icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mamama11
21. apr 2010

vitaj Livi 🙂
Vitezova, neboj nie je to také nevydržateľné, nevymýšľaj s cisárskym, keď nebudú problémy, keď budeš aj troška cvičiť, bude aj pôrod ľahší 🙂 ja som prvý mala za 8 hodín od vyvolávačky, lebo som prenášala, bol v pohode, len pri samotnom rodení mi dlho trvalo, kým prišla ďalšia kontrakcia a mohla som tlačiť, ale za chvíľu to už bolo 3850 g babuľa a šitie mňa teda len tak štipkalo, 😉
a druhý pôrod som prišla o pol jedenástej večer a o 00.30 už bola malá na svete, ani klystír, ani šitá som nebola, super a baba 4000g 😲
doktor sa pri druhej smial, že keď prídem s tretím bude 4300 g a rodiť budem už v aute, tak som zvedavá 😉
dá sa to vydržať a aj keď má niekto ťažší pôrod, ako píše Livi, keď ti ukážu bábätko a je zdravučké, na bolesť rýchlo zabudnete 😉

fatmira
21. apr 2010

neda mi neokomentovat temu "porod" 🙂 vitezova, netrap sa takymi myslienkami na zaciatku tehotnestva, take musime riesit, uz ked budeme mat poriadny bembel pred sebou 😉 aj ja mam nizky prach bolesti...ked vidim injekcnu striekacku, tak odpadavam... ☹ ale vzdy si poviem, zvladli ine, preco by som nezvladla aj ja? 🙂 ja si myslim, ze ta bolest hned prejde, ked nam daju do narucia anjleika malickeho vytuzeneho.... o tom to je, o radosti.... a aj ja som pocula, ze je lepsie prirodzeny porod ako cisarsky..su mensie bolesti po porode a po cisarskom..... no ja blba, a to este ked som nebola tehotna, som si pozerala videa na youtube, normlaneho porodu a aj cisarskeho.... a uz len podla toho co som videla, by som si vybrala tu prirodzenu cestu 🙂 kto nepozeral, odporucam nepozerat...viem o com hovorim 🙂

aspinka, keby mala kazdy taky porod ako ty, tak to jedna radost rodit 😅

fatmira
21. apr 2010

a bocjanka vitaj doma 🙂 a pekne oddychuj.....

fecova
21. apr 2010

no baby ohladom porodu, ani ja som nechcela uz druhe babatko hlavne kvoli mojmu prvemu porodu, ale ked vidim to moje male stvorrocne stasticko, ako si pyta sestricku, tak sme uz museli s manzelom nieco vymysliet, aj vidim na nom ze je sam, a k tomu porodu, termin som mala 22.2.2006 do nemocnice som prisla 26.2.2006, nakolko som mala kontrakcie v rozsahu kazdych 5min.,lenze prichodom do nemocky kontrakcie prestali ale nechali si ma tam, lebo ze prvorodicka a po termine,tak som ostala na vzdycharni 4 dni, zazila som pri otvorenych dverach asi 10 porodov, stacilo mi to, potom mi dali oxytocin a maly stale nechcel ist von, tak mi 6.3.2006 dali nejaku tabletku na vyvolanie, dostala som bolesti ale neotvarala som sa, napojili ma na monitor, kde mojmu malemu prestavalo bit srdiecko, a jedna mudra lekarka mi chcela este medzitym prepichnut plodovu vodu, podotykam ze som nebola ani na 1cm otvorena, no az musel prist primar, ktory jej vynadal, ci nevidi ze odchadza dieta, tak ma akutne brali na cisarsky,lenze to nebolo vsetko, maly sa narodil mrtvy a museli ho dvakrat ozivovat, som ale rada, ze malemu neostali zaidne nasledky po tomto otrasnom porode, a nakoniec mi ta mudra lekarka povedala, ze mam uzku panvu a aj tak by som 4 kilove dieta nevytlacila, tak co na to poviete?ale som rada ze mam take uuuuuuzasne dieta, ktore je velmi sikovne, chodi do skolky, a sem tam aj pocuva, tak hor sa na druhy porod,aj ked si musime este vela pockat, drzim palce

mamama11
21. apr 2010

a pridávam ešte k tomu cisárskemu, žiadna neviete koľko detičiek budete chcieť, ja som tiež chcela vždy len 2 a keď sme sa presťahovali do domu strašne sme zatúžili po ďalšom a pokiaľ viem, normálne sa dá rodiť viac krát aj po krátkej dobe, ale cisárske sa neodporúčajú viac ako 2, s pár výnimkami 😉
ale presne ako píše fatmira, ešte sa ozaj pôrodom netrápte, na to máme času a času, len nech v zdraví vynosíme naše poklady 🙂

andinka001
21. apr 2010

bocjanka som rada ze si doma 😉
To co je za lekara ze takto naplanuje pôrod svojej zeny, podla mna je to nezodpovedne.
Tehulky cely den mi bolo dost zle, snazila som sa jest castejsie v malych porciach, trosku mi to pomohlo. Dufam ze zajtra bude lepsie.
Citam ze ste riesili pôrody, na to mame este cas, musime si vychutnavat tehulkovanie 😎
Ozaj baby, neviete, my môzeme vsetko papat co doteraz?

