icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

albao
3. máj 2010

Tak ja pre zmeu hlasim, ze vsetky priznaky zmizli od vcera vecera. Je mi vyborne, az sa toho lakam.

poppy: ja som niekde citala, ze je potrebne cely den nieco malicke zobkat, aj pred spankom, aj v noci, ak pojdes cikat, aby bol cukor stabilizovany 😉

poppy1
3. máj 2010

albao dakujem, to sa na sto percent dodrziavam, lebo ja som zistila,ze hladna nemozem byt...inak mi je priserne zle...takze cely den nieco zobem... aj tesne pred spanim sa niecoho najem. ale rana su najhorsie ☹ hovorim, neviem si predstavit, ze by som mala chodit do prace ☹

albao
3. máj 2010

poppy: moja kolegynka byvala v prvom trimestri velmi ospala a obcas som ju nasla ako je zosunuta pred pocitacom po obede a malicko si drieme 😀 Telo sa nie vzdy da prekonat 😵

poppy1
3. máj 2010

🙂 len ja vobec obdivujem to, ako sa dostala do roboty 🙂 ja by som musela ist asi len so sacikom pred sebou...keby nahodou nieco 😉

albao
3. máj 2010

poppy: ona aj tak chodila! V taske mala keksiky, banan a sacok 😀 A je z toho rozkosny Lukasko 😵

A mne je pomerne vyborne, cela sa z toho divim, ale ani mojej mame nic nebolo. Je to dedicne?

poppy1
3. máj 2010

to netusim 🙂 mozno je to dedicne, ked vravis ze ani mame nic nebolo... ja som len zvedava dokedy to u mna bude trvat a ci sa to bude stupnovat,ze zacnem aj vracat alebo to ostane takto ako to je a pomaly to vymizne...

linduska27
3. máj 2010

albao to s tým zaspávaním za počítačom mi nejaké známe aj 2 krát za deň sa pristihnem že mi padajú viečka a nedá sa tomu zabrániť 🙂 takú pol hoďku pospím a je dobre 🙂
dobre ranko vsetkym 🙂

zebricka23
3. máj 2010

tak nevolnosti neviem co su.....pri prvom som ich nemala....bolo mi zle az jeden den, a ine dni nic......

tak hadam to bude aj tentokrat...lebo ako do prace si to potom neviem predstavit...... 🙂

ju11i
3. máj 2010

ja nastastie nevraciam ale casto ma napina z roznych pachov a ani stresy v praci mi nerobia dvakrat dobre na zaludok 😨

albao
3. máj 2010

Tak som nastudovala na anglickych strankach trochu o "dedicnosti tehu priznakov" a zda sa, ze je to ciastocne. Predsa len sme dcery nasich matiek a mnohe veci zdedime od maminiek, ale kedze su tam zamiesane geny nasich otcov, vysledok je taky, ze nakoniec mozme tehotenstvo pocitovat aj inak. Ale pisala tam baba, ze jej mama ma 5 dcer a vsetky tehotenstva mala v pohode, a aj oni- vsetkych 5 dcer- to mali v pohode. Takze trosku to dedicne je, aj ked nie uplne.

mirkita
3. máj 2010

dobre ranko
tak ja som dnes bola sokovana - sa mi zda ze som daco "zhodila"...nohavice su volnejsie a nic netrci v obtiahnutom tricku 😵
vcera som si zacvicila jeden Pilates a dali sme riadnu prechadzku...tak rozmyslam ci to ma take zazracne ucinky 🙂
v kazdom pripade som pevne rozhodnuta nepustit si pribratie za hranicu 10 kg...tak som zvedava

albao
3. máj 2010

mirkita: tak 10kg je pomerne prisny ciel! 😕

biela
3. máj 2010

ahojte,
mirkita, tiež mám ten cieľ, ja si viac ani nemôžem dovoliť pribrať. 🙂

mne tiež býva zle, niečo zjem a potom mám pocit ako na vracanie, ale ešte som nevracala. ale napína ma, naťahuje, fuj.
na obed idem urobiť morčacie prsia so zeleninou, idem teraz do toho mäsa, asi by som si mala zohnať plynovú masku...

