V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Sasi, budem dufat, ze to bude o.k.
Soni, je to krasne....ja som vzdy s manzelom bola namakko...bol so mnou aj na vnutornom UTZ a bol to pre nas zazitok
Ahojte cerstve mamulky, rada by som sa k vam pridala, aj ked zatial len velmi tisko, pretoze len pred dvoma hodinkami mi vysli // 🙂 Vsetkym nam drzim palceky,aby bolo vsetko ok 😉 krasne sviatky vam zelam
Ahoj Matilde 😵 😵 😵 gratulujem k // 😵 😵 😵
Ahojte! Matilde vitaj ;) Babule mna vcera vecer zacali bolet prsia ale inak sa citim dobre 😉
Cauko Aspinka, aj mna...hlavne bradavky... 😎
Vitaj Matilde, som zvedavá, koľko nás bude celkovo. 🙂
Ahojte tehulky 🙂 takze asi take klasicke "nevedomosti", nechcem nieco pokaslat.
Budete papat teraz cez sviatky sunku, cviklu a vsetky tie velkonocne dobroty.Myslim,ze tie udene mnamky by sme asi velmi nemali.No utcite si dam aspon trosku.Uz zacinam vsetko pred tym nez vlozim do ust studovat na nete ci mozem 😀 😀
Ahojte babulky, dakujem za privitanie 😉
Vlocka, kym si tehotna mozes papat vsetko, ale samozrejme, idealne by bolo, keby sme presli na zdravsiu stravu, neodporucaju sa napr. nejake bylinky, uz som zabudla ktore, ale musim si to zase nastudovat,....no a take jedalenske obmedzenia zacnu az po porode, kvoli kojeniu, prajem vam krasny dnik
ja uplne citim moje babatko v brusku ako prvykrat 🙂
Ahojte baby ja ked som cakala malu tak som si vsetko presprtala. jedine co sa teraz urcite nemoze je alkohol a cigarety, lieky a neodporuca sa ani kava i ked ja pijem nescu s mliekom skor take kakavko. Neodporuca sa velke mnozstvo ryb, neskor sa neodporucaju jahody, med kvoli alergenom ci uz bylinkove caje ale to v tom vyssom stadiu tehotenstva. Viem ze zeny by nemali brat vitamin A. Inak budte radi ze vam chuti a pekne si doprajte co vam hrdlo raci kazdu chvilu sa moze dostavit nechutenstvo a potom sa budete prosit aby ste si nieco vlozili do ust. 😀
Ked ma este nieco napadne urcite napisem musim si to v pamati obzivit 😎
Dobre rano 🙂
babule, este by sa nemala skorica vo vacsom mnozstve a matovy caj.....inak ja som pri Lukaskovi jedla absolutne vsetko aj vcetne plesnivych syrov, ale tie len v malom mnostve....
kavu som vymenila za Caro, kofein zvysuje riziko potratu....
Vitam nove tehulky 😉
ja sa dnes citim fajn, obcas citim take akoby potahanie v oblasti toho laveho vajecnika, ale to snad nevadi a snad sa toho 12-teho potvrdi normalne tehotenstvo 🙂 velmi v to dufam, lebo strasne tuzim po dievcatku.....
uz mate vybrate nejake mena? .
Aspinka, s tym nechutenstvom, to sa este da, ale vracanie a celodenne nevolnosti, ake som mala ja pri mojom tehu, ktore skoncilo v 13 tt MA neprajem nikomu, vracala som aj z lyzicky vody 😝
dobre ranko 😅
moja pociatocna nespavost presla do riadnej spavosti 😀
matilde, vitaj 😉
presne ako si vravela s tou stravou, papat sa moze vsetko, na co mas chut, jedine v tehotenstve sa neodporucaju hlavne plesnive syry, nejaky muskatovy orech a ine koreninky....takze suncicka mnaaam, tesim sa na nu 😅
aspi, o tom velkom mnozstve ryb som este nepocula 😕 ...jedine som sa dozvedela, ze ryby su dolezite a mali by byt aspon raz za tyzden...
avanka tak ja som pri malej aj pri druhom mala take nechutenstvo jak slak nemohla som nic jest a strasne ma bolel zaludok ako krce len som cele dni prelezala a nevladala som ist ani na WC grcat som vobec negrcala ale zaludok ma bolel straaaasne.
O tych rybach som pocula nedavno ale to jedna baba kazdy den jedla nejake ryby bud udene, kysele, pecene a to vraj nie je dobre cpat sa rybynou kazdy den mne sa to teda stat nemoze ja som mala pri malej strasnu chut na kyslu kapustu ;)
aha, no tak to u mna nehrozi denne sa prezierat nejakou rybou 🙂))) ja mavam rybu tak raz za 3 mesiace? 😅 sa budem musiet trosku polepsit 🙂))
ja skusim radu z tejto stranky http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...
a dam vam vediet, ci sa mi podarilo predist nevolnostiam 🙂
mena? no u mna to vyhravaju Lianka a Samko 🙂)) a este aj Emka sa mi paci.... z dievcenskych mien si teda je co vybrat 🙂
Kyselina dokozahexaénová – DHA - je nenasýtená mastná kyselina, ktorú si ľudský organizmus nedokáže vytvoriť sám, preto musí byť dodaná v strave. Najvýznamnejším zdrojom tejto mastnej kyseliny sú tučné morské ryby, avšak tehotné ženy majú často odpor k rybám. Odporúča sa doplnková suplementácia DHA.