mamama11
21. apr 2010

andinka, takmer všetko, treba dať pozor na silný vývar z cesnaku, alebo petržlénu, to môže vyvolať krvácanie, no ale s mierou sa aj to môže 🙂
pred chvíľou som čítala, že pri ranných nevoľnostiach pomáha dať si hneď po zobudení riadne studený nápoj a ešte aspo 🙂 ň pol hodiny poležať, tak skúste 😵 😵

avanka
21. apr 2010

Fecova, ohladom porodu, ja som mala planovany cisarsky kvoli problemom s ocami
a u nas ho robia hned po ukoncenom 38 tt....mne koncil 38tt v sobotu, takze hned v pondelok ma rezali...mne vychadza termin 30.11 podla PM, takze na cisarsky pojdem uz 16.11....ak sa teda termin nezmeni....ved uvidime v pondelok u dr.

a nesuhlasim s tebou, ze termin porodu sa meni podla pohybov, najpresnejsie urcenie terminu porodu je na UTZ v 12-13tt, potom ho uz nezvyknu menit....a mna sa napr. pri Lukaskovi dr. ani nepytal na zaciatok pohybov, len ci ich citim, lebo to je individualne, ja somich citila uz v 18tt, niektore vsak az v 21tt napr. takze podla toho by sa tesrmin urcit nedal 😉

este vas docitam, idem ulozit maleho a ked ma manzel pusti, tak som tu znova 😀

leishmania
21. apr 2010

linduska27 ruzinov som vylucila preto ze som tam na gynde stravila az moc casu a su tam 2 doktori z ktorych mam husiu kozu uz pri pomysleni na nich, mala som tam aj statnicu z gyndy, tak som si tam dost zazila, plus sa mi tam nepacia sestricky na novorodeneckom...viem ze to vsade asi asi najde, ale ked si predstavim ze by som tam mala toho jedeho dr, az mi je zle...viem ze inde sa najdu mozno tiez vselijaki...ale neviem ma to dost odradza, aj ked je v ruzinove aj vela fajn gynekologov...

vitezova kvoli svojnu strachu si nevybavuj cisarak, je to po prve nelegalne, a po druhe pri prechode porodnymi cetsami sa deju dolezite veci v tele babtka, medzi anjdolezitejsie patri ze sa vytlaca sa voda s pluc, telicko sa pripravuje na svet, deti rodene sekciou mavaju problemy s pluckami - RDS...ine je ked trbea rodit cisarskym, ale len pre svoje pohodlie by som to enrobila...
a epiduralka neni nebezpecna 🙂 spinal pri cisarskom moze mat tiez neziaduce ucinky a to pri epidurali je este mensia sanca na nejake poskodenie, ved tam sa vobec nepicha do nervu. len do okolia

leishmania
21. apr 2010

mamama k tej pupocnikovej krvi

1. v niektorych krajinach je odber na vlastne uskladnenie nelegalny
2. pouzitie je velmi vynimocne je len par diagnoz kde sa da pouzit a aj to pri neiktorych je vyhodnejsie pouzit kostnu dren, a kedze taketo pouzivanie nie je celoeuropsky uznane, su rpoblemy s vyuzitim
3. keby sa odoberala pupocnikova krv do nardonej banky odkial by sa pouzivala pre toho kto ju anozaj momentalne potrebuje zachranilo by sa ovela viac zivotov
4. spolocnost ktora odobera pupocnikovu krv ma akoze narodnu banku kde dava len desiatky vzoriek rocne, cim zakryvaju skutocnost kolko penazi im ostava, lebo na uskladnenie pre vasu potrebu netreba robit drahe testy, typizaciu...cize naklady su minimalne, ide im to do vrecka...
5. kamaratke ponukali pri porode odber, ked chcela darovat do narodnej banky, o to zaujem nemali...preco asi...
6. len 20% max 30% zo vsetkych pupocnikov je pouzitelych na odber...myslim ze nase sukromne firmy nevracaju 70% pupocikov, aj ked to tak pisu v letakoch ze nepouzitelne ked su tak vratia peniaze...neviem....pochybujem....
7. tento rok chcu lekari z hematologie rozbehnut naozajstu narodnu banku, ktora bude ludom pomahat a nie na nich zarabat...

