icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

aspinka
20. apr 2010

Ahojte. Tak mne je dnes od rana dost zle nemam na nic chut a s velkym sebazaprenim odchadzam do prace verim ze to vydrzim 😠 Pekny den prajem!

andinka001
20. apr 2010

Baby drzte ma. Prave som sa vratila od obvodnej gyn. povedala mi ze vysledky krvi mam oki, a ze sa mam ist objednat do vedlajsej gyn ambulancie na ulrazvuk lebo ona nema. Tak som teda isla, sestricka ma objednala na buducu stredu a pyta sa ma ci chcem prist s priatelom a ja ze nie vsak on pracuje a ona ze lebo keby sme prisli spolu tak pan doktor pri ultrazvuku aj povysvetluje vsetko co nas bude zaujimat ale musim zaplatit 10 eur. Spytala som sa ze ked pridem sama ci mi to nevysvetli a ona ze ked nezaplatim 10 eur tak nie. No ja som kukala ako puk. To je sila, hlavne ze to je statna ambulancia a takto si privyrabaju. Normalne som rozcarovana.
Inak uz som objednana k novemu gyn. do GPN. Chcela som to mojej doktorke povedat aby som bola ferova ale potom som si to rozmyslela ze este pockam na ten ultrazvuk a potom jej to poviem. Uz sa velmi tesim na prvy ultrazvuk 😎

Peneloppa ja som si robila test ked mi meskali tusim iba tri dni a vysiel mi pozitivny.

jago511
20. apr 2010

Avanka, dakujem.
Andinka001, ja tiez chodim do GPN a som velmi spokojna. Myslim, ze budes aj ty. Urcite lepsi pristupi ako u gyn., ku ktoremu chodis teraz.

avanka
20. apr 2010

ja teda neviem, ale ja som za UTZ este nikdy neplatila a to som mala robene pri tomto tehu uz 3
a pri Lukaskovi mi ho robili skoro kazdu poradnu...chodim do sukromnej ambulancie a neplatim ani ziadne poplatky..

peneloppa
20. apr 2010

andinka001-nechodis nahodou na Strecniansku ku Bohmerovej? 🙂 Nieco podobne som zazila pri prvom tehotenstve ... Urcite sa vam ozvem dievcata ako dopadol test. Mozno skusim zajtra alebo vo stvrtok 🙂 Viac uz nevydrzim 🙂 Prajem krasne tehulkovanie, cmuky

andinka001
20. apr 2010

peneloppa mas pravdu, bola som u Bohmerovej. Inak ona nie je zla, len je dost cudna, ked sa neopytas, nic nepovie ale sestricka mi strasne lezie na nervy, taka zvedava a klebetna...

Inak nechapem normalne si spravil ten doktor Milliam ci ako sa to vola biznis. Ale vsak ja sa spytam na zaklade akeho zakona si pyta peniaze a ci dava aj potvrdenie...

Uz aby bolo 11.5. - vtedy som objednana do GPN tak tam sa tesim.

peneloppa drzim palceky aby si patrila medzi nas 😉

fecova
20. apr 2010

ahojte, tak ako sa dnes mame?ja som sa teraz vratila z behania po obchodoch,lebo nam odisla pracka, no super, tak sme museli kupovat novu, ale aj horsie veci sa stavaju, inak mne je taaaaaak zle, ze som uz druhy den nic nejedla, pijem len dzus a mineralku, hrozne nieco, a k tym menam, nas syncek uz vybral pre sestricku meno Dianka, lebo v skolke sa mu paci dievcatko co sa tak vola, tak lenze problem je v tom, ze on o bracekovi nechce ani pocut, lebo mu vraj bude brat hracky, takze museli sme spravit dievcatko, no teda dufam, lebo v nasej rodine su sami chalani, tak sa zatial majte krasne, zajtra idem na krvicku, dufam, ze vsetko bude ok papa

mariro
20. apr 2010

tak sem patrim asi aj ja k vam....som v 8.tyzdni a tesime sa...a termin 6.12.2010...Mikulasske baby to bude.A co sa tyka tych nevolnosti takmne zacali minuly tyzden az, v bruchu ako keby vlnobitie a som ako matoha slaba,vsetko mi smrdi,aj ludia niektori,ale vydrzim.

