icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mamama11
22. apr 2010

nanuska mocisko ti držím palce, nech je všetko v najlepšom poriadku 😵 😵 😵

leishmania
22. apr 2010

nanuska drzim aj ja palce na zajtra nech je vsetko v poriadku !

andyika
22. apr 2010

nanuska, drzimn palce a viem si uplne predstavit ako ti asi je, pretoze pred 6timi rokmi mi zistili endometriozu, a mala som napadnute oba vajecniky, takze mi jeden museli uplne odstarnit a z druheho mam len 3/4tinku. no a po prebudeni z narkozi mi dr. povedal, aby som sa hned pokusala o dieta ak vobec v zivote chcem mat, ale s touto diagnozou je pocat dieta priam zazrak. nestracala som nadej, pokusili sme sa na to az po 5 rokoch a podarilo sa...no a aj teraz...
takze nestr´tracaj nadej, uvidis vsetko bude dobre 😉

andyika
22. apr 2010

a este k tym pohlavia,....nemusite tomu verit, ale stalo by za to vytvorit si tabulku, ci vam to vychadza napr. podla cinskeho kalendara, toho prstena,...a potom dame konecne vysleky co vam povedia lekari podla UTZ.. urobili by sme taku malu statistiku🙂))

http://www.mamicka.sk/article-ako-spoznat-pohla...
http://www.mamaaja.sk/mamaajaUserFiles/File/kal...

no co vy na to????

bejca
22. apr 2010

kocky zabudla som podakovat za prijatie medzi vas 😵

mirkita
22. apr 2010

caute tehule
co sa tyka knizky tak som pocula ze prvorodickam davaju az po 12tt a tym co uz maju babo tak davaju aj skor - 8tt a pod
inak...kedze nemam takmer ziadne priznaky az sa bojim ci je to naozaj🙂
ale myslim ze aj moja mama vsetko zvladala bezproblemovo tak som snad daco zdedila

andyika - to je fajn napad 😉 mne podla cinskeho vychadza dievca

bejca
22. apr 2010

ja som z toho cinskeho madar a vobec netusim kam mam pozerat co budeme mat 😀

ja mam pocit palenia v maternici , sem tam dostanem krc do vajecnikov , castejsie chodim na wc aj v noci 😅 😉 bolia ma prsia uplne fest , a stale mam pocit ze mi hori tvar ako keby som mala teplotu .......

andyika
22. apr 2010

bejca, na vrchu ti ukazuje vek pocatia, znamena kolko mas presne teraz okov, nie kolko budes mat tento rok. a na lavo, mesiac pocatia, to znamena, ze kedy si sa stala tehu, tz, ak vie urcite kedy ste sa snazili, tak ten datum a ked nie tak ak si v 5 tt, tak to mohol byt aj koniec marca ak april....

dufam, ze som to zrozumitelne vysvetlila 😉

mariro
23. apr 2010

mne podla cinskeho vychadza tiez dievca...
bejca...neboj sa tych priznakov a bolesti ,myslim, ze je to normalne,len treba vydrzat...ja mam take iste,ten krc,wc ,prsia neskutocne bolia a este mi je aj v brusku jak po opici 😉
Ked sme sa na to dali musime vydrzat 🙂

jago511
23. apr 2010

Dobre ranko, mne vcera volala lekarka, ze mi z krvy vysli pozitivne vysledky, tak som sa velmi tesila🙂 A dufam, ze sa v utorok fazulka uz ukaze aj na sone🙂
Troska ma trapi, ze do vcera ma boleli prsia neskutocne, v noci som sa budila na bolest...ale tuto noc nic 😒 a nemam ziaden iny priznak.

bejca
23. apr 2010

ahojte 😵

Andyika dik za vysvetlenie 😉 a kedze som uz po zaruke 😀 taksom tam pomalu ani neni 😀 ale vychadza mi chlapec tusim 😉 😀

