V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
bocjanka: 😵 😵 😵 jejda, uz je take velke babatko? 😅 Nadherneeee! 😉
sonicka: nemysli sa ten bavlneny pasik okolo tela? Ako ked tielko odstrihnes pod prsiami, zakryva brusko a krize.
No už je veliké, za dva týždne narástlo 14 mm, videla som na utz srdiečko, pumpovalo o sto šesť. Malé sa hýbalo, sranda to bola, len dúfam, že bude zdravé. Držte sa všetky.
Hm...Albi a na co to ma sluzit? Len aby bolo v teple? Alebo?
sonicka: no asi, nie kazde tricko sa da natiahnut cez brusko a potom nan fuka. Ja mam taky pas pre netehotne a nosim ho stale, ja nemam rada ked mi vyskoci tricko z nohavic na chrbte. A urcite si kupim aj to pre tehotne. To asi bude volnejsie na brusku, vsak? Viete niekto?
bocjanka: no je fascinujuce ak velke rozdiely su medzi nami a to sme len decembrove. Mojej fazulke sa mozno teraz niekedy zacalo tvorit srdiecko a ma mozno 1-2 mm 😀 😅
bocjanka kraaasna pohladnicka blahozelam!!!
No Albao, uvidíš pri najbližšej návšteve, ako ti malé narastie. Z bodky sa stane telíčko 🙂
bocjanka: nooo, prave sa chcem objednat na prve sono. Tesim sa aj na tu bodku 😝 Ale je nadherne sledovat ako velmi rychlo to bezi a co ma caka o chvilku. V ktorom tyzdni si prvy raz videla srdiecko?
sonicka: ozaj, vy ste sa kolko snazili? Mne sa zda, ze my sme dosli na MK tak naraz 🙂
ahojte!
albao, aj ja zajtra zacinam 6. tyzden 🙂 ja sa neviem dockat ukoncenia 1. trimestra, az potom si vydychnem a budem si tehu uzivat. tiez mam stale panicky strach ze co ak sa nieco stalo..., hlavne preto, ze nemam ziadne priznaky. tiez som sa uz 2 razy testla, ci je ciarka tam. zatial sme tehu moc neoznamovali, len svokrovcom a svagrinej, a jednej mojej kamoske. neviem, ci vydrzim udrzat tajomstvo az do konca tretieho mesiaca 😀
mamama, super vecicky, idem aj ja kuknut ten link. a pisala som ti k fotto bruska, ze mas super postavu a krasne brusko, nejedna teenegerka by ti mohla zavidiet 😉 vobec ziadne jazvicky nevidiet.
jago, s farbenim vlasov ti neporadim, ja som zas citala, ze nebolo dokazane ze by farbenie vlasov malo skodlivy ucinok na plod. ale tiez sa teraz radsej vyhybam chemikaliam. aj ked minuly tyzden som musela vydrhnut kupelku savom, ale snazila som sa pri tom moc nedychat, som sa chodila nadychovat do kuchyne k otvorenemu balkonu 🙂
yaninna: 😀 😀 😀 tak to sme na tom uplne presne rovnako! Mamine to chcem oznamit v sobotu, ja to nevydrzim a oni strasne snivaju o prvom vnucatku. Vcera nam zomrela totiz andulka po 15 rokoch, co pomaly ani nie je mozne aby sa andulka dozila. Tak ich chcem potesit. Zatial som sa preriekla pred 2 kamoskami, ale oni aj vedeli, ze sa snazime. A tie obavy, ani neviem, ci to niekedy prejde. Ked si jednu obavu v hlave vyriesim, ze je to v poriadku, tak ma napadne dalsia alternativa, co by sa mohlo prihodit 😀
kodky, mam jednu otazku, mozno ste to uz rozoberali, necitala som vsetko. beriete kyselinu listovu? alebo tehotenske vitaminy? a ak ano, kolko miligramov tej kyseliny listovej? da sa jej predavkovat? ja mam tabletky ktore obsahuju cistu kys. listovu, 1000 mcg a vcera som si kupila centrum materna, tam je 400 mcg. pride mi to dost velky rozdiel.