linduska27
20. apr 2010

andinka001 no ja nevychádzam z údivu z tých doktorov.. aj ja som objednana na 11.05. do gpn 🙂 som zvedavá ale pozerám že podaktoré baby majú robený ultrazvuk už v 5 týždni by ma zaujímalo že podľa čoho sa to robí ja kebyže sa včera nepozriem sama na monitor tak on mi ani neukáže že aha tu rastie vaše bábatko.. no otras 🙂 a automaticky si odo mňa vypýtal 10 eur

mariro
20. apr 2010

linduska27,mne robil ultrazvuk hned v 6.tyzdni a aj fotky vytlacil a poukazoval a pomeral...to som bola 14.4. a na dalsiu poradnu idem az 19.5., a platila som 7€, ze prvy krat je to lacnejsie,potom 10€.

linduska27
20. apr 2010

mariro no tak dúfam, že keď pôjdem budúci mesiac tak aj mne urobia len celkom nechápem ako ma chce vyšetriť keď nebude mať moju dokumentáciu lebo až keď prídem na vyšetrenie tak mám priniesť adresu bývalého gyn. a že oni si ju vyžiadajú

mariro
20. apr 2010

linduska27, je to divne, ze kartu az potom bude pytat,ale na druhej strane, ak si nemala nejake komplikacie predtym, tak on si ta aj tak vysetri podla seba .....ja som diktovala do materskej knizky udaje a aj krvnu skupinu zapisal len podla mna, pretoze vsetky testy bude mat k dalsej poradni lebo hned na druhy den som bola na krv a vysledky budu aktualne k dalsej poradni....on potrebuje cerstve informacie, ktore si ziska sam....takze nemaj strach

linduska27
20. apr 2010

a baby keď budete mať čas, tak by ma zaujímal Váš názor na zaplatenie si Dr. k pôrodu keď sa počas tehotnosti nevyskytnú žiadne komplikácie nejak nezdieľam názor že keď budem mať všetko ok tak by bolo potrebné zaplatiť nejakému dr aby ma odrodil.. však snáď ma niekto odrodiť musí nie? 🙂

andinka001
20. apr 2010

linduska tak mame asi rovnake skusenosti. neviem podla coho rozhoduju kedy treba robit ultrazvuk, ale v prvych tyzdnoch moc toho nie je vidno. Tak som zvedava ci o tyzden bude vidno pekne, aspon tak tvrdila sestricka. A ty ides 11.5. do gpn? Mozno sa tam stretneme 😉

linduska27
20. apr 2010

a tak ma napadlo keď už si vypýtal odomňa včera 1O eur to mi už nemohol vytlačiť fotku?

linduska27
20. apr 2010

andinka001 no mam pocit ze som objednana na 11teho o 08 20 🙂 len termín mam doma v diary tak som si teraz neni celkom ista a k dr. DEMEČKOVI .. ty budeš u koho? som strašne zvedavá či to tak je aj v praxi, lebo ich veľmi ospevujú 🙂

peneloppa
20. apr 2010

andinka001 - a to som si iba tipla ci nie nahodou u Bohmerovej si bola🙂 Ja som od nej odisla, nebola som spokojna. U Miliana som platila aj ja 300Sk za sono a to bolo pred 7 rokmi. Inak u Bohmerovej cele moje tehotenstvo "ukazkove" (podla nich) a mesiac pred porodom som chodila do poradne do nemocnice a hned pri prvej poradni ma poslali rovno lezat na oddelenie, mala som zle vysledky, babatko vobec nerastlo, mala som zle prietoky, placenta vobec nevyzivovala babatko, bola som hotova. Malicka sa nam narodila skor, vazila 2500g, som velmi stastna (klop klop) ze je zdravucka, ale keby to lekarka podchytila skor, tak sa mohlo predist tomu, co som musela odtrpiet v nemocke. Pritom lekarka mi stale merala brusko, samozrejme som ho mala viditelne oproti inym o polovicku mensie, len ona to nevidela. Mozno uz vtedy nieco nebolo ok. Ale nechcem na nu v zlom ... Proste mozno som 1 z miliona, ktora mala tu smolu u nej. A presne ako pises, na co som sa neopytala, to mi sama od seba nepovedala.

