icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

mamama11
27. apr 2010

biela ja som z KNM, takže do Žiliny to mám na skok 😵 a Gaderskú dolinu milujeme, chodím tam od mojich 2 rokov 😵

biela
27. apr 2010

mamama, tak to sme skoro susedy 😉 pôvodne pochádzam z Turca a Gaderská dolina je najkrajšie miesto, aké v Turci poznám.

mamama11
27. apr 2010

to áno je tam krásne, aj som aj turistka, ale mm príliš túry nemusí, ale občas ho nahovorím a staršia dcérka je ako on, nemusí moc šlapať, ale mladšia zas ako ja, tá tiež má rada turistiku 🙂 keď som bola malá sme tam chodili skoro každý rok na dovolenku aj s našimi babami sme tam pár krát dovolenkovali, ale teraz čo urobili z tej chatovej osady, no to tam vôbec nepasuje, už to nemá to čaro, tak len ideme pochodiť a ani tam na kávu nejdeme 😒

albao
27. apr 2010

mamama: jejda, co urobili z chatovej osady v gadery? Co sa tam stalo?
Ubytovani sme tam nikdy neboli, ale radi tam zajdeme na malu turu 😉 Je to tam krasne!

biela
27. apr 2010

mamama, gaderská káva bola vychýrená, mňam 😝

aspinka
27. apr 2010

fecova preco ked pojdes na PN to nebudes platit? Pokial viem tak to musis platit urcite obdobie kym nastupis na MD. Vymeriavaci zaklad sa pocita s priemerneho denneho vymriavacieho zakladu za posledny rok ale je X zien ktore sa zamestnali tesne pred nastupom na MDcku dali im vyssi plat a potom sa rata posledny vymeriavaci zaklad takze rok predtym mohli pracovat v nejakej fabrike za minimalnu mzdu ale ked ju niekto prezamestnana tesne pred nastupom na MDcku vymeriavaci sa berie z posledneho zamestnania ten predchadzajuci pracovny pomer sa uz neberie do uvahy. Co sa tyka toho doplnkoveho spytaj sa na www.porada.sk o tom vela neviem ale urcite im ziadnu vypoved nepodpis a hod sa na PNku je lepsie byt na PNke ako byt nezamestnana tehotna na urade prace!

albao
27. apr 2010

aspinka: a neberie sa to spatne? Teraz neviem,len sa pytam. Mne to vysvetlili tak, ze ked pojdem na MD v 2010, tak sa na vypocet vezme moja mzda za 2009. 😕 Uz som z toho jelen 😀

mamama11
27. apr 2010

biela ja som sa na ňu vždy tešila, ozaj bola jedinečná a keď som ešte kávu nepila, tak som si vždy pýtala gaderskú kávu bez kávy 😀
albao zbúrali tie milučké staré chatky aj tú útulnú reštauráciu a postavili tam obrovské monštrum, hotel, vôbec tam nepasuje a miesto chatiek začali stavať vraj nové chatky, ale to vyzerá ako malé hotelíky a nie chatky 😠 povedz mi načo je v takej krásnej tichej doline, kde ľudia chodia za oddychom a prírodou monštrum, kde je aj tv, aj internet aj neviem čo ešte? 😠 jednoducho to pokazili, starý personál odišiel a ten nový sa nehodí 😠

albao
27. apr 2010

mamama: ach jaj, vsetko je teraz megalomanske 😒 Aspon, ze nemozu pokazit tu krasnu dolinu aj keby chceli 😀

mamama11
27. apr 2010

no oni sú schopní všetkého 😒 je smutné, že ničia všetko čo bolo pekné ☹

aspinka
27. apr 2010

albao ano vezme za predpokladu ze si pracovala na jednom mieste ale si predstav ze by si v jeden rok 2x zmenila pracovne miesto vymeriavaci zaklad sa vyratava z posledneho pracovneho pomeru

albao
27. apr 2010

aspinka: ahaaaa! Tak to je! 😅

tehulka4
27. apr 2010

zdravim vsetky tehulky..tak som konecne doma od dr. som tehotna uz naozaj...srdiecko nam bilo ako zvon a mame 10mm, zatial nam TP zostava na toho 15.12. ale uvidime co to bude dalej..najblizsia navsteva u dr je 18.5...mam krasne obrazky, dokino ma pre mna novy 3D ultrazvuk, takmi hned opiorobil nejkae obrazky..no co, hovorim,mam strasne zlateho dr..akurat mame novu sestricku a tej nemozem prist na chut..je strasne pomala.. 😖

sasset, tak aj ja uz mozem k vam do tabulky.. 😉

balambi
27. apr 2010

tehulka, supeeeeeeeer 🙂 a máme rovnaký dátum porodu 😉
kam chodíš k dr?

biela
27. apr 2010

tehulka, blahoželám 😉

fattamorgana
27. apr 2010

baby, nejaký plodný deň dneska, sa mi zdá.
To je už tak skoro nebezpečné spávať na brušku? Aj keď ešte žiadne nevidieť? Teda ja som v 5tt a neviem si predstaviť, ako budem spávať, keď nie na bruchu. Jújha.

