icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

andyika
28. apr 2010

ahojte tehulky 🙂
nebola som tu 3 dni a vy ste toho straaasne vela nakecali. nevadi, ale citat sa mi to nechce ani nemam na to cas...
len v rychlosti
vcera som bola u dr. potvrdil moje tehu, a uz som aj dostala tehu knizku. takze to s tymi knizkami je individualne. asi to zavisi od lekara. no a uz mi aj dal papier na objednanie sa na skrining v 11-12 tyzdni. o tyzden zavolam, aby tam mali volno a robia to v 3D. pri prvom to este nebolo povinne, mala som vtedy ist len na obycajny UTZ. ale sa tesim....
na UTZ som zatial este nebola, ale dohodli sme sa n dr. ze mam ist az tesne pred tym ako pojdem k nemu, takze si este na lienocku pockam ☹ ale nevadi, aspon povyrastie do vtedy..a lepsie ju/ho budem vidiet 😀

co sa tyka nevolnost, no u mna sa to stupnuje coraz viac, zatial som nevracala, aj ked vcera vecer k tomu chybalo malinko.ale mam strasne problemy pri vareni. napraj teraz som varila bryndzove halusky 😝 no a myslela som, ze ich nedovarim.
co sa tyka grgania, tak to je aj u mna.niekedy si pripadam ako chlapi po pive 😅
a dovolenka?tento rok nepojdeme k moru, pojdeme len s kamosmi a ich detmi na tyzden do madarska...boli sme aj minuly rok a bolo super.aj ked ma more viac laka, ale nejak financie nepusia 😒

a pali vas zaha, alebo mate viac kyseliny???mne sa niekedy vracia taka kyslost...no ale uz mi dnes isiel kupit manzel malox, je to na palenie a pomohlo mi to aj v prvom tehu.
tak sa drzte a prajem pekny den 🙂

matilde
28. apr 2010

vizetova- kvoli pohodliu, radsej nech je to rychlo( my budeme letiet necele 2 hodky) ako minimalne 8 hodin autom

a pre tehotnu je zle sediet v dlhsie v jednej polohe, treba sa prejst aspon kazdu polhodinku

jasne, ze tie tlaky v lietadle nie su dobre v prvom a tretom trimestri, ale druhy je vraj ok a mozes sa v lietadle aj poprechadzat

a este celkovo kvoli nehodovosti, autom je statisticky najviac nehod ☹

tu su piesocne plaze chorvatska : http://www.adriagate.com/sk/croatia/beaches_cro...

yaninna- to bude sranda, ked sa tam fakt vsetky stretneme, uz sa tesim

😉

vitezova
28. apr 2010

matilde - asi mas pravdu ale ja sa aj tak bojim lietadla:DD a dik za stranku🙂

imarikai
28. apr 2010

ja som dostala teh.preukaz v 8 tyždni

matilde
28. apr 2010

vitezova- aj ja sa trosku bojim, ale snad to nejak prezijeme s babuliatkom a dcerka bude prvykrat letiet, tak budem riesit ju a nie seba a ani mi nedojde, ze mi je zle 🙂 , teda dufam

andyika- malox sa moze aj v tehu? aj mna sem-tam k veceru pali zaha, bleee ☹

imarikai
28. apr 2010

matilde ano malox možeš použivať aj v tehu a viac krat maju ešte posdobne tabletky na zahu ale malox bol pre mna najučinnejši

andyika
28. apr 2010

matilde, malox sa moze, ...

vitezova - ja som od Kosic, a kam pojdes rodit?