leishmania
21. apr 2010

plus k tym poveram co ste spominali....tak ja na to neverim, ze to ze neico povies ci nieco kupis sposobi potrat...to je obycajne zastrasovanie tehotnych zien 😀 ja som si zacala kupovat vecicky este ked som ani tehu nebola, ale krotila som sa a kupovala som len v zlavach 😅

fatmira
21. apr 2010

fecova ☹ ☹ ☹ si si ale musela vytrpiet

livi
21. apr 2010

baby, odrodíte v pohode, nebojte sa toho. a nepozerajte pre istotu žiadne videá z pôrodu, to vyzerá hrozne 😲 hlavne, z vášho pohľadu to také nebude, akurát tam sú tie bolesti. ale všetko prejde.. verte mi, že ťažšie obdobie nastane po pôrode - šestonedelie, zvykanie si na bábo, nočné vstávanie a tak..nechcem vás týmto strašiť, ale pôrod je to najmenej, verte mi 😉
a cisársky by som ja osobne nechcela, aj keď som prežila fakt ťažký pôrod, ale na druhý deň som sa v pohode postavila a aj chodila či sedela, kdežto baby, ktoré boli po cisárskom ani náhodou. ten proces hojenia je oveľa dlhší pri sekcii ako pri normálnom pôrode

avanka
21. apr 2010

a k porodu, ja som teda normalne nerodila, ale pre mna cisarsky nebol nicim strasnym a uz teraz sa tesim na dalsi 😀
rodila som v lokalke, cize som si len nohy necitila od pasa nadol, epidural som vobec necitila, ked mi napichli, a to mam sakra problemy s chrbticou.....
ked maleho vyberali, citila som len jemny tah a 24 hodin som lezala.....resp. Luky sa narodil rano o 9 a uz poobede som sa pretacala na bok, ked mi ho priniesli....postavenie sa na druhy den bolo samozrejme bolestive, ale nic co by sa nedalo vydrzat, ja som sa 30 hodin po cisarskom stahovala na nadstandardnu izbu, kde som sa o seba v podstate starala sama.....
uz v den prepustenia na 7 den ma rana nebolela a ja som normalne fungovala....

takze nic strasne a odstrasujuce 😉 a to podotykam, mam nizky prah bolesti......pre mna to bol nadherny zazitok.....

mirkita
21. apr 2010

ahojte
tak ja sa pridavam...aj ked strasne opatrne, este som nebola ani u lekara...
inak ktovie ci nakoniec nebudem patrit do temy januar 2011 🙂

mirkita
21. apr 2010

uf...tema porod
musim povedat ze som sa toho bala uplne odjakziva a odkedy som tehotna, akosi nemam strach
dokonca sa mi v poslednom roku uz asi 2x snivalo ze som porodila uplne kludne bez bolesti...to je samozrejme utopia 😉 ale akosi som to brala ako signal ze sa tym nemam zatazovat...
akurat som sa rozpravala s jednou takmer maminou, ktora ma porod naplanovany - s dr. sa dohodla ze ked bude vsetko ok, tak v 39tt jej porod vyvola, aby nemala stres z toho cakania....
tak neviem ci toto by som chcela, aj ked jej dovody tiez chapem - nema porodnicu vo svojom meste, tak musi na porod trochu cestovat 😕

andelik
21. apr 2010

Andinka...podla informacii, ktore som dnes dostala od lekarky, ze comu by som sa mala vyhnut z potravin bolo: pecen a pasteky, plesnove syry ako Niva a Plesnivec, nedovarenemu masu a vajciam a vyrobkom zo surovych vajec, dalej tam doporucivali nejest vela potravin, ktore obsahuju vitamin A a jest vela zelenej zeleniny ...a este baby, ktore doma mate psiky a macicky, tak si mate davaj pozor na sekrement hlavne by ste ho nemali pratat vy 😉

fatmira
21. apr 2010

mirkita vitaj medzi nami 🙂 a pekne pokojne tehulkovanie....

andelik a ked mame doma trpaslicieho kralika?

andelik
21. apr 2010

fatmira....konkretne to tam nebolo porozpisovane, ale urcite by som na tvojom miest radsej necistila po nom a ked ho rada hladkas....co asi urcite, tak si treba umyvat ruky castejsie 😀

