V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
fatmira - az tak ti je zle? ☹
inak chcem sa vas opytat ci neviete nahodou ...ze ked by som trvala na tom aby mi spravili cisarak a zaplatila by som im spravili by mi? myslite ze tak vyoveju aj nam smrtelnikom? nielen zenuskam velkych zvierat? 😀
vitezova pokial viem oficialne to nie je mozne. jedine ze si to vybavite po znamosti a lekar bude musier cisarsky zdovodnit zo zdravotneho hladiska. Pokial viem ani cisarsky nie je labuzo takze skor by som rodila s epiduralkou ako cisarskym.
vitezova - az zistis kto je ochotny spravit ten cisarak daj vediet aj ja by som ho skor brala...aj ked tiez to nie je med lizat po nom. ale pride mi to lepsie.
no moja kamoska rodila cisarakom a nevedela si vynachvalit-( inak rodila v Prešove u Dr.Adama) no podla mna sa musi dat vybavit dajako....epiduralka je vraj dost nebezpecna ..ked vam ju zle pichnu tak mozte aj ochrnut to by som neriskovala..alebo pri porode klasickom sa moze tolko skomplikovat ze az... ☹
aj pri cisarskom sa moze hocico stat kamoska mala dva a ten druhy bol dost zly a to rodila po 5 rokoch zacal jej klesat tlak a mali co robit aby ju dali do kopy. Ked si to tak vezmes pri akomkolvek porode sa moze vzdy nieco stat cisarsky nie je o nic menej rizikovy ako iny sposob ja som rodila s epiduralkou a i ked mi ju tazko napichovali mam zrasty na chrbte neochrnula som 😀 mozno teraz to necham na prirodzenom uvidim vraj druhe porody su rychlejsie 😀 i ked ja som rodila pred 100 rokmi mam ten pocit 😀
...epiduralka je akurat dost bolestiva vraj ak ti ju pichnu zle, ale ochnutie to sa nestava. tiez si myslim ze sa toho moze viac skomplikovat, ale je zas prirodzenejsi normalny porod. no ja som za cisarak 🙂
jooj nestrastee ja sa idem posrat uz teraz z toho ☹ mam nizky prah bolesti ked ma len niekto trochu stipkne boli ma to 10krat silnejsie ..preto chcem cisarak 😢
aspinka-a ako boli porod? a epiduralka ti ako dlho ucinkujje:?
ahojte baby, ja som rodila v decembri 2009 a pozeram, ze uz sa rozbieha tema december 2010, tak vam zelam zdravych krpcov a neda mi zamiesat sa do vasej debaty ohladne cisarskeh...ja mam tri deti a len Simonku som rodila cisarskym( bola velka a koncom panvovym 😉 ), ale ked mozem porovnat, tak by som uz cisarsym nesla a to z dovodu hojenia ran potom a aj celkoveho stavu potom...a tiez mi pri sekcii klesol dost tlak a citila som to ako prudku bolest hlavy, ale mala som sikovnu anesteziologicku a tak to rychlo preslo 😉 ....je lepsie a jednoduchsie rodit prirodzene 😉 rychlejsie sa dostanete do formy a predsa rana po sekcii je dost velka a bolestiva 😒 teda ja som bola 3 dni off, ledva som sa vedela z postele zvalit, pisem zvalit, lebo sadnut sa vam neda, nakolko ta rana dost boli 😒
a co sa EPI tyka, tak atkisto vam mozu zle napichnut spinal a myslim, ez aspon ja a ani moj doki nepoznam nikoho kto ochrnul - ale je to na vas ako sa rozhodnete...kazdopadne uzivajte tehulkovanie 😉 😀 porod je este daleko a je to krasny zazitok, tak hlavne no stress a no panic 😉 😀 😀 babatka stoja za tu trochu namahy 😉
vitezova a to kvoli tomu prahu chces sekciu??? 😕 😅 ved potom umries 😀 😀 si to nevies predstavit potom ked ti vyprchaju lieky 😉
uz radsej ani nehovorte lebo sa pokakam 😀 uz teraz ma boli brucho 😀
vitezova a preco chces cisarsky? si nevies predstavit tu bolest, co je po cisarskom, sa to kazdemu povie, ze je to lahsi porod, ale tie ktore rodili normalne o dve hodiny uz behali po chodbe a ja som tri lezala na infuziach, nevies sa postavit, nemozes nic jest, iba maximalne pit caj, rana ta boli, sadnut si nevies, cisarsky v ziadnom pripade nie je lahky, ved to je normalna operacia, zasah do brusnej dutiny, ja ta neodhovaram, ja viem ze aj teraz budem mat cisarsky, ale neprajem ti to, je to podla mojej skusenosti horsie zlo. to je len nazor a vlastna skusenost, ale dufam, ze tento bude lepsie, lebo vraj druhy byva o nieco lepsi, tak uvidime, ale neorzmyslaj este o porode este je dost skoro.uzivaj si tehotenstvo, aj ked mne je straaaasne zle,ale prezijeme nie?ved sme zeny
😀 fecova -mas pravdu ale ked ja sa tak strasne bojim bolesti som padavka 😀 nebudem na to mysliet..idem si uzivat a basta
tiez sa pridavam k nazoru, ze po cisarskom je to ovela tazsie, rana boli, neuzijete si tak babo, lebo ledva sa este mesiac po operacii chodi...
takze fakt, je na to pricina, preco robia cisarsky len ked je v ohrozeni babo, alebo mama...Ja som po hodine porodu behala, akoby sa nic nestalo....
