Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
@alyze Nerobili? Bud rada, kiezby som bola na tvojom mieste....ak ta to upokoji, ani svagrina na tom nebola, az v nemocnici jej to robili a uz sa tesi z babatka....
Aj ja tie bodave bolesti mam dlhsie, urcite tiez 3 tyzdne...no teraz priniesli ovocie🙂 uz sa im ani nebranim, ked citim ze ide- uvolnim sa a neboli to! 🙂
@alyze No ked som sedela, tak som tento bodak este nikdy nemala, len ked chodim🙂 tak som dnes chodila 4 hodiny, dufam, ze som tym spravila len a len dobre🙂
CTG je take zvlastne vysetrenie, citim, ze babatko to rusi a tym padom to rusi aj mna....ja citim, ze je vsetko ok...nepotrebujem aby bolo monitorovane a hodnotene podla nejakych vzorcov.....a to vidim aj na tom grafe...na zaciatku je vzdy pekne babatko v klude a potom sa rozbehne a je aktivne celu pol hodinu, kope do mna a mam pocit akoby mi chcelo povedat- mama, co mi to robis...mozno si to len nahovaram, ale proste mam z toho taky pocit.....ze mu to nerobi dobre :( a viem, ze dava skorej falosne pozitivne vysledky, resp. poukazuje na to, co v skutocnosti ani pravda nie je......na tom sa zhodnu viaceri autori odbornych knih....pri druhom babatku by som zvazila rutinne CTG- ako do buducna myslim.
Takze nic si z toho nerob, je to proste technika...a ta je dnes neodmyslitelnou sucastou kazdeho tehu.....:/
podla mojho nazoru,to vysetrenie vobec nie je neprijemne. ja si zavriem oci,driemkam si a vnimam srdiecko nasho drobca.pre mna je to celkom prijemne. a tesim sa aj ked ma kopne, vtedy sa pousmejem a som rada,ze pocujem ako si tam pekne "hovie" 🙂 mozno je to tym,ze ja si hned lahnem na bok,pretoze je pravda,ze na chrbte moze prist mamicke mdlo,tak tomu hned radsej predidem....tak mozno si skuste lahnut hned na bok, a nebude to take neprijemne 🙂
@adel22 presne aj ja mam pocit ze sa to malej nepaci, je v klude a ked si lahnem a zapne tie sondy alebo co to je zacne kopat presne do miest kde su pripevnene, najprv som si myslela ze je to nahoda ale vzdy mi kope len tam kle ich mam na bruchu prichytene, takze sa jej to urcite nepaci...
@jgiovanna504 Mne robi to iste babatko ci lezim alebo sedim....je mi pri tom fantasticky- ziadne mdloby nic, dokonca si ani nic necitam, len tak cusim a pozorujem obe krivky....ale citim, ze babatku nie je dobre, tak preto nie je dobre ani mne a len ratam minuty kedy to daju zo mna dole /raz som aj slzicku vyronila, ked mi tak buchalo- brala som to doslovne volanie o pomoc a potom mam vycitky svedomia, ze by som mala byt raznejsia a odmietnut toto vysetrenie....ale ked sa to ma......:(
Aspon tak sa to hovori- ma sa to, ale vobec sa to nema.....taka je doba, ktora by uz len chodila k takemu doktorovi, co CTG nema? Ved by sme mali pocit, ze sa nieco zanedbava.....no ja si nabuduce vyhladam uz len takeho.....ved uz len to je zaujimave, ze niekomu to robia pravidelne a niekto sa za cele tehu k tomu nedostane.....zjavne to nie je az take dolezite.....je to ale sucast biznisu a to si damy treba priznat, ze tehotenstvo je obrovsky biznis a to uz v case, keď este nie sme tehu /kys. listova a pod./ Nie som ziadna divozienka a ani ta co dramatizuje.....len sa logicky zamyslam a pocitu sa clovek len tak lahko nezbavi.....