albao, aj ja mam stale dake obavy. no a koniec prveho trimestra mi pride v nedohladne, ved pre nas dve sa konci az niekedy koncom juna.
yaninna: mne kazal moj lekar Femibion 800 a to ma 400 mcg kyseliny listovej + nejake dalsie folaty, z ktorych sa vyrobi dalsich asi 400 mcg kyseliny listovej.
yanina: ano, my sme tu take "ledva prilepene" k decembrovkam 😀 Ale nevadi, aspon mame od koho tahat rozumy 😉
albao 😀
no ja asi "porodim" skor. ja budem mat planovanu sekciu, zo zdravotnych dovodov. ratam, ze mi to naplanuju par dni skor, tak mozno drobec pride na svet cca 28.12.
ahojte koceny 🙂 tak dnes sme boli na kontrole. vsetko ok, sme 8 tt 1 den, a termin nam vysiel 8.12.2010. Rucicky, nozicky, srdiecko bolo vidno /nie zeby som tam vsetko videla aj ja 😅 / ale tesime sa. Fotka zakupena dam ju aj do alba 🙂 . najblizsia kontrola bude o mesiac ked mi vraj uz daju tehu. knizu, urobia prvy skrining a opat krv a pod.
vidim ze Ste veela popisali, a vitam nove tehulky a prajem prijemne a uspesne tehulkovanie 😎
a mam este jednu otazku. viem, ze ste uz o tom pisali, ale nenasla som to: pije niektora z vas kavu? lebo ja nedokazem odolat, rano po ranajkach si spravim taku slabucku, ale bez mlieka.
algi, super, gratulujem!
baby, a viete, ze sa musime vyhynat velkemu teplu? tym myslim saune, horucim sprcham a takisto kupelom. je to tazke, lebo mne je teraz stale zima. ani horuci caj nepomaha 😠
algi: 😵 😵 😵 to je skvele! gratulujem k nadhernym spravickam 😉
yanina: aj mne je chladno. Saune a vani sa vyhnem lahko, ale v sprche sa rada vyhrejem. No teraz sa snazim uz len tak rychlo, sup dnu, sup von 😝
yaninna dakujem, ja si osobne kavu doprajem ked mam chut. rano taku slabsiu s mlieckom. Niekto tvrdi ze sa moze niekto ze nie je to s nou asi tak ako aj s inymi vecami v tehu 😎 vec nazoru...
albao diky 😉 aj my sa tesime, muzicek sa uz nevie dockat az dojde s prace a kuk foto 🙂
a inak je pre mna novinka ze sa mame vyhybat teplym vanam a pod., ja som si ju doteraz raz za cas dopriala kedze mi je tiez po veceroch dost zima...
algi, zvysuje to riziko potratu. ale ja tiez davam horucu sprchu, vraj ked to nie je dlho (tusim pod 10 min), malo by to byt ok.
Dievcata, ja umriem nedockavostou! Mne prave dali prvu prehliadku az na 17.5!!!! 😠 To budem az v 8tt!!!!!!!! Je to normalne?
albao, ja mam 13.5. len utz, to budem 7tt +6 dni. poradnu ani neviem kedy... tehu knizka v nedohladne 😠
yaninna - dik za info budem si davat pozor.
albao - ja by som navydrzala tak dlho cakat ale co som citala tak niektore baby idu az v 10 tt co sa mi zda osobne dost. mne brala hned krv jak sme zistili // 🙂 aj moc aj utz robila a to som bola medzi 5-6 tt. a teraz po dvoch tyzdnoch vlastne, a o mesiac idem najblizsie.

Ahojte baby, kukala som tu stranku o tehu obleceni, co je to ten tehotensky pas? 😕