A baby, je vam zle, mne nic nie je, az sa bojim, ci vobec teho som....
ale si 🙂 len bud rada ze ti nieje zle 😉 uz si bola na ultrazvuk?
no hadam teda ano... 😀
na prvu kontrolu idem az 13 maja a tam mi daju termin na sono...takze az po 12tt budem vobec vediet, co sa deje...
vitezova, ja som po prvom porode povedala, ze v zivote uz deti nechcem...mala som este mesiac nocne mory....ale nakoniec na to zabudnes...tie posledne mesiace teho su take tazke, ze ti je uz jedno aky je porod, len uz chces, aby bolo babo vonku...takze sa neboj, zvladnes to
joj babulky, aka tema, ze porod....no uff....ja k tomu nemam vela, ja sa v tom nevyznam 😅
jedine co som pocula bolo, ze si zeny normalne zaplatili sekciu, príp. vyvolavacku na 01.01.2010.... tak si tam prisli, odrodili....a bolo 🙂) takze vitezova, asi sa to naozaj da zariadit..... ony chceli rodit prave v ten den, tak aj rodili.....
no to je podla mna velmi neeticke, urcovat si, kedy sa ma babo narodit....este ked sa jedna o zdravie, tak to je normalne, ale len koli peknemu datumu....
sasettka, mas nevolnosti?
hehe no super kocky cize ten porod je fakt taky strasny??? 😲 no a ved jasne ze sa musi dat zariadit dnes uz sa da vsetko
vitezova, este horsie, ako si len vies predstavit.... 😀
v zivote by som take nespravila, ze vyvolajte mi porod, chcem aby malo moje dieta pekny datum porodu....to uz kde sme? 🙂)) ale vidite, su aj take panicky, co si to vedia zariadit.... 😉
nevolnosti, hmmm, nie je to take strasne, ako tu babulky opisuju, ja sa donutim jest, len aby som neskoncila na wecku... takze papkam papkam a je to ok.... zaludocne ok... ale nechcem vediet, kolko takymto stylom priberiem 😀 ale vsimla som si, ze casto sa mi menia chute...ked mam napr. kura na obed, na veceru ho uz nechcem ani nahodou, radsej daco sladke, abo kysle....proste haluz 😀
vitezova ja som mala dobry porod mna to napichovanie epiduralky ani nebolelo a to ma napichaval 4x lebo sa nevedel cez tie zrasty dostat aj povedal posledny pokus a ked mi to neprejde nenapichneme a podarilo sa mu to v tom momente mi praskla voda a potom to uz bola pohoda ja som aj dlho vydrzala dlho mi posobila davka sestricky sa cudovali ze niektore rodicky pytali dopichnutie kazdych 10min a ja som nic ma nebolelo pozerali sme s muzom elektricky v ruzinove aj sme lutovali ze sme karty nezobrali zrazu ma pozreli ze uz nedopichnu som otvorena a pojdem rodit mala sa narodila 6:40 akurat nastupovali doktori do rannej smeny tak sa tam nadomnou vsetci zisli a povzbudzovali ma jak na stadione bolo to mile. Samotne tlacenie uz neboli bol to uzasny pocit ked som ju vytlacila nikdy na to nezabudem. Epi mi este posobila takze sitie som necitila aj po porode ked som prisla na izbu tak mi nic nebolo az po par hodinach som citila nastrih ale ked sa o to dobre stara rychlo sa hoji.
aspi, jeeeeeeejda, ten tvoj pribeh o porode, to je skveleeeeee, normalne som sa pobavila....ze karty vam chybali...a ze povzbudzovanie ako na stadione....zlateeeeeeeee 😀 😀 😀
jeej no to je fakt sranda ten pribeh 😀 aaaaa nech je jak je hlavne nech je zdrave a pekne 😀
ahojte, môžem sa pridať? my čakáme už druhé bábo, tak trochu neplánovane, ale tešíme sa 🙂
čo sa týka pôrodu, môj bol tiež brutál, ale dá sa to prežiť. na tú bolesť rýchlo zabudnete 😉
Ahojte, tak ja som od pondelka doma. Mám nariadený kľudový režim. Vraj .sa mám správať, ako keby som mala v bruchu bombu, ktorá môže kedykoľvek vybuchnúť. 😲 . Inak mám tráviace ťažkosti na nervy. K tým plánovaniam pôrodov: V našej nemocnici je doktor, ktorý naplánoval sekciu svojej manželke 9.9. 2009 o 9:00. Pekný večer všetkým.

Leishmania a prečo hovoríš na uschovanie pupočníka jednoznačne nie? ja som sa o tom zatiaľ moc neinformovala, tak som myslela, že to je dobrá vec, ale moc ešte o tom neviem 😉
baby už som vás od včera dočítala, ale fakt si už nepamätám ani mená, ani komu je zle a podobne, no veď si zvyknem za tých 9 mesiacov 🙂 ale som rada, že nie som sama taká lenivá 😀 ale tiež by som chcela všeličo robiť a nedá sa, včera v záhrade som ledva s motykou kopala, som myslela, že ju ani neudržím, až som sa hanbila sama pre sebou a pozerala, či ma nepozorujú susedia, že ako to kopem 😒 ale našťastie som to zvládla 🙂 zatiaľ mi stále nie je zle, ani chute nijaké extra, len zelenina oveľa viac ako inokedy a lieskové orechy 😉 a konečne mi rastú nechty a nelámu sa aj pleť sa mi dosť vyčistila, tak mi to tehotenstvo prospieva 🙂 len brucho mám sfuknuté, že mi ho už pomaly aj poznať bude, ale to neriešim, nech len vidno, veď som naň pyšná 😵 a prsia ma tiež bolia ako čert, ale ich mám konečne veľké, keby také ostali aj po kojení, ale to môžem len snívať 😔