V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
dobre ranko.... ako sa mame? ako ste sa vyspinkali? ja totalne zle.....boli ma cely krk...pomooooc 😲
a inak neviem ako a preco....ale mne tie tehu nevolnosti nejako ustupili.... uz to nie je tak kriticke ako minuly tyzden.. uz sa mozem aj najest.... fuuuu, len dufam ze je vsetko v poriadku, lebo k dr. idem az 19. maja.... ach to sa este poriadne nacakam....
dobre ranko 🙂 ja som sa vyspinkala fajn....sice 3x nadranom na wecku, co som uz 3x nechapala, kde sa to vo mne este berie 😀 ale neva 😅 ale zacalo ma skriabat v krku, do lekarne utekat urcite nebudem, spravim si cajik a budem cuckat....
fatmira, aj mne ustupuju, dokonca od rana som este nic nejedla a je to ok, ziadny kamen v krku ani nic podobneho, ale uuuuz uz si idem natriet chlebik 🙂
DOBRE RANO ,,,,,,,,,,,,kamen v krku? baby mne ked je zle mam pocit ako by som mala vlas v krku ale včera aj dnes mi je super často jem je mi zle len ked mam na niečo chuť už sa tešim ako priberem dnes sa mi v noci snivalo ako mi mažel dohovaral nech schudnem 😀 a ked som vravela že som tehotna povedal že to je jedno nech so sebou niečo robim 😀 😀 😀 ked pride s prace poviem mu aky je v snoch na mna mrchaví //////////////////////////// ahoj fatmira pekny termin ja mam o den skor ale obe deti som prenašala dceru dva tyždne a syna jeden tyžden tak som zvedava ako bude sa bude toto babo pytať na svet či zase budu musieť pomocť doktorkovia 😅
ahojte kočky, tak mne je tiež stále zle a dosť zle, polihujem od rána, ale teraz idem s dcérkou ku dr, lebo má dosť suchý kašeľ a už to s ňou dlho bojuje ☹
tehuľka pošli link na stránku, kde si objednávala tehu oblečenie 😵
linduska, no ozaj to tam máš len taký pľuzgierik, ale keď je to pred 12 dňami, tak hádam je už teraz väčší 🙂
ja som tiež nemala žiadne brucho a teraz mi už fajn vykúka, tak musím pridať foto, idem si dnes pozrieť aj niečo na oblečenie, ešte nie tehu len trošku voľnejšie, ak budem vládať 😵
tak sa zatiaľ majte krásne 😵 😵 😵
ahojte babule,
ja už som si tiež kúpila tehu gate, potrebovala som rifle, lebo tie, čo som nosila minulé tehu som úplne vydrala 😅 , tak som si kúpila nové. na leto mám dvojo gatí ešte v dobrom stave po prvom tehu, takisto aj sukňu a nejaké tričká s krátkym a dlhým rukávom.
no my ideme v auguste na svadbu, tak musím riešiť aj niečo spoločenské. no už zhruba asi viem, čo kúpiť, vyhliadla som si legíny a takú dlhšiu tuniku.
čo sa týka veľkosti bábätka, v týchto dňoch bábo rastie zo dňa na deň straašne rýchlo. v piatok som bola na sone, malo 3,8mm, v utorok už 8 mm, doky povedal, že to zodpovedá 6+6, pritom podľa MS by som mala byť 7+1. no je to tak preto, lebo k oplodneniu došlo na konci plodných dní. vlastne som to mala asi posunuté, lebo už som si myslela, že sme to nestihli...
pri prvom tehotenstve som bola na prvom sone v 10.týždni, Oli mal 3,2 cm, doky povedal, že veľkosť zodpovedá, vytlačil foto a hajde zo stola 🙂 . vtedy som ani netušila, čo je hcg, a iné veci, teraz čím viac o tom viem, tým mám väčšiu hrôzu z toho, aby bolo všetko v poriadku... 😒
ó, akí šťastní sú nevedomomí.... 😀
sasetka ja nechodim v noci na wecko vobec..aj ked mi treba, ale si poviem, ze vydrzim do rana, lebo sa mi nechce spod periny vyliezat 😉 ale tak nie je to az take kriticko nutne, takze sa to da zvladnut 😀 a len sa pekne napapaj, aby ti zle neprislo....
imarikai ten moj TP mam vypocitany len podla PM, moze sa to este zmenit, ak pojdem na poradnu, tak uvidim ze co pan dr. povie, ze kedy budem tlacit..... 😎
inak vcera prisla ku mne mala sestra a mi tak vazne vravi, ze boze Luci, ako ty budes rodit, ked sa obycajnej injekcii bojis.... no som sa na nej nasmiala, chudinka to so mnou preziva 🙂
a aby som nezabudla..dnes som svoju lenivost odlozila do suflika.. 😀 povysavane uz mam, este mi treba prach utriet a koooopu veci pozehlit...tak mam co dnes robit....
