V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
algi: vsak prave, aj mne sa to zda uz dost. Ale snad vedia co robia.
algi moc gratulujem 😵 😵 😵
yaninna ďakujem za lichôtky, ale zas až taká dokonalá nie som, ale je fakt, že niektoré teenegerky vyzerajú oveľa horšie a to ja čakám už tretie bábo, dúfam, že sa aj po ňom dám tak do poriadku, ale hlavne nech je zdravé 😵
albao už mám doma ten tehotenský pás a je trošku voľnejší cez bruško, ako ten normálny, ale veru neviem, či v deviatom mesiaci už nebude tlačiť, pre tie s menším bruškom hádam nie, ale ja mám obavy, že bude, no nevadí, aspoň na jeseň ho hádam využijem 😵
mamama: aha, tak si potom kupim specialne ten. Chvilu som rozmyslala, ci by nestacil ten bezny len XXL, ale asi radsej poriadny theotensky 😉
caute tehulenky moje, ja cem umreeeett...dohaja hajoveho, normalne mi je stale zle...este aj v noci mi je na nic...nevraciam, len mi je stale strasne zle...to mi pri malom teda nebolo..uz nech to aspon trochu prejde..vcera som absolutne nic nevladala, maximalen urobila obed a co to s malym, ale uz vecer ked som vytahovala pracku a cakala kym domyje mycka som bola uz KO... ☹
Ahojte. Algi blahozelam tesim sa na fotocke. Ja som bola dnes u lekarki na kontrole a este ma nepustila do prace mam zapalene hrdlo a suchy kasel tak mam cajickovat. Hovorila som jej ze si davam septisan ze to je ok ale mna z neho strasne napina. Vraj mam pit vela caju len nemam na nijaky chut. Baby ja som bola na prvom utz 6+5 a teraz mam ist 10t+5d a to 13.5. ja som mimco vidla aj so srdieckom a stale sa citim vselijako neviem si predstavit ze by mi prvy utz urobil az v 11tt ved to by som sa zblaznila. Mne zatial nebral ani krv nic. Dnes mi je vselijako vcera bolo lepsie ale vydrzime. Som rada ze mam este tyzden na oddych lekarka by ma nechala aj dlhsie ale ja uz mam vycitky ze ma musia v praci vselijak zaskakovat 😔
tehulka, tes sa z priznakov, aspon vies, ze mimi je ok.
aspinka, na kolegov sa vykasli, ty a drobcek ste dolezitejsi. oddychuj a uzivaj si, od decembra si nebudeme moct dovolit lenosit 🙂
yaninna, no tak tesit sa z nich zatial neviem a nejak pochybujem ze sa z nich budem niekedy tesit...pri malom som nemala skoro ziadne priznaky a vsetko bolo v uuplnom poriadku, takze som cakala ze aj teraz budem fit,lebo by som to potrebovala ako sol ked uz mam doma jedneho huncuta.. 😉
aspinka, tiez si yslim, ze sa vykasli na pracu, nespadne bez teba...a aspon si pomaly zacnu zvykat na to ake to bude ked tam nebudes a bdues si uzivat materstvo naplno..🙂 a inak ja osobne si myslim, ze zeny si mozu v tehotenstve dovolit ten luxus byt niekedy sebecke.. 😉
aspinka, mamama11 dakujem a dala som aj foto. dufam ze dobre je vidiet kedze som to mobilom prefocovala 🙂
Ahojte chcem sa vas spytat aky velky ste mali plod v 5 tyzdni? mne doktor povedal v 4 tyzdni ze ma 4mm, neni to vela?som citala ze malo by mat 2 mm. na dvojicky sa necitim a neviem si to predstavit co myslite?ani v mojej ani partnerovej rodine nema nikto dvojicky.zatial som nepocula srdiecko. K dokimu idem zajtra 30.4. tak drzte palce dufam ze je vsetko ok a ze budem pocut prvy krat moje malicke. 🙂
lelagula: a nemyslel gestacny vacok? Mozno sa len zle vyjadril 😉
albao...ja az 20.5. uplne prva 🙂 musime vydrzat
ja si davam 2x denne bezkofeinovu kavu s vela vela mlieka...chuti super
mirkita: nemame rovnakeho lekara? 😀 😀 😀 No nejak to musime vydrzat. Toto je trenink trpezlivosti 🙂
Jaaaaaaaaaj, vy ste sa rozpisali. Yaninna, asi s tym farbenim nebudem riskovat, alebo si dam iba nejaky sampon. O cistiacich prostriedkoch som citala aj ja. Aspon mame dovod na to, aby vsetky cistiace prace robili za nas muzickovia 🙂
Co sa tyka oznamovania, tak ja som to tiez povedala uz 2 kamoskam, ved sa tak z toho tesim, zeby som to najradsej vykricala do celeho sveta. A dnes vecer sa to chystame povedat nasim 😀 Som zvedava na reakciu. Mamina urcite bude plakat, ved to bude ich prve vnuca. A svokrovcom to chceme povedat 15., svokra bude mat oslavy narodenin. Chceme im - obom rodicom kupit male ponoziticky a ze im to dame s poznamkou, ze zvysok dodame az na Vianoce 🙂
Co sa tyka vitaminov tak ja beriem babyplan a kyselinu lsitovu. V lekarni mi povedali, ze tieto vitaminy mozem kombinovat. Ale snazim sa jest aj viac zeleniny.