Mariro neviem ci napisat ze som rada ze aj tebe tak je 😉 alebo ze bohuzial 😉 ale tak jednoznacne som rada ze to neni nic vynimocne 😉

sice ma Petko len 2,2 roka ale akosi som uz na vsetko zabudla 😅 a neviem si spomenut ako som sa vtedy citila ☹ len viem ze som mala potom ukrutnu zapchu 😝 a este ma aj krize pobolievaju som unavenejsia + nervozna 😝

a chcela som sa vas opytat 😅 pijete kavu ?? vraj to tiez neni dobre ...ja si uz fakt nepametam ci som ju pila pocas tehu , viem ze po porode som iba bezkofeinovu pila koli kojeniu ale fakt neviem ci som ju pila pocas tehu 😅 dakujem 😵

mariro
23. apr 2010

bejca...co sa tyka tej kavy tak vydrz aspon do 3. mesiaca,potom si kludne mozes tu kavicku slabsiu dat,mne osobne zacala smrdiet, uz len zavan zaliatej kavy ma nadrapuje 🙂 ,takze ju nepijem,ale prve tyzdne kym mi nebolo nevolno som pila nescafe s mliekom,turecku nepijavam vobec, okrem ineho mam citlivy nos na vsakovake smrady a pachy, hlavne alkoholove a cigaretove a spotenych ludi...tfuuuj 😀
neboooj sa aj ja som unavena dokonca niekedy jak taka lemra,ale neda sa to ovladat,jednoducho nevladzem,ale potom zasa naskoci hodinovy elan a potom dost,takze co stihnem pocas tej hodiny to je spravene 🙂
netreba sa nejako prilis pozorovat,lebo znervozniete a potom aj z toho mozu byt vselijake nevolnosti ...fazulka v brusku to bude vsetko citit 🙂
takze napriek neduhom , ktore nas sprevadzaju, treba sa usmievat a byt spokojna

a na margo tych bab , ktore nemaju ziadne taketo priznaky, nic sa nebojte a teste sa ze vam nic nie je....mne v prvom tehotenstve nebolo nic a cakala som dvojcata....takze teraz to mam uplne inac ako vtedy 🙂

bejca
23. apr 2010

no ja pijem tiez len nescafe 😉 a terz si davam len s mliekom a cukrom inak mam rada horku a silnu ...ale teda tu si odopieram momentalne ...ja mam problem aj s tlakom a mam obavu ze ak uplne prestanem pit kavu tak uz ani tlak nebudem mat 😀 minuly tyzden som mala 88/ 55 .....no ale snad sa to spravi 😉 a dakujem ti Mairo 😵 a pachy niektore vadia aj mne 😝 a s energiou som na tom podobne 😉

ni idem dovarit potom do obchodu , napapame sa a sup spinkat 😉 pekny zamraceny den 😵

mariro
23. apr 2010

v tvojom pripade tlakovom by som tu kavu teda pila, nemoze to urcite nejako ohrozit ani teba ani babetko....nie sme predsa chore ale iba tehotneeeee 😉
Ja by som si ju tiez dala,ale nechuti mi skaris 🙂

vitezova
23. apr 2010

Dobre ranko..vidim ze niesom sama co nemoze spat 😉

mariro
23. apr 2010

🙂 co uz naspim ked musim do prace chodit,ako dobre by mi doma bolo...uz sa tesim na to

bejca
23. apr 2010

airo ja zatial nemam nic take co by mi nechutilo a aj kava mi nevadi ..ale na jednej stranke je ze kava tiez velmi skodi a fakt si nepamatam ci som ju vtedy pila ......ale ved sa na buduci piatok opytam doki 😉

Vitezova ja som s malym hore od 6,40 😅 uz mam navarene idem kupit knedlu a tesim sa ako sa napapame a pojdeme spinkat 😀 uz by som spala teraz 😀 😉

avanka
23. apr 2010

ahojte, ja mam choreho maleho, pred chvilkou sme prisli od doktorky.....od stredy ma velmi vysoke teploty, okolo 39,7 a ziadne ine priznaky, tak mu brali krv a moc..statocny bol, ani nezaplakal....

mne podla cinskeho vychadza chlapcek, ale pri Lukaskovi mi zase dievcatko vychadzalo, takze my to mame asi opacne....

ja sa tiez nemozem dockat pondelka, idem na UTZ, tak som strasne zvedava...

Nanuska, drzim palceky a daj vediet ako ste s fazulkou dopadli 😉 😉

a kavu som prestala pit aj ja, pila som nescu s mliekom, ale kofein zvysuje riziko potratu v 1 trimestri.....a chcela som prejst na Caro, ale prestalo mi chutit ☹ celkovo som prisla na to, ze vobec nepijem, za cely den som vcera mala vodu akurat z polievky 😅 tak to musim napravit

vitezova
23. apr 2010

No ja nechodim do prace pretoze som mala taku ktoru uz nemozem robit ako tehotna...lepsie povedane zamestnavatel by ma vyrazil hned keby zistil ze som tehu tak som radsej odisla sama lebo by bol schopny mi este aj stiahnut peniaze 😢