mariro
28. apr 2010

vitezova-neboj sa ist autom, netreba spekulovat nad tym co by sa mohlo stat....uzi si dovolenku a nestresuj sa 🙂
ja by som v pohode isla autom ,kedykolvek mozes predsa zastavit a poprechadzat sa a nadychat vzduchu cerstveho.
Je to len vec nazoru kazdej z nas.100 ludi 100 nazorov.Sprav si svoj a podla toho urob.
Zle veci sa deju hocikedy a nevies dopredu ci sa ti to moze stat v aute alebo v lietadle....neries to a tes 😉

matilde
28. apr 2010

mariro- mas pravdu, nechcela som nikoho vystrasit.... kazdy mame svoj nazor, hlavne je mysliet pozitivne 😉

imarikai a andyika diky za radu, vyskusam

evapavla
28. apr 2010

aj ja mam z lietania rešpekt, posledne lety som riešila kinedrilom, nebyva mi zle, len mavam strach a po kinedrile som uplne mimo, vobec nevnímam štart ani pristávanie, ale tento rok to bude dovolenka určite autom, pre mňa je to z dôvodu " neustaleho chodenia na wecko" asi aj lepšie. 🙂

mariro
28. apr 2010

matilde-jasneeee je to tak, ziadne zbytocne paniky 🙂 .......a hlavne ako vravis pozitivne sa treba pozerat na vsetko,lebo nedokazeme ovplyvnit vela veci a tym ze sa budeme dopredu zozierat , tak akurat si mozeme poskodit psychicky a babetko v brusku nech citi maminikinu radost a pohodu a nie stresy....tych budeme mat este dost....viem o com vravim...mam doma 15 rocne dvojcata chlapcov a ti teda vedia prekvapit vela krat 🙂 😉

matilde
28. apr 2010

mariro- a ako zareagovali na ocakavaneho surodenca?

mirkita
28. apr 2010

yannina
ja som na tom rovnako, tiez som si robila uz dva "kontrolne" testy....bo tomu niekedy az neverim 🙂

biela
28. apr 2010

mne doktor povedal, že knižku mi dá až po prekonaní prvého trimestra, trošku ma to prekvapilo, ale čo už....
doktorka, ku ktorej som chodila pri prvom tehu mi ju dala hneď. každý doktor je iný.

aspinka
28. apr 2010

baby mavate niekedy take pocity smutku a chce sa vam plakat. Ja som teraz v takom napati uz sa tesim ked to vsetko pominie tie stavy a pocit neistoty a zacnem sa konecne citit dobre a krasne ako tehotna buduca mamina.

matilde
28. apr 2010

aspinka- tehotky su celkovo citlivejsie, to robia tie velke zmeny hormonov, ja som si poplakala kvoli hocicomu pocas celeho tehu, ale nie z napatia, ale len tak kvoli nejakemu pribehu v knihe, telke...

a neboj, ten pocit neistoty rychlo pominie, len sa tes z babatka a na nicom inom nezalezi!!! 😉

evapavla
28. apr 2010

🙂 ja som si robila kontrolných testov 5, lebo jeden nikdy nevie, prvé týždňe mi okrem vynechania mz nebolo absolútne nič, len teraz posledných 5 dní som večer strašne unavená a stále mi je zima, mňa to s tou knižkou tiež dostalo, mám len nejaký papierik o výsledku vyšetrenia

evapavla
28. apr 2010

aspinka, ja som bola pri druhom tehu úplne rozhodená, mávala som zo začiatku strašné úzkosti a napätie, potom sa to postupne vytratilo

aspinka
28. apr 2010

s tou knizkou vam to nemusi byt divne ja som sa stretla u viacerych ze davaju v 10tt myslim si ze je to tak lepsie ako ked vam ju strcia v 5-6tt a potom ked sa nieco stane tak vam bude na dve veci. Lekari prvych 10tt beru ako rozhodujuce stalo sa X pripadov ze srdiecko bilo a zrazu prestalo ja som jeden z nich tiez v 9tt mam utz s pulzujucim srdieckom kopkajucim krasnym telickom a ked som isla na utz o tyzden mimochodom sestricka uz mala na stole pripravenu tehu knizku po utz mi povedali "zial srdiecko uz nebije" a som doteraz vdacna ze ta knizka sa kumne ani nedostala. Teraz som optarna aj v tehu obleceni a inych veciach co sa ma stat sa stane.