Zabudla som privitat nove tehulky...vitajte baby mezi nami tehulkami a drzim palce 😀 😀 😀

mirkita
21. apr 2010

dakujem za privitania 🙂 taka som rada ze mozem niekde pokecat kedze sa snazim do 12tt hovorit to co najmenej ludom...aj ked akoby to vsetci tusili...kazdy mi dava priame otazky a ja neviem klamat, tak je to tazke

inak, tie plesnove syry to ma mrzi ze by som nemala, syry su moja srdcovka...ale samozrejme bez toho sa da zit
z prvych veci som spravila bola bezkofeinova kava, nakolko milujem kavu...ani mi uz nejde moc na chut, ale rano mi dobre padne v robote
a zacala som so zeleninkou viac...strasne mi teraz chutia paradajky...uz sa neviem dockat leta, kedy ich nasi budu mat cerstve, teplucke...v zahrade 😀
a strasne vela pijem, stale som smadna

neviete ci mozem avokado? strasne mam rada avokadovu natierku, ale moze to byt alergen, tak neviem, je to predsa len "exotika"

zahrika
21. apr 2010

no baby vy pisete a pisete.. len ja nestiham v poslednych dnoch... nestiham vsetko precitat teraz tak len pisem aby som vas pozdravila..
ozi, bocjanka sa neozvala ako dopadla?? som na nu myslela..
no idem asi najprv trochu pocitat.. 🙂

sasettka
21. apr 2010

mirkita - avokado? to nie je to ovocie plne vitaminov? ja by som sa ho nebala, moja kamoska ho dava rocnemu dietatku ako jednu z najzdravsich veci, co mozu byt, roztlaci s babanom a male sa ide po tom potrhat 😀 ak papame vsetkeho s mierou, malo by to byt ok 😉

mirkita
21. apr 2010

hm..asi je prehnane stale rozmyslat co mozem a co nie 🙂
kedze som na avokado zvyknuta, tak asi to bude OK

inak....zacalo vam byt zle neskor alebo pripadne vobec? ja som zatial uplne v pohode, par dni ma bolela hlava plus unava, ale okrem toho sa citim fajn, ani prsia nebolia...

mamama11
21. apr 2010

Leishmania, ďakujem za podrobné vysvetlenie, mám čas 9 mesiacom rozmýšľať 🙂
Mirkita vitaj a nech sa ti dobre tehuľkuje 😉
Andelik ty si dnes asi u dr. dostala ten istý časopis ako ja, podľa informácií, ktoré si práve dala 😀 no s tými plesňovými syrmi ma to neteší, tie milujéééém 🙂 a ja síce ešte nejaké chute nemám, ale zelenina mi teraz chutí oveľa viac, ako inokedy, na každom chlebíku jej mám kopec a dnes som ku obedu zjedla pol fľašky cvikle 🙂

sasettka
21. apr 2010

mamama, ja cviklu moooozem tieeeez 🙂)) ale paprika mi smrdi....kazde na mna inak posobi, je to zaujimave pozorovat 🙂

mirkitka, no v tom 4tt, co si teraz, to ma len bolelo brucho a krize... nevolnosti zacali neskor....ale ja ich nemam take strasne....ale ktovie.... co nie je, este stale moze byt 😅 ja dufam, ze sa mi to nezhorsi.... 😔

andyika
21. apr 2010

ahojte
nejak ste sa rozpiiisali🙂)
nestiham vas citat, nieto este reagovat. uz pomaly stracam prehlad kto je tu novy....
len tak z rychlosti co ste popisali:

porodu sa nebojim, aj ked som tiez mala tazky. zacali mi bolesti o 19tej a porodila som az na druhy den o 20,45. mala som sice pravidelne kontrakcie, ale dalo sa to zvladnut, dokonca som si pri tom i citala casopis🙂 otvarala som sa pomaly, lepsie povedane, hlavicka nepostupovala do porodnych ciest. nemala som vybaveneho lekara, a v ten den mali 6 porodov, takze kto nemal lekara, kazny nan kaslal z vysoka. takze som sa ponaucila a na tento si uz urcite zajednam. no a spat k porodu, na obed mi pichli oxytocin, ale nezaberal, az nakoniec sa vecer zmeny menili a prisiel moj oblubeny dr. Dosedla v Saci a zisti ze treba urychlene konat, lebo slabli ozvy, tak ma zacal na silu otvarat pocas kontrakcie. no bolelo to stasne, podla mna este viac ako samotny porod-.....a hned som sa za 20 min otvorila na 7 prstov, zacali tlaky, aj ked bi bolo na odpadnutie, tocila sa mi hlava a strasne mi trebalo vracat, zaviedli mi do nosa kyslik,...no a uz to aj prislo. rodime, zatlacila som 2-3 krat a uz to bolo.
viktorko 4000g 54 cm. a nastrih 1 asi 1cm a sitie som vobec necitila🙂

takze uvidime ako dopadne tento porod.

