V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
alexkaa: tak to ta chapem 😉 A vies nam poradit ako prebieha zaciatok potratu. aby sme vedeli rychlo bezat do nemocnice? Nechcem zbytocne panikarit, vcera som mallinko spinila, asi to nic nebolo, ale tak pre istotu sa spytam aj teba, ked si si tym uz zial presla ☹ Verim, ze teraz to uz pekne doklepes s nami do stastneho decembra 😵
tak ja som v prvom tehotenstve pribrala 8kg a bolo to idealne s poroodom slo vsetko dole...len brusko trosku ostalo....a tentokraat by som chcela tiez v takej vahe skoncit......vychodiskovu vahu mam rovnaku...tak uvidime.....
brusko zatial ziadne.....u mna ani pri prvom este v 24tt nebolo vidiet ze som tehu....teraz urcite vyskoci skor ale staci tak okolo 18tt 🙂
v prvom tehu som bola na uzv az v13tt to bolo hrozne....ale divna lekarka...preto som ju teraz aj zmenila a idem do sukr.centra
a momentalne sa nejako nestrachujem.....ak to tak m byt ,tak tehotna budem....ak nie...zivot vie preco sa tak deje 🙂
Ahojte, tak aj sa pridavam k vam, dievcata ....🙂))) Prave dnes mi lekar potvrdil tu uzasnu spravu, ze sme tehotni... 🙂, s manzelom sa velmi tesime!!!!
ahojte, hlasim prichod z prvej poradne, zmenili nam termin na 25.12, lekar povedal, ze som v 7tt, odobrali 5 skumaviek krvicky, dali nam tehotensku knizku, len mu troska vadilo to, ze mam dost casto krce v podbrusku, tak mi odobral krv aj na hcg a v stredu mam ist opat, lebo musi hodnota stupat, ak nebude stupat ide o mimomaternicove, tak neviem zeny ako bude, ale on mi povedal, ze to robi len pre istotu, ze podla neho to bude ok, lebo ma pozeral, tak vsetko je vraj v poriadku, dalsia poradna bude v 10tt, zase odbery a usg, v pripade nedobrych vysledkov hcg, uz v piatok, tak dufam ze vsetko bude ok, bojim sa
co sa tyka priberania, v prvom tehu som mala pred otehotnenim 55 kg a ked som isla rodit mala som 68kg, pri odchode z nemocnice som mala 51kg a teraz mam 54kg, tak uvidime, lebo brusko nejak ryyyyyychlo rastie, v prvom tehu mi nebolo nic vidno do siesteho mesiaca, tak snad to bude to vytuuuuuzene dievcatko, tak sa ozvem ako dopadlo to hcg, vsetkym zatial veeeeeeeela stasticka
jahodair: vitaj 😉
fecova: a nerobil ti sono? Vsak tam by mal vidiet, ci je to mimomaternicove, nie? 😕
Avanka, moj muž má 17.12 narodky a Miška sa narodila 8 dní pred termínom, čiže teraz by to vychádzalo na 19 teho a kedže budú vianoce o pár dní a isto budú chceť mať čo najmenej mamičiek, tak 17teho nie je až tak vylúčené 😀
a baby pridávam sa, tiež som si povedala že 10kg je maximum, pri prvej som nabrala 18kg a ešte stále 5 mi ostalo ☹ 😠
jo a dnes večer idem na sono, tak som zvedavá či pokračujeme, ale verím že všetko ok 🙂 aj ked tá moja drnda má 12kg a stále len zdvíhať ju musím a potom ma bolí brucho ☹ ale snažím sa odúčať ju ...
jahoda, ahoj, konecne nejaka krajanka 😀 Ku komu chodis?
fecova super....ale to on este v 7 tt nerozlisil, ze nejde o mimomaternicove? mne uz bolo vidno srdiecko o takejto dobe 😅
ale neboj, bude to dobre....
no len problem je ten, ze moj lekar nemal pojazdne sono,lebo sa mu pokazilo, tak uvidi podla krvi, vysetril ma zospodu a povedal, ze vraj je vsetko ako ma byt, tak snad sa nemyli, ved je lekar, ved si myslim, keby to bolo akoze strasne vazne, tak by ma poslal hned na usg nie? a vy ste tu niektore tiez pisali, ze vas pobolieva brusko, tak neviem, snad to bude ok, a sante preco ides na cisarsky? aj ja idem, uz mi aj napisal do knizky
fecová a nerobil ti aj ultrazvuk ?
Baby ja sa bojím pôrodu. Viem každý je iný, no po mojom prvom mám fakt strach. Mala som komplikácie v 2 dobe pôrodnej, nakoniec kliešťový pôrod. Našťastei máme zdravého synčeka.
fecova: jaaaj, tak to ti asi robil to HCG len pre istotu lebo nema to sono 😉
aha... ja mám cisársky kvoli dávnemu urazu a polamanej panve. dieťa by vraj nemuselo prejsť...
marcelka neboj, porod ešte daleko, nemysli ešte na to a vychutnávaj si tehotenstvo ;)
ja sa zase na porod tesim, som zvedava, ako budem znasat druhy cisarak 😅 ale snad dobre....
ja mam vysoke dioptrie, tak som bola mesiac pred porodom na ocnom u primara a ten mi ho odporucil, aby sa nahodou pri tlakoch neodlupila sietnica.....
no ja sa lucim, idem s malym von, tak nakuknem az vecer, ked ho ulozim spat 😉
albao - hm.... to je tažko poradiť.... Prvy raz to bolo tak že som začala mierne špinit, to bol utorok v noci.... vo štvrtok som išla k lekarke a ona zistila že som potratila..... a musela som ist na kyret. Čiže som pred tym nič necitila, prišlo to len tak pri kontrole koli špineniu a bola som z toho v šoku, lebo ma nikdy predtym nič take nenapadlo...