Ja idem na dalsi UTZ tiez 13.5 ako ty yaninna, ja budem v 8+5, tak snad uvidim uz aj srdiecko. Algi ty si videla uz aj rucicky a nozicky? Tak to sa potom velmi tesim.Chcem aby siel so mnou aj mm. Tak dufam, ze nebude problem. A tehu knizku tiez este namam, a nejako som sa ani lekarky nepytala kedy sa dava. Ale snad po dalsej kontrole toho 13.5. ma objedna na krvne testy a dalsie vysetrenia.
A co sa tyka toho tepla, tak to som aj ja pocula, ze tehulkam sa teple kupele velmi neodporucaju. 😒 Ja som tiez najako stale uzimena.
jago511 - to mi vravela dr. ze tam vidi rucicky aj nozicky, no este by to chcelo asi u mna vacsiu predstavivost, ale mam doma foto tak mozme studovat 🙂
jago
ty beries aj babyplan aj kys.listovu?
nie je kyselina list. v babyplane? ja to beriem (calibrum) a bola som v tom, ze tam uz mam vsetko
albao
ja budem chodit do GPN v Ruzinove
a ty?
A kto berie centrum matherna?? kamoska mi vravela ze vraj to nieje dobre ze je to len reklamny tah 😖
mirkita: chodim v Ruzinove do Probiosu k Dr. SMolikovi, a porodnicu mam najblizsie Ruzinov - ale to je este daleko, este som nad tym velmi nepremyslala.
probios mi bol celkom sympaticky, bola som tam na sono prsnikov
ale GPN mi odporucila znama, vlastne viacero - ze maju vsetko na jednom mieste, objednavaju na presne terminy a su to velki profici 🙂
Zbytocne tu pisem a chodim ked tu nikto na mna NEREAGUJE! 🙄
mirkita: aha, a plati sa tam? Ja uz asi menit nebudem, uz som si trochu zvykla. Ale keby sa mi nieco znepacilo, nech viem kam utekat 😅 😀
Na sone v probiose je mila lekarka, ja som tam chodila s cystou na prsniku. Nastastie uz ta cysta zmizla. 🙂
vitezova: no lebo mathernu neberieme 😉
lelagula v 4tt moze merat len gestacny vacok lebo mimi ma len dva tyzdne a je velmi malicke nie je este ani vidiet takze ti urcite nemeral velkost embria ale cely gestacny vak.
vitezova ja este ked som cakala malu tak som nieco citala o materne ze nic moc tak som brala calibrum babyplan a neskor calibrum mami a teraz to beriem tiez tak plus kyselina listova ta sa odporuca doplnat v prvych tyzdnoch lebo je dobra proti vyvojovym vadam a v tych vitaminoch jej nie je az tak vela preto odporucaju ju brat este samostatne.
albao
ano plati, ale je to okolo 100 € rocne a je v tom vsetko
ked som si spocitala ze u mojej "obycajnej" lekarky platim za rezervaciu terminu (nech necakam zakazdy 4 hodiny) vyse 6 € a ona nema ultrazvuk ani nic ine a na vysledky sa dlho caka....tak som si povedala ze si radsej zaplatim jeden balik a mam to vybavene
ahhaa diky za radu takze radite prestat to brat a radsej kupit nove nieco? 😲
Ahojte kinderká 🙂 vyšiel mi pozitívny test pred týždňom, bola som aj u lekára, že atribúty všetky, ale ešte nebolo vidieť nič. dnes som bola na krvi a v pondelok idem zasa na ultrazvuk a už by mohlo byť vidieť 🙂 dúfam že všetko bude ok a budem sem aj ja sem tam prispievať 🙂 sem tam preto, lebo ako som si všimla tak píšete nenormálne rýchlo a kedže už mám dieťa, tak ja asi nebudem tolko stíhať 😀 držím všetkym päste do úspešného konca 🙂
mirkita: aha, tak to je podobne. Ja platim 50 euro rocne a teraz si este asi doplatim 50 euro za 'starostlivost v tehotnosti', myslim, ze to po mne asi budu chciet. Tiez si nemozem dovolit sediet v cakarni 4 hodiny.
A to su este gynekologovia bez ultrazvuku? 😕 Bozinku!
do GPN som chodila aj ja pri prvom tehu, ale musela som odísť jednak preto že sme sa presťahovali a jednak peniaze... ale čo sa týka starostlivosti, tak som bola maximálne spokojná 🙂

yaninna: no umreme nedockavostou 😀 😝 Kam chodis k lekarovi? Ja do Probiosu.