V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
ahojte, som tu nová, len včera som nejako náhodne objavila túto stránku 😉 Tak teda sa aj ja k vám pridávam, k decembrovým maminkám 🙂 u vás budem navštevovať pravidelne. Inak pre info, som prvý krát tehotná !!!
qwen vitaaj 🙂 to sme tu uz dve🙂)) a odkial si?🙂
Fecova, vymeriavaci zaklad sa ti bude ratat z celeho roku 2009 😉 takze sa neboj PN...
ja som s Lukaskom ostala doma v 13tt, to bolo presne 1.1.2008, do maja som bola na nahradnych volnach a dovolenke z prace a na PN len 6tyzdnov a ratali mi matersku z roku 2007.....
inak ako to je s materskou v pripade prechodu z rodicovskej dovolenky na matersku? neviete? ked som mala prvu matersku cca 320 eur, tato dalsia bude vyssia alebo rovnaka? o valorizaciu aspon....
inak ja som dnes vracala 2 krat rano z vody, ktorou som zapijala lieky a teraz som si urobila chlebik s maslom, sunkou a syrom, ale akosi mi je zle.....a to mam ist varit plnenu papriku, na ktoru som mala vcera strasnu chut 😅
ahojte, ako sa dnes máme?
vidím, že silvester sa chytil
albao, kde plánuješ rodiť?
ja sa chystám na Antolskú...
fecova
materska sa pocita z kazdeho titulu osobitne
takze ak budes PN do konca tehotenstva alebo aspon do nastupu na matersku, tak tvoj VZ sa pocita pri pracovnom pomere z minuleho kalendarneho roka. Takze tvoja PN by na to vplyv nemala. Zaroven ked budes PN, nemozu s tebou skoncit prac.pomer.
neviem kedy si zacala platit DNP - tam sa to pocita zvlast, nezavisle od prac. pomeru
takze PNka by bola riesienie...ale len ak si v poslednych 2 rokoch bola poistena aspon 270 dni bez prerusenia a ak ti prac.pomer zacal minuly rok
inak, na socialnu poistovnu sa chod kludne informovat - odporucam zavolat na info, daju ti podla priezviska kontakt na referentka, ktory ta ma na starosti a da sa s nimi dohodnut aj telefonicky - vedia ti pozriet do dabazy a povedat ako by sa ti ratala materska. pripadne sa mozes dohodnut a skocit tam osobne, ja som s tym mala dobre skusenosti.
ja sa tiez chystam na Antolsku 🙂 tak tam asi bude natresk tento rok
imarikai, z tych reakcii si nic nerob, aj taki ludia musia byt.... 😒 cista zavist 🙂)))
vitezova, no tak ja mavam naozaj vselijake sny....a vela si ich aj zapamatam....a dost casto maju nieco spolocne s tehotnostou... u mna sa striedaju traposiny s nocnymi morami 🙂)))) sa zobudim - uff, esteze to bol len sen 🙂))
ja povedacky velmi nepoznam....ale ked zacnu babky okolo mna so svojimi povedackami, tak to sem hned napisem 😀
no ja som sa zatial docitala, ze priznaky na dievca su:
chut na sladke, strasna nevolnost, zhorsena plet (resp. skaredsia zena), ked rychlejsie bije srdiecko babatka
a na chlapca:
chut na kysle a slane, pohodove tehotenstvo, opeknenie, pomalsie udery srdiecka...
no ale poznam aspon 5 pripadov kde to bolo cele inak 🙂
ja som na dievcatko tiez pocula ze zena oskaredie ale tak ku koncu tehotentsva nie na zaciatku u mna to teda platilo aj u mojej kamosky ta bola cela spuchnuta a vyzerala fakt hrozne vobec sa na seba nepodobala uplne zmenene crty tvare a mala dievcatko.
Cauko baby, mne bolo vcera poobede strasne, ale vlastnou vinou, dala som si kusocek papriky no a to som nemala robit, kusok potom odplaval kanalizaciou a kusok ma az do rana tlacil v zaludku...bleeeee.... 😝 😝
Aspinka aj ja mam bublinku vo foto, aj ked v zlej kvalite ☹
ja som počuvala tiež same povedačky napriklad som pri dcere tiež ozaj ošpatnela bola som sami pupak a že sa dievčata zle znašaju sa mi nepotvrdilo lebo pri oboch som objimala wecemisu vela vela vela krat ale v piatom mesiaci som stretla jednu ciganku a som sa jej pytala čo to bude????? pozarala na mna na brucho a povedala že CHLAPEC hmm aj bol no dufam že ju do porodu stretnem som zvedava či zase uhadne 🙂
no pri mne to tehu na chlapca pri Lukaskovi absolutne sedelo 😉
avanka🙂
tak teba musim dat mojmu muzovi ako ziarivy priklad
len ma sleduje a ked si chcem dat kusok cokolady, tak mi hovori ze "vies ze nesmies,chceme chlapca" 🙂
takze on si to prisposobuje na svoje tuzby....
