icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

vicsstef
18. nov 2012

@slady novorodenecka zltacka nema nic spolocne s normalnou zltackou co sa tyka pricin vzniku... cize urcite to nebolo "vo vzduchu" 🙂)

@alyze myslim, ze tie bodave bolesti su normalne. ja dostavam krce do slabin... tiez riadna "fajnotka" 🙄

adel22
18. nov 2012

@slady No tak na tú sa teším už aj ja🙂 vďaka!

adel22
18. nov 2012

@vicsstef Aj ja do slabín, je to zaujímavé ale asi normálne🙂

adel22
18. nov 2012

@vicsstef Slady vie, čo je príčinou novorodeneckej žltačky...len sme sa bavili o tom, vraj bábatku na to pomáha pobyt na čerstvom vzduchu a slnko /vit.D/, lenže sme si vedomé, že za steny nemocnice veľa toho slnka neprenikne, čiže si tu môžeme len vymieňať názory... za ten čas tá žltačka pominie🙂

laluchova
18. nov 2012

Ahojte my sme uz 9den v porodnici...maly.ma.zltacku najskor isli hodnoty dole a teraz mierne.stupaju uz druhym dnom..ale.hodnoty na.fytoterapiu nemame ze aj ta ma svoje rizika...tak.ostava nam.len cakat...ze telo sa s tym musi vysporiadat...dnes nam.dali ze cierne.uhlie.zarobene vo.vode.a davam mu to pred pred.kojenim...inak.mame.vsetko.vynikkajuco...cikame.kakame.uz.krasne prazenickpvo.oranzove...chixhi a priberame.jedna.radost...uz pribral.280g za 8dni...mliecka.mam.dost...len.ta.hnusna.zltacka.nas.trapi...

vi3ka
18. nov 2012

Ahojte novembrovky🙂
hlásim sa do klubu po pôrode. Nás Jurko sa po dlhom prehovarani (5dni po termíne na vyvolavacku)konečne narodil. 16.11. o 11:25h s mierami 3350g a 51cm megarychlym pôrodom! Za to som mu ozaj veľmi vďačná. PS: je to celý tato!

althejka
18. nov 2012

Moj drobec tiez prekonal zltacku, musela som ho nechat na novorodeneckom pod lampou sa svietit a potom este aj u mna na izbe mal v postielke taku svietiacu podlozku,ale nakoniec sa to upravilo a pustili nas domov. ale kazdy den tam mal odbery krvi, taky uz bol vystresovany chudatko. 😒

laluchova
18. nov 2012

Nas.Adamko.uz na.pichanie.ani.nereaguje neplace...uz si asi zvykol....aj sestricka sa smiala ze aky.bojovnik....nas.praveze pod.lampu nedavaju ze len cakat uvidime.co.to.cierne.uhlie.urobi...

gabikaadam
18. nov 2012

@vi3ka Srdečne blahoželám k synčekovi. Ja som stále doma, ale zajtra sa už mám hlásiť na príjem, tak dúfam, že do stredy porodím, lebo už je to dlho, ale ctg v poriadku a vôbec nie som otvorená, tak uvidíme. Držte sa.

alyze
18. nov 2012

Caute, baby no co su tu este nejake cakatelky, alebo uz len ja 😀

weissrose
18. nov 2012

@vi3ka vsetko len to naj maminke aj drobcovi 🙂

vicsstef
18. nov 2012

@alyze tu som... cakam 🙂

aliatko
18. nov 2012

@alyze Aj ja stále čakám..Už máme 6 dní po termíne a ak sa nenarodí do utorka tak ma hospitalizujú a začnú vyvolávať 😒 Urobila som už všetko možné na vyvolanie podľa babských rád, ale nič nezabralo tak už iba čakáme a nemyslíme na to 🙂 Už len dva-tri dni a drobčeka nášho máme v náručí 🙂
Gratulujem všetkým mamičkám a prajem veľa zdravíčka aj im aj bábetkám a tím čo to ešte čaká prajem veľa šťastia 🙂

jgiovanna504
18. nov 2012

@alyze ja tiez stale cakam, a nic nenaznacuje,ze by sa mal porod o chvilku konat,ako mi doktorka uz v utorok hovorila..:(

monameri
18. nov 2012

Ahojte baby, tak aj ja uz len cakam kedy to pride aj ked este stres nemam, no ked si idem lahut v duchu si poviem,ze by uz bolo supel vecer lahnut bez bruska a bez dlheho ukladania a hladania tej spravnej polohy. 🙂 Zatial sa necitim vobec inac, brusko je uz dole - ked idem hore schodmi tak ho citim skoro na kolenach 🙂 Tak co mi ostav - cakam kedy sa sefinko ohlasi, no uz sa na tovelmi tesim.
Mamickam blahozelam a cakatelkam vela sily.

ankat
18. nov 2012

aj ja cakam 🙂 zajtra poradne tak uvidime ako sme natom 🙂

adel22
18. nov 2012

@alyze Nieee, ved este ja...len ci my nebudeme decembrovky nakoniec🙂

sssiska
18. nov 2012

my mame v utorok poradnu, tak sme tiez zvedavi 🙂

alyze
18. nov 2012

Tak to som sa zľakla, že som ostala sama, som rada že nie 😉 🙂 Ja som už dnes mala stavy že pôjdeme do nemocnice od 16:45 do 18:45 kontrakcie celkom pravidelne cca 10 minútové a potom nič ☹ manžel sa ma pýtal, každú chvýlku, že či už ideme a asi sa mala zľakla 😅 tak čakáme ďalej...

