icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

evea80
20. apr 2010

Ja si tiez myslim ze platit si za konkretneho doktora pri porode je zbytocny luxus. Ja som rodila na Antolskej v nov 2008 cisarskym, manzel tam teda byt nemohol, ale bol vo vedlajsej miestnosti a pozeral cez okienko. Ja si z toho nic moc nepamatam, len ked mi ukazali malu a ako vrieskala 🙂 Tiez si myslim, ze dolezitejsie su sestricky -tam to bolo rozne, ale nemozme ocakavat ze k nam bude kazda mila. Ja mam aj dobre aj horsie skusenosti, ale to je asi vsade tak.... Ale o tej pupocnikovej krvi uvazujem....

leishmania
20. apr 2010

ja tiez neviem ci si mam zazmluvnovat dr...ani sa neviem rozhodnut kde rodit...ci antolska ci kramare...ruzinov som vylucila...

a o pupocnikovej krvi som na 100% rozhodnuta ze nie, aspon nie do sukromnej banky, ked sa dovtedy otvori verejna banka smaozrejme ze tam darujem pupocnik, ohladom tohoto zdielam nazor s doc. Mistrikom http://www.zzz.sk/?clanok=4083 a tento rok by mohla byt verejena banka otvorena ak pojde vsetko ako ma ist, aspon podla poslednych informacii co som mala...

algi
20. apr 2010

ahoj koceny, ja si dr. urcite zazmluvnim, sice je pravda ze niekto vas odrodit musi ale kedy tak to je druha vec. co so,m pocula nazory kamosiek, tak ked nemali dr. zazmluvneneho tak ich kludne nehali trapit sa niekolko hodin a pod. urcite teda ja zazmluvnit. co sa tyka nemocnice to netusim zatial, casu je dost a co sa tyka pupocnikovej krvi hm to uvidime este. pekny dnik. dnes mi zatial ani zle nie je hm.

andelik
20. apr 2010

Ahojte babenky...ked vas tu tak citam, tak sa zacinam priklanat k myslienke, ze asi bude lepsie, ked budem rodit tu v UK...tu nerobia ziadne rozdieli a sestricky su tu na pacientky strasne mile, pretoze tu sa hned kazdy stazuje a hned sudi... 🙂 ...za moj prvy utz som nic neplatila...mali sice napisany papier, ze ak chcete tak mozte prispiet lubovolnou sumou na nakup papiera, ale ja som nic neplatila... 😀 ...co sa tyka pupocnikovej krvi, tak by to bolo super, keby som si ju mohla odlozit, ale neviem ako to tu v UK chodi a ci tu vobec je takato moznost...inak baby minule som v TV bozerala jeden program o buducich mamickach a porodoch a jedna mamicka si po porode vypytala placentu domov, ze z nej chce urobit pastetu, aby sa vsetky tie ziviny vratili spat do jej tela...skoro som pri tom odpadla 😝

andinka001
20. apr 2010

algi aj ja som toho nazoru ako ty, ja si tiez lekara zazmluvnim a bude pri mne cely cas a nie len na zaver. Tiez som pocula od kamosiek ako si vytrpeli a tiez je pravda ze nie je doktor ako doktor, lebo niektori su naozaj taki ze ich mas zazmluvnenych a fakt pridu az v hodine dvanastej.... takze dam na odporucanie inych. ale to je este daleko.

andelik to vazne chceli placentu zjest??? No to je hrôza....

sasettka
20. apr 2010

andelik....sa mi spravilo mdlo...ja si vzdy veci moc predstavujem 😝 😀

baby, stiplave mozem papat? 😅

algi
20. apr 2010

sasettka - netusim, ale myslis ako feferony napr?

to s tou placentou je fakt supa, blee. to bola asi nejaka mamicka bylinkarka 😀

vitezova
20. apr 2010

Ahojte mamicky🙂 ako ste sa dnes mali? zajtra idem na prvy ultrazvuk a vysetrenia ☹ tesim sa ale mam aj strach ze co ked nahodou nieco. inak stale ma trapi teplotka 37,2 a unava..a som dost podrazdena:( neviem co mam proti tomu robit 😅

andelik
20. apr 2010

No tu placentovu pasteku aj fakt zjedli...tu v Anglicku ma asi uz nic neprekvapi...tu sa snazia dost zit podla prirody a vsetko nech je organicke atd...proste uplne iny svet na aky sme zvyknuti mi doma na Sk... 😀