tehulka4
20. apr 2010

ahojte kovceny, konecne som vas poctivo docitala..zasa ste toho dost popisali... 😉 baby, bratislavcanky, mate to blbe, lebo so osm pocula na dr. coboli kocky z BA tak platili za vsetko...aj za ultrazvuk ba dokonca niektotrre este plus tusim 3eura za 1 obrazok..ja mam nastastie super dr v tomto, ze zaplatim jedine za objednanie, inak mi ultrazvuk robil na kazdej poradni a tiez som z kazdej poradni mala obrazky..a nielen jeden a tiez vsetko zdarma...a aj ine vysetrenia mi robila zdarma, jedine sa mi zda, ze akurat moja poistovna nepreplacala vtedy prietoky tak to osm platila sa mi zda ze 300 korun,a le inak sa dalo..a co sa tyka toho lekara pri porode, je to tazke, lebo podla kazdej mamicky je dobry iny..ja som tiez pri prvom chcela mat zaplatenu dokinu k porodu, co u nas v nemocnici vyslo 7000...mala soms i ju zazmluvnit na dalsej poradni, ktoru som mala mat v pondelok a bohuzial som ju enstihla lebo maly sa mi narodil 6:55 v pondelpk rano..ale napriklad z osobnej skusenosti, ked som rodila normalne, nie cisarskym a dokina ma videla si tak 3krat za cely porod vratane sitia, tak si myslim, ze je to zbytocne..aj tak to tam skor so mnou pretrpeli a skoro odrodili aj sestricky, lebo tie hovorili, ze ci nieco nepotrebujem, nechcem, ci mozu nieco urobit, pripadne co mam ako dychat a ako a kedy tlacit..ale tak je jasne, ze ak sa vyskytnunejake problemy tak je toblbe..na tom je to najhorsie ze neviete ktoreho dr dostanete, ale inak si myslim, ez sa da..

fecova
20. apr 2010

ahojte a vy preco ste platili za usg? sice mne fotku nedal,ale nepytal odomna nic, ziadne peniaze, tak neviem mozno nabuduce opyta, lebo ked som bola tehotna pred piatimi rokmi,to bolo ine, vtedy som si platila za 3D, ale teraz nic take, ved teraz pokial ja viem,je to zadara

sasettka
20. apr 2010

linduska...no pozor, aby si aj za fotku nevypytal 😝 ach....zdieraci su tu okolo nas.....cest vynimkam....

zaplatenie si lekara.... tiez som toho nazoru....vacsinou si to platia prvorodicky, lebo su vystrasene a chcu mat vsetko tip-top...a hlavne...prvorodicky, ktore si to mozu dovolit....ja 250eur nedam....uvidim podla priebehu tehotenstva, ale viem si tie peniaze predstavit na uplne ine ucely 😒 mozno sa mi nazor zmeni, nazory sa casto menia....zatial mam takyto 😅

penelopa, tak to si si teda prezila svoje 😔 ale hlavne je, ze je malicka zdravucka.... 🙂

mamama11
20. apr 2010

Linduska, ja si tiež myslím, že pokiaľ nie sú problémy netreba si doktora platiť, ako píšeš niekto ťa odrodiť musí 🙂 ja som nemala ani pri jednom zaplateného a v pohode 🙂 za ten uzv. neviem, ako je to u nás, či sa platí,alebo nie 🙂 keď som bola tehu s mladšou, tak som tie v 10,20 a 30 týždni mala zdarma 😉
a babule, neuvažujete niektorá nad odberom pupočníkovej krvi? 🙂 ja áno, niekde som sa tu dočítala, že uschovanie stojí nejakých 750 €, nemám ani od jedného dieťaťa, tak teraz by sme to chceli, vraj to môže pomôcť hociktorému môjmu dieťaťu, ktoré to bude potrebovať 🙂 aj tak dúfam, že to nebudú potrebovať 😖

mariro
20. apr 2010

tiez si myslim ze platit si porodneho lekara je zbytocne,resp. ja o tom nepremyslam,ale je to vec nazoru mamiciek.

andinka001
20. apr 2010

linduska ja tam budem az o desiatej, takze mozno keby si sa tam zdrzala tak sa stretneme na chodbe 😉 Ja idem k Maresovi, kamaratka chodi k nemu a je veeeelmi spokojna. Tak som zvedava aj ja.

andinka001
20. apr 2010

platit ci neplatit pôrodneho lekara. Ja neviem, ked sa nejednalo o mna, tak som sa svagrinej cudovala ze co tolko spekuluje a vymysla ale teraz ako som tehotna ja, tak sa na veci pozeram trosku inak...radsej by som si zaplatila lekara ktoreho budem poznat a budem vediet ze sa na neho môzem spolahnut a nenecha ma trapit v bolestiach.... hlavne ked som pocula od kamaratiek ako trpeli a sestricky im pritom nadavali a kricali na nich...take nieco nepotrebujem. Takze asi si radsej zaplatim lekara a budem mat istotu a aj ja budem kludnejsia. Aspon podla mna.

tehulka4
20. apr 2010

baby, to vam staci si zaplatit skor epiduralku, od bolesti tam vam ani dr a ani sestricky nijako nepomozu...podla mna sa skor oplati mat mm pri porode...je to taky pocit, pre vas, ze na vas len tak nebudu hucat a ak by sa nieco stalo, tak urcite mm bude trvat na tom aby to nejako a hlavne rychlo riesili..inak co sa tyka sestriciek, tak som sa zatial nestretla s tym, ze by nejako extra vrieskali..a to som nemala na mysli len TT..kocky co boli so mnou v septembrovkach2008 ked som cakala maleho vraveli, ze boli v pohode..

mamama11
20. apr 2010

tehulka, dávam ti za pravdu, ktorá sa bojíte, tak si berte manžela, isto k vám budú ako med 🙂 ja som ho síce nemala ani raz a ani teraz neplánujem, ale už som to od nejednej kočky počula 🙂

linduska27
20. apr 2010

andinka001 tak nakoniec som sa mýlila až 13teho idem 🙂 joj ale idem si lažkať dnes sa mi opäť tak točí hlava že sa to nedá vydržať :(

aspinka
20. apr 2010

Ahojte vy uz riesite porody!!! 😀
Ja som dnes nemohla ist do prace doslo mi tak zle ze som sa nevladala ani hybat ☹ s jedenim uz ani nehovorim jedlo je pre mna uplny hnus 😔
Co sa porodu tyka rodila som v Ruzinove vobec som nevymyslala nikoho si nevybavovala mala som zaplatenu epiduralku a mangela pri porode tot vsjo. Ked som prisla vecer o 11tej ze mam asi kontrakcie tie som pocitovala od druhej poobede ale stihla som hypermarket popolievat zahradu upratat a az vecer o deviatej mi docvaklo ze co ked ide o kontrakcie. Od prvej sestricky ktora ma uvitala az po poslednu boli uplne uzasne rodila ma sluzbukonajuca mlada doktorka ktoru som mala na predporodnej prednaske ani sa mi nesnilo ze ma ta pohodacka aj od rodi. Takze moja prva skusenost s porodom bola skvela tak dobre nedopadla moja kamoska rodila na Antolskej mala zaplateneho lekara a dopadlo to uplne na figu. Takze tak ci tak co sa ma stat sa stane verim ze aj teraz to nejako prezijem 😀

andryy
20. apr 2010

Caute tak sa k vam pridavam aj ja.Prajem vsetkym aby to hlavne dobre dopadlo, ked sme len teraz na zaciatku.

nanuska12
autor
20. apr 2010

Ahojte 😉
andryy vitaj medzi nami 😉