama a posledné dni má z toho takú zábavu, celé dni labzuje po svojich a zdokonaľuje sa. Najlepšie sú tie ruky hore, vyvažuje🙂 A čo variť? Ja už dávam naše, menej dochucujem ako kvôli synovi, takže varím tak, aby to bolo ok aj pre ňu. Chceme sa odstaviť od kojenia, len si to neviem predstaviť☹

shira_
30. nov 2011

@lili777 Aj náš tak, chodí a chodí dookola, vezme si nejaké predmety do rúk, dvihne hore, a chodí 😀 má z toho srandu 🙂

stardust
30. nov 2011

@shira_ kolko krokov ti spravi maly na jeden sup? Ten nas tak do desat, to som zvedava, ci stihne do Mikulasa chodit uplne sebaisto.

shira_
30. nov 2011

@stardust začal na také metrové vzdialenosti medzi záchytnými bodmi, potom krížom cez izbu, ale teraz už nemá problém, chodí do kruhu alebo hore dole do nekonečna- kým sa nepotkne o niečo 😀 alebo nezbadá na zemi niečo strašne dôležité. vie sa aj otočiť a meniť smery podla potreby, už si vie čupnúť, zobrať vec a zvihnúť z drepu a ísť dalej. ešte pred pár dňami, ked bral niečo zo zeme, už nevstával ale pokračoval po 4. teraz už neštvornožkuje, iba zriedka.

chrumen
1. dec 2011

nuž a začal sa mesiac prvých ročkov našich drobcov 🙂 každému decembrovčiatku prajem hodne zdravia, lásky, krôčkov, dobrého nočného spánku, pohody a radosti do každého dňa 😉 a maminkám trpezlivosti a veľa veľa úsmevných chvíľ !!

u nás všetko po starom, malá je špekulant a dostane sa všade kde si zmyslí len ma trochu hnevá, že je z nej veľký srdoš - stačí ju napomenúť alebo jej niečo zakázať a chytí taký srd že mám až strach aby si neublížila kedže máme tie extrasystoly ... celá očervenie, spotí sa a spustí neskutočný rev a ked ju chcem utíšíť tak rozhadzuje rukami akože mama daj mi pokoj ... papá už všetko, našťastie je to jedák ( po mame) a chutí jej všeličo 🙂 mali sme teraz doma skoro 2 týždne vkuse tata lebo si dochrámal nohy tak sa malá riadne zatatovala , normálne som žiarlila 😀

stardust
2. dec 2011

Dnes sa vznasame na oblaciku. Obaja chlapci boli na preventivnej prehliadke, lekar povedal, ze len zriedkavo sa rodia taki zdravi a pekni chlapci 😵 😵 Aby mal co robit, dal aspon manzelovi par tipov na jeho popraskanu kozu na rukach 😀 😀

zmajerikova
3. dec 2011

dnes ma nasa drubulienka rok....normalne mam slzy v ociach ked si spomeniem ako to leti. Je to nase prve dietatko...nikdy som si nemyslela ze sa da malinky clovek tak milovat. Blahozelam vsetkym maminkam k drobcekom, zacinaju sa narodeninove oslavy, teste sa a budte hlavne zdravi.

shira_
3. dec 2011

@zmajerikova blahoželám, my máme ešte čas do Vianoc 😉

inka070707
3. dec 2011

@zmajerikova gratulujem, hlavne nech je malinka zdrava a nech vam len radost robi 🙂

bebaa
3. dec 2011

Ahojte, my posledy mesiac riesime iba choroby...na zaciatku novembra mal mato spoliky, tyzden sme odsavali, potom dostal hnacku, bol na diete dva tyzdne, zisitli mu citrobactera...pomohli az probiotika a ako naschval vcera vecer zacal chrcat, myslela som ze hlasivky, ale rano kaslal ako tuberak, tak sme boli na pohotovosti a je na antibiotikach 😢 do toho vsetkeho malo papa...teple varene jedlo. dnes som bola rada ze zjedol pat lyzic polievky a asi pat lyzic zemiakovej kase s maskom..
jogurty a chleba by jedol od rana do vecera...len dufam ze sa z toho dostane, bo ked mal tri mesiace boli sme so zapalenymi prieduskami v nemocke, a to uz fakt nechcem zazit...
Inak Mato ma rok na Vianoce, este nechodi, nechce, pred tymito chorobami presiel aj 5 krokov, teraz ked mu poviem nech prejde ku mne, tak sa da na styri a ide...okolo nabytku prejede cely dom, ale sam nie...

