V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
dik biela. s tym lezanim to bude horsie. Chodim do skoly a buduci mesiac ma cakaju vsetky skusky. Tak ale ako Boh da, tak bude. a pozdravujem vsetky. Drzte sa.
fecova preco ta poslali k neurologovi? bolieval ta chrbat? mna uz mesiac a pol boli stale na tom istom mieste obcas sa to da prezit ale niekedy je to neznesitelne.. a dnes som sa v práci dozvedela, že so štvrtok keď som odišla v kŕčoch z práce tak som nebola jediná tuto náš jeden kolega priniesol domáce koláče a všetci čo sme jedli sme mali parádne problémy :( doteraz ma bolí žalúdok
Ahojte mne lekar tiez predpisal duphaston - ze na udrzanie plodu a beriem pri tom aj baby plan. Neviete ci sa nemoze ublizitdietatku ked pojdem koncom jula lietadlom k moru na dovolenku?aký je váš nazor?dakujem moc
lelagula moja kamarátka bola na dovolenke no ono podľa toho ako sa ty budeš cítiť keď si nejako riziková čo asi áno ked berieš lieky na udržanie plodu tak ja neviem to by som asi nešla.. ale ak nemáš komplikácie a nevracáš od rána do večera tak prečo nie 🙂
lelagula, skús prečítať túto diskusiu, sú tam pre aj proti
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/lietanie-v-tehotenstve/
ja osobne by som sa lietania nebála, skôr toho, čo by sa stalo, keby som mala problém a čo by som si počala v cudzej krajine...
a tak pomimo aj Vás napadne, že Dávid je židovské meno?
lelagula: no dufam, ze to neublizi mimcu, ja idem o mesiac lietadlom. Nemalo by, pokial viem az ku koncu sa nechodi, aj to preto, ze sa letecke spolocnosti boja, aby sme neporodili na palube 😀 Ale budem sa pytat lekara buduci tyzden aj na to. A este ma v juli caka lod, tak to mi asi zatrhne. 🤐
linduska: mna napadne Biblia 😉
albao
pokial viem tak ani v prvom trimestri sa moc neodporuca lietat...
ja som pre istotu zrusila dovolenku letecky 🙂 nechcem riskovat, ved na dovolenku mozem ist aj inam...keby som musela tak by som mozno sla, ale nie v prvom a poslednom trimestri
co sa tyka hluku ...jedna znama absolvovala 2 rockove koncerty, jeden uz v celkom pokrocilom stadiu ... a babo je OK...ale moc sa neda generalizovat
tanecna sutaz je urcite ina ako hlucny koncert, to by som sa nebala...ale pre istotu by som nestala pri reprakoch 🙂
Ahojte kocky, ako sa mate? Dlho som tu nebola a nemam ziadny prehlad. Vidim, ze je kopec novych kociek, asi by som si mala pozriet tabulku. Ja sa citim stale dobre...sem tam ma napne, ale nie ze by mi bolo zle...je to vacsinou z nejakych pachov alebo z nizkeho tlaku. Jedine, co mnou lomcuje, su hormony a mam vyslovene uplakane dni a dni, ked som stastna...ale snad to prejde!
mirkita: hm, tak to budem musiet zvazit. Nase otehotnenie je zazrak, sanca 0% podla lekarov, ani na umele to nebolo. Takze by som si chcem miminko ustrazit. Ale pockam do prehliadky u lekara kym sa rozhodnem, vsetko je uz zaplatene.
lindus, mne sa meno David páči 🙂
albao, pripadne sa spytaj lekara...ja som citala vsetko mozne na tuto temu, zvazovali sme to s muzom
ja som sice ziadne problemy nemala, ale hovorim si, ze nebudem nic riskovat ked nemusim...tema je aj na tejto stranke o lietani...su tam rozne zazitky a skusenosti, ale lekar ti snad povie najlepsie co a ako
fattamorgana 🙂
to je zlate, ze vasi uz boli na vas pripraveni...
ja som napr. cez vikend bola tiez s rodicmi a otec ma v garazi taku malicku stolicku...pytam sa ho naco mu bude a on mi pysne zahlasil, ze to je "pre maleho" 🙂 tak nasi asi tiez moc nebudu v soku....