Hlavne vsak je, aby sme boli ok a najma ti nasi drobcekovia🙂
Čaute byby, tak dnes bola dosť hustá noc 😒 od 23:00-1:30 dosť silné sťahy a ták kopala a hýbala sa že už som myslela že štartujem, no potom si to zase rozmyslela. Napuchnutá som jak žaba a tá váha uf 😕 no nič už nech sme u dokrorka, nech nás poteší 😀 A vy ako niečo nové ? 😉
@alyze No si predstav, ze tie bodaky som mala vcera v posteli uz aj ja, cize uz nie len ked stojim a kracam ale aj ked lezim....bola som vcera troska taka vzrusena vecer, z toho ze svagrina to uz ma za sebou a aj svokrovci volali, ze malu uz videli a ze kedy uz ja budem rodit a podobne....tak som nemohla zaspat, az asi o pol noci som zaspala...no a stale mi tak naliehala na ten krcok...bolo to zvlastne, som aj myslela, ze si sa daco neudeje...ale nic....je to ok, fungujeme a zaciname dalsi den, jaaaj, ved uz je obed🙂 A ruky ma bolia kazde rano ich mam take akoby v noci napuchli a rano potrebuju rozcvicku🙂 Inak ok, zajtra som v 40tt., ty zajtra navsteva lekara, nie? tak som zvedava🙂 a co mas s vahou? si mco narastla? neva, to pojde dole hned a potom este pri dojceni🙂 ja uz mam skoro 66Kg :( to som nikdy nemala...ale ani neviem kde to vo mne je...sa mi to akosi nezda🙂 Co dnes budes robit?
@adel22 že čo mam s váhou, asi je pokazená 😀 ja som začínala s váhou 66kg, teraz mám o 20 vyše, tak si to vieš predstaviť, či ani nie 😀 Tie ruky aj ja mávam stŕpnuté a ráno ich neviem ani zovrieť do pästí, neviem prečo je to tak 😔
K tomu doktor-kovy idem dnes poobede, musím čakať na manželíka a potom šup šup 😀
To máš fajn, že švagrinka ma tiež teraz bábätko, aspoň si môžete radiť 😉 ja nemám nikoho v rodine s malým babatkom, no vlastne mám, ale žijú v Nemecku, takže nič 😢 Mňa sa tiež stále vypytujú či už to bude 😀 neboj dočkáme sa 😝
@alyze no aj svagrina je daleko odomna....ja tu nemam nikoho, len muza...tak to budu zaciatky, hadam to bude ok....
20Kg nie je katastrofa...to pojde dole, v tomto obdobi to mas povolene🙂Potom sa uz na nic nevyhovoris, je ti to jasne? 🙂
Ja som si zmenila doktorku, mam ju 15min pjesky...takze sa vzdy pekne prejdem a sama, muzicek pekne pracuje, co ine mu zostava chudacikovi🙂
No presne tie ruky moje tak vyzeraju....mame podobne symptomy...ty uz mas zajtra termin ci kedy? no pekne na nas cakaj!
Tak som zvedava, co dnes povie....mozno uz pojdes rodit, vies si to predstavit? ako to ubehlo, ja stale tomu neverim a neberiem to ani vazne🙂
babeny no konečne som doma tak môžem normálne napísať a nie cez telefón 😀 @alyze dík za IP! mne ten monitor prišiel smiešny, hlaven ako mi sestrička štuchala do brucha že ešte nech sa dva krát pohne nech to máme pekné a môžeme to odpojiť... že aký to má potom zmysel? a počas pôrodu mi dali tús ondu na kontrakcie nakrivo, ja som sa tam zvíjala a sestrička kukne na graf a zahlási - veď ani bolesti ešte nemáte poriadne... potom mi ju posunula do stredu a na grafe jej taký kopec vyskočil že ma raz dva odpojila 😀 ja som sa tešila z prirodzeného pôrodu a išlo to fakt pekne, trošku som mala pocit že viac bolelo ako pri prvom ale zase dokázala som porodiť na jednu kontrakciu čo sa tlačenia týka, čo mi pri prvom musela sestrička po bruchu skákať, lebo som nevládala - veď hore kopcom tlačiť kto by vládal 😀 no a potom tá kovbojka s placentou a krvácaním bola riadna, to do mňa po tom krásnom prirodzenom pôrode napichali toľko liekov, antibiotík a ja neviem čoho všetkého že konec, malá si dala atb z môjho mliečka chúďa hneď od začiatku... ale máme sa už fajn, Zorka papá, Wilko zatiaľ nežiarli takže všetko ok. Ak si toto čítajú ešte aj nejaké maminy už porodené, chcela by som sa spýtať na farbu stolice, ja som teraz mierne paranoidná kvoli problémom čo som mala so synom a chcem sa tomu pri malej vyhnúť, majú vaše bábätká peknú žltú praženičku? Bo to moje má takú tmavú - okrovú - a riedku dosť, zajtra nám príde doktorka ale chcem sa spýtať aj ostatných tu, nech nestresujem, Wilko mával takú tmavšiu preto, že papal iba predné mliečko a potom neprospieval...