ja už idem rodiť treti krat aj sa bojim vždy som doktorov prekvapila neposluchanim ale ked vidim tie fotky novorodencov už sa tak tešim na tie male pršteky 🙂 inač ani ja nechodim v noci na wecko ale počkajte jak sa nabehate posledny mesiac 😝 vycikate lahnete a o par minut znova 😀
pekný deň maminky čakateľky 😉
vyzerá to, že aj ja sem k vám budem patriť 🙂
zatiaľ len podľa testu, k lekárovi idem až 7.5, mala by som byť nejaký 6tt a termín 26.12
momentálne sa ale u mňa striedajú pocity neistoty s radosťou, pretože mám doma skoro ročnú dcérku a trochu sa toho malého vekového rozdielu bojím, no a potom je tam ešte pár ďalších vecí ako to, že sme plánovali stavať, lebo máme len 2,5 izbový byt 😝
fatmira, tak to u mna nehrozi, ked sa raz zobudim s tym, ze sa mi chce cikat, tak uz nezaspim 😅 ale chodim ako taka matoha, nikde nezapnem svetlo, len spravim, co treba, supnem pod perinku a spim 😀
jeeejda, k nam neprides poupratovat? 😀 😀 oooo, mas zas novu fotku, pjekna pjekna 🙂))
biela, strasne sa mi pacia leginy s dlhym trickom, bluzkou, tunikou.....to bude asi prva vec, co si kupim 😅
aj mna cakaju vselijake rodinne oslavy a pod....dokopy do decembra aj 5....no som zvedava, co na seba navlecem 🙂
mimi vitaj 😉 neboj sa, budu sa mat surodenci radi aj pri takom vekovom rozdiely 😉
aj u nas sa v rodine planuju dve svadby no to bude super ak to bude pred koncom roka 😒
imarikai, presne, posledný mesiac je to hrozné, ja som išla na záchod s pocitom, že asi sa úplne pocikám, dojdem tam, urobím malý cik, vstanem a idem do postele a zase sa mi chce... 😀 to bolo hrozné...fakt. teraz sa na tom smejem, ale niekedy som aj od zúfalstva plakala. ☹
sasi, už som vyhliadla aj stránky, odkiaľ si objednám, potom ti hodím link 😉
oooooo, super, tesim sa 😉 a to ma vyjde z e-shopu lacnejsie, ako z obchodu? no urcite je to pohodlnejsie 🙂))) daco hore na seba by som si trufla, ale dole.....to neviem, to som si neista 🙂))
tie male ciky v poslednom mesiaci vyzeraju fakt ftipne 😀 😀 😀 ale ma prejde smiech, co? 🙂))
Ahojte. Tak ja uz som z toho dost unavena vcera som nevladala vstat z postele nic mi nechutilo a bolo mi zle az do vecera dnes vstanem a nic mi nie je a som strasne hladna.Aj sa tesim aj mam strach ci je vsetko OK. Idem si vas precitat co mate nove 😎
a ked sme pri tych svadbach a oslavach....je tu niektora tehulka, ktora bude planovat svadbu ale tu svoju???? 🙂
a sasetka nova fotka...tamtu mi zmazali 😖 a poupratovat? ked ja som este len povysavala... 😒
mimi vitaj 🙂
sasi, treba to brať s humorom už teraz 😀
ja si najviac s humorom spomínam na to, ako mi prvý x v tehotenstve začalo tiecť "mlieko" no neviem, ako sa to odborne nazýva. bola som tak vyplašená, strašne som sa zľakla, že čo sa deje. vedela som, že to môže byť, čítala som o tom, a tak...
ale keď to prišlo a bola to riadna potopa, tak ma to tak vystrašilo, že som hneď volala kamoškám, či to je v poriadku... 😀
aspinka, videla som fotku mimíska v tvojom albume, krásne zlatíčko 🙂
biela 😀 pre mna bol zažitok aj spanok po sediačky 🙂 všetky vankuše boli len mojeee ale to ma tak zaha palila
biela dakujem ;) aj ja stale pozeram vase fotky ci nemate utz a nic este som ani jednu bublinku nevidela taks i kukam aspon tu moju 🙂
mimi, vitaj medzi nami.... 😉
nebojkaj sa malého vekového rozdielu, zo začiatku to bude ťažké, určite... ale neskôr sa detičky budú spolu hrať, budú si vekovo blízke, tak hlavu hore a užívaj si tehotenstvo. my máme tiež 2 izbáčik, no potlačíme sa. tiež sme chceli do domčeka, no vydržíme.
imarikai, tak to ti nezávidím, tú záhu som nemala, to je asi jediné, čo som nemala 😀 a na to nič nepomáhalo? pohár mlieka, alebo tak? kúsok chleba... neviem.
ale mala som namiesto členkov čajové konvičky 😀
fecova
urcite sa nechci dohodnut! trvaj na odstupnom.
pripadne kludne oznam tehotenstvo (ak si to este nespravila), nech pochopia tvoje dovody
ak sa dohodnes, este ta nakoniec prinutia vycerpat si dovolenku....ak si ju vsak nevycerpas, tak ti ju musia preplatit.