Dievcata ako je to s vami a dovolenkou? chystate sa niektora?? my chceme ist autom do talianska..mate uz niektora skusenosti s morom a bruskom? 😉
my chceme autom do Chorvatska....moja svagrina tak bola asi v rovnakom mesiaci a myslim ze uplne v pohode
nechodila von okolo obeda a brusko su zakryvala, skor si hladala tien, ale normalne sa kupala a robila vsetko to co my
mirkita daj si tej čokolady nie že nam zabažiš a neboj chlapček dievča to je jedno poteši sa aj malej princezničke to užastne čo pocitiš ked ti dieťa prvy krat ukažu bude citiť aj on tak mu bude jedno čo to bude bude to len vaše
Mirki, a aj ty by si chlapca chcela?
ja aj teraz jem normalne, akurat maso moc nemusim, ale to iste bolo aj pri Lukym...
a co sa tyka dovolenky, ja to este pred tym skonzultujem s lekarom, ale rozhodne ak nebudu komplikacie, chceme ist, aspon autom do Chorvatska......
rozmyslali sme nad medulinom, je to cca 8 hodin jazdy, takze ak by nieco, nebude problem sa kedykolvek vratit....dalej by som asi nesla.....
my nechceme ist do chorvatska koli tomu ze neznasam kamene... 😀 alebo poznate nejaku cast kde su aj piesocnate plaze?
avanka,
ja som sa informovala, mali by to vyrátať z predpokladaného príjmu 🙂 , čiže menej by to byť nemalo.
na mzdovom ti vyrátajú, koľko by si zarábala, keby si tam robila, v serioznej spoločnosti by zarátali aj predpokladané zvyšovanie každý rok... no takých je málo. uvidím, koľko vyrátajú mne.
ahojte maminky.
konecne som co-to stihla precitat 🙂 christie, gratulujem k dvojickam! tesim sa s vami.
ja sa pridavam k tym, co nemaju ziadne tehu priznaky. uz som pisala, ze som mala asi 3 dni vsetky priznaky a od piatka vobec nic, ale hcg bolo vcera ok, aj som sa vcera vecer zas pre istotu testla, a test vysiel silno pozitivny, tak sa snazim nestresovat ze preco mi nic nie je. ale fakt vobec, ale vobec sa necitim ako tehu. nic ma neboli, nie je mi zle, super spim, vobec nie som unavena, nemam ine chute ani mi nevadia ziadne vone. len sa mi stale grga 🙂 mate niektora takyto priznak? no uvidime o 2 tyzdne na uzv, snad bude vsetko ok.
my sa chystame v auguste do chorvatska autom, druhy trimester je idealny na cestovanie, takze sa uz velmi tesim. chystam sa byt len v tieni a vo vode, dufam, ze nam vyjde pocko.
tehu oblecko este nemam. ja uz rok vyzeram ako keby som bola tehu, som akosi pribrala za posledny rok, dokonca sa ma asi 3 ludia spytali ze kedy mam termin, a vobec som nebola tehotna 😠 na leto neplanujem velke nakupy oblecenia, skor potom na jesen, napriklad mam strach z toho, ze aku bundu alebo kabat budem nosti posledne mesiace, nebudem si predsa na 2 meisace kupovat novy kabat, ktory si potom uz nikdy neobleciem.
yaninna-ty sa len tes ze ti nic nie je... 🙂 ,este prudko olutujes ked ti bude byvat nevolno 🙂 😉 , mne zecalo byt nevolno az koncom 7 a zaciatkom 8 tyzdna,takze este to moze stale prist 🙂 ,v tom case ako si ty tehotna mi tiez nic extra nebolo.
Grganie je v poriadku,grgam az doteraz a intenzivnejsie.
ahojte babulky,
nejak vas nestiham, take ste ukecane :D
doobeda nestiham precitat, lebo sme vonku s malou a vecer som zase tak strasne unavena z babanka v brusku, ze zase nestiham, no musim si najst nejaky cas a rychlo to zbehnut,
nech viem co mate nove
nevolnosti zatial ku mne nedorazili, akurat sa mi vycistila konecne plet, tomu sa tesim a pridala sa vecerna unava, cez den ani neviem, ze som tehu, len sa mi naliali prsia ako vam a uz sa ukazalo brusko
vitezova- my sme si kupili zajazd letecky do grecka uz v januari a ideme v juni, velmi sa tesim a podla mna to je ok v druhom trimestri, autom by som sa neodvazila
ja sa tiez hlasim na antolsku, aj malu som tam porodila, tak sa tam dufam, nejak pomestime a nebudeme musiet spavat na chodbach 😀
pekny dnicek 🙂
yaninna a ty chces ake priznaky ved si v 5tt riadne sa to s tebou zacne tocit o take dva tyzdne tak si to zatial uzivaj neboj aj na teba pride 😅
matilde - preco autom nie? prave ja sa bojim ist lietadlom pretoze mne bolo stale yle v lietadle aj ked osm nebola tehu a tie tlaky tam niesu sranda no neviem ja radsej enchcem riskovat ☹
no, ano, my by sme radsej chlapceka, ale dievcatko tiez bude super 🙂
myslim ze aj v Chorvatsku su pieskove plaze...tusim som tam aj bola na nejakej 🙂
mariro, aspinka, ste ma potesili 😉
aj ja sa chystam rodit na antolskej. mozno sa tam postretavame 🙂
A kto je tu z Košíc???? 😀
kocky, idem nieco porobit, vecer zas nakuknem. pekny den!
ahojte, nás dnes prvýkrát videl doki, ale tehu knižka sa že raj vypisuje až v desiatom týždni, aj keď mám už dve deti, vôbec si nepamätám kedy som ich dostala 😨 Tak to dúfam do toho 10 týždňa úspešne dobojujeme. 🙂 . Aj mňa manžel ťahá do Chorvátska, v júli, na jachtu, nie žiadnu prepychovú, takú normálnu, neviem či mám na to odvahu 😝 .

mne pri malej hrooozne chutila kysla kapusta a vsetci hovorili ze to bude chlapec 😉