Druhy raz to bolo horšie, a to neprajem nikomu prežit.... Tiež som začala mierne špiniť, to bola sobota, hovorim si že veď do pondelka vydržim, tak som doma ležala, oddychovala, v pondelok som šla lekarke, uistila ma že je všetko ok, srdiečko bilo, zvýšila mi dávku duphastonu ktorý mi nasadila od začiatku - vraj pre istotu.... a nechala ma PN do piatku.... Ale už v stredu v noci prišli neuveriteľné bolesti a kŕče v bruchu.....prežila som to a bolo v pohode až do rana, povedala mi že to možem mˇať aj s tych liekov keď som jej volala. Čo už teraz viem že bola kravina, len ma asi nechcela do telefonu vystrašiť. No a vo štvrtok asi od obeda som sa zvyjala v bolestiach v posteli, až mi bolo do plaču, nevedela som čo už zo sebou robiť, priatel chudak nevedel ako mi ma pomoct, pila som aspon prasličkovy čaj ako pri menštruačnych bolestiach a potom keď som už nevedela vydžať tak som s plačom volala lekarke že čo mám robiť, či isť na pohotovosť alebo čo.... A ona mi povedala že si mam dať paralen, inak to sa može aj v tehu, a potom mi bolesti prešli, podotykam že to už som krvacala poriadne, silnejšie ako pri ms. No a v piatok ked som prišla k nej mi povedala že som potratila, nevie mi vysvetlit preco, dala mi injekciu na stiahnutie maternice, nemusela som ist na kyret, iba na kontrolu o tyžden, lebo vraj to vide same mi povedala pri krvacani.....
Baby, žiadnej z vás to neželám prežiť, boloo to asi najhoršia bolesť v živote, a nie len fyzicka, aj keď ta bola naozaj hrozna.....
Dúfam že to spolu zvládneme až do úspešného decembra.
marcelka: joooj, nestras, budeme tu aj prvorodicky 😀 Jasne, ze mam strach, neviem co mam cakat. Ale zatial sa bojim hlavne o stastne prezitie prveho trimestra 🙂
alexkaa: ejha, tak to muselo byt tazke. Ale neboj, do tretice vsetko dobre 😵 😉
no ved mi aj hovoril, ze je dobre ze nekrvacam, nie su to hrozne bolesti, ze neviem vydrzat, ale take cudne, juuuj tak dufam, ze vsetko bude ok, dam vediet ako som dopadla, zatial sa drzte
Juj nechcem žiadnu strašiť, prepáčte, veď každý pôrod je iný. Hádam budeme mať všetky pekný a rýchly pôrod.
fecova, drž sa, verím, že to bude ok, veď každá máme sem-tam bolesti v podbrušku 😉 máš opatrného lekára a to je dobre,
iný by len mávol rukou a povedal, že je to normálne. no škoda, že nemá sono...
Ja som povedala že hlavne nech je babatko zdravé, a nech pekne rastie, je mi jedno kolko priberiem a aj ked budem mat tažší porod, hlavne nech je mimco v poriadku.... Už po tých mojich skúsenostiach, na nič takéto nemyslím.... Len nech sme zdravučkí.....
ja mám zajtra termín MS, bojím sa bolestí a zase toho nešťastného špinenia.
no ved to je skoda, ale ja mam take stastie dnes, to si nic uz z toho nerobim, odtiahli mi auto, lebo som stala na mieste pre postihnutych, pokuta 80 EUR, potom som si cez cele mesto isla po auticko do odtahovky, takze som vydychcana a uchodena na smrt, ale co mne sa este dnes horsie moze stat?
alexka, je mi ľúto, že si prežila toľko trápenia, treba veriť, že teraz to bude iné... a všetko dobre dopadne. už si si toho zažila dosť.
jahoda, vitaj, prajem príjemné tehulkovanie 🙂
fecova... no, odtiahnuté auto poteší 😖
no ved co ma uz moze viac prekvapit
Tak sa dnes nic nedozviem :( Doktor si zobral volno. Baby poradte, myslite, ze uz sa da daco vidiet, ci mam fakt cakat( som 6tt)?
ináč, pekné mená si vybrala pre bábo, teraz som si všimla...
ja furt zvažujem, ešte nemám ani predbežný výber 🙂
zvedavec, kľudne ešte počkaj, týždeň, dva, ak vydržíš.
to sono môže a nemusí niečo ukázať. mne neukázalo nič v 5+6, ale na 3D ukázalo o deň neskôr.
záleží aj na sone, a aj kedy došlo k oplodneniu. ťažko povedať.

Ahojte kočky 🙂 Avanka,mńa tiež niekedy preháňa,ale nie je to pravidelné. A s tým priberaním - ja som už pred otehotnením pribrala 8 kg,lebo som užívala hormonálne lieky,takže ja mám tiež cieľ max. 10 kg do konca tehu.A potom musím tvrdo cvičiť. ☹