evapavla
28. apr 2010

..... 😀 a plakala som aj keď mi ušiel výťah v paneláku spred nosa

evapavla
28. apr 2010

to mi je veľmi ľúto,... aj mne to tak nejako vysvetlil, len nepočúva sa to dobre, aj mne dnes ukazoval srdiečko

zuzu1111
28. apr 2010

ahojte babule - vitezova, aj ja som z KE....
nebola som tu pár dní a toooooooľko ste toho popísali...vidím, že už rozoberáte aj dovolenku....môj manžel by chcel ísť tiež veľmi, aspoň autom do Chorvátska....ale ja som na PN-ke a neviem, ale asi budem až do konca tehu (nechcem prežívať tie stresy v práci a mala som trocha problém s otehotnením, tak ma doktorka vypísala už hneĎ od začiatku - pre istotu). Hlavné bude, ako sa budem cítiť a či bude všetko OK, ale bojím sa ísť kvôli tomu, že čo keby došla kontrola zo sociálky, čo potom? Ono nejaký papier od doktorky by sa dal zohnať, lenže im to treba tuším doručiť do 3 dní od návštevy, keď vás nenašli doma. Či ako to je? Máte niektorá skúsenosti?

aspinka
28. apr 2010

baby nasla som tabulky ake velke je mimi a ktorym tyzdnom aky mesiac zaciname tak pripajam

mariro
28. apr 2010

matilde-tak ako taki pubertaci hned mali svoje predstavy o babetku,ako budu vozit kocik a budu na kocik lakat baby...ako dievcence...no mala som dost 🙂 ,ale inac v pohode sa tesia a praju nam to,kedze terajsi manzel nie je ich otec.. 🙂

mirkita
28. apr 2010

uf, tie stavy uzkosti a placlivosti...to dufam nebudem mat 😒
ja som zatial stastna a bezproblemova...neviem si predstavit ze by to bolo inak, ale kedze je to normalne, tak sa netrapte, urcite to prejde...ved to by nase maminy dodnes plakali 🙂

aspinka
28. apr 2010

ja som take stavy uzkosti a strachu mala aj pri malej a to som este netusila ze raz prezijem missed. Pamatam si ze ja som sa trapila v prvych tyzdnoch nechutenstvom bolestami zaludka nevolnostami a kamoska mi poslala mail s jej cerstvo narodenou dcerkou ja som pri tych fotkach plakala lebo som jej zavidela ze uz ma zdrave mimi ale potom ma to preslo a fakt po tom 14tt som si uzila najuzasnejsie bezproblemove tehu a tesiiiiim sa neskutocne na to druhe 😀

mirkita
28. apr 2010

no mne jedna znama hovorila ze plakala ked kocikovala svoje novonarodene mimco lebo jej stryko mal uz 6rocneho syna a ona plakala ze jej dcera je taka malicka a ona nevie co z nej vyrastie a ci sa bude moct tak pekne hrat a behat po vonku 🙂

aspinka
28. apr 2010

mirkita to uz sa mi zda extrem ja si myslim ze novonarodene miminko si musis kazdy den vychutnat a nehovori uz aby mala rok uz aby malo dva roky ja som mala kamaratku a ta stale frflala uz aby mala sedela bude to lahsie uz aby mala chodila bude to lepsie a nakoniec mam pocit ze to tak urychlovala a namyslala si ze to bude lepsie ze si ani nic poriadne neuzila a zial ked mala malinka 2 roky kamoska tragicky zahynula a uz si chuda neuzila vobec nic 😒

matilde
28. apr 2010

aspinka- velmi smutny pribeh ☹
naozaj sa treba tesit z kazdeho dnika, lebo fakt nikdy nevieme, co sa moze stat

mirkita
28. apr 2010

aspinka
pravda je to...treba si preto vychutnat aj tehotenstvo 🙂 ved zena je tehotna len parkrat za zivot
uz teraz to meni tolko veci a nie este co bude po porode...proste to cele pojde rychlo, ale kazdy moment bude iny