lili777
5. dec 2011

@bebaa ako by si o nás písala. My tiež riešime len choroby. Po tom rotavíruse hneď chytila zápal priedušiek a teraz ubehli ledva 2 týždne a soplíme, kašleme znovu. Minulú noc sa nám tak povracala z tých hlienov. Katastrofa

Ale už úplne krásne sebaisto chodí, nemá problémy, nepadá. dokonca sa krásne aj sama postaví zo zeme. Vo štvrtok máme rôčik, cez víkend oslavu🙂

A u nás už prebehlo aj kompletné odstavenie. Bohužiaľ inak sa nedalo. Dvakrát za hodinu byť hore každú jednu noc, všetci nevyspatí. Pol roka stačilo. Je mi to ľúto, ale prinieslo to svoj efekt a už spíme celú noc. Po jedinom týždni zabudla na prsník, hoci na ňom bola totálne závislá. Normálne som v šoku, keď jej dám ešte o tej 23. hod. fľašu mlieka a ona spí do 7 ráno. Zázrak!

shira_
5. dec 2011

@lili777 ako je možné, že dokáže piť z fľaše? to sa divím 😲

lili777
5. dec 2011

@shira_ no prvé dni nechcela. Keď bola si dva dni bez mlieka, tak začala. Naučila sa. Aj pri malom to bolo tak. 13 mesiacov som ho kojila, tri dni nedostal nič, lebo nič nechcel a potom postupne začal. Malá mi nejdela ani jogurty, kaše, nechcela žiadne mlieko - kým som ju kojila a skúšala už dávať umelé s plánom odstaviť ju, tak nič nevypila. Dokonca prvé dni som jej dávala to, čo som si musela odsať a ani to moc nechcela z flaše. Ale zrazu sa to zmenilo a vypije jedna radosť. Zje aj jogurt a aj kašu. Chvalabohu.

shira_
8. dec 2011

baby máte už niekto za sebou 3. preočkovanie prevenaru a hexy? ako to drobci zvládli?

gilly
8. dec 2011

@shira_ ahoj my uz to mame za sebou, drobec uplne v pohode, klasicky v ten den trosku mrzuty, ale ziadne ine reakcie, u nas boli bezproblemove zatial vsetky ockovania tuk-tuk. Vas to kedy caka? mali ste predtym rakciu, teplotu alebo cosi?

shira_
8. dec 2011

@gilly zatiaľ chvalabohu nič, nás čaká očkovanie budúci týždeň. ale bojím sa, či teraz nebude viac vnímať bolesť nožičiek, ked už chodí.

bebaa
8. dec 2011

@shira_ matko mal trosku zvysenu teplotu, ale inak v pohode

inka070707
8. dec 2011

kocky, my mame dnes jeden rocik 🙂 neuveritelne to ubehlo, musim povedat, ze ten prvy rok bol sice narocny, ale vsetko sme s manzelom zvladli, aj za pomoci rad dobrych priatelov 🙂 choroby sa nam vyhybali aj problemy, takze konstatujem, ze prvy rok bol krasny, syncek nam len radost robil 🙂

inka070707
8. dec 2011

my ideme tiez buduci tyzden na ockovanie, zatial vsetky boli bez problemov, tak snad aj toto bude

shira_
8. dec 2011

@inka070707 inka podla mna bol tento prvý rok úžasný, vždy ked sa pozriem na nášho synčeka mám obrovskú radosť.

gilly
8. dec 2011

@shira_ jaj no tak to neviem, nas drobec zatial nechodi, ale myslim ze by to mohlo byt v pohode. Nas ockovali tento tyzden a znasal to lespie ako ked bol uplne malicky

