icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

aspinka
21. apr 2010

vitezova drz sa! Ja si tiez myslim ze co sa ma stat sa stane bezohladu na to kedy to poviete alebo kedy zacnete nakupovat veci. Ja som otehotnela 2r dozadu nikomu som nic nepovedala a aj tak som potratila a hned pomne otehotnela kamoska len si nasla // a uz to vsetkym povedala tak som sa jej vtedy cudovala ze vie ako som ja dopadla a ona este ani na utz nebola a uz kazdemu povedala!!! No a vysledok jej sa narodila pekna dcerka 😉

avanka
21. apr 2010

Fecova a preco ti nechcel predpisat Torecanove cipky? ved tie su v tehu bezpecne....aj ja ich mam, ale nepouzivam, i ked je mi riadne zle 😒 uz som raz vracala a teraz som zjedla trochu polievky, tak myslim, ze pojdem opat 😅

co sa tyka vysetreni, manzel chodi so mnou, vzdy sa tesi....a vzdy isiel aj na prvy UTZ vaginalny....dr. mu vsetko poukazoval....
a preco by nemal chodit? ved dieta sme splodili spolu, ale zase on chce.....ked niektori chlapi nechcu, netreba ich nutit....

pri porode so mnou nebol, lebo som mala naplanovany cisarsky rez, ale cakal vedla a maleho videl aj ho mal na rukach hned, ako ho previezli na novorodenecke.......

linduska27
21. apr 2010

andinka uplne presne si to vystihla ze si ako po opici presne tak to citim aj ja 🙂 a v robote sa trápim najradšej by som si ľahla a spala.. a vitezova to s tymi vecičkami aj tak je lepšie kupovať keď vieš na 100 % čo to bude a či je všetko ok po tých genetických vyšetreniach? neviem si totižto predstaviť že by som to nepovedala mojim najmilším to potom ani nám sem by si nemala 🙂 skôr to netreba asi povedať tým čo by ti to závideli a nedajbože ťa prekliali

vitezova
21. apr 2010

linduska27-no presne to si aj ja myslim.zatial to vie len moja mama a svokra. no a tie vecicky mam v plane kupovat az ked budem v takom 7- 8 mesiaci..🙂

linduska27
21. apr 2010

ja v 6 tom to bude ešte aj chuť snáď potom nám už brucho bude zavadzať 🙂 a nemala by si už utekať na ultrazvuk? ha?

mariro
21. apr 2010

baby ja neviem,ja sa podla toho tiez neriadim,starych porekadiel,nesmies povedat, ja som zistila na teste dve ciarky v den kedy som mala mat kramy a hned som vedela ze som tehotna na 100%,kedze mi chodili total presne.A hned sme volali mamam a surodencom...a tesili sa na ultrazvuk som isla az o dva tyzdne.A tiez nic neutajim,ked uz mi brusko vyskakuje 🙂 .
Netreba sa tym nejako zaoberat,co ma byt sa stane.Tesi sa so mnou aj moje okolie.A v praci som tiez povedala uz,pretoze, co budem tajit ked mam na priepustkach peciatky z gyndy a z genetiky (kvoli liekom ktore som brala) a podobne....nemam co tajit .
A tiez mam take stavy ze mi vsetko smrdiiiii....strasne cosi....aj by som sa mozno u policie uchytila s mojim nosom 🙂.
A malinke ruzove ponozticky som uz kupila....neviem ci to bude bejbina alebo bejbinak,ale su tu ruzove 😉.pripadne dokupime modre 🙂.

A manzel so mnou chodi poctivo na vsetky vysetrenia,to sa tesim,je to fajn ked je so mnou.

fatmira
21. apr 2010

pekny dnik baby prajem..aj ked pekny nie je, podla toho co tu pisete, ze kazdej je zle a tak... ja uz som si na to nejako zvykla, ze mi je zle....a tak to aj kazde rano ocakavam, aj ked dufam ze raz pride ten den, kedy mi bude fajn... len uz nemozem chudnut...davam tomu este taky tyzdne a ked este nieco schudnem tak nabehnem k dr. nech so mnou nieco robi, lebo uz nemam ani z coho chudnut :(
inak pocasie na prd, prsi....mne je na prd.... este 2 tyzdne bez chlapa svojho vydrzat..no musim zvladnut 🙂
a co sa tyka tej povercivosti... stale som si si vravela ze ak budem tehotna nikomu ani muk, az po prvom trmestri....ale ked sme si s priatelom nasli na "ocuranej palicke" krasne // tak pocit stastia nam nedovoil, aby sme to dusili v sebe a nepodelili sa s najblizsimi 🙂

linduska27
21. apr 2010

heh mariro to že si kúpila ružové ponožtičky už teraz to má nejaký zámer alebo to len tak?