k cisarskemu:kamaratka sa bala normalneho porodu, vybavila si cisarsky, aj ked nemala na to ziadnu diagnozu, no a povedala, ze teraz spytne by isla asi rodit prirodzenou cestou, lebo tie bolesti po tom...a ze sa nevedela sama postarat o dieta, dostala take depky, ze jej odislo mlieko behom tyzdna. takze asi tolko o vynutenom cisarskom.

a ci sme to uz niekomu poveali???zatial len manzelovej sestre, lebo mi ona kupila test, ale nepovie nikomu, a chcem pockat na utz, idem o tyzden v pondelok. nechcem to prilis hovorit, pretoze som mala zdravotne komplikacie, mam len 3/4 vah´jecnika a u nas to je zazrak, ze som vobec 1x otehotnela, a dr. sa asi zas bude cudovat, ze ako sa nam podarilo. no tak to nevieme ani my, prislo to necakane, ale o to je vecsia radost 😀 😀 😀
a este jedna otazka. ako ste to vyriesili s dvihanim deti na ruky????ja som niekedy nutena ho zdvihnut, lebo este nikto o nicom nevie...len sa bojim, aby som lienocke v brusku neublizila.

co sa tyka mena: pre chlapca na 100% este nemame a pre dievca sme uz mali yvbrane pri prvom dietati a ak by sa nam teraz narodilo dievcatku bude sa asi volat Linda.

uff, ale som sa rozpisala....

illaria1
21. apr 2010

Ahojte, kočky, neprečítala som nič čo ste popísali, ale zajtra si to určite všetko prečítam, ja len tolko že mne je dneska nejako čudne, zase ma začal bolieť spodok brucha tak ako na začiatkuked sme mali tie bolesti a prsia ma dnes bolia hrozne už som aj plakala, ako zapálené keby som ich mala , a hrozne ich mám horúce, od začiatku ma bolievali niekedy viac potom menej ved viete , ale dnes už som zufalá , neviem ani čo si mám dať od bolesti začalo to v noci , tak zle som spala ,celý deň som nemožná ☹

andelik
21. apr 2010

Illaria1...skus si zobrat paralen, ten v tehotenstve mozes a snad ti to pomoze...nemas nahodou aj teplotu?

Baby ja mam pocit, ze moja nevolnost sa stale zhorsi vecer...mam strasny pocit na zvracanie...a tiez ma pobolieva podbrusko 😖 ...ako ste vy natom?

mamama11
21. apr 2010

sasettka, tak len papkaj, tá je dobrá na krvičku aj pre bábätko 🙂
andyika, ja teraz deti dvíhať nemusím, lebo už má jedna 9 a druhá 7 😀 ale keď som čakala druhú a prvú som mala maličkú, tak som normálne dvíhala, ale ja som nemala problémy, ja som aj nábytky sťahovala 🙂
illaria, len sa nestresuje, nepozoruj sa, každá prežívame tehotenstvo inak, každá máme iný organizmus, snaž sa oddychovať a hlavne nesleduj každé pichnutie, lebo sa potom zbytočne stresuješ 😉 ale ak sa ti zdajú bolesti príliš veľké, tak skoč radšej za dr. 🙂
tak ja sa na dnes lúčim, bábätko ma volá spať od rána 😀 tak mu to idem splniť 🙂 prajem všetkým dobrú noc a neponocujte 😵 😵 😵

caline
21. apr 2010

Ahojte baby 🙂

Mozem sa k vam pridat ? 😵 Vcera som zistila ze cakame druhe babo, termin mame rovno pod stromcek, tak sa veeelmi tesime 😵 😵 😵 😵

Priznaky zatial nemam ziadne, akurat mi meskala mrcha par dni, inak nic, ale ani pri prvom som nemala, az tak v 8tt som zacala byt strasne unavena, som bola schopna prespat cele dni, dokonca aj v praci som 2x zaspala 😀 hruuuza 🙂

A som citala ze uz riesite porody - baby prvorodicky nic sa nebojte, je to krasny zazitok, ja som mala uzasny porod, Patko sa narodil hodinu po odteceni plodovej vody, kontrakcie som necitila, bolesti som mala mozno 5 minut ked prechadzala hlavicka, a po tyzdni som uz normalne sedela 😵 dufam, ze aj druhy porod bude taky super a bez komikacii 🙂

Vsetkym vam prajem kasne tehulkovanie 🙂