@shira_ @inka070707 veru babule, ten rok strasne rychlo leti, o chvilu mame rocne dieta, ak to pojde aj dalej takto rychlo, o chvilu pojdu do skoly ☹

adupal
8. dec 2011

My sme boli dnes na očkovaní. Zvládla to perfektne, bez teplôt, ani mrzutá nebola. Moja sesternica má o mesiac mladšiu dcérku od mojej, tak nás zobrali obidve naraz do ambulancie. Jedna druhú sledovala, ked jedna začala plakať pri očkovaní, tak aj druhá, ale potom sa obe usmievali. Máme 9020g a 74 cm. Už prejde cez 5 metrov, ale ked je na konci a vie, že sa má o čo oprieť- chytiť, tak sa vála. Ked je na niečo zaujatá vydrží aj stáť a potom sa rozbehne. Naozaj to veľmi rýchlo ubehlo, takto pred rokom sme sa gúľali a teraz nám už deťúrence začínajú cupkať, rozprávať. Naplno si vychutnám každý okamih, lebo mi to ubieha ešte rýchlejšie ako pri prvom. Všetkým oslávencom prajem krásnu oslavu a veľa, veľa zdravíčka.

vixi
8. dec 2011

Ahojte maminy,
aj moj maly bude mat buduci tyzden rok. Ale ma stale iba 8600g, je to nejaky extrem? Mne sa zda v pohode. Uz sa pusta pomaly chodit, ale najradsej by na mne visel. Stale musim nieco robit, inak na mne visi ked vidi ze sedim 🙂 Davate uz pomaly slane? Akurat sa snazim odstavit ho pomaly, uvidime ci sa podari. Ak sa dnes v noci nezobudi na papanie, tak uz koncim, drzte palce 😉

vixi
8. dec 2011

@shira_ ahoj, moj maly mal trochu bolave nozky, nechcel mi v ten den po ockovani chodit, ale preslo to, neboj 😉

shira_
9. dec 2011

ja neodstavujem ani nechcem, sú to pekné chvíle tak sa túliť, nočné dojčenie beriem ako normálnu vec, zvykla som si. neviem si predstaviť, že by som skončila 😉 my slané už dávame, nie moc, ale tak trochu. aj mandarinku hltal ako divý, aj cestoviny s tuniakom alebo s vajcom, so šunkou, rajčiny papá, aj krupicovú kašu už jedol. má teraz 10,3kg no a behá už v pohodičke. velmi rýchlo našiel sebaistotu, ozaj možno otázka 3-4 týždňov, čo spravil prvé krôčiky.

vera1132
10. dec 2011

Po dlhom čase sem pisem,.

Včeraj nám prisla pozvanka na vítanie nových občanov 🙂 tak budúci týžden mame nabití, v sobotu oslava prvých narodenín a v nedelu vitanie detí 🙂 a potom vianoce 🙂

Máme už 4 zubky vonku, nechceme sa prebalovat, ako nahle malého položím, hned si sadne, tak sa tak "divoko" prebalujeme 😀 dúfam že toto obdobie niak prekoname, a bude lukino splupracovať.
Lozime o sto šest, a sú už naznaky samostatnosti, - chce už sam chodit, skusa. tak uvidime ako dopadneme, už pekne urobi 5 krôčikov 😀

79zuzana
10. dec 2011

@vixi ahoj, aj nasa Zuzanka vazi 8600 gramov a ma 74 cm, boli sme na prehliadke a dr. povedala ze je uplne zdrava a nic jej nie je. Neriad sa tabulkami, ze dieta ma pribrat 3x svoju porodnu vahu... sak to by nasa princezna mala vazit skoro 14 kil, kedze pri narodeni vazila 4635 gramov 😲 😲 😲 Inak som do 11 mesiacov kojila a uz 2 tyzdne pije kravske mlieko. Pytala som sa dr. ci je to ok a ona ze nie je potrebne UM. Papa uz takmer vsetko co aj my, samozrejme nie pikantne (to nejem ani ja) ani presolene. Ale uz sme skusali parku a papa aj sunku. Este vobec nechodime a vlastne nechodi ani po styroch. Ale u nas to nie je nic neobvykle, aj jej bratia boli taki isti 🙂 Chodit zacali v 15 mesiacoch 🙂 Inak je velmi sikovna, zacina rozpravat prve slovicka, zdravi sa kazdemu koho stretne... krici "aja" akoze ahoj 🙂