@adel22 Ano zajtra máme termín 🙂 ja mám tu nevýhodu, že pri nás nieje žiadny schopný gynekolog, tak musíme cestovať autom 40km, je to teraz celkom zaberák, aj finančný aj organizačný, lebo už musím jazdiť s manželíkom 🙂 No ale aj tak si ešte jednu jazdu pre neho do prace dnes dám, dúfam že ma to nechytí po ceste 😀 No s tými kilami to aj ja tak beriem, ale už čo výchylka sa nebudem mať na koho vyhovoriť a začne nám krutá realita, budem sa musieť zasa vzdať sladkého, aspoň 9 mesiacov mi bolo dobre hehe 😀 nevadííííííí už nech to máme za sebou a najlepšie bezbolestne 😝
Ahojte tak sme uz aj my na svete od minulej stredy s vahou 4kg a 52cm. Bolo to tazke ale zvladli sme to pnrirodzene a bez epi. A s minimalnym nastrihom. Takze je zasa o 1chlapa na svete viac 😉
Toto posielam vsetkym cakatelkam a povinne vrtit zadkom a aj bruskom 🙂!
@adel22 jeeeeejo, 66 kg 🙂 to som mala asi na strednej ☹ ale stale verim tomu, ze raz sa mi podari k tej vahe znova dostat 😀 menej som hadam nemala nikdy 😀
@cenculinka ja som take male ziena🙂
@weissrose mne trvalo tri mesiace kým som našla to pravé, prvé tri týždne som iba kojila, čo skončilo tak, že malý neprospieval a doktorka ma zvozila že je podvyživený, potom som začala s bebou HA, skúšala čosi proti kolike k tomu (kvapky z pôrodnice), čo pomohlo proti nafukovaniu trošku ale grcal stále, potom sme skúšali ten nutrilon a až po trom mesiacoch som urobila riadnu research na nete a dopracovala som sa k mlieku Babio, no teraz keď som ho hľadala tak sa mi ho nepodarilo objednať (chcela som preventívne pre istotu)... ale zatiaľ to vyzerá, že nebudeme potrebovať, aj keď bradavky mám riadne dopraskané už aj ja, no zatiaľ to nie je kritické a natieram ich všetkým čo príde 🙂 tak dúfam, že sa to zlepší
ahojte...tak sa tiež hlásime...sme na svete už skoro tri týždne...všetko bolo ukážkové....len sa malá rozhodla tri dni skôr ako sme naplánovali sekciu...odtiekla mi voda....bez bolestí a bez všetkého sme došli do nemocky a o dve hoďky bola Anna na svete...máme veľa mliečka už teraz kojíme v noci len raz....priberáme.....prajem Vám, aby ste aj vy mali takých papkáčikov ako ja....dúfam, že sa to nezmení........držte sa dievčence....

@cenculinka oki 🙂 , ďakujem za odpoveď, no zajtra sa budem potom pýtať, dúfam že ma neodbije niečim, že mi to nespraví, lebo bla bla ... ale je to zaujímavé že niekto na to chodí každý týždeň a ja nič ☹