mirkita
3. máj 2010

baby
vsak si treba dat prisne ciele..inak sa rozpapame a potom budeme plakat v temach "co s kilami po porode" 🙂
ale nie...tehotenstvo nie je o tom...ale radsej sa budem drzat ako sa da, potom bude tazsie zhadzovat
urcite nechcem byt extremista co schudne pocas tehu
povzdbudzuje ma ze mi nechuti jest prilis vela, skor menej a stale nieco ine 😀 a sladkosti zatial absolutne vobec

zvedavec1
3. máj 2010

mirkita, vidim,ze nie som sama, co sa boji priberania 🙂 snad to dako ustrazime. Nechcem to prehanat , kvoli dietatu. Okrem toho som uplne na zaciatku a este stale mam strach ,ci sa to udrzi. Vas netrapia take veci ? Kym nebudem pocut srdiecko, tak neuverim, ze tam fakt vznika novy zivot.

albao
3. máj 2010

zevdavec: jasne, ze sa bojim! Velmi velmi sa obavam a do 14tt ma to asi neprejde. Ale nic s tym nenarobim, musim len preckat ten cas 🙂 A vzdy ked ma prestane boliet brusko tak sa nalakam, ze mimi odislo ... A teraz ma konecne po dlhej dobe na chvilku slabucko zabolelo, tak som si zase vydychla, ale asi ma to bude prenasledovat stale 😀

priberania sa sice bojim, ale menej ako o zdravie babatka, takze na to skoro nemyslim. Ale nemam sklony k prejedaniu sa, tak asi preto 😵

marcelkatt
3. máj 2010

Zvedavec máš pravdu, každá máme strach, no musíme myslieť pozitívne, aby sme si neprivolali niečo zlé. I keď si myslím, čo sa má stať, tak sa stane.
Ja som pri prvom pribrala 6kg za celé tehu. Som zvedavá teraz.

avanka
3. máj 2010

Mirkita, ja s tebou suhlasim 😉 ja som pri Lukaskovi pribrala len 9,5 kg, dost som sa drzala, neprejedala sa, i ked chut bola....jedla som vsetko s mierou....
po porode mi ostalo len kilo, pri kojeni som sice nabrala dalsie 4, ale o uz je vedlajsie....
tie som uz davno schudla, dokonca teraz v tehu som isla dolu uz o kilo a pol a pritom mam pocit, ze akosi jem, lebo ked som najedena, nie je mi tak zle....
takze tiez mam metu max. do 10 kilo, aby som sa potom nemusela stresovat nad zbytocnymi kilami...
moja mamina si povedala pri bratovi, ze tehu je konecne obdobie, ked moze jest vsetko a aj pribrala 30 kil a bojovala s nimi potom cely zivot....
pri mne nabrala len 9, poucila sa 😀
takze asi tak....

babule a je tu niektora, ktora ma hnacky? lebo ja desne, aj 3-4 krat za den ma prezenie, mozno aj preto chudnem 😅

mamama11
3. máj 2010

ahojte babuľky, tak sa priznám som vás ani nedočítala, len tak zbežne som to prešla, ale bolo to takmer bez šance, vy ste písali hádam celý víkend vkuse 😒
vítam nové tehuľky, ak tu nejaké zasa pribudli 🙂
všetkým ktoré máte nejaké problémy, či už s bolesťou,alebo krvácaním moc držím palce nech všetko dobre dopadne a bábätká sa v zdraví udržia 😵
ja sa tiež bojím aj priberania, už nemám 20, tak to potom isto pôjde ťažšie dole, ale nezbláznim sa ak to bude viac, ako by som chcela, len nech je bábo v poriadku 😵 ja som pribrala pri oboch tehu 21 kg a až po dokojení som ich pozhadzovala, drastickými diétami a takmer denným cvíčením 😵
vidím, že niektorým už nevoľnosti prestali, v dobrom vám závidím, mne je zle celučký deň, nič mi nejde na chuť, budím sa s vlčím hladom, opatrne sa najem, ale máličko a už mi je zas zle a takto je to celý deň, keď je hlad, je mi na odpadnutie, keď sa najem, je mi na nevydržanie a dokonca sa aj budím na to, že mi je zle, takže celý deň mám žalúdok, ako pri brušnej chrípke, len nevraciam, môžem konštatovať, že mi je zatiaľ zo všetkých tehu najviac zle 😒 mne sa to takto stupňovalo v tehotenstvách: pri prvej mi bolo najmenej zle, pôrod bol horší ako pri druhej a vážila trošičku menej, pri druhej mi bolo oveľa viac zle, pôrod bol zas fantasticky a rýchly a vážila viac, no a teraz mi je najviac zle, tak dúfam, že nebudem rodiť už v aute 😀 doktor sa mi smial, že keď prídem s tretím, už budem rodiť v aute a bude vážiť 4300g 😀 tak uvidíme