PNka by bola uplne v pohode, ak si platis DNP, tak nemas co stratit
ano brala som tabletky malox,,,,, vravi sa/povedačky/ že ked pali zaha dieťa bude vlasate aj doktorovi som vravela keby to tak je asi bude mať vlasy po pas a ked mi krpca doniesli a nadvihla som mu čiapku prve čo som povedala kde maš vlasy ? 😀 😀 😀
no teda...tu je to zive 🙂
tiez gratulujem k dvojcatkam
ja pojdem s malou dusickou k dr....my ich mame tiez v rodine (na mojej strane) a odvtedy este nikto nemal dva babatka, tak uvidime 🙂
ja som sa dozvedela ze moj vyborna kamaratka caka tiez v decembri! obidve sme zatlkali, ale nakoniec sme to naraz povedali. tak sa vytesujem
inak, moje priznaky stale mierne...tak sa tesim ze sa citim dobre, dufam ze to tak uz ostane...celkom sa zacinat tesit k dr....hlavne preto aby sme to uz potom pomaly oznamili, nech si nevymyslam vyhovorky 🙂
imarika, že vlasaté dieťa 😀 tieto povedačky sa mi strašne páčia, dobre na pobavenie, no skutočnosť je vždycky iná.
aj to je hlúposť, že keď sa je sladké, je to dievča, keď viac slané, je to chlapec... aspoň podľa mňa.
moja sestra pri jednom jedla len slané, pri druhom zase len sladké a má dvoch chlapcov. 🙂
poznáte ešte nejaké povery, nech sa zasmejeme? 😎
mirkita no ved ja sa s nimi dohadovat nebudem, ved predsa neostanem bez penazi cele tehotenstvo, no kto by ma uz teraz zamestnal? ale mna len to zaujima, ci sa mi nebude potom kratit materska, ked budem cele tehotenstvo na pnke, lebo fakt som v situacii ked si nemozem vyberat, a z akeho roku sa mi bude pocitat ten vymeriavaci zaklad na vypocet materskej? lebo keby som sa s nimi dohodla, nech mi platia cele tehotenstvo z minima, tak ja by som si ten zvysok doplatila, boze to su zakony, ja vobec tomu nerozumiem.a myslim ze na socialke mi nic nepovedia, budu na mna pozerat ako na blazna.
imarikai - kde mas vlasy? 😀 😀 😀 😀
ja som si spravila tehtensky test a hned sme aj telefonovali rodine samozrejme chlapi mali hned dovod isť na pivo ale nepačili sa mi tri reakcie prva bola prajem pevne nervy a dve boli rovnake vraj rodim jak jablon to bolo nechutne 😒 keby vedeli jak ma muž dva roky prehovaral ale čo všeliaky sme 😎
ano synovi ,,,vobec vlasky nemal a drhu veta bola aky si fialkovi na to mi zamračena sestrička povedala že to deti po porode byvaju myslim že teraz už budem radšej ticho 😀
Ahojte kocky.. aj vam sa snivaju take vselijake debiliny ked ste v tom? 😀 mne sa kazdu noc snivaju take traposiny ze sama neverim 😀 😀

lauri v pohode no myslim, ze sa stavaju aj horsie veci, ale poradili mi sa dat vypisat, lebo aj tak sa materska pocita z vymeriavacieho za minuly rok + dobrovolne nemocenske, takze ja nemam co stratit, ale v pohode, uz som sa s tym zmierila, len prve tehu som tiez bola doma, som odisla z prace, a teraz som chcela pracovat pomaly do poslednej chvile,ale nevadi, lebo viem ze doma mi bude drbat, tak ako v prvom tehu,
inak ako sa mate? blahozelam k dvojickam a drzim palce, svagor ma dvojcata chlapcov, no ked boli mali, bolo to dost tazke, ale uz maju 2 roky, tak je to lepsie, no a to jeho zena mala iba 19 rokov ked ich porodila, no co uz
a k tym veciam, nieco mam po prvom tehu, nieco mi dala svagrina, a nieco si dokupim, ale uz vela nie, lebo tretie uz nechcem, no a mna nenormalne bolia vajecniky uz treti den, neviem ci mam ist s tym k lekarovi? myslite ze ano?
tak pekny dnik