andelik
21. apr 2010

ahojte kocky... 😀 ...ja som dnes bola u mojej obvodnej lekarky tu v UK a ta mi dala kopec informacii a letacikov co sa tyka tehulkovania, ale aj nemocnic a ake moznosti ponukaju a uz sme aj objednani k porodnej babe na 6.5. na prve vysetrenie, kde mi bude brat krv, moc atd a objedna ma na dalsi utz v 12 tt...uz aby to tu bolo 😀 😀 😀
Mne je dnes trochu nevolno ale da sa to vydrzat, ale nic nevladzem robit...navarim obed horkotazko a mam pocit, ze sa neudrzim na nohach...v praci si sadnem vsade, kde je volna stolicka a pocitam hodiny, kedy uz konecne pojdem domov a to ja som pred tehotenstvom chodila do prace velmi rada...aspon, ze to v praci beru v pohode a vychadzaju mi vo vsetkom v ustrety 😀
Moj manzel so mnou chodi strasne rad a ked mu to povinnosti dovolia, tak ide so mnou na vsetky vysetrenia a strasne sa z toho tesi 😀 😀 😀

mariro
21. apr 2010

linduska....no ved zamer by bol...Karolinka,ale ked nebude dokupime zelene alebo modre a bude Juraj 😉

aspinka
21. apr 2010

baby chcela som sa spytat co tak jete chuti vam nieco u mna je to strasne na nic nemam chut a potom taky napad jak slak. Teraz ficim na salate muzik mi urobil salat, redkovka, rajcina, olivy, uhorka. Vcera vecer som mala strasnu chut na vlassky salat dnes mi ho mm kupil a nic chut ma presla. Alebo mam chut na zavarane ovocie broskyne napriklad no a strasne by som si dala segedinsky gulas ale nad ostatnym ohrnam nosom ved to je katastrofa uz aby som jedla vsetko a hlavne normalne jedla "co dum dal" 😀

andelik
21. apr 2010

Baby potrebujem dobit energiu na dokoncenie obeda...ale kde ju vziat? ☹

andinka001
21. apr 2010
https://www.youtube.com/watch?v=IqJNYYMP5tQ

neviem ci som to dobre skopirovala ale fakt to stoji za kuknutie a hned sa vam zlepsi nalada ako mne 😀

fecova
21. apr 2010

ahoj avanka, tak neviem povedal, ze radsej este nemam brat ani ziadne vitaminy, uvidime podla vysledkov z krvi,ze mi nieco poradi,alebo da, napr. aktiferin, ale to som mu len hovorila, ze mi je zle, a povedal, ze mi to predpise az vtedy, ked to bude neznesitelne, tak aj dobre si myslim, lebo nechcem do seba teraz pchat nic, radsej vela zeleninky, a chcem sa ta opytat, prvy porod som mala akutny cisarsky rez, ale teraz uz idem na planovany, tak sa chcem opytat, kolko dni pred alebo po termine robia cisarsky?alebo ako to je s tym planovanym?lebo ked mam zatial termin 24.12 tak kedy by mi ho akoze mali urobit?ja viem ze sa termin este zmeni podla pohybov,ale len teoreticky. dakujem za odpoved

fatmira
21. apr 2010

aspinka mne nechuti nic :( ale tak na ranajky si dam rozok s maslom a s cajom, alebo vianocku..... a potom vacsinou len ovocie....jablko, hrozno a hlavne banany... ale ako vcera som trosku podobala halusky ale nic extra....a na co vobec nemam chut a sa mi az hnusi, je maso :( a pijem vela vela vody....

andinka...zlateeeeee 🙂

vitezova
21. apr 2010

linduska27 _ no uz som domka 🙂 všetko zatial v pohode som v 6tyzdni a 4 dni a uz aj srdiecko som videla no neskutocne daco 😀

mariro
21. apr 2010

vitezova..no to je super ze si to uz videla,ja som bola v tom case ako ty,myslim v 6t a 2 dni a nebolo veru vidiet srdiecko len nejaky fliacik bodku.TNevedel mi s istotou povedat ani ci je tam jedno alebo dve babetka.Tak dufam, ze nabuduce to uz bude poriadne zretelne, kedze idem az 19.5. do poradne.A uz bude urcite vidiet ci je tam jedno alebo dve babetka.Lebo uz jedni dvojcata doma mame.. 🙂 ,ale manzel by sa potesil aj dvojcatam.
Tak sme plni ocakavania.