dnes som si objednala termin u dr.....pojdem 20.5. rano...tak sa aj tesim ze konecne budem vediet co a ako...zaroven som zmenila dr., som zvedava
mirkita: No budem si to musiet lepsie zistit. To mimco je zazrak a musim si ho ustrazit. Ale tiez nechcem to prehanat. Uvidime, to budem vtedy v 8/9 tt
No ja som to rodicom este nepovedala, ani nevedeli, ze sa snazime. Vlastne to vie len jedna kamaratka 🙂
Tak som si nieco nastudovala o tych letoch a dobre je povedat, ze som tehu a nechces ten rentgen, vtedy prehladaju osobu rucne. A urcite to netreba riskovat pri rizikovom.
Ale inak drviva vacsina bab nemala problemy zatial co citam. Uvidim podla lekara, co urobim.
Ahojte,
zdravím všetky decembrovky...
pôvodne som bola júlovka, ale po MA dva dni pred vianocami je to celé inak...
dúfam, že tento krát to vyjde....
predsa len, mladšia už nebudem🙂))
ďakujem vám, vtedy by to mal byt koniec stvrteho mesiac 16-17 tyzden tak snad to nebude vadit ale to je este daleko a vselico sa moze pomenit. linduska 27- duphaston mi predpisal hned ako som bola prvy krat na ultrazvuku ked sme videli len malu bodku, ze je to prevencia keby nieco na udrzanie plodu tak neviem..a pytala som sa na kys.listovu aon ze nie este az ked pridem o tyzden(teraz v piatok jaj uz nech to je 🙂 ) inak mas pekne meno keby som mala dcerku asi sa tak bude volat 🙂
dakota: 😀 tak silvester bude dobry tehto roku! Stretneme sa na porodnici 😉
no vitaj dakota.w,jasne ze to vyjde,musis verit 🙂
Ahojte. Konecne sem nazriem od rana s Bozou pomocou upratujem byt a som pekne napalena na muza!!!! Od kedy mi je zle tak fakt som nevladala nic robit a moj mm i ked kazdy den sluboval vykaslal sa ako vzdy na vsetko dnes pridu k nam znamy a ja ze upraceme a on mi oznami ze pride az vecer hlavne ze minuly tyzden bol viac doma ako v praci kazdy den som ho prosila "aspon vysaj, aspon prach poutieraj..." ale to nepohol prstom tak je to zase na mne sa tu plazim po bruchu a upratujem no ved on si to odomna este zlizne. 🙄
Ahojte baby,
kedy to povedat rodine? Aj vy sa tak bojite aby bolo vsetko ok a babo zdrave? Na Vianoce dostanete darcek?🙂
adiaca: presne tak, nechcem to zakriknut, tak som si povedala, ze aspon do prvej prehliady u lekara mlcime 🤐 😉
Ja planujem to povedat okoliu az po dalsom utz to by som mala dostat aj tehu knizku a to budem tak v 12tt
tak už som sa vrátila, som vo 8 týždni ,vzali mi krv do 5 ampuliek vraj je to bežné, idem až 20 mája n adalšiu konrolu a vrajje všetko v poriadku a už aj srdiečko bilo 🙂) tak sa citim ovela lepšie : 🙂
Ahojte 😉 Ako sa mame????
ahojte 🙂
illaria, takze 1 srdiecko? 🙂 tesim sa s tebou 😉
aspinka, som sa zasmiala 🙂 , no to vieš, chlapi majú vždycky mooore času 😀
my sme to museli oznámiť našim najbližším, keď som šla do nemocnice, ale kamošky a kamoši to nevedia... no dnes moja mama stretla na detskom ihrisku moju kamošku a tá sa spýtala, že čo je so mnou a skôr než moja mama povedala naučenú historku, že som chorá, ona hneď, že "a nie je tehotná?" moja mama bolav šoku a na chvíľku onemela ale to si už moja kamoška dovtípila. ja som to nikomu nechcela povedať kým neukončím prvý trimister.
krv do 5 ampuliek?? 😕 no dovidenia dopocutia....
aspi, vytmav mu to!! 😀 aj moj dakedy neposlucha.... co uz s nimi 🙄

ja neviem vobec po co ide idem si dnes po vymenny listok jooj ja sa tak bojim musim si dat facku 😖