aspinka
27. apr 2010

ja spavam na bruchu pokial ma neboli pri malej som prestala spavat az ked sa mi to cez to brucho nedalo 😀 ved babatko je teraz tak obalene ze nema sancu zistit ci sme na bruchu 😅

marcelkatt
27. apr 2010

Tehulka z celého srdcaTi blahoželám!!!!

marcelkatt
27. apr 2010

Tehulka chodí k MUDr Ilavskému ako aj ja. Užnech je zajtra večer a snáď vám prinesiem aj ja pekné správy.

zahrika
27. apr 2010

zdravim koceny.. vy teda pisete ako dive 🙂
Som tu opat po dlhsej dobe, nejak nestiham a vecer ked pridem domov som uz riadne unavena...
Som si vsimla ze ste pisali o tej ahe.. takze baby poviem vam odkedy mi zacalo byt zle uz som zhodila 4.5kg. to je podl mna dost..neviem nic do seba dostat, vsetko mi smrdi, napina ma a vracam..zle mi je cely bozi den 🙄 🙄
prisnam sa toto som necakala, ale co uz clovek nevytrpi pre babatko 😵

denika
27. apr 2010

Ahojte tehulienky,mne dnes nie je veľmi zle,tak môžem aj ja prispieť do témy 😉 Ja chcem pochváliť mangela,pretože min. týždeń sme boli na výlete v Prahe a kúpil mi tam krásne tehotenské športové nohavice zn. Esprit. 🙂 Naozaj sú tieto tehu veci veľmi pohodlné a teším sa ,keď ich už budem nosiť.Myslím,že to bude onedlho,lebo ja mám už bruško riadne a mm mi ešte povedal,že vraj je to vidno aj na zadku - no to ma dožral 😎 ale zasa tie nohavice..hm..odpúšťam mu 😝
Vy ste si už niektorá kúpili tehu oblečenie?

marcelkatt
27. apr 2010

Denika ja som dostala od švagrinky tehu nohavice 3/4 sú pohodlné a jednu sukňu na traky... Ešte si chcem kúpiť jedny nohavice dlhé a aspoň 2-3 tričká.

denika
27. apr 2010

Marcelka,ja som si ešte kúpila takú košieľku so sťahovaním pod prsiami.Aj to je super.A začneš to nosiť hneď jak bude teplo?

zahrika
27. apr 2010

babule, inak mne dr povedal,ze babo ma 1.3mm v 8tt a podla knih co studujem to je taky 7tt.. asi tazko povedat teraz..ale asi budem radsej menej studovat 🙂
na kontrolu idem az v polke maja, som zvedava, to uz by mal byt riadny pokrok 😅

Babenky, tie ktore ste 2.krat tehu, prosim vas, kedy vam prestalo byt zle pri prvom tehu ??? ☹

marcelkatt
27. apr 2010

Denika nohavice som už mala 2x na sebe, lebo rifle už nezapnem a ani žiadne nohavice. Mám iba 1 teplákové, no dookola ich nechcem nosiť. Tak som si už obliekla a pohoda.

marcelkatt
27. apr 2010

Zahrika - ja čakám druhé, no pri prvom mi bolo zle až od 5 mesiaca dovtedy vôbec, ani som nevedela, že som tehotná nebyť tehotenskej knižky 😉
A teraz mi je nonstop zle, napína ma, mám také tlaky v brušku a vadia mi pachy, parfumy...

denika
27. apr 2010

Marcelka,ja som si v sobotu obliekla tú košielku a videl ma manželov zamestnanec a hneď sa pýtal,či som tehotná.Ešteže som to zahovorila 😉 Ale keď je to pohodlné a je nám to dobré,tak už to môžeme nosiť, však?
A dokedy nám bude zle,to by aj mňa zaujímalo... A keď nám prestane byť zle,tak prestaneme byť aj také unavené a lenivé?...lebo ja vysávam už od soboty 😀 ..musím sa prinútiť.

fecova
27. apr 2010

marcelka presne tak ako ty, ja tiez cakam druhe a pri prvom absolutne ziadne priznaky, a teraz je to horsie, nebyt knizky, tak tiez by som nevedela, ze som tehu.

aspinka, lenze ja som minuly rok pracovala do 16.02.2009 v inej firme, to som bola na pnke az do vypovede, a 01.03.2009 som uz nastupila do tejto firmy, a ked budem na pnke, mam si platit aj dalej to dobrovolne?lebo ja som pocula, ze nemam.,ked poberam nemocenske, a nahodou sa mi neznizuje vymeriavaci zaklad ked uz poberam davku zo socialnej poistovne?

tak dakujem ak viete poradte

marcelkatt
27. apr 2010

Moja jasné, že to môžeš nosiť. Cítiš sa v tom super, tak niet problém. Ja na vrch ešte nič nemám, ale už musím poriešiť. Asi vo štvrtok kúpim niečo.. Aj ja som lenivá, unavená a aj trochu nervózna, ale to asi aj z toho, že som ešte nebola u dr. Hádam zajtra už bude lepšie a budem kľudnejšia.

marcelkatt
27. apr 2010

Fecova napíš GAPE tá Ti iste poradí, vie v tom chodiť. Mne dosť poradila a pomohla.