vitezova
21. apr 2010

jeej no tak to je supeer🙂) a mozno ze aj trojcata budu🙂) no mozno ze ma nejaky starsi pristroj tazko povedat🙂 a ako sa citis?

fatmira
21. apr 2010

vitezova, blahozelam k povrdenemu tehu ...krasny pocit, ked si to videla, vsak? 🙂 🙂
mariro....aj ja som vtedy objednana na poradnu....

andinka001
21. apr 2010

vitezova gratulujem!!! 🙂

mamama11
21. apr 2010

ahojte kočky, ja len na skok, ani som vás nestihla dočítať, dnes som bola u dr. a tiež mi to už potvrdil som v 6tt+1d, robil mi zatiaľ len vnútorné sono a maličké má až 1,8mm 😀 ale srdiečko sme ešte nevideli, objednal ma na 5.5. na krv a zrejme aj sono a už mi vraj potom dá aj tehotenskú knižku 😵
vitezova gratulujem 😵

mariro
21. apr 2010

vitezova..no citim sa stale ako po opici na druhy den,strasne stavy a vlnobitie a prsia navalene.. 🙂 ,ale to mam len tyzden ,doteraz sa to bolo v pohode.A spala by som stale 🙂
Jeeeej ze trojcata,zasa neprehanaj,to by bolo teda 😉 ,ale zasa ...vzdy som chcela mat 5 detiiiii... 😀

vitezova
21. apr 2010

Jeej dakujem vám..prajem vam aby ste mali tie najkrajsie a najsikovnejsie babatka 🙂

fatmira- mas pravdu neskutocny pocit..som sa skoro rozplakala ale tak nechcela som hned traposit 😀

vitezova
21. apr 2010

mariro -5??? no mne by stacili aj 3🙂 no mne dnes rano tak bolo ze som mala na male 🙂 ja som aj drza nejak v poslednej dobe a zrala by som vsetko co vidim ved uz som aj pribrala asi 2 kila 😖

fatmira
21. apr 2010

vitezova...ale co traposit...mne sa jedna slza skotulala pekne..taka velka ako hrach.....ved to od dojatia, stastia a neviem od coho.... dr. to chapal len sa pousmial 🙂

mamama blahozelam aj tebe 🙂
mariro..to budes musiet ponozticky dokupit 😀

fatmira
21. apr 2010

ze vitezova, bud rada ze by si "zrala vseto co vidis" ja sa nemozem na jedlo ani len pozriet :(

mariro
21. apr 2010

ale jasneee ze aj jedno bude dost....to boli tie dievcenske sny mat vela deti, realita je vsak ina.Treba sa sakra obracat aby deticky vsetko mali a nic im nechybalo, ci uz su velke alebo male.Ale ja som druhy krat vydata a s tymto manzelom cakame vlastne nase prve spolocne dietatko, tak sa velmi tesime.A tesia sa aj pubertaci co su doma, ze budu kocikovat a lepsie budu dievcata-frajerky lakat s kocikom 🙂 🙂 🙂 ,len aby ich to nepreslo... 🙂 ,oni chceli ist hned na prve sono s nami, ze aj oni to chcu vidiet... 🙂 , tak sme im slubili, ze ked bude babetko vacsie a bude zretelnejsie cosi vidiet, ze teda ich zoberieme.
A nech sa chlapci ucia od mlada, co ich caka. 😉
Ponozticky dokupime ked bude treba... 😉 .

mamama11
21. apr 2010

mariro, tak aj ty čakáš tretie? super aspoň tu nie som taká sama? 🙂 ja som aj v témičke "chcem tretie dieťa" nechceš sa pridať? 😵

mariro
21. apr 2010

pozriem i tam...mamama11....som tu len kratko, este sa orientujem len, takze pozriem sa urcite i tam 🙂

mamama11
21. apr 2010

ja som na témičke "chcem tretie dieťa" od februára, ale keď som objavila túto, rada som sa pridala, veď patrím aj tu termín mám 14.12., vra 6 tt, ale v pase sa ukazuje 7tt, asi to zle vyratáva, ale hlavne, že ja viem, koľký týždeň to je 😵