Aký má význam DHA v tehotenstve?
DHA je veľmi dôležitá pre vývoj mozgu dieťaťa a pre neskoršiu ostrosť zraku. DHA má vplyv na poznávacie schopnosti dieťaťa (schopnosť rozumieť a riešiť problémy) a tiež na vývoj detských pohybových schopností.
Matka je pre dieťa jediný zdroj DHA , počas tehotenstva prostredníctvom placenty a neskôr prostredníctvom materského mlieka. Od 2. polovice tehotenstva a počas dojčenia stúpa spotreba DHA, preto sa odporúča dopĺňať zásoby u matky už od ranného štádia tehotenstva.
ahojte tehulky, tak ako sa dnes mate?Papate,priberate?Mate uz trosku vycnievajuce bruska? Lebo ja ano a zda sa mi to nejako skoro....pekny dnik 🙂
Prajem všetkým tehulkám príjemné prežitie Veľkej noci.... 😉
Ahojte tehulky, aj ja vam prajem krasne prezitie Velkej noci....nech nam bruska rastu 😵 😵
Ahojte kocky, boli sme na vikend prec, ale hlasim sa, bolesti podbruska mierne ustali...klop klop, nech sa nevratia. Priznak stale ziadny, okrem zapalenej bradavky...akurat striedajuca sa zapcha s miernymi prehankami. Peknu Velku noc prajem 🙂
servuste kocendy...tak to vyzera ze sa pravdepodobne k vam pridam aj ja...nechcem zatial nic zakriknut, ale vyzera tot ak, ze podla www.tehotenstvo.academy.sk budem mat termin 15.12. 2010...len este pockam na silnu 2 kolajnicku a potom sa k vam uz naozaj oficialne prihlasim..🙂) zatial som vas chcela len pozdravit a osondovat kolko decembroviek tu asi je..🙂)
ahojte 😉 nechodila som sem preto lebo sme boli prec 😉
Ahojte aj my sme sa dnes vratili od svokri ;) Nic mi nie je nic necitim len strasne vela jem a citim prsia 😀 tehulka vitaj kolko nas tu uz je nadejnych? 😉
aspinka no ty,ja,sasettka a este neviem ale neboj este sa nazbierame 🙂
Na mna ste dufam nezabudli 🙂 🙂 🙂 Rozrastame sa veru 🙂
bublinka neboj nie baby viete niektora robit tie tabulky ja som v tom neni profesional takze mohli by sme si spravit ale ja to asi robit nebudem
Nan a na mna ste zabudli? 😀 😀 ja si len nebudem nic davat do pasu, kym nedosiahnem 13tt
inak aj my sme boli u svokrovcov na Myjave, pred chvilkou sme prisli.....este ulozit maleho a som zrela do postele
mna uz nic neboli, myslim teda vajecniky, citim sa fajn, len som unavena strasne, poobede som s Lukaskom spala 2 hodiny a uz znova zivam 😀
caute tehuliatka 🙂
vytrcajuce brusko? jedine prezrate 😀 som dakde citala, ako jedna pokrocila tehula pisala, ze sa smeje na tom, ako si davaju v 5-6tt do albumu, ze aha, uz mam brusko....ze v tom case to moze byt max. vela fazulovej polievky a nie fazulka 😀 nase drobatko ma teraz tak 1,5 - 4mm...skutocne drobatenko 😅
tak kocky, mne uuplne bude stacit mat za sebou 6tt a budem vidiet bit srdiecko a budem spokojna a dam si to aj do pasu..pred malym som 3krat potratila,tak som uz v tomto trochu opatrnejsia..mna dnes etda aktivnejsie picha a pobolieva podbrusko...klasika ako pri malom, tak uvidime ako budeme pokracovat..🙂)unavena som ako kon uz asi tyzden, spala by soma si stale, len sa pri Oliverovi velmi neda..
sasettka, to napise jedine ta ktora je teraz majsterka sveta a nejak rychlo zabudla, ake to bolo ked to bolo a zaciatku..a ja som este ani nevedela ze som tehotna pri prvom a uz som mala brucho ako v 4 mesiaci.. 😀
tehulka, kazdopadne silno drzim palce, nech ti to vyjde 😉 mas zlatuckeho synceka 🙂
no niekomu sa brusko zvacsi hned, niekomu az neskor, to je asi indi.vindi 😅 ja som mala par dni take nafuknute...ale splaslo :D takze to pripisujem skor zhorsenemu traveniu, ako fazulke 🙂

Ava...skoda, ze este nebolo nic vidiet...strasne sa tesim na tu chvilu...pevne verim, ze pride, ked uvidim na sone plieskat srdiecko...viem, ze ani vtedy nie je vsetko vyhrate...ale aj tak sa toho nemozem dockat... 😵 😵 😵