mariro
23. apr 2010

vitezova-no to nemas teda bohvie co,dufam, ze to mas aspon nejako osetrene a budes dostavat nejake euraky

fecova
23. apr 2010

ahojte, tak ja som uuuuplne nevyspata, prisla som domov o jednej v noci, lebo ked som kupala vecer maleho, nasla som mu na krku velku uzlinu pod uchom v tvare paradajky, tak sme utekali na pohotovost, hned nas prijali v detskej nemocnici, a nemohla som ostat s malym, lebo som tehotna a lekarka mi zakazala aj navstevy, lebo to je infekcne oddelenie, tak ostal s nim manzel, booze aky to je pocit, ked nemozem ist ani za svojim synom do nemocnice, hned by som s nim tam ostala, nakoniec zistili, ze je to zapal lymfatickych uzlin a musi mu to odpuchnut, no ale strach neskutocny, urcite sa aj baby v brusku zlaklo, som si hovorila, ze ked uz teraz nepotratim,tak asi nikdy, tak aj to je zivot

vitezova
23. apr 2010

😀 mariro-ani cent mi nedaju lebo som bola na dohodu len a ani matersku nedostanem tu stat podporuje len degešov 😀 ale je mi to jedno aj tak to nezmenim

vitezova
23. apr 2010

fecova- to mi je luto ale neboj maly bude v poriadku a aspon ze s nim bude ocko...aj ja som mala ten zapal je to dost neprijemne ale tvoj syncek je mladucky a jeho telo sa z toho rychlo vylieci 😉

mariro
23. apr 2010

fecova...drzim palce,urcite vsetko dobre dopadne,ani nepomysli na nejaku negativnu myslienku,bude to ok 😉

mariro
23. apr 2010

vitezova-no to je teda dost blbe....a si si neplatila ani DNP? ale keby ta par dni pre nastupom na matersku zamestnal nejaky zamestnavatel, este by sa to dalo nejako spravit,ak si pred tym pracovala nejaku dobu

evapavla
23. apr 2010

ahojte, viete mi niekto poradit, som SZČO, v decembri čakáme bábo, nestihnem už 270 dní platenia DNP a doteraz som platila z minima, ak zrušm živnosť a zamestnám sa na pár mesiacov ako zamestnanec, ako to ovplyvní výšku materskej? dakujem

bejca
23. apr 2010

Avanka juuuuuuj to ma mrzi ☹ neviem povedat co by tomohlo byt mozno zubky my smemali pri vsetkych horucky 😝 alebo myslim ze asi aj 6 ta choroba ...3 dni teploty a potom vrazky ..drzim palce 😉

Vitezova 😅 😔 no nic moc 😒 ale este ze to beres s humorom 😉

Fecova verim ako ti je ☹ ale radsej tam nebyt ..my sme boli na pozorovani v january a priniesli sme si domov crevnu virozu ,ktora potom " chytila " celu rodinu 😝 drzim palce 🙂

ja bych spala ako babo ledva pozeram 😀 😉 ideme sa napapat a sup na dve hodky hajat 😵 paaaaaaaaaaaaaa

avanka
23. apr 2010

Bejca, 6 chorobu sme uz prekonali a pri zubkoch este nikdy nemal teploty, tak ani ja neviem.....
stale volam o vysledky a este nie su..

Evi, skus napisat do nejakej poradne..

aspinka
23. apr 2010

Ahojte. Tak ja len pozeram ake ste aktivne ja som na PN a cele dni nic nerobim len lezim som slaba ako mucha nic mi nechuti. Este ze mam mojho milovaneho muzika ten si cely den robi hlavu co mi ma spravit jest. Rano som zvladla jogurt a mila keks. Kava mi z jedneho dna na druhy zacala smrdiet a mam problem sediet pri mm ked ju pije takze pit ci nepit kavu je u mna nejako osetrene. Nie nadarmo sa hovori ze nechutenstvo, nevolnosti a pachy su obrana mimiska pred vonkajsim svetom. Tie moje deticky sa teda vedia branit. Vcera som si akurat hovorila ze ako to do toho 13.5. vydrzim ved to je cela vecnost skoda ze nemam utz doma nie 😀

aspinka
23. apr 2010

eva u teba by bolo najlepsie sa rychlo zamestnat s nejakym dobrym platom lebo matersku ti budu potom pocitat s posledneho vymeriavaciaho zakladu. Staci ked sa niekde zamestnas tesne pred materskou len uz presne neviem aky plat ti musia dat aby ti vysla maximalna materska treba mrknut na www.porada.sk