slady
19. nov 2012

@adel22 ja som rozmyslala ci ya zltacka ma nieco spolocne s tym zelezom co som pred porodom brala v dost vysokej davke, aj pri synovi sme Mali to iste, pod lampu nas nedavaju, zatial mame naordinovane len okno, dnes by jej mali brat krv tak uvidime co z toho bude.

adel22
19. nov 2012

@slady To neviem, s tým som sa nikde nestretla....teda niečo sa mi marí, že v nejakej knihe o tom písali, ale teraz už neviem kde to hľadať🙂 možno keď sa budem nudiť, dačo nájdem🙂 Dnes idem k doktorke a potom az buducu stredu /moj termin/...uvidime, ako sa situacia vyvija🙂 Ale svagrina by uz dnes mala konecne v TN rodit, tak som zvedava aj na nu🙂

martinkaf
19. nov 2012

@alyze Neboj niesi sama, ja uz mam 3 den po termine a malemu stale nie nie chciet ist von... zajtra idem na poradnu tak som zvedava co a ako :D No neverim tomu ze by to uz mohlo byt, ziadne kontrakcie, ziadne stahy, ani bolesti chrbra necitim... :( iba maleho ako sa prevracia kazdu chvilu... tak drzim nam palceky nech to dobre vsetko dopadne :D

adel22
19. nov 2012

Tak dámy, dnešná návšteva lekára celkom ok, iba hodinu som tam zabila🙂 CTG v poriadku, to moje zelezo- zase sa im nepozdavalo :( no ale co je dolezite- krcok makky a otvorena na dva prsty🙂 Ja som si to aj myslela 😉 Tak pomaly to ide....a uz som aj teta, dnes sa svagrinej narodila Ellinka🙂

alyze
19. nov 2012

@adel22 ahoj, tak to je super, už to bude čo chvíľa 😉 CTG asi budem vyzerať jak blbec, ale mne to doktor ešte nerobil, zaznamenáva to tep dieťatka ? ja idem do poradne zajtra a zajtra mame aj termín, tak dúfam že aj nám povie niečo pozitívne, lebo pred týždňom sme boli zavretý na sto zámkov 😀

ankat
19. nov 2012

ahojte 🙂 dnesna poradna ok. otvorena na jeden prst 🙂 tak dufam ze sa to pomaly rozbehne 🙂

adel22
19. nov 2012

@alyze No ja som mala vcera ehm mecheche v posteli, tak ci to tomu nepomohlo🙂 ale myslim si, ze nie, ze to bolo uz skorej, ja som to tak citila, tie bodave pocity, to bolo podla mna ono, take tukanie na vratka🙂 a stale pokracuje
CTG/pasy mi tu robia od 31tt myslim /som v DE/- neznasam toto vysetrenie, ale tak ja nechodim k doktorke kazdy tyzden....skorej kazdy druhy, aj teraz som bola dnes /ale povodne som mala ist 14.11- len mi to nevyhovovalo/ a idem az buducu stredu, kedy mam aj termin....
Ty si hovorila, ze tiez mas tie bodave pocity, podla mna aj ty uz budes pootvorena🙂 Ved uvidis, povies mi🙂

alyze
19. nov 2012

@adel22 len to som si myslela, už minule na kontrole, lebo tie bodavé bolesti mam už dva až tri týždne, tak uvidíme 😉 držím palce, ešte ma predbehneš 😀 ozaj a to CTG robia každej, prečo ja som nič také nemala ? 😒

cenculinka
19. nov 2012

@alyze clovece, tak to je ale cudne, ze nechodis na to hnusne CTG ☹ skus sa na to spytat v poradni, lebo napr. na kramaroch maju na dverach vycapene, ze v poslednom mesiaci sa chodi 1x do tyzdna az do porodu, sestricka ma automaticky objednava vzdy na dalsi tyzden

alyze
19. nov 2012

@cenculinka ako to vlastne prebieha, lebo mne nič také nerobí ☹ , musím sa ho na to zajtra opýtať

cenculinka
19. nov 2012

@alyze ja sosbne toto vysetrenie neznasam, daju ti na brusko dve sondy, jedna sleduje stahy maternice - kontrakcie a druha ozvy babetka, teda jeho srdecnu cinnost. lezis tam cca 20-30minut, cele sa to zaznamenava na taky graf a ten t lekar potom vyhodnoti 🙂 no a sestricky zvyknu nechat mikrofonik zapnuty, takze pocujes ako mimci bije srdiecko, celu pol hodinu 😝 aaaaaaaaaaaaaaaale pozor, mimco sa napr. hybe, kope do mikrofonu a to sa prejavuje na zvuku, ak si tam prvykrat, tak momentalne panikaris, ze co sa deje 🙂 mimco ma tep podstatne rychlejsi ako dospely clovek - panika, preco mu bije tak rychlo 🙂 no a samozrejme, ak mimco spi, tak ten zaznam nie je bohvieco, lebo sa nehybe a teda aspon mne potom vyhodnotia zaznam ako zly a musim ist este raz, lebo to nie je taka poriadna krivka ale len taka jemna vlnovka na tom grafe 🙂 ak tam pojdes, vypi aspon 1l sladkej vody a zjedz nejaky keks, aby mimco nespalo, lebo zobudit ho v bruchu je velmi vtipne, to sestricka ma stale stucha do brucha aby sa zobudil 😀