linduska27
3. máj 2010

boli ste niektorá na výstave na Inchebe? ja som bola taká sklamaná z toho nemôžem si pomôcť

albao
3. máj 2010

avanka: ja som mala az donedavna, a vraj je to v tehu horsie ako zapcha. Hlavne sa treba riadne zavodnit, pit vela mineralok 😉

albao
3. máj 2010

linduska: ani neviem, aka vystava bola?

linduska27
3. máj 2010

dieťa a rodina

alexkaa
3. máj 2010

Ahoj baby, už dlhšie som tu hladala túto tému... tak teraz sa pridávam..... teraz som 8tt+3 a je mi tak striedavo oblačno.... chvilku ma boli brucho, chvilku nie, prsia ma bolia stale a mam ich naliate.... Chvilkami mam pocit ze mi rastie brusko už trošku a že už je to vidieť.... 🙂 Boli ste už u lekárky alebo niektorá z vás čaká až do cca 10tt? ja čakám, aby mi mohla moja lekarka babatko rovno zmerat....

mirkita
3. máj 2010

ja som sa bala uplne na zaciatku...treba uz len ocakavam 20.5. kvoli prvemu vystreniu u lekara
tym ze sa dobre citim a zatil neboli problemy plus mam celkovo fajn pocit, nerozmyslam nad strachom
zatial to vsak nie je ani velky strach ani prehnana radost...skor citi zodpovednost a staram sa o seba viac

albao
3. máj 2010

alexkaa: tak ja by som uz na tvojom mieste bola na ultrazvuku 😀 Ja som nedockava, mne kazali prist zhruba v tom 8tt + 3 dni na prve vysetrenia (krv a pod.) , ale ja by som isla aj hned 😵

avanka
3. máj 2010

Alexkaa, ja som bola tak prvy krat s Lukaskom az v 9tt a stacilo to....
ale v 10tt ti este babo nezmeraju, merania sa robia od 12tt, teda aspon u nas

aspinka
3. máj 2010

Ahojte. Tak prajem pekny zaciatok tyzdna. Toto je moj posledny doma od buduceho do prace 😠
Mne je dnes fajn ale musim kazdu chvilu nieco zjest. Noc ako vzdy WC. Ja mam zo stolicou opacny problem avanka 😅
Co sa priberania tyka vobec si nelamem hlavu lebo ja som teraz strasne schudnuta mam o 11kilo menej ako je moj standart kazdy sa ma pyta co sa stalo. Nijako som nechudla len mi prestalo tak chutit a zrazu som schudla. Teraz tym tehotenskym nechutenstvom islo este nieco dolu takze pocitam ze priberiam do normalu. Pri malej som tiez na zaciatku tehu schudla 10kil a tesne pred porodom som mala o 9kil viac takze som vazila este menej ako pred otehotnenim. Takze vahu neriesim uz len aby sme boli zdravi aby mi chutilo a mohla som normalne fungovat 😀

alexkaa
3. máj 2010

avanka - aj ja si myslim že to stači.... No uvidime, zatial nemam žiadne problemy takže ešte ten tyžden vydrzim....

albao - Som aj ja zvedava, ale mam za sebou už dva potraty a preto teraz čakam.... uvidime, ale verim že tento raz to víde....

A mate niektora pocit že už mate take maličke bruško? alebo to sa možno ja moc sledujem.... 🙂

mirkita
3. máj 2010

alexkaa
tak o brusku tu uz bola diskusia🙂 tusim sme uz vsetky zaregistrovali ze malicko vykuka...u mna hlavne ked sa najem...vecer
rano je celkom OK, ako vzdy, ale vecer akoby sa uz nechcelo schovat 🙂