To s tym stiplavym zaujima aj mna, pretoze tiez lubim papkat stiplave 😀

algi
20. apr 2010

ajoj vitezova, drzim palceky a iste bude vse ok. mne sa zda ze mam tiez zvysenu teplotu. ale kamoska mi vravela ze to je normalne tak asi tak. akosi prestavam mat take jemne bolesti v podbrusku co pred tyzdnom som mala skoro denodenne. vtedy som mala strach ze je nieco zle a teraz ked uz ustavaju tak mam zas opacny pocit. 26.mi dojde dost daloko ked idem k dr.

andelik
20. apr 2010

vitezova...neboj vsetko bude v poriadku, ale viem ako sa citis...ja som sa citila presne tak isto minuly tyzden 😉 ...drzim palce a daj vediet ako ste dopadli 😀
Baby neviem ci mi uz nezacina hrabat, ale stale si kontrolujem prsia ci ma este bolia a sledujem, ci mi je zle od zaludka atd...je to normalne?...uz nech je 1. trimester za nami ☹

leishmania
20. apr 2010

ked to clovek neprehana podla mna stiplave nejak neuskodi...

vitezova podrazdena som aj ja, to je zatial moj jediny tehu priznak 😀

algi
20. apr 2010

andelik ja som na tom podobne, dnes mi ani zle nebolo tak sama neviem ze co. z mi z toho hrabe

leishmania
20. apr 2010

andelik ja len cakam a dufam ze na mna envolnosti nepridu, mam z toho stres ze mi bude zle aa cakama este obhajoba diplomovky a posledna statnica 2.juna, tak velmi duyfam ze ma male usetri 😉

leishmania
20. apr 2010

ale tiez sa nadmerne pozorujem...asi je to normlane hlavne pri prvom tehu 🙂

andelik
20. apr 2010

Som rada, ze to nie len ja som taka .........mne dnes bolo divne rano, mala som taky trasuci sa pocit, neviem ci to mohlo byt tlakom, ale poobede to preslo.

andelik
20. apr 2010

Tak dufam, ze ti naozaj zle ani nebude a ze tie statnice zvladne na jednicku...drzim palce 😀

leishmania
20. apr 2010

ja mam niekedy pocit ze tehotenstvu by som pripisala veci co by som si mozno ani nevsimla keby nie som tehu 🙂 tak zatial to tak berem ze som nemala priznaky dake speci, co by ma vyrazne vyrusovali v cinnosti...

leishmania
20. apr 2010

dik 🙂 horsie je ze jak som tehu som z toho taka natesena ze nad ucenim sa moc nesutredujem, skor nad detskymi vedcickami 😀 ale od zajtra akoze zacinam s ucenim...

lauri
20. apr 2010

ahojte 🙂
Denika, dakujem 😵 aj ja sa uz velmi tesim na dalsi termin 😉

ti porodnici - to sa priplaca x tisic za konkretneho lekara k porodu? A co ked nestihne prist? No neviem, tu by nieco take asi neslo.. brali by to ako uplatok a korupciu 😕 ale mne to teda nevadi... Skor riesim fakt, ze sa v priebehu tehu budem stahovat do ineho mesta a niekedy v 6-7. mesiaci musim zmenit gynekologa.. 😖 ten aktualny o tom este nevie 😝 Snad ma potom vobec nejaky vezme, ked tam prikvitnem uz s bruskom...
Inak uz viem, ze si budem za niektore tehu-vysetrenia platit, lebo to nie je standard v poistovni.. ale este neviem kolko. Ohladne uzv je vraj stanoveny nejaky pocet a ak chcem viac, tak musim platit.. Ale aspon ze je to pre vsetkych rovnake a nie podla toho, ako si zmysli dr. ...

Babyyy... ja som si dnes smazila vajicka na panvici a prislo mi hrozne luto, ze to miniaturne embryjko vo vajicku nedostalo sancu, zatial co to moje si plava v brusku... 😲 som trhla, alebo niekto pre mna najde stipku pochopenia? 😝

leish, co sa ucis? prezrad 🙂

a este otazocka - chodia s vami partneri na kontroly? je vam to blbe kvoli vag. ultrazvuku?

denika
20. apr 2010

Dobrý večer babule,dnes mi nejak nebolo zle tak mám zasa obavy,či je všetko v poriadku 😕 A zahrika,my sme tu prvé dve,čo už máme knižky 🙂

leishmania
20. apr 2010

lauri ja som este na kontrole nebola, ale mm bude chcet byt na USG somnou...nejak ma to nebude trapit ci vaginalne ked ma pred tym dr manualne vysetri 😅

za dr sa plati prave preto ze on dojde k porodu ci ma volno, ci je v praci, ci akurat obeduje nedelny obed....ide to cez nemocnicu cize to neni uplatok...verim, ze sa za tie peniaze moze o teba viac zaujimat, ale dufam, ze aj bez toho natrafim na normlaneho dr...

studujem medicinu...

algi
20. apr 2010

idem mimo, tak pevny vecer vsetkym prajem

denika
20. apr 2010

Lauri,ja som chcela aby išiel mangel so mnou,aj som mu hovorila,že bude počuť srdiečko,ale neviem.On je taký,že nejak nechce so mnou chodiť.Trošku ma to aj mrzí,keď vidím šťastné páriky v čakárni,ale nemôžem mať všetko 😖
S tým vajíčkom - ja som hrozne ľútostivá pre hocičo,ale toto ma ešte nenapadlo...ale úplne ťa chápem 😵
A som tak neschopná teraz...vždy ma tak bavilo sadiť kvetinky a teraz čakajú chúdence na mňa už 2 týždne,kedy ich zasadím. 😝 Normálne sa musím prekonávať do nejakej práce...hrúza 😎

lauri
20. apr 2010

Deni, moje kamosky tehulky ma ubezpecovali, ze nevolnosti prichadzaju a odchadzaju uplne nepravidelne.. ze to urcite nie je dovod na znepokojovanie 😉
Mne sa zase v cakarni stal trapas 😅 este nikdy som nestretla v cakarni nikoho znameho, ale zrovna vcera tam bola kolegyna 😝 Tak sme v cakani cakali ja, manzel a ona 😝 a jej to asi bolo tiez trapne, tak mi zacala klast pracovne otazky 😅 snad nikomu nic neprezradi, lebo ta situacia bola nad slnko jasnejsia 🤐
Ked uz budes mat vacsie brusko, tak urcite bude chciet ist s tebou.. netreba ich nutit.

aj ja som lenivaaa 🙂 chcela som poupratovat doklady, ktore sa mi tu hromadia na stole a nezvladla som ani jeden 😝

mamama11
20. apr 2010

denika aj ja sa doslova kopem do roboty, dnes som siala zeleninku, urobila som 3 hriadky, ale som fakt hotová, 🙂 no normálne sa nepoznávam, bez energie 😖 treba mi asi Duracelky 😀 a tiež mám minimálne 2 týždne kúpené kvietky do skalky a nie a nie ich zasadiť, buď prší, alebo som unavená 😒
lauri, som sa veru na tom vajíčku aj zasmiala, dúfam, že sa nehneváš, 🙂
idem si urobiť STK, lebo idem zajtra ku dr. tak uvidím, čo mi povie, ktorý týždeň a tak 😵 😵 😵

denika
20. apr 2010

Lauri,a ja som včera v ordinácii stretla tiež jednu známu a sestrička mi zrovna dávala teh.knižku a prenatal box.Takže moje tajomstvo už určite nebude tajomstvom 🤐
Ja mangela nenútim,aby chodil so mnou a neskôr uvidím,či si to rozmyslí.Ale vyjadril sa,že by chcel byť pri pôrode.Ja si neviem seba predstaviť a nie ešte jeho,ale asi to bude lepšie,keď bude pri mne.Čo myslíte?

denika
20. apr 2010

...a som rada,že nie som sama taka lenivá 😉 však ono sa to časom zlepší....dúfam...

andryy
20. apr 2010

andelik nemusis sa bat rodit v anglicku. Ja som rodila v Irsku a bola som velmi spokojna a to si myslim, ze anglicko by malo byt este na lepsej urovni.

ela19
20. apr 2010

Ahojte, mozem sa pridat? Mame to este trochu cerstve, ale tesim sa velmi po tolkom